بازارهای جهانی (دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱)

تاریخ بروز رسانی: 1399/12/18

بازارهای جهانی (دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱)


بازارهای جهانی سهام 2021/02/28

شاخص‌های اصلی بازار بورس آمریکا در هفته گذشته همگی منفی بوند. در هفته گذشته مجلس نمایندگان آمریکا طرح 1.9 تریلیون دلاری بایدن موسوم به طرح نجات آمریکایی (American rescue plan) را تائید کردند و برای تصویب نهایی به مجلس سنا فرستادند. نرخ بازدهی اوراق قرضه 10 ساله و 30 ساله آمریکا نیز در بالاترین سطح خود قرار دارد. پایین آمدن بیش از حد قیمت این اوراق باعث شده که نرخ بازدهی به بالاترین سطح خود برسد. به عبارت دیگر سرمایه ‌گذاران باید پول کمتری را برای به‌دست آوردن سود اوراق هزینه کنند که خرید این اوراق را به‌صرفه می‌کند.

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی سهام (2021/02/28)

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

3.17%+

1.78%-

30932.4

Dow Jones

0.12%-

4.94%-

12909.4

Nasdaq

2.86%+

2.37%-

3810.9

S&P 500

به این ترتیب در هفته گذشته شاخص داو جونز (Dow Jones) با کاهش 1.78%- درصدی همراه بود. شاخص نزدک (Nasdaq) کاهش 4.94%- درصدی را تجربه کرد. شاخص S&P500 نیز نسبت به هفته گذشته با تغییر 2.37%- درصدی همراه بود.

از سوی دیگر کشف واکسن کرونا و شروع واکسناسیون عمومی، باعث افزایش امید سرمایه‌گذاران به بهبود روند اقتصادی در سال‌های آتی شده است. در این حالت نیز سرمایه‌گذاران علاقمندی بیشتری برای سرمایه‌گذاری در اوراق کم ریسک دولتی پیدا می‌کنند.

همچنین علاقمندی سرمایه‌گذاران خارجی بعد از بحران نقدینگی دلار ناشی از پاندمی کرونا، باعث افزایش ورود دلار به بازار سهام و تا حد زیادی پیش‌خور شدن سود برخی از سهام‌های مطرح شده است که در هفته‌های قبل نیز به آن اشاره کردیم.

به این ترتیب، بالا بودن نرخ بازدهی اوراق قرضه باعث می‌شود که سرمایه‌گذاری در بازارهای سهام گران باشد. به همین علت در هفته گذشته شاهد خروج برخی از سرمایه‌گذاران از بازار سهام و همچنین طلا بودیم.

اما ازطرفی می‌دانیم بازدهی نرخ اوراق قرضه به دو عامل نرخ سود بانکی و قیمت اوراق بستگی دارد. پس یا باید نرخ سود بانکی توسط فدرال رزرو افزایش یابد که با سیاست‌های فعلی دولت آمریکا و شرایط حال حاضر هم‌خوانی ندارد. یا اینکه نرخ قیمت اوراق بالا برود که نیاز به مشارکت دولتی برای خرید بیشتر اوراق قرضه توسط فدرال رزرو است.

همچنین لازم به ذکر است که افزایش تقاضا برای خرید اوراق قرضه باعث بالا رفتن قیمت و در نتیجه پایین آمدن نرخ بازدهی خواهد شد که در این‌صورت بازار به تعادل خواهد رسید.

بنابراین می‌توان گفت که خرید سهام درمنفی‌ها و بعد از تعادل رسیدن بازار منطقی به‌نظر می‌رسد. حتی می‌توان این‌طور بیان کرد با درنظر گرفتن چشم‌انداز مثبت اقتصادی پیش‌روی شرکت‌ها در آینده، خرید مارکت به دید بلندمدت نیز خیلی غیرمنطقی نباشد.

بازارهای جهانی طلا (2021/02/28)

در هفته گذشته همچنان شاهد اصلاح قیمت در طلا بودیم. حتی تائید طرح بسته حمایتی 1.9 تریلیون دلاری دولت نیز نتوانست باعث افزایش چشمگیر قیمت طلا شود. این امر تائید می‌کند که اثرات تصویب این طرح نیز در قیمت‌های اخیر طلا پیش‌خور شده است.

طلا در هفته گذشته با کاهش 2.79%- درصدی همراه بود و در نهایت به قیمت 1734.37 دلار رسید. به این ترتیب این دومین ماه متوالی بعد از سال نوی میلادی است که طلا همچنان در محدوده منفی قرار دارد. دربازه ماهانه طلا در ماه فوریه 6.14%- کاهش داشته است. همچنین نقره نیز نسبت به هفته گذشته با 2.27%-  درصد کاهش قیمت در بازار با قیمت 26.67 دلار معامله شد.

global-markets-february-2021-02-28

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی طلا (2021/02/28)

در آخرین نظرسنجی هفتگی کیتکو 61.5% درصد سرمایه‌گذاران کلان معتقدند بازار طلا در هفته پیش‌رو همچنان نزولی خواهد بود. اما در مقابل 52% درصد سرمایه‌گذاران خُرد نیز معتقدند که بازار صعودی خواهد بود.

از سوی دیگر افزایش نرخ بازدهی اوراق خزانه آمریکا در این کاهش قیمت طلا بی‌تاثیر نبود. زیرا پایین بودن بیش از حد نرخ اوراق باعث خروج سرمایه‌ها از طلا برای خرید اوراق قرضه خواهد شد.

پس می‌توان این‌چنین برداشت کرد که در نهایت بالا رفتن نرخ بازدهی می‌تواند موجب افزایش خرید اوراق، در بازار شود تا نرخ بازدهی به تعادل برسد. از طرفی افزایش خرید اوراق موجب تقویت دلار خواهد شد که از مجموع عوامل فوق می‌توان انتظار اصلاح بیشتر در قیمت طلا را داشت.

اما همه ما می‌دانیم که ایندکس دلار در بلندمدت نزولی است و حتی تقویت دلار با سیاست‌های QE فدرال رزرو هم تداوم زیادی نخواهد داشت. بنابراین اصلاح قیمتی طلا در محدوده زمانی فعلی، روندی موقتی خواهد بود و همچنان روند بلندمدت طلای جهانی در مقابل دلار آمریکا را می‌توان مثبت ارزیابی کرد.

بازارهای جهانی بیت‌کوین (2028/02/28)

بیت‌کوین بعد از چهار هفته صعود متوالی اولین هفته اصلاحی خود را درحالی آغاز کرد که هفته آخر منتهی به پایان کندل ماهانه (فوریه، 2021) بود. به این ترتیب بیت‌کوین با 22.44%- درصد کاهش، به قیمت 44437.50 دلار رسید.

از دید تکنیکال وقوع چنین اصلاحاتی در روند صعودی بیت‌کوین کاملا طبیعی بوده و نشانه یک روند سالم صعودی است. اصلاح بیت‌کوین از قیمت فعلی می‌تواند بیشتر هم ادامه داشته باشد، اما معتقدیم که اعداد پایین‌تر به سرعت توسط خریداران پر خواهد شد.ضمن این‌که همین اصلاح‌ها، اساس و پایه روند صعودی برای ثبت رکوردهای جدید در آینده خواهد بود.

global-markets-february-2021-02-28

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی بیت‌کوین (2021/02/28)

در هفته گذشته کاردانو با نماد (ada) لیدر بازار آلت‌کوین‌ها بود. کاردانو در هفته گذشته با 35%+ درصد افزایش، در بالاترین قیمت به 1.48 دلار رسید. به این ترتیب ارزش بازار کاردانو از 38 میلیارد دلار عبور کرد و عنوان سومین کوین بزرگ بازار را به خود اختصاص داد.

global-markets-february-2021-02-28

همچنین با مدلسازی رفتاری بیتکوین از گذشته تا کنون باید بگوییم که صعودهای اخیر بیت‌کوین نسبت به آن‌چه در ماه‌های آینده در انتظار است، به چشم نمی‌آید. یادمان باشد که به‌طور کلی بازار ارزهای دیجیتال و به‌خصوص بیت‌کوین همیشه در روندهای صعودی و نزولی خود، ما را سورپرایز می‌کنند. با درنظر گرفتن نسبت stock to flow، بیت‌کوین در قیمت‌های فعلی بسیار ارزان ارزیابی می‌شود.

اصلاحات قیمتی بیت‌کوین در روندهای صعودی معمولابه این شکل عمل می‌کنند که کاهش قیمت باعث ورود سرمایه‌‌گذاران جدیدی خواهد شد که از صعودهای گذشته جامانده‌اند. به این ترتیب بعد از هر اصلاح قیمتی یک صعود بزرگتر اتفاق می‌افتد. اما اصلاح هفته گذشته به ما یادآوری می‌کند که باید مدیریت ریسک را در برنامه خود داشته باشیم تا در آینده نیز به مشکلی برخورد نکنیم.

بازارهای جهانی نفت (2021/02/28)

نفت در بازارهای جهانی همچنان در محدوده پرنوسان قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود تا مدتی در همین محدوده قیمت نوسانی باشد. در هفته گذشته هر بشکه نفت خام آمریکا (wti) با 4.41%+ درصد افزایش قیمت به قیمت 61.53 دلار رسید. همچنین نفت برنت نیز با 2.76%+ درصد افزایش قیمت در بازار با قیمت 64.40 دلار معامله شد این درحالی بود که در بیشترین قیمت هفته به 67.68 دلار رسیده بود.

global-markets-february-2021-02-28

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی نفت (2021/02/28)

گزارش هفتگی بیکرهیوز مجددا افزایش تولیدات را نشان می‌دهد. طبق این گزارش، تعداد چاه‌های فعال در آمریکا، از 305 حلقه به 309 حلقه کاهش پیدا کرده است که نشان از افزایش 4 حلقه‌ای دارد. همچنان سرمایه‌گذاری در حوزه نفت با توجه به سیاست‌های آتی آمریکا و همچنین قیمت‌های فعلی پر ریسک ارزیابی می‌شود.

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها (2021/02/28)

بازار کامودیتی‌ها در بازارهای جهانی همچنان داغ دنبال می‌شوند. مس به‌عنوان لیدر کامودیتی‌ها همچنان پیشتاز است. هفته گذشته مس در بازار فلزات لندن (LME) با 4.1%+ درصد افزایش، به قیمت 9172.5 دلار رسید. این درحالی است که در بیشترین قیمت هفتگی، مس به 9614.5 دلار رسیده بود. لازم به ذکر است که کاهش قیمت دو روز اخیر به‌علت تسویه قراردادهای فیوچرز مربوط به پایان ماه ژانویه بوده است.

global-markets-february-2021-02-28

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی کامودیتی‌ها (2021/02/28)

اما در بازار داخلی هیچ اثری از حمایت‌های دولتی در خصوص حمایت از تولید‌کنندگان و فعالان حوزه کامودیتی‌ها دیده نمی‌شود. این درحالی است که بورس تهران به‌صورت مستقیم 60% درصد بازار و به‌صورت غیرمستقیم بیش از 80% درصد بازار را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

نتیجه ابهامات بودجه، وضعیت ارز و تحولات سیاسی علت تداوم احتیاط سرمایه‌گذاران در داخل است. همچنین گزارش هفتگی صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت (منتهی به 5 اسفند 1399)، جذب 6.640 میلیارد تومان منابع مالی جدید را نشان می‌دهد که این آمار نشانه خوبی برای برگشت زود هنگام بازار نیست.

از طرفی دیگر در هفته گذشته نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای با افزایش بهای برق مصرفی در صنایع فلزی، واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی موافقت کردند. محمدباقر نوبخت نیز در همین رابطه گفت که با این مصوبه قیمت برق این واحدها از 80 تومان به 300 تومان افزایش می‌یابد. این افزایش بها در حوزه صنایع فولادی، فلزات اساسی، مس، آلومینیوم، کانی‌های فلزی و واحدهای پتروشیمی اثر منفی خواهد داشت.

مجموعه عوامل فوق به ما نشان می‌دهد که به علت محدودیت‌های داخلی مثل قیمت‌گذاری‌های دستوری، محدودیت صادرات و عدم حمایت‌های بخش دولتی، سرمایه‌گذاری در مس و سایر کامودیتی‌ها در بازارهای خارجی می‌توانند به مراتب سودآوری بیشتری نسبت به بازار داخلی داشته باشند.


بازارهای جهانی سهام (2021/02/21)

باتوجه به تعطیلات ابتدای هفته در بازارهای جهانی شاهد کاهش محسوس حجم معاملات بودیم. ضعیف بودن صعودهای اخیر در بازار بورس آمریکا نشان‌داد که اقتصاد جهانی همچنان می‌تواند شکننده باشد. اما از دید تکنیکال همچنان روند اصلی بازار سهام صعودی است. افزایش حجم خریداران در هنگام اصلاحات بازار نیز گواهی برای این موضوع است. اما این امر هم نمی‌تواند جلوی نگرانی سرمایه‌گذاران را بگیرد.

هشدارهای وزیر خزانه‌داری آمریکا موجب نگرانی بیشتر سرمایه‌گذاران بازار سهام شده است. وزیر خزانه‌داری آمریکا، جنت یلن (Janet Yellen) هفته قبل در کنفرانسی اعلام کرد که باید در برخی از صنایع احتیاط کرد. به خصوص که کاهش هزینه‌های معامله باعث هجوم سرمایه‌گذاران خرد به بازار سهام شده و قیمت‌ها از تعادل خارج شده‌اند.

این خبر موج منفی در شاخص‌های بازار سهام آمریکا پدید آورد که به دنبال آن شاهد افزایش تقاضا برای اوراق قرضه بودیم. درحالی که این جریانات ریسک گریز باعث افزایش نرخ بازدهی اوراق خزانه‌داری شده است، اما ایندکس دلار (DXY) همچنان در محدوده منفی نوسان کرده است. پس می‌توان گفت که عبور نرخ بازدهی اوراق خزانه‌داری از اوج‌های قبلی می‌تواند خریداران دلار آمریکا را وارد بازار کند و موجب تقویت بیشتر دلار آمریکا در هفته‌های آینده شود.

به این ترتیب در هفته گذشته شاخص داو جونز (Dow Jones) با افزایش 0.11%+ درصدی همراه بود. شاخص نزدک (Nasdaq) کاهش 1.64%- درصدی را تجربه کرد. شاخص S&P500 نیز نسبت به هفته گذشته با تغییر 0.94%- درصدی همراه بود.

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی سهام (2021/02/21)

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

4.92%+

0.11%+

3158.4

Dow Jones

6.83%+

1.64%-

13807.7

Nasdaq

6.36%+

0.94%-

3940.5

S&P 500

بازارهای جهانی طلا (2021/02/21)

طلا مطابق انتظار همچنان در محدوده اصلاح منفی قرار دارد. افزایش نرخ بهره اوراق خزانه آمریکا و تقویت دلار موجب ریزش محدد قیمت طلا در بازارهای جهانی شد. به همین دلیل سرمایه‌گذاران در جریانات ریسک‌گریز به سمت اوراق خزانه آمریکا تمایل دارند.

طلا در هفته گذشته با 2.20%- درصد افزایش قیمت، نسبت به هفته گذشته به قیمت 1784.18 دلار رسید. همچنین نقره با کاهش 0.25%- درصدی داشت و در نهایت با قیمت 27.29 دلار در بازار معامله شد.

بازارهای جهانی-دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی طلا (2021/02/21)

در نظرسنجی هفتگی کیتکو همچنان نظر اکثریت معامله‌گران بر ادامه روند اصلاحی طلا است. طبق این گزارش72% درصد سرمایه‌گذاران کلان معتقدند بازار طلا در هفته پیش‌رو نزولی خواهد بود. اما در مقابل 43% درصد سرمایه‌گذاران خُرد نیز معتقدند که بازار صعودی خواهد بود. از مقایسه این نظرسنجی با نمونه قبلی می‌توان نتیجه گرفت که روند معاملات در هفته‌های آینده نیز پرنوسان خواهد بود.

بازارهای جهانی بیت‌کوین (2021/02/21)

ارزهای دیجیتال همچنان پربازده‌ترین بازار مالی در سال 2021 بوده و به روند خود ادامه می‌دهد. بیت‌کوین در هفته گذشته مطابق انتظارات رکورد جدیدی ثبت کرد و با 17.72% رشد به قیمت 57227.25 دلار رسید. با ثبت این رکورد، ارزش بازار بیت‌کوین به بیش از یک تریلیون دلار رسید. به این ترتیب در لیست برترین دارایی‌های جهان، بیت‌کوین به‌عنوان هشتمین دارایی ارزشمند دنیا و بالاتر از شرکت‌های بزرگی نظیر Facebook, Tesla, Tencent و... قرار گرفت.

بازارهای جهانی-دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی بیت‌کوین (2021/02/21)

همچنان بازار آلت‌کوین‌ها داغ است و می‌توانند سودهای زیادی را در ماه‌های آینده به ارمغان بیاورند. اما باید مراقب روزهای سیاه بازار آلت‌کوین‌ها مشابه سال‌های 2013 و 2017 بود. به‌دلیل حجم پایین‌تر بازار آلت‌کوین‌ها نسبت به سرمایه‌های ورودی به بازار، در زمان اصلاح، آلت‌کوین‌ها می‌توانند نزول‌های شدیدتری نسبت به بیت‌کوین داشته باشند که باید در معاملات این موضوع را نیز لحاظ کرد.

بازارهای جهانی نفت (2021/02/21)

نفت مطابق هشدارهای قبلی یک بازار پر نوسانی را تجربه کرد. پس از کاهش تولیدات جهانی هفته قبل قیمت نفت یک رکورد دیگر ثبت کرد. اما در ادامه با اعلام افزایش تولید از سوی عربستان و همچنین اعلام علاقمندی دولت آمریکا برای مذاکرات با ایران، باعث نزول قیمت نفت در آخر هفته شد. از دید سرمایه‌گذاران هرگونه توافق میان ایران و آمریکا می‌تواند منجر به عرضه بیشتر در بازار شود.

بازارهای جهانی-دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی نفت (2021/02/21)

گزارش هفتگی بیکرهیوز بعد از ماه‌ها افزایش تولید، این‌بار کاهش داشت. طبق این گزارش، تعداد چاه‌های فعال در آمریکا، از 306 حلقه به 305 حقله کاهش پیدا کرده است که نشان از افت یک حلقه‌ای دارد. همچنین از دید تکنیکال نیز نفت در محدوده پرخطر قرار دارد که انتظار می‌رود نوسان‌های نفت در هفته‌های آتی همچنان تداوم داشته باشند.

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها (2021/02/21)

در بازارهای جهانی به علت تعطیلات سال نوی چینی همچنان تشخیص جهت بازار کار دشواری است و نیاز به زمان بیشتری هست. به همین دلیل سرمایه‌گذاران چشم به صورت‌های مالی شرکت‌ها دوخته‌اند تا بتوانند چشم‌انداز بهتری نسبت به آینده اقتصادی کامودیتی‌ها پیدا کنند. اما از دید تکنیکال، شاخص بورس شانگهای (SHCOMP) همچنان در موقعیت سیگنال خرید قراردارد و این پتانسیل را دارد که درسال 2021 شکوفایی خوبی برای سرمایه‌گذاران ایجاد کند. به همین دلیل می‌توانیم آمار تقاضا را نیز برای بازار کامودیتی‌ها مثبت ارزیابی کنیم.

از سوی دیگر بانک سیتی (CITI) آمریکا در گزارشی اعلام کرده که عرضه جهانی مس همچنان در روندی کاهشی قرار دارد. به این ترتیب پس از سال 2023، با کسری عرضه جهانی مس مواجه خواهیم شد که می‌توانند محرک قیمت مس در سال‌های آتی باشد. به همین دلیل مس می‌تواند برای بلندمدت گزینه بهتری برای سرمایه‌گذاری نسبت به طلا باشد. لازم به ذکر است که شرکت‌های تولید کننده و صادر کننده در این حوزه می‌توانند هدف خوبی برای سرمایه‌گذاری بلندمدت در بورس ایران باشند.


بازارهای جهانی سهام (2021/02/07)

در هفته گذشته شاخص‌های سهام آسیا رشد کردند. همچنین شاخص‌های سهام در بازار بورس آمریکا نیز دوباره به اوج قبلی خود بازگشتند. داده‌های اقتصادی آمریکا در هفته پیش بسیار امیدواره کننده بود. شاخص‌های اشتغال رشد خوبی داشتند. همچنین گزارشات مالی شرکت‌های سهامی نیز نشان از عملکرد خوب داشتند. این امر با حمایت جریانات ریسک‌پذیر همراه بود. شاخص ترس و طمع (VIX) دوباره به سطوح پایینی خود بازگشت که خبر خوبی برای بازار سهام است. در بازار اوراق قرضه نیز بعد از رشد خوب بازدهی اوراق خزانه‌داری آمریکا شاهد به تعادل رسیدن بازار در نرخ‌های جدید هستیم. اوراق ده‌ساله در هفته گذشته 9.18%+ درصد افزایش داشت و به عدد 1.167 رسید.

همه این عوامل نشان می‌دهند که نگرانی سرمایه‌گذاران از داده‌های اقتصادی هفته قبل تا حدودی راحت شده است. از طرفی شرکت گوگل با نماد (googl) هفته گذشته با ارائه گزارش مالی فراتر ازپیش‌بینی‌ها، یک رکورد تاریخی جدید ثبت کرد.

سهام گوگل در پایان هفته با 14.29%+ درصد افزایش در بازار به قیمت 2098 دلار رسید. این اولین بار است که گوگل بالای 2000 دلارقیمت می‌خورد. به این ترتیب ارزش بازار گوگل در جهان به 1.411 تریلیون دلار رسید. لازم به ذکر است که گوگل هفتمین دارایی ارزشمند جهان محسوب می‌شود.

به این ترتیب و در هفته گذشته شاخص داو جونز (Dow Jones) با افزایش 3.89%+ درصدی همراه بود. شاخص S&P500 رشد 5.03%+ درصدی را تجربه کرد. شاخص نزدک (Nasdaq) نیز نسبت به هفته گذشته با تغییر 5.25%+ درصدی همراه بود.

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی سهام (2021/02/07)

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

3.89%+

3.89%+

29982.6

Dow Jones

5.25%+

5.25%+

12925.4

Nasdaq

5.03%+

5.03%+

3704.8

S&P 500

بازارهای جهانی طلا (2021/02/07)

روند هفته گذشته طلا همچنان در محدوده اصلاحی خود بود. با انتشار گزارش‌های عملکردی خوب شرکت‌ها همچنین داده‌های اقتصادی نظیر شاخص‌های اشتغال و NFP همگی باعث خروج سرمایه‌ها از طلا و کاهش جریانات ریسک‌گریز در بازار بودند. البته تا حد زیادی این عکس‌العمل هیجانی بوده و انتظار می‌رود که بازار طلا در هفته آتی مجددا به تعادل برسد.

به این ترتیب، طلا در اولین هفته از ماه فوریه با 1.82%- درصد کاهش قیمت، نسبت به هفته گذشته به قیمت 1814.20 دلار رسید. گزارشات مالی و ریزش قیمت طلا در نقره هم اثرگذار بود. به این ترتیب نقره تمام صعود 11%+ درصدی خود را پس داد و در نهایت نسبت به هفته قبل با 0.23%- درصد کاهش، به قیمت 26.92 دلار معامله شد.    

بازارهای جهانی-دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی طلا (2021/02/07)

در نظرسنجی هفتگی کیتکو بسیاری از سرمایه‌گذاران روند هفته قبل را به‌علت شورت اسکوییز بر اثرداده‌های اقتصادی می‌دانند و همچنان معتقدند که روند طلا برای هفته آینده مثبت خواهد بودطبق این گزارش 64% درصد سرمایه‌گذاران کلان معتقدند بازار طلا در هفته پیش‌رو مثبت خواهد بود. در سرمایه‌گذاران خُرد نیز 48% درصد معتقدند که بازار صعودی خواهد بود. از مقایسه این نظرسنجی با نمونه قبلی می‌توان نتیجه گرفت که کاهش قیمت درهفته قبل امید سرمایه‌گذاران به صعود قیمت طلا را افزایش داده است.

بازارهای جهانی بیت‌کوین (2021/02/07)

مطابق تحلیل هفته قبل بیت‌کوین با شروع ماه فوریه از کانال نزول خود خارج شده است. به این ترتیب درهفته قبل بیت‌کوین با 21.45%+ درصد رشد به قیمت 40247 دلار دربازار رسید. طبق پیش‌بینی‌های قبلی این حرکت تنها آغازی برای صعود به سمت تارگت‌های بالاتر بوده و باید هرگونه اصلاح قیمتی در هفته‌های آتی را فقط به چشم فرصت خرید نگاه کرد. لازم به ذکر است که ارزش بازار ارزهای دیجیتال به 1.2 تریلیون دلار رسیده است.

بازارهای جهانی-دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی بیت‌کوین (2021/02/07)

بازار آلت‌کوین‌ها نیزمطابق تحلیل هفته قبل بسیار داغ بود. پروژه‌های با محوریت اقتصاد غیرمتمرکز (DEFI) در مرکز توجه قرار دارند. همچنین هفته قبل کوین صرافی بایننس با نماد (BNB) نیز از سقف تاریخی خود عبور کرد و به قیمتی فراتر از 74 دلار رسید. این کوین از ابتدای 2020 تاکنون 533% سودآوری داشته است.

همچنان معتقدیم که خروج سرمایه‌ها از بیت‌کوین به سمت آلت‌کوین‌ها ادامه دارد. به این ترتیب سرمایه‌گذاران در حال جبران عقب‌ماندگی خود از موج قبلی بیت‌کوین هستند. این امرمی‌تواند حداکثر بین دو تا سه ماه آینده نیز ادامه‌دار باشد.

بازارهای جهانی نفت (2021/02/07)

در هفته گذشته بازارهای فیوچرز شاهد افزایش بهای شاخص نفت آمریکا (WTI) و نفت برنت بودند. این بالاترین سطح قیمتی نفت در یک سال گذشته بوده است. قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا (wti) در هفته گذشته با 9.16%+ درصد افزایش به قیمت 56.95 دلار رسید. نفت برنت نیز با 8.29%+ درصد رشد در بازار با قیمت 59.56 دلار معامله شد. علت این صعود، افزایش مهار تولید نفت خام از سوی اوپک پلاس و همچنین افزایش امیدها به بهبود وضعیت اقتصادی کشورها در سال جدید میلادی است.

بازارهای جهانی-دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱

ازطرفی تعداد دکل‌های درحال حفاری آمریکا که به عنوان یک شاخص سطح تولید آتی از آن یاد می‌شود نیز برای پنجمین ماه متوالی افزایشی بود. طبق گزارش هفتگی بیکرهیوز، تعداد چاه‌های فعال در آمریکا، از 295 حلقه به 299 حقله چاه افزایش پیدا کرده است که نشان از افزایش 4 حلقه‌ای دارد. این آمار نشان از روند صعودی نفت در میان مدت دارد.

اما از دید تکنیکال محدوده 56 الی 60 دلار می‌تواند محدوده پرنوسانی برای نفت باشد. همچنین باید به این نکته توجه کنیم که سرعت بهبود تولید در کشورهای بزرگ تولیدکننده‌ نفت‌خام کند است. پیش‌بینی می‌شود که تولید روزانه‌ ایالات متحده‌ آمریکا تا سال ۲۰۲۳ نیز به سطح تولید 25.12 میلیون بشکه در روز (معادل تولید سال 2019) نخواهد رسید.

بازارهای جهانی-دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی نفت (2021/02/07)

در گزارشی جامع‌تر، طبق جدول فوق می‌توانیم کندی رشد دکل‌های نفتی فعال در آمریکا را نسبت به کانادا و سایر تولیدکنندگان جهانی به وضوح مشاهده کنیم. به این ترتیب آمریکا حتی با افزایش تعداد دکل‌های نفتی در سال گذشته نیز همچنان به سطح فعالیت مدت مشابه در سال 2020 نرسیده است.

این درحالی است که کانادا بیش از دوبرابر سال قبل دکل نفتی فعال دارد. همچنین در سایر تولید کنندگان جهانی نیز شاهد افزایش 50% درصدی دکل‌های نفتی فعال نسبت به مدت مشابه سال 2020 هستیم.   

این نکته را هم باید اضافه کنیم که طبق سند چشم‌انداز بلندمدت (50 ساله) ایالات متحده آمریکا، دولت طرح حذف استفاده از سوخت‌های فسیلی را در دستور کار خود قرار داده است. لذا بازار نفت و انرژی می‌تواند در سال‌های آتی شاهد نوسانات زیادی باشد که ضمن این‌که در روندی صعودی قرار دارد، اما گزینه مطلوبی برای سرمایه‌گذاران نخواهد بود.

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها (2021/02/07)

داده‌های خوب اقتصادی آمریکا و اروپا جو نسبی مثبتی را برای سرمایه‌گذاران به‌وجود آورد که تا حد زیادی خیال سرمایه‌گذاران را از روند بازار راحت کرد. شاخص بازار شانگهای که یک معیار برای رشد تقاضای کامودیتی‌ها در چین محسوب می‌شود، هفته پیش مثبت بود.

گزارش شورای نظارت بر معاملات سلف آمریکا (CFTC) نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران در هفته گذشته اقدام به خرید مس کرده‌اند. قیمت مس در بازار بورس فلزات لندن (LME) نیز هفته گذشته صعودی بود و با 1.39%+ درصد افزایش به قیمت 7936.5 دلار رسید.

بازارهای جهانی-دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱

دیده‌بان فوریه ۲۰۲۱ بازارهای جهانی کامودیتی‌ها (2021/02/07)

قیمت فولاد (میلگرد) در بازار چین با 0.72%+ درصد افزایش به قیمت 4177 یوان در هر تن رسید. آلومینیوم با 2.29%+ درصد رشد در بازار با قیمت 2018 دلار در هر تن معامله شد. فلز روی (ZINC) نیز با 4.26%+ درصد افزایش قیمت به قیمت 2682.75 دلار رسید.

این درحالی است که در بازار داخلی از لحاظ رشد صادرات و فروش شرکت‌ها تغییرات مثبتی را شاهد نبودیم که مرتبط با رکود بازار و کاهش قیمت دلار داخلی بوده است. گزارش‌ها حاکی است که موجودی انبار برخی از شرکت‌ها طی سه ماه گذشته 50% درصد افزایش داشته که اصلا امیدوارکننده نیست. امید می‌رود که با پیگیری وزارت صمت و اتخاذ سیاست‌های انبساطی، محرک صادرات باشد تا روند رشد تولید داخلی نیز تداوم یابد.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید. 

5/5 - (5 امتیاز)

درباره نویسنده

پویا بهایی‌پور

من در بازارهای مالی سود نمی‌کنم بلکه زندگی می‌کنم. نتیجه تمامی مطالعه و تحقیقات من در این حوزه به همین یک جمله خلاصه می‌شود. تا بدانجا رسید دانش من، که بدانم همی که نادانم.

اشتراک
اطلاع از
guest
2 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
سودابه بگدلی
سودابه بگدلی
3 سال پیش

مرسی از شما عالی بود

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

2
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!