شاخص S&P 500

تاریخ بروز رسانی: 1400/05/05

شاخص S&P 500 چیست؟


شاخص S&P 500 مخفف عبارت Standard & Poor’s 500 است. شاخص S&P 500 بر اساس ارزش‌گذاری 500 شرکت بزرگ و فعال در بازار سهام آمریکا محاسبه می‌شود. شاخص S&P 500 یکی از مهمترین شاخص‌های سنجش عملکرد کلی بازار بورس آمریکا محسوب می‌‌شود و با شاخص‌ داو جونز (Dow Jones) و شاخص نزدک (Nasdaq) متفاوت است.


در این مقاله می خوانید

تاریخچه شاخص S&P 500

شاخص S&P 500 محصول شرکت Standard & Poor’s است که به مخفف نام همین شرکت است. این شرکت توسط هنری ورنام پور (Henry Varnum Poor) در سال 1860 میلادی تاسیس شد و کار آن جمع‌آوری اطلاعات و تحلیل دیتاهای مالی شرکت‌ها است.

شاخص S&P 500

در سال 1941 میلادی، شرکت‌های انتشارات پور (Poor’s Publishing Co) و شرکت آمار استاندارد (Standard Statistics Co) باهم ادغام شد و نام آن به Standard & Poor’s تغییر کرد. کمی بعد و در سال 1957 میلادی، شاخص S&P 500 به‌عنوان اولین شاخص بازار سهام در جهان، با قابلیت ردیابی توسط کامپیوتر به بازار معرفی شد. شاخص S&P 500 در ابتدا تعداد سهام کمی را دنبال می‌کرد، اما با گذشت زمان و گسترش بازار، تعداد سهام‌های داخل این شاخص به 500 شرکت افزایش یافت و شاخص S&P 500 را تشکیل داد.

شاخص S&P 500 چگونه کار می‌کند؟

شاخص S&P 500 عملکرد شرکت‌های فعال در بازار سرمایه را بررسی می‌کند. این شاخص فهرستی از 500 شرکت سهامی برتر در بازار را هموراه مورد بررسی قرار می‌دهد. جالب است بدانید که این فهرست 80 درصد از ارزش بازار سهارم آمریکا را شامل می‌شود. از این شاخص عموما برای سنجش نحوه عملکرد معامله‌گران در مقایسه با روند بازار استفاده می‌شود.

فهرست شاخص S&P 500 چگونه انتخاب می‌شود؟

 فهرست شاخص S&P 500 ثابت نیست و همواره در حال تغییر است. یک کمیته اجرایی مسئولیت انتخاب این فهرست را بر عهده دارد که بر اساس شایستگی شرکت‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهند. برای سنجش این شایستگی مواردی همچون ارزش بازار، نقدینگی، مقدار سهام شناور آزاد، صورت‌های مالی، مدت و سابقه تجارت عمومی و... مورد بررسی قرار می‌گیرند که در هر یک، شرکت مورد نظر باید الزاماتی خاص را برآورده سازد.

به‌طور کلی این کمیته شرکت‌هایی را در این فهرست انتخاب می‌کنند که نماینده صنایع اقتصاد آمریکا باشند. از جمله شرکت‌های حاضر در این لیست می‌توان به فیسبوک، اپل، گوگل، مایکروسافت، بانک آمریکا، والت دیزنی و... اشاره کرد. لیست آپدیت شده این فهرست را می‌توانید از سایت slickcharts.com مشاهده کنید.

شرکت‌های غیر آمریکایی که در بازار بورس نیویورک حضور دارند نیز در این لیست قرار دارند و شرکت‌هایی مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری محدود، ETF، ETN، سازمان‌های نظارتی مالی، اوراق قرضه قابل تبدیل به سهام و برخی از واحدهای فن‌آوری اطلاعات در این فهرست جایی ندارند.

همان‌طور که گفته شد، شرکت سهامی که در فهرست S&P 500 قرار دارد، محدود به داخل آمریکا نیست. بر همین اساس حدود 30% شرکت‌های حال حاضر در این فهرست، غیر آمریکایی و در خارج از خاک آمریکا مشغول به فعالیت هستند.

چگونه از شاخص S&P 500 استفاده کنیم؟

شاخص S&P 500 را با نماد S&P 500 یا SPX، در سایت تریدینگ ویو (tradingview) می‌توانید مشاهده کنید. بسیاری از کارشناسان معتقدند که بر اساس سنجش این شاخص می‌توان عملکرد شش‌ماهه (میان‌مدت) بازار را تحلیل و پیش‌بینی کرد.

اوراق قرضه دولتی نیز همبستگی معکوسی با این شاخص دارد. به‌عبارت دیگر هنگامی که شاخص S&P 500 صعودی است، ارزش اوراق قرضه دولتی کاهش می‌یابد. بنابراین توصیه می‌شود که هردوی آن‌ها باهم مورد بررسی قرار گیرند.

از آن‌جایی که شاخص‌ها در بازار سهام آمریکا از طریق معاملات CFD قابل معامله هستند، بسیاری از معامله‌گران به‌جای معامله سهام شرکت‌ها به معامله شاخص S&P 500 و سایر شاخص‌های دیگر می‌پردازند. لازم به ذکر است که این کار از طریق بروکرها صورت می‌پذیرند.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید.

اگر مقاله شاخص S&P 500 چیست؟ برایتان مفید بود لطفا آن‌را با دوستانتان به اشتراک بگذراید.

4/5 - (59 امتیاز)

درباره نویسنده

پویا بهایی‌پور

من در بازارهای مالی سود نمی‌کنم بلکه زندگی می‌کنم. نتیجه تمامی مطالعه و تحقیقات من در این حوزه به همین یک جمله خلاصه می‌شود. تا بدانجا رسید دانش من، که بدانم همی که نادانم.

اشتراک
اطلاع از
guest
2 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
سجاد
سجاد
2 سال پیش

به نظرم معاملات CFD توی آمریکا ممنوع باشه و شاخص‌ها رو از طریق صندوق شاخص (Index fund) معامله میکنن!؟

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

2
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!