دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

تاریخ بروز رسانی: 1400/05/08

بازارهای جهانی (دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱)


بازارهای جهانی سهام (۲۰۲۱/۰۶/۲۷)

استراتژی خرید در منفی‌ها توسط سرمایه‌گذاران جواب داد. هفته گذشته یک هفته کاملا سبز را در بازار سهام آمریکا شاهد بودیم. تداوم بهبود آمار اشتغال در این زمینه بی‌تاثیر نبود. همان‌طور که قبلا هم اشاره کرده بودیم، افزایش انتظارات تورمی باعث ایجاد نوسانات منفی در برخی از سهم‌ها خواهد شد. اما این نوسانات با توجه به چشم‌انداز آینده اقتصاد جهانی و بهبود بازدهی تولید و فروش شرکت‌ها کاملا موقت خواهند بود. اکثر سرمایه‌گذاران با این نگاه به بازار سهام آمریکا می‌نگرند که با دید بلندمدت و در نوسانات منفی خرید کنند.

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

0.30%-

3.44%-

34433.85

Dow Jones

4.81%+

2.10%+

14345.18

Nasdaq

2.18%-

3.17%-

4285.80

S&P 500

به این ترتیب  شاخص داو جونز (Dow Jones) با رشد 3.44%+ درصدی همراه بود. شاخص نزدک (Nasdaq) افزایش 2.10%+ را داشت و یک رکورد تاریخی جدید را ثبت کرد.  شاخص S&P500 نیز نسبت به هفته گذشته تغییر 3.17%+ داشت تا با این تغییر نه تنها ریزش های هفته قبل را جبران کرده باشد، بلکه یک رکورد جدید دیگر هم در نمودار ثبت کند. 

بنابراین باتوجه به این که دیدگاه بلند مدت اقتصادی پس از واکسیناسیون عمومی در آمریکا و جهان همچنان مثبت ارزیابی می شود، اقدامات فدرال رزرو باید در جهت حمایت از تولید و اقتصاد باشد. لذا امکان زیاد کردن نرخ بهره در شرایط فعلی وجود ندارد. همچنین تغییر سیاست‌های انبساطی فدرال رزرو باید باتوجه به ثبات و پیشرفت اقتصادی آمریکا صورت بگیرد که این امری زمان‌بر خواهد بود. به این ترتیب تاثیرات منفی ناشی از انتظارات تورمی در بازار سهام می‌تواند در بلندمدت با تولید بیشتر و افزایش درآمد ناخالص شرکت‌‌ها جبران شود.

بازارهای جهانی طلا(۲۰۲۱/۰۶/۲۷)

طلا همچنان زیر فشار بهبود روند اقتصادی دنیا در حال نوسان است. هفته گذشته یک هفته کم حجم برای معاملات طلا پس از ریزش سنگین اخیر بود. به این ترتیب هفته گذشته قیمت طلا با رشد ۰.۹۹%+ در بازار به قیمت ۶۴/۱۷۸۱ دلار رسید. همچنین نقره نیز در انتهای هفته با ۱.۲۱%+ رشد، به قیمت ۰۹/۲۶ دلار در بازار معامله شد.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

نظرسنجی هفتگی کیتکو نشان می‌دهد که بعد از فروش‌های پنیکی در هفته گذشته طلا، وال استریت نگاه نزولی خود را به روند طلا تغییر داده است. طبق گزارش این هفته 53.8% از سرمایه‌گذاران کلان معتقدند که قیمت طلا در کوتاه مدت همچنان نزولی خواهد بود. همچنین 54.1% سرمایه‌گذاران خُرد، معتقدند بازار طلا در کوتاه مدت، صعودی خواهد بود. 

شاید افزایش امید به آینده اقتصاد کشورها و همچنین هشدار کاهش خرید اوراق قرضه دولتی توسط فدرال رزرو و احتمال افزایش نرخ بانکی، فشاری برای افزایش فروش روی طلا باشد. اما نمی‌توان منکر این قضیه هم شد، روشی که بانک فدرال رزرو برای سیاست‌های انبساطی خود در قالب چاپ پول درنظر گرفته، در بلندمدت اثرات افزایشی روی قیمت طلا خواهد داشت. بنابراین احتمال یک بریک اوت به سمت قیمت‌های ۱۸۰۰ دلار در هفته‌های آتی، دور از ذهن نخواهد بود.

بازارهای جهانی بیت‌کوین(۲۰۲۱/۰۶/۲۷)

بیت‌کوین همچنان در روند اصلاحی خود قرار دارد. ریزش هفته قبل، بیش از انتظارات بود که باعث شد تا سرمایه‌گذاران کمی دست به عصا حرکت کنند. کاهش حجم معاملات و افزایش تعداد نوسانگیرهای کوتاه مدت در بازار کاملا گویای این امر است. عده‌ای از تحلیل‌گران همچنان منتظر اعداد ۲۵ هزار دلار هستند. تنها گزینه‌ای که اکنون مانع رسیدن قیمت به این اعداد شده، حمایت محدوده ۳۰هزار دلار است. به این ترتیب در هفته گذشته بیت‌کوین مجددا با  7.35%- کاهش، به قیمت 32755 دلار رسید. این درحالی بود که در بیشترین قیمت به 35832 دلار رسیده بود.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

نکته مهم در چنین شرایطی این است که رفتارهای هیجانی بازار کریپتو در کوتاه مدت، تاثیری بر روند بلندمدت آن نخواهد داشت و بازار همیشه راه خودش را می‌رود. تمام آن چیزی که معامله‌گران به‌دنبال آن هستند، سود بیشتر در انتهای مسیر است. اما در نهایت دنیا به این درک خواهد رسید که آینده جهان به سمت کریپتو حرکت خواهد کرد.

این موضوع باعث ایجاد ارزش افزوده در بازار خواهد شد که این ارزش از قیمت‌های فعلی بازار کاملا جدا است. بنابراین حتی با ریزش‌های احتمالی قیمت در هفته‌های آینده، از ارزش ذاتی بازار چیزی کم نخواهد شد. در چنین حالتی تنها زمان می‌تواند به خروج از شرایط فعلی بازار کمک کند. 

بنابراین تا زمانی که قیمت بالای محدوده حمایتی ۳۰ هزار دلار در نوسان باشد، همچنان انتظار داریم که پس از کف‌سازی، شاهد یک بریک اوت به سمت تارگت‌های بالای ۴۰ هزار دلار باشیم. اما درصورت اصلاح بیشتر قیمت بیت‌کوین، این امکان نیز وجود دارد که تمامی ATH های تحلیلی بازار، حدود ۶ ماه الی یک سال به تعویق افتد. لذا سرمایه‌گذاران باید نقدینگی لازم را نیز برای این دوران گذار در نظر بگیرند تا با کمبود نقدینگی در طول سرمایه‌گذاری خود مواجه نشوند. در غیر اینصورت همچنان تارگت‌های قبلی معتبر هستند و قیمت بیت‌کوین، پایین‌تر از مدل‌های ارزش‌گذاری، در حال معامله است.

بازارهای جهانی نفت(۲۰۲۱/۰۶/۲۷)

طلای سیاه همچنان در حال ثبت رکوردهای جدید در بازار است. با افزایش بهبود روند اقتصادی و رفع محدودیت‌های کرونا در اکثر کشورهای جهان، رشد تقاضا در بازار نفت نیز ادامه‌دار بوده است. این روند افزایش تقاضا موجب روبه‌رو شدن با کمبود عرضه از سمت بازار شده که نتیجه آن رشد قیمت نفت را به‌دنبال داشته است. 

به این ترتیب در هفته گذشته نفت خام آمریکا (wti) با 3.59%+ افزایش به قیمت 73.97 دلار رسید. همچنین نفت برنت نیز با رشد 3.96%+ همراه بود و در نهایت با قیمت 76.12 دلار در بازار معامله شد. این بیشترین رکورد قیمتی نفت از سال ۲۰۱۹ تاکنون است. نزدیک شدن قیمت‌های نفت آمریکا با دریای برنت می‌تواند نکته جالبی در روند تعیین قیمت‌های جهانی باشد.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

گزارش هفتگی بیکر هیوز نشان می‌دهد که تعداد چا‌ه‌های فعال نفتی آمریکا تقریبا بدون تغییر بودند. طبق این گزارش، تعداد چاه‌های فعال نفتی آمریکا در هفته گذشته از 373 حلقه به 372 حلقه چاه رسیده است که نشان از کاهش یک حلقه‌ای دارد. ذخایر نفتی آمریکا هم در گزارش هفته گذشته روندی کاهشی را نشان می‌دهند که می‌تواند برای بازار نفت آمریکا در شرایط فعلی بسیار امیدوار کننده باشد. طبق گزارش هفتگی روز چهارشنبه (منتهی به ۱۸، ژوئن)، ذخایر نفتی آمریکا با 7.6 میلیون بشکه کاهش به 9.1 میلیون بشکه رسیده است. لازم به ذکر است که این آمار بیش از دوبرابر، کمتر از عددهای پیش‌بینی شده در بازار بود که همین عامل محرک قیمت نفت بود.

گزارش‌ آژانس بین‌المللی انرژی هم اشاره کرد که حتی با اضافه شدن ایران به جمع عرضه کنندگان نفت و حتی افزایش تولید از سمت عربستان، باز هم بازار نفت با کمبود عرضه در سال آتی روبه‌رو خواهد بود. این موضوع نیز در رشد قیمت نفت در هفته گذشته بی‌تاثیر نبود.

با این وجود برای رشد بیشتر قیمت نفت به قیمت‌های بالای ۸۰ دلار، به‌نظر می‌رسد که بازار به محرک‌های بیشتری از عرضه و تقاضا نیاز داشته باشد. از دید تکنیکال نفت خام آمریکا (wti) به محدوده مقاومتی بلندمدت خود در محدوده ۷۵ الی ۸۰ دلار نزدیک می‌شود. این نکته به ما این هشدار را می‌دهد که با نزدیک‌تر شدن قیمت نفت به این محدوده، باید انتظار واکنش منفی از سوی بازار در ماه آینده را نیز داشته باشیم.

این امر می‌تواند با اخبار منفی در این حوزه همراه شود. بنابراین در ماه آینده (جولای)، انتشار خبرهایی مانند افزایش قابل توجه تولید از سمت اوپک پلاس یا هر نوع خبر منفی که موجب افزایش بیشتر عرضه و یا کاهش تقاضا در بازار شود، دور از انتظار نخواهد بود که باید در سرمایه‌گذاری‌های خود درنظر بگیرید.

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها(۲۰۲۱/۰۶/۲۷)

در اقتصاد چین همچنان روند تزریق پول و نقدینگی به بخش‌های زیرساختی و کامودیتی محور دیده می‌شود. اگرچه برای کنترل واحدهای صنعتی، به‌خصوص در حوزه فلزات، سیاست‌های سخت‌گیرانه محیط زیستی وجود دارد؛ اما همین امر محرک اصلی قیمت فلزات اساسی در بازارهای جهانی بوده است.

از سوی دیگر روند صعودی قیمت‌ها در جاهایی می‌تواند موقتا متوقف شوند. زیرا بسیاری از کامودیتی‌ها درحال حاضر در سقف‌های قیمتی خود معامله می‌شوند. همچنین بیانیه احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا توسط فدرال رزرو و تقویت ایندکس دلار در کنار برخی از سیاست‌های چین مثل اعمال محدودیت‌های اعتباری برای شرکت‌ها و تاخیر در صدور مجوز انتشار اوراق در برخی از استان‌های چین، از جمله مواردی هستند که می‌توانند منجر به سرکوب قیمت کامودیتی‌ها شود.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

قیمت مس در بازار بورس فلزات لندن (LME) مثبت بود. این فلز رنگین در هفته گذشته با 3.73٪+ رشد، به قیمت 9423 دلار رسید. اما باتوجه به از دست دادن حمایت مهم ۱۰ هزار دلاری، انتظار داریم که همچنان روند اصلاحی قیمت مس ادامه‌دار باشد.

در این بین و در بازار داخلی، هفته گذشته فملی صورت گزارش فصلی خود را منتشر کرد. مهم‌ترین نکته در این گزارش افزایش تولید، صادرات و به‌دنبال آن افزایش چشم‌گیر فروشبود فملی در مجموع عملکرد سه ماهه داخلی و خارجی به فروش 135189 میلیارد ریالی رسیده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، رشد بیش از ۱۰۰٪ را نشان می‌دهد.

این گزارش نشان می‌دهد که برخلاف باور عموم، پایین آمدن نرخ دلار نه‌تنها باعث کاهش صادرات در بخش تولیدی گروه‌های کامودیتی محور نشده، بلکه با تدابیر به موقع و استفاده از فرصت‌های خارجی، منجر به افزایش صادرات و سودآوری بیشتر این شرکت‌ها نیز شده است. این دقیقا چیزی است که برای سایر بخش‌های صادرات محور در بخش کامودیتی‌ها انتظار داریم. 

لذا با دیدگاه بلندمدت‌تر، چشم‌انداز اقتصادی کشورهای تاثیرگذار در اقتصاد جهانی مثل آمریکا، چین، حوزه اروپا به‌ویژه آلمان و فرانسه با واکسناسیون عمومی، رفع محدودیت‌های کرونایی و بهبود قدرت خرید و افزایش مخارج مصرفی، مثبت ارزیابی می‌شوند. به این ترتیب می‌توان گفت که همچنان نیمه دوم سال ۲۰۲۱ از منظر رشد تولید و رشد اقتصادی، سال خوبی برای کامودیتی‌ها باشد. اگر چه ممکن است در قیمت برخی از کامودیتی‌ها اصلاحاتی داشته باشیم، اما در کنار تزریق پول و حجم نقدینگی بالا، همچنان انتظار تداوم رشد تقاضا را در سطوح جهانی برای اکثر کامودیتی‌ها داریم.


بازارهای جهانی سهام (۲۰۲۱/۰۶/۲۰)

شاخص‌های بازار بورس آمریکا در نوسان‌های تحت اثر سنتیمنت بازار هستند. افزایش انتظارات تورمی آمریکا پس از انتشار بیانیه هفته گذشته فدرال رزرو، باعث شد تا قیمت‌ها در بازار کمی تعدیل شوند. به دنبال این امر سرمایه‌گذاران نیز محتاط عمل می‌کنند. بانک فدرال رزرو اطمینان خاطر داده بود که تا پایان سال 2024، انتظار هیچ‌گونه افزایش نرخ بهره نخواهد داشت. اما این‌بار اکثریت اعضا براین باورند که حداقل دوبار افزایش نرخ بهره تا سال 2023 داشته باشند.

این پیش‌بینی باتوجه به شرایط اقتصادی آمریکا آنچنان دور از انتظار بازار هم نبود. نرخ بازدهی اوراق نیز همچنان در روند کاهش به سر می‌برد که تائیدی برای این موضوع است. درواقع فدرال رزرو با اعمال کاهش نرخ بازدهی سعی در کنترل بازار و تضعیف دلار خواهد کرد تا از شدت اثرات تورمی در بازار بکاهد. لازم به ذکر است که در دو روز انتهای هفته گذشته، نرخ بازدهی اوراق 10ساله آمریکا بیش از 8% کاهش داشت و به 1.43% رسید. با ادامه افزایش قدرت ایندکس، همچنان انتظار افت بیشتری از بازدهی نرخ بهره داریم.

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

0.61%-

3.45%-

33282.81

Dow Jones

2.58%+

0.37%+

14049.59

Nasdaq

0.94%-

2.19%-

4154

S&P 500

به این ترتیب شاخص داو جونز (Dow Jones) با کاهش 3.45%- درصدی همراه بود. اما  شاخص نزدک (Nasdaq) افزایش 0.37%+ را تجربه کرد. شاخص S&P500 نیز نسبت به هفته گذشته تغییر 2.19%- داشت. اما نکته قابل توجه این است که در حال حاضر، واکنش احساسی به این اتفاق، موجب رشد سنتیمنت ایندکس دلار (dxy) شده است. زمانی که تقویت تقاضای دلار به‌شدت زیاد می‌شود، وجود چنین افت‌هایی در قیمت سهام طبیعی است.

از دید تکنیکال نیز در هفته‌های پیش، علائم صعودی بودن ایندکس دلار در نمودار را هشدار داده بودیم. در هفته گذشته ایندکس دلار با حدود 2% افزایش به عدد 92.321 رسید. درصورتی‌که رشد ایندکس ادامه‌دار باشد، می‌توانیم انتظار قیمت‌های ورودی پایین‌تر را در برخی از سهم‌ها انتظار داشته باشیم.

بازارهای جهانی طلا(۲۰۲۱/۰۶/۲۰)

طلا هفته کاملا قرمزی را پشت سر گذاشت. Panic sell شدید در طلا درهفته گذشته باعث ترس اکثر سرمایه‌گذاران خُرد شده است. مطابق انتظارات، افزایش قدرت ایندکس (dxy)، بزرگترین عامل ریزش قیمت طلای جهانی بود که در هفته گذشته به آن اشاره کرده بودیم. بعد از بیاینه فدرال رزرو در روز چهارشنبه، بازار با افزایش انتظارات تورمی همراه شد که منجر به افزایش شدید تقاضا برای دلار و به دنبال آن ریزش شدید قیمت طلا شد.

به این ترتیب هفته گذشته قیمت طلا با افت شدید 6.05%- در بازار به قیمت 1764.23 دلار رسید. به‌دنبال ریزش طلا، نقره نیز در انتهای هفته با 7.68%- افت، به قیمت 25.78 دلار در بازار معامله شد. این بزرگترین اصلاح هفتگی قیمت طلا از سال 2020 تا کنون بود.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

نظرسنجی هفتگی کیتکو نشان می‌دهد که بعد از فروش‌های پنیکی در هفته گذشته طلا، وال استریت نگاه نزولی به روند قیمت پیا کرده است. این درحالی است که همچنان عده‌ای ریزش هفته قبل را تنها به چشم فرصت خرید در قیمت‌های پایین‌تر می‌بینند.

طبق گزارش این هفته 55% از سرمایه‌گذاران کلان معتقدند که قیمت طلا در کوتاه مدت همچنان نزولی خواهد بود. اما در مقابل همچنان 52% سرمایه‌گذاران خُرد، معتقدند بازار طلا در کوتاه مدت، صعودی خواهد بود. 

از طرفی سیاست‌های انبساطی بانک فدرال رزرو آمریکا همچنان ادامه‌دار است. حمایت‌های دولتی در غالب چاپ پول همچنان ادامه‌دار خواهد بود که این امر در بلندمدت روی طلا اثر مثبت خواهد گذاشت. بنابراین می‌توان ریزش‌های طلا را از نگاهی دیگر برای سرمایه‌گذاران با دید بلندمدت، به چشم فرصت‌های خرید در قیمت‌های پایین دید. از دید تکنیکال نیز انتظار می‌رود در ادامه شاهد رفتارهای نوسانی بیشتر از طلا باشیم که باعث می‌شود بازار در کوتاه مدت روند خاصی نداشته باشد.

بازارهای جهانی بیت‌کوین(۲۰۲۱/۰۶/۲۰)

بیت‌کوین همچنان در محدوده میدلاین کانال 30 هزار دلار در حال نوسان است. کاهش حجم معاملات و همچنین ضعف در روند نزولی بیت‌کوین نسبت به اصلاح‌های قیمتی قبلی کاملا مشخص است. به این ترتیب و در هفته گذشته بیت‌کوین با  8.58%- کاهش، به قیمت 35608 دلار رسید. این درحالی بود که در بیشترین قیمت به 41273 دلار رسیده بود.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

از دید تکنیکال، باتوجه به ساختار شکل گرفته در کوتاه مدت بیت‌کوین همچنان گارد نزولی دارد. اما با درنظر گرفتن اصلاح زمانی انتظار داریم، بیت‌کوین از محدوده قیمتی فعلی (۳۴_۳۶ کا) مجددا با تارگتهای محدوده 40 هزار دلار مجددا کفسازی کند.

اما این مساله باعث نمی‌شود تا انتظارات تورمی بیت‌کوین همچنان مثل قبل پرشتاب عمل کند. بنابراین بعد از رسیدن به تارگت مورد نظر همچنان انتظار اصلاح مجدد قیمت دور از ذهن نخواهد بود. در این شرایط، نوسانات قیمتی بیت‌کوین در کوتاه مدت می‌تواند مطلوب بسیاری از معامله‌گران و نوسان‌گیرهای بازار باشد.

به این ترتیب و در شرایط فعلی می‌توان نتیجه گرفت که اتخاذ استراتژی‌های معاملاتی که در بازار رنج، بازدهی بهتری دارند، می‌تواند بازدهی مناسب‌تری برای سرمایه‌گذاران به ارمغان آورد. 

از سوی دیگر تغییر رفتار بین بیت‌کوین و آلت‌کوین‌ها سبب می‌شود که با بالا رفتن قیمت بیت‌کوین، به علت ترس بازار، میانگین آلتکوین‌ها رشدی کمتر از بیت‌کوین داشته باشند. اما با اصلاح بیت‌کوین، به علت کوچک‌تر بودن بازار آلت‌کوین‌ها، میانگین آن‌ها نسبت به بیت‌کوین افت بیشتری را تجربه کنند. مجموع این امر یادآور این موضوع خواهد بود که در چنین شرایطی، نگهداری بیت‌کوین می‌تواند نسبت به آلت‌کوین‌ها منطقی‌تر باشد.

بازارهای جهانی نفت(۲۰۲۱/۰۶/۲۰)

این چهارمین هفته متوالی است که قیمت جهانی نفت در حال صعود است. هفته گذشته برای حوزه انرژی هفته پر نوسانی بود. افزایش تقاضا برای دلار و قدرت گرفتن ایندکس موجب خروج برخی از سرمایه‌گذاران از معاملات خرید خود شده است. این امر در روزهای پایانی هفته با واکنش منفی قیمت همراه بود. به این ترتیب در هفته گذشته نفت خام آمریکا (wti) با 2.03%+ افزایش به قیمت 70.79 دلار رسید. همچنین نفت برنت نیز با رشد 1.40%+ همراه بود و در نهایت با قیمت 72.60 دلار در بازار معامله شد.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

گزارش هفتگی بیکر هیوز نشان می‌دهد که تعداد چا‌ه‌های فعال نفتی آمریکا مجددا افزایش داشته است. طبق این گزارش، تعداد چاه‌های فعال نفتی آمریکا در هفته گذشته از 365 حلقه به 373 حلقه چاه رسیده است که نشان از افزایش 8 حلقه‌ای دارد. به این ترتیب، حتی با ریزش‌های روزهای اخیر، داده‌های بازار نفت هنوز تغییری نکرده‌اند و شرایط همچنان مثبت ارزیابی می‌شود. ضمن این‌که چهارشنبه هفته آینده همه نگاه‌ها به گزارش هفتگی ذخایر نفت خام آمریکا نیز خواهد بود که از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

با این‌که روند نفت همچنان صعودی است، اما فدرال رزرو، بازار را با بیانیه هفته قبل خود شوکه کرد. نوسانات هفته قبل را می‌توان براساس سنتیمنت معامله‌گران در واکنش به بیانیه فدرال رزرو دانست.

تقویت ارزش دلار در بازار می‌تواند مانع رشد قیمت در بازار کالا شود. نفت خام نیز از این قضیه مستثنی نیست. اما چیزی که باید دقت کنیم این است که در هفته‌های آتی نیز آیا شاهد تداوم تقویت ارزش دلار خواهیم بود یا خیر. اگر این تقویت با کنترل بانک فدرال رزرو و به آرامی صورت بگیرد، انتظار می‌رود که مجددا بازار تعدیل شود. اما با ادامه تشدید تقویت ارزش دلار، می‌توان انتظار نوسانات بیشتری برای نفت خام در هفته‌های آتی داشت.

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها(۲۰۲۱/۰۶/۲۰)

هفته پیش بازار کامودیتی‌ها نیز متاثر از بیانیه فدرال رزرو و تقویت ارزش دلار در بازار بود. حجم معاملات در روزهای پایانی هفته به شکل محسوسی کاهش یافت. این امر نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران منتظر تعیین تکلیف هستند و به گفته‌های فدرال رزرو توجه می‌کنند. افزایش تقویت ارزش دلار مانعی برای رشد قیمت کامودیتی‌ها خواهد بود.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

قیمت مس در بازار بورس فلزات لندن (LME) کاهشی بود. به این ترتیب مس در هفته گذشته با 9.19%- کاهش به قیمت 9206 دلار رسید. نکته مهم در مس این است مکه از دید تکنیکالی روند صعودی قبلی مس دیگر شکسته شده است. لذا باید انتظار تغییر رفتار در نمودار قیمتی این فلز رنگین را در هفته‌های آتی داشته باشیم. انتظار می‌رود که کاهش قیمت مس حداقل تا محدوده حمایتی 9000 دلار نیز ادامه یابد.

آلومینیوم با 3.22%- کاهش به قیمت 2384 دلار رسید. فلز روی (ZINC) با 6.97%- کاهش در بازار به قیمت 2838.50 دلار در هر تن معامله شد. سنگ آهن 62% نیز با 0.51%+ رشد همراه بود و به قیمت 214.21 دلار رسید. درصورت تداوم رشد ارزش دلار توصیه می‌شود که پرتفوی سرمایه‌گذاری خود را باتوجه به وضعیت پیش‌رو بروز رسانی کنید.


بازارهای جهانی سهام (۲۰۲۱/۰۶/۱۳)

بازارهای جهانی در هفته قبل آرام بودند. سرمایه‌گذاران سهام در آمریکا تقریبا به این موضوع رسیده‌اند که رشد سریع تورم موقتی است.

هفته قبل هم اشاره کرده بودیم که درصورت موقتی نبودن نرخ رشد تورم، انتظار داریم تا فدرال رزرو آمریکا از سیاست‌های انبساطی فعلی خارج شود. بازدهی نرخ بهره اوراق قرضه 10ساله به تعادل نسبی رسیده و این هفته با 3.88%- کاهش به 2.14% رسید.

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

0.16%-

0.81%-

34479.61

Dow Jones

2.28%+

1.65%+

13998.30

Nasdaq

1.25%+

0.41%+

4246.8

S&P 500

به این ترتیب شاخص داو جونز (Dow Jones) با کاهش 0.81%- درصدی همراه بود. اما شاخص نزدک (Nasdaq) افزایش 1.65%+ را تجربه کرد. شاخص S&P500 نیز نسبت به هفته گذشته تغییر 0.41%+ داشت. نکته قابل توجه این است که در حال حاضر و طبق گفته‌های فدرال رزرو، تا پایان سال 2021 امکان افزایش نرخ بهره وجود نخواهد داشت. به این ترتیب می‌توان گفت که تا زمانی که سیاست‌های انبساطی فدرال رزرو ادامه‌دار باشند و نرخ‌های بهره در پایین‌ترین سطح ممکن قرار داشته باشند، همچنان باید سنتیمنت کلی بازار سهام آمریکا را مثبت و صعودی ارزیابی کرد. لازم به ذکر است که هفته گذشته، سهام شرکت‌هایی نظیر گوگل (goog)، فیسبوک (fb) و ای‌بی (ebay) سقف‌های تاریخی جدیدی ثبت کردند.

بازارهای جهانی طلا (۲۰۲۱/۰۶/۱۳)

برای دومین هفته متوالی، شاهد اصلاح قیمت در طلا بودیم. افزایش قدرت دلار باتوجه به داده‌های هفتگی اشتغال آمریکا موجب تضعیف طلا در شرایط فعلی بود. شاخص مدعیان بیکاری در آمریکا در هفته گذشته مطابق پیشبینی‌ها عمل کرد و به 376 هزار نفر رسید. این درحالی بود که در هفته قبل این آمار 405 هزار نفر را نشان می‌داد. امید به بهبود روند اقتصادی، تداوم اعمال سیاست‌های انبساطی فدرال رزرو و همچنین قدرت گرفتن ایندکس دلار (dxy) از جمله مهم‌ترین مواردی هستند که می‌توانند در پایین‌تر آمدن قیمت طلای جهانی بیشترین تاثیر را داشته باشند.

به این ترتیب هفته گذشته قیمت طلا با کاهش 0.72%- در بازار به قیمت 1877.82 دلار رسید. اما نقره در انتهای هفته با 0.7%+ افزایش، به قیمت 27.92 دلار در بازار معامله شد و عملکرد بهتری نسبت به طلا داشت.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

نظرسنجی هفتگی کیتکو نشان‌دهنده سردرگمی سرمایه‌گذاران در شرایط قعلی بازار طلا است. طبق گزارش این هفته 33% از سرمایه‌گذاران کلان و همچنین 66% سرمایه‌گذاران خُرد، معتقدند بازار طلا در کوتاه مدت، صعودی خواهد بود. در دیتاهای این هفته کاهش درصد صعودی در سرمایه‌گذاران کلان نسبت به هفته قبل کاملا مشهود است. لازم به ذکر است که درصد معامله‌گران کلانی که هفته قبل به صعود طلا امیدوار بودند، 69% بود.

از دید تکنیکال هم نمودار طلای جهانی در روندی اصلاحی قرار دارد که انتظار می‌رود به‌زودی حتی به قیمت‌های زیر 1850 دلار نیز نزول کند. اما در تایم‌فریم‌های بلندمدت‌تر، این اصلاح موقت بوده و همچنان طلا تارگت‌های محدوده 2000 دلار را دنبال می‌کند. سرمایه‌گذاران نیز براین موضوع کاملا اشراف دارند. بنابراین می‌توان این‌طور برداشت کرد که اکثر معامله‌گران (کلان)، همچنان به انتظار ورود در قیمت‌های پایین‌تر نشسته‌اند.

بازارهای جهانی بیت‌کوین (۲۰۲۱/۰۶/۱۳)

تقریبا با اطمینان بیشتری می‌توان گفت که آلت‌سیزن دربازار رمزارزها به پایان رسیده است. دامیننس بیت‌کوین درحال کف‌سازی است. ضعف در روند نزولی این شاخص کاملا مشهود است. همین امر باعث می‌شود تا رفتار بین آلت‌کوین‌ها و بیت‌کوین در ادامه بازار تغییر کند. 

مطابق انتظار هفته قبل و ازدید تکنیکال، در نمودار قیمتی بیت‌کوین هم ضعف در روند نزولی مشهود است. کندل‌های دوجی در تایم هفتگی و همچنین شدوهای پایین تایم روزانه این امر راتصدیق می‌کنند.

از سوی دیگر داده‌های آنچین نیز در وضعیت خوبی نسبت به هفته‌های قبل قرار دارند. حجم بیت‌کوین‌های موجود روی اکسچنج‌ها همچنان درحال کاهش است که تداوم این امر می‌تواند از فشارهای فروش بیشتر در هفته‌های آتی بکاهد.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

به این ترتیب و در هفته گذشته بیت‌کوین با  0.74%+ رشد، به قیمت 36039 دلار رسید. این درحالی بود که در بیشترین قیمت به 38337 دلار رسیده بود. بنابراین می‌توان گفت که به پایان اصلاح قیمتی بیت‌کوین نزدیک شدیم. اما این امر باعث نمی‌شود که انتظار صعود قیمت مجددا پرشتاب باشد. لذا باتوجه به ریزش‌های قیمتی شدید در دو ماه گذشته، جبران این اصلاح بیت‌کوین نیاز به زمان بیشتری خواهد داشت. محدوده‌های مقاومتی و حمایتی پیش‌رو می‌توانند نوسانات خوبی را برای بیت‌کوین ایجاد کنند. 

لذا باتوجه به شرایط موجود و نوسانی بودن آن طی هفته‌های آینده، همچنان معتقدیم که نگهداری بیت‌کوین در بلندمدت و میان‌مدت می‌تواند سودآوری بیشتری نسبت به نگهداری آلت‌کوین‌ها داشته باشد. این جمله به این معنی است که میانگین نمودار دلاری آلت‌کوین‌ها و بیت‌کوین در میان‌مدت همچنان صعودی خواهند بود. اما در همین مدت، میزان سودآوری بیت‌کوین بیشتر از میانگین آلت‌کوین‌ها است. بنابراین هرگونه مثبت در آلت‌کوین‌ها، خصوصا در آلت‌کوین‌های کوچک بازار را باید تنها به چشم فرصت خروج دید. در هفته‌های آتی دامیننس بیت‌کوین معیار بسیار مهمی برای تداوم این سناریو خواهد بود. هرچه دامیننس بیت‌کوین به سمت بالا حرکت کند، شاهد خروج بیشتری از آلت‌کوین‌ها خواهیم بود.

بازارهای جهانی نفت (۲۰۲۱/۰۶/۱۳)

نفت برای سومین هفته متوالی همچنان در روند صعودی قرار دارد. موجودی نفت مخازن آمریکا و همچنین کشورهای OECD در حالت نزولی قرار دارند. همچنین افزایش امیدواری به بهبود اقتصادی نیز درحال افزایش است. گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) نیز در هفته گذشته یکی از مهم‌ترین عواملی بود که در افزایش قیمت نفت موثر بود. به این ترتیب در هفته گذشته نفت خام آمریکا (wti) با 2.03%+ افزایش به قیمت 70.79 دلار رسید. همچنین نفت برنت نیز با رشد 1.40%+ همراه بود و در نهایت با قیمت 72.60 دلار در بازار معامله شد. 

در گزارش هفته قبل آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) آمده است که افزایش تقاضای جهانی برای نفت در سال 2022 فراتر از سطوح قبل از کرونا خواهد بود. به این ترتیب بازار نفت درسال آینده با کسری شدید عرضه روبه‌رو خواهد شد که محرک قیمت‌ها است. لذا باتوجه به شرایط موجود، IEA به کشورهای روسیه و عربستان پیشنهاد افزایش تولید داده است. 

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

گزارش هفتگی بیکر هیوز نشان می‌دهد که تعداد چا‌ه‌های فعال نفتی آمریکا پس از دو هفته، مجددا افزایش داشته است. طبق این گزارش، تعداد چاه‌های فعال نفتی آمریکا در هفته گذشته از 359 حلقه به 365 حلقه چاه رسیده است که نشان از افزایش 6 حلقه‌ای دارد. به این ترتیب همچنان روند صعودی نفت خام آمریکا (WTI) می‌تواند تا محدوده مقاومتی 75 دلار نیز ادامه‌دار باشد. 

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها (۲۰۲۱/۰۶/۱۳)

ادامه سیاست‌های کاهش تولید فولاد در چین با ممنوعیت‌ها و جریمه‌های سنگین دولتی در جریان است از طرفی ازدحام در بنادر شرق آسیا محرک افزایش حمل و نقل دریایی شده است. به‌طوری که هفته گذشته رکورد جدیدی در هزینه حمل و نقل دریایی ثبت شد. تداوم این موضوع موجب افزایش بیشتر در قیمت جهانی کامیودیتی‌ها خواهد شد. 

سنگ آهن همچنان تحت تاثیر کاهش ظرفیت تولید فولاد چین در روندی صعودی قرار دارد. هفته گذشته سنگ آهن 62% با 3.32% درصد رشد به قیمت 213.3 دلار در هر تن رسید. میلگرد چین نیز با 1.03% افزایش قیمت در بازار چین به 4900 یوان در هر تن رسید. زغال‌سنگ نیز در هفته گذشته با 11.16% رشد قیمت دربازار با قیمت 119.50 دلار معامله شد. 

در مس نیز بعد از چند هفته اصلاح از حجم فروشندگان کاسته شده است. مس در بازار بورس فلزات لندن (LME)، در هفته گذشته با 0.09% افزایش به قیمت 1029 دلار رسید. باتوجه به طرح حمایت از سوخت پاک در برنامه‌های بایدن، پیش‌بینی می‌شود که تقاضا برای مس همچنان تا پایان 2021 بیشتر شود که این موضوع نیز محرک قیمت جهانی مس خواهد بود.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

به‌نظر می‌رسد که سرمایه‌گذاران با دیدگاه بلندمدت به این نتیجه رسیده‌اند که حتی افزایش قدرت ایندکس دلار (dxy) در شرایط فعلی، امری موقتی باشد. به این ترتیب منفی‌های کامودیتی‌ها را برای خرید در قیمت‌های پایین‌تر مناسب می‌بینند.

در بازار داخلی نیز مجموع صادرات محصولات معدن و صنایع معدنی ایران در سال جاری به حدود ۶۶۷ میلیون دلار رسیده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۱۹۳٪ را نشان می‌دهد که نشان از افزایش تولید در داخل دارد. همچنین بیشترین حجم صادرات محصولات معدنی نیز به چین بوده است.مجموعه عوامل فوق میزان اهمیت قرارداد ایران و چین را برای افزایش GDP ایران به وضوح اثبات می‌کند. تنها گزینه‌ای که شاید دولت آینده در چنین شرایطی می‌تواند با تکیه بر آن حجم نقدینگی ایجاد شده در کشور را کنترل و به سمت تولید هدایت کند؛ ضمن این‌که با این‌کار رونق اقتصادی نسبی هم ایجاد کند.

مقالات پیشنهادی : عرضه اولیه این هفته

این موضوع را کشورهای اروپایی نیز بعد اعمال قوانین سخت و تعرفه‌های بالای صادرات به آمریکا (در زمان ترامپ) کاملا درک کرده‌اند. لازم به ذکر است که اکنون مجموع صادرات کشور آلمان به چین، از ۱۰۰ میلیارد دلار فراتر رفت. این درحالی است که صادرات آلمان به آمریکا حدود ۱۰۴ میلیارد دلار است. به‌نظر می‌رسد کشورهای اروپایی نیز به چین به‌عنوان قدرت اول اقتصادی در دنیا نگاه متفاوتی پیدا کرده‌اند و سعی در مراودات اقتصادی بیشتری با این غول اقتصادی در جهان هستند.

افزایش 193% درصدی حجم صادرات ایران نسبت به سال گذشته، نشان از آگاهی متخصصین و فعالین این حوزه به موضوع دارد. طبق آمارها حدود 27% درصد از این صادرات به کشور چین صورت گرفته است که بیشترین حجم سبد صادرات کشورمان را تشکیل می‌دهد. 

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

از سوی دیگر و مطابق نمودار بالا، تولید ناخالص داخلی محصولات و صنایع معدنی کشور نیز در بالاترین سطح تاریخی خود قرار دارد. این موضوع می‌تواند برای شرکت‌های کامودیتی محور که به‌طور مستقیم صادرات محصول دارند، در میزان سودآوری شرکت بسیار حائز اهمیت باشد. در این میان شرکت‌های گروه پالایشی، فولادی و فلزات رنگین باتوجه به روند قیمت‌های جهانی در اولویت بالاتری نسبت به سایرین قرار دارند. اما این موضوع را نیز باید درنظر بگیریم که ما پتانسیل‌ها را بررسی می‌کنیم. درواقع اثرگذاری این موضوع در قیمت سهم، یک فرآیند کاملا مجزا از ارزش است که ممکن است به عوامل متعدد و همچنین زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید.


بازارهای جهانی سهام (۲۰۲۱/۰۶/۰۷)

بازار سهام آمریکا همچنان زیر سایه سنگین تورم سریع و احتمال تغییر سیاست‌های فدرال رزرو، باعث نگرانی سرمایه‌گذاران شده است. طبق گزارشات رسمی، تورم آمریکا در ماه گذشته به 4.2% رسیده است. شاخص دلار (dxy) مطابق انتظارات هفته قبل کمی رشد داشت که در ادامه و با انتشار گزارش NFP مجددا کمی کاهش یافت. فدرال رزرو هم اعلام کرد که رشد سریع تورم همچنان موقتی بوده و اوضاع کاملا در کنترل است.

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

1.95%+

0.96%+

34529.46

Dow Jones

1.26%-

2.05%+

13686.51

Nasdaq

0.42%+

1.07%+

4206.4

S&P 500

به این ترتیب شاخص داو جونز (Dow Jones) با رشد 0.65%+ درصدی همراه بود. شاخص نزدک (Nasdaq) افزایش 0.62%+ را تجربه کرد. شاخص S&P500 نیز نسبت به هفته گذشته تغییر 0.55%+ داشت.

تداوم رشد سریع تورم در آمریکا موجب تقویت تقاضا برای دلار و رشد بیشتر ایندکس (dxy) خواهد شد. اگر این رشد تورم طبق گفته‌های فدرال رزرو موقتی باشد، همچنان سیاست‌های QE ادامه‌دار خواهد بود که محرک رشد بازار سهام خواهد شد. اما اگر رشد سریع تورم موقتی نباشد، انتظار می‌رود که شاهد خروج از سیاست‌های انبساطی بانک فدرال باشیم. در چنین دیدگاهی، سرمایه‌گذاران با دید کوتاه‌مدت ممکن است خروج از بازار سهام را ترجیح دهند. اما سرمایه‌گذاران با دید بلندمدت همچنان منتظر کاهش قیمت‌ها برای خرید در منفی‌ها هستند.

بازارهای جهانی طلا (۲۰۲۱/۰۶/۰۷)

کاهش خریداران در محدوده مقاومتی مهم طلا، باعث شد تا در هفته قبل شاهد نوسان منفی در طلا باشیم. هفته قبل هم به این موضوع اشاره کرده بودیم که سومین هفته متوالی بود که درصد خریداران طلا کاهش داشت. اما در ادامه و با انتشار گزارش NFP آمریکا نیمی از ریزش طلا جبران شد. به این ترتیب هفته گذشته قیمت طلا با کاهش 0.63%- در بازار به قیمت 1891.39 دلار رسید. این در حالی بود که در کمترین قیمت هفته گذشته 1856.04 دلار را نیز تجربه کرد. همچنین نقره نیز به دنبال طلا پر نوسان بود و در انتهای هفته با 0.50%- کاهش، به قیمت 27.79 دلار در بازار معامله شد.

سرمایه‌گذاران طلا نگاه ویژه‌ای به میزان نرخ رشد تورم در آمریکا دارند که تداوم آن باعث تقویت دلار خواهد شد. این عامل علت اصلی جلوگیری از رشد طلا در هفته قبل بود. اما به‌نظر می‌رسد که این یک اصلاح موقت باشد و طلا در میان مدت همچنان تارگت‌های بالای 2000 دلار را دنبال می‌کند که ممکن است باتوجه به شرایط فعلی کمی زمان‌بر باشد.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

نظرسنجی هفتگی کیتکو بعد از اصلاح قیمتی طلا درهفته گذشته، همچنان با رای اکثریت، به تداوم روند صعودی اشاره می‌کند. طبق گزارش این هفته 69% از سرمایه‌گذاران کلان و همچنین 54% سرمایه‌گذاران خُرد، معتقدند بازار طلا در کوتاه مدت، صعودی خواهد بود. دیتاهای این هفته از نظرسنجی کیتکو به‌دلیل تصمیمات هیجانی سرمایه‌گذاران، ناشی از کاهش قیمت طلا، نمی‌تواند معیار خوبی برای اندازه‌گیری در این هفته باشد. اما تداوم افزایش تعداد خریداران نسبت به هفته گذشته را می‌توان یک نشانه مثبت برای روند صعودی در میان مدت طلا دانست. همچنین از دیدگاه تکنیکال نیز تثبیت قیمت بالای محدوده 1900 دلار، برای تداوم رشد طلا در هفته‌های آتی مورد نیاز است. 

بازارهای جهانی بیت‌کوین (۲۰۲۱/۰۶/۰۷)

روند اصلاحی بیت‌کوین باعث نوسانات خوبی در برخی از آلت‌کوین‌ها شده است. به‌طوری که دوباره شاهد افت دامیننس بیت‌کوین بودیم. داده‌های آنچین وضعیت خوبی دارند. همچنان درصد موجودی والت روی اکسچنج‌ها درحال کاهش است. این مسئله می‌تواند به تثبیت بازار در شرایط فعلی کمک زیادی کند. به این ترتیب و در هفته گذشته بیت‌کوین با  1.62%+ رشد، به قیمت 36070 دلار رسید. این درحالی بود که در بیشترین قیمت به 39482 دلار رسیده بود.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

از دید تکنیکال نیز همچنان بیت‌کوین در وضعیت اصلاحی قرار دارد؛ که برای گذر از این شرایط تنها نیاز به زمان بیشتری است. اما این مساله بعد از پایان روند اصلاحی بازار، ممکن است باعث تغییر رفتار بین بیت‌کوین و آلت‌کوین‌ها شود. درصورتی که رشد قیمت بیت‌کوین با رشد دامیننس بیت‌کوین همراه باشد، یعنی خروج از آلت‌کوین‌ها به سمت بیت‌کوین در جریان است. اما اگر رشد بیت‌کوین همراه با تداوم ریزش در دامیننس بیت‌کوین باشد، همچنان می‌توان به رشد قیمت آلت‌کوین‌ها نسبت به بیت‌کوین امیدوار بود. بنابراین دنبال کردن دامیننس بیت‌کوین در هفته‌های آتی، می‌تواند یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در تعیین جهت روند بازار باشد.

بازارهای جهانی نفت (۲۰۲۱/۰۶/۰۷)

دیتاهای خوب و گزارشات مثبت ماه قبل آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و در ادامه کاهش مخازن نفتی آمریکا باعث رشد قیمت جهانی نفت در هفته گذشته شد. این بالاترین قیمت در دوسال گذشته است. آمارها نشان می‌دهد که موجودی مخازن نفت آمریکا افت هفتگی 5.08 میلیون بشکه‌ای داشته که فراتر از انتظار 2.44 میلیون بشکه‌ای بود. اوپک پلاس همچنان به تعهدات خود برای مقدار عرضه بازار پایبند است. وضعیت ایران و آمریکا نیز برای بازگشت به برجام و برداشته شدن تحریم‌های ایران همچنان نامشخص است.

به این ترتیب در هفته گذشته نفت خام آمریکا (wti) با 4.18%+ افزایش به قیمت 69.38 دلار رسید. همچنین نفت برنت نیز با رشد 3.80%+ همراه بود و در نهایت با قیمت 71.60 دلار در بازار معامله شد.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

گزارش هفتگی بیکر هیوز نشان می‌دهد که تعداد چا‌ه‌های فعال نفتی آمریکا نسبت به هفته گذشته تغییری نکرده‌اند. طبق این گزارش، تعداد چاه‌های فعال نفتی آمریکا در هفته گذشته 359 حلقه باقی مانده تا تغییری نسبت به هفته قبل نداشته باشند. 

تغییر رویه عرضه بازار و تداوم افزایش تدریجی تولیدات اوپک پلاس را می‌توان این‌گونه برداشت کرد که امید به بهبود روند اقتصادی و بازگشت دنیا به شرایط قبل از کرونا بسیار بیشتر از گذشته شده است. فراگیری واکسیناسیون عمومی و همچنین افزایش سفرهای زمینی و هوایی، همگی به منزله افزایش تقاضا برای نفت خواهد بود که تاثیر مثبت در به تعادل رسیدن قیمت خواهند داشت. درصوتی که کاهش حجم مخازن نفتی آمریکا و همچنین سیاست تداوم بهره پایین دلار توسط فدرال رزرو ادامه‌دار باشد، می‌توان به تثبیت قیمت نفت در بازار امیدوار بود.

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها (۲۰۲۱/۰۶/۰۷)

هفته گذشته شاخص بازار سهام شانگهای نوسانی بود. شاخص‌های مرتبط با فولاد جهانی، مثل زغال‌سنگ چین، بیلت تانگشان، سنگ آهن و اسلب شرق آسیا در روندی صعودی قرار دارند که به موجب این شاخص‌ها همچنان انتظار افزایش قیمت جهانی فولاد را خواهیم داشت. در هفته گذشته سنگ آهن با 7.49%+ درصد رشد به قیمت 208 دلار رسید. این قیمت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد 31.23%+ را نشان می‌دهد.

دیده‌بان ژوئن ۲۰۲۱

اما مس با 3.29%- درصد کاهش همراه بود و در بازار بورس فلزات لندن (LME) به قیمت 9852 دلار رسید. کاهش حجم و همچنین قیمت‌های خرید زیر 10 هزار دلار در معاملات فیوچرز ماه آگوست، قبلا این هشدار کاهش قیمت را داده بود.

در ادامه باید درنظر داشت که باتوجه به شرایط موجود، رشد ایندکس دلار (dxy) می‌تواند ترمزی برای تداوم افزایش قیمت در بسیاری از کامودیتی‌ها باشد. اما باتوجه به روند نزولی بلندمدت ایندکس دلار و همچنین افزایش امیدواری به بهبود اقتصاد جهانی که موجب افزایش بیشتر تقاضا در بازار می‌شود؛ می‌توان با دید بلندمدت بازار کامودیتی‌ها را مثبت ارزیابی کرد.

اما در بورس ایران در مجموع اتفاقات مثبت زیادی رخ داده که بسیاری از سرمایه‌گذاران را به آینده بازار امیدوار کرده است. تغییرات حجم مبنا و دامنه نوسان، افزایش حجم معاملات سهام در برخی از گروه‌ها خصوصا در سهم‌های کوچک، کاهش NAV صندوق‌های درآمد ثابت و... می‌تواند این برداشت را ایجاد کند که در حال تزریق نقدینگی و خرید توسط برخی از حقوقی‌ها و موسسات مالی در بازار هستیم.

همه این‌ها اتفاقات مثبتی هستند که می‌توانند زمینه‌ساز رشد مجدد بورس در آینده باشد. اما نکته اصلی این است که با ریزش‌های تند در یک سال اخیر، اعتماد از بازار خارج شده و این امری نیست که یک شبه و یک هفته‌ای جبران شود.از سوی دیگر در بودجه سال ۱۴۰۰ فروش اوراق دولتی بسیار زیاد است. طبق گزارشات رسمی، این مقدار حدود ۱۲۵ همت مصوب شده است. درحالی که این مقدار حدود 50% بیشتر از مقدار مصوب در بودجه سال گذشته (1399) است.

فروش این اوراق در بازاری که هنوز جان نگرفته، می‌تواند موج‌های منفی ایجاد کند. مجموع عوامل فوق این احتمال را نشان می‌دهد که در سال اول دولت جدید، احتمالا شاهد یک بازار سینوسی باشیم تا یک بازار کاملا صعودی. اما این چیزی از ارزش خرید سهم‌های ارزان و زیر قیمت ذاتی کم نخواهد کرد.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید.

4.9/5 - (13 امتیاز)

درباره نویسنده

پویا بهایی‌پور

من در بازارهای مالی سود نمی‌کنم بلکه زندگی می‌کنم. نتیجه تمامی مطالعه و تحقیقات من در این حوزه به همین یک جمله خلاصه می‌شود. تا بدانجا رسید دانش من، که بدانم همی که نادانم.

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!