معامله‌گران برتر

تاریخ بروز رسانی: 1400/02/10

معامله‌گران برتر بازارهای مالی


معامله‌گران برتر بازارهای مالی کیست؟ موفقیت در هر رشته‌ای نیاز به دانایی و متعاقبا توانایی به کارگیری آموخته‌ها در میدان واقعی دارد. معامله‌گری در بازار سرمایه نیز از این قاعده مستثنی نیست. بازارهای مالی از دیرباز یکی از بزرگترین و پرسودترین مارکت‌های دنیا برای معامله‌گری محسوب می‌شدند. همواره معامله‌گران زیادی در این بازارها درحال معامله و سرمایه‌گذاری بوده و هستند. اما برخی از این معامله‌گران، متمایزتر از بقیه ظاهر شدند. در این مقاله سعی داریم با چند تن از معامله‌گران برتر بازارهای مالی و دنیای سرمایه‌گذاری آشنا شویم. افسانه‌هایی تکرار نشدنی که شاید تاکنون فقط چند جمله کلیدی از آن‌ها شنیده‌ایم.


در این مقاله می خوانید

افسانه‌های سرمایه‌گذاری و معامله‌گری

در دوران مختلف معامله‌گران برتر و بزرگ زیادی در بازارهای مالی به شهرت رسیدند. امروزه بسیاری از این معامله‌گران و سرمایه‌گذاران می‌توانند الگوهای بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری ما محسوب شوند. اگر حرفه معامله‌گری در بازارهای مالی را به‌عنوان شغل خود انتخاب کرده‌اید، پس بهتر است که افسانه‌های تکرار نشدنی شغلتان را هم بهتر بشناسید و با شیوه سرمایه‌گذاری آن‌ها بیشتر آشنا شوید. در ادامه به معرفی چند تَن از این افراد می‌پردازیم.

معرفی معامله‌گران برتر بازارهای مالی

بنجامین گراهام (Benjamin Graham)

معامله‌گران برتر

احتمالا بنجامین گراهام نیاز به معرفی ندارد. اما واقعا حیف بود که نام او در این مقاله نمی‌آمد. او یکی از بزرگترین و معروفترین فعالان بازارهای مالی در دهه 60 میلادی بود. او علاوه بر نظریه پردازی و آموزش افراد در این حوزه، توانست نام خود را در تاریخ بورس نیویورک ثبت کند.

همچنین او نویسنده کتاب‌ معروف "سرمایه‌گذار هوشمند" نیز است. او معتقد است که سرمایه‌گذار باهوش و زیرکی که می‌خواهد در فرآیند سرمایه‌گذاری‌ شکست نخورد، باید با دقت بیشتری عمل کند. هرچه اصولی که برای سرمایه‌گذاری به کار می‌برد منطقی‌تر باشد، استراتژی سرمایه‌گذاری‌ او نیز به نتایج درخشان‌تری منجر می‌شود.

در روش سرمایه‌گذاری بنجامین گراهام، او معتقد بود که با سرمایه‌گذاری در بازار بورس یا سایر اوراق بهادار می‌توان به درآمد خوبی رسید، اما باید انتخاب‌هایمان را نیز طبق اصول درست شیوه کسب‌وکار آن شرکت‌ها ساماندهی کنیم. برای همین با استناد بر ارزش ذاتی یک سهم سنجیدن میزان ارزش خرید، وارد معامله می‌شد. به همین دلیل او را اکنون به نام پدر دو اصل سرمایه‌گذاری بنیادی (تجزیه و تحلیل اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری ارزشی) می‌شناسند.

سهام شما زمانی باارزش خواهد بود که کل شرکت از جوانب مختلف ارزشمند باشد.

- Benjamin Graham -

بنجامین در دوران جوانی‌اش در یک کارگزاری مشغول به فعالیت بود. مشاوره‌های پنهانی او به مشتریان کارگزاری موجب حسادت همکاران او شد که در نهایت باعث اخراجش از آن کارگزاری شد. اما گراهام با اطمینان به تحلیل‌ها و استراتژی سرمایه‌گذاری خود و با سرمایه‌ای اندک شروع به خرید و فروش سهام در بازار بورس آمریکا (بورس نیویورک) کرد.

در مدت کوتاهی توانست میلیون‌ها دلار از این راه کسب کند. این کار باعث شد تا او به عنوان یکی از معامله‌گران مطرح وال استریت شناخته شود. جالب است بدانید که وارن بافت نیز دروه‌ای را به‌عنوان شاگرد، نزد بنجامین گراهام گذرانده است. همچنان وارن بافت از بنجامین گراهام به‌عنوان یک الگو و یک اسطوره در زندگی خود یاد می‌کند.

جس لیورمور (Jesse Livermore)

معامله‌گران برتر

اگر بخواهیم افسانه‌ای تکرار نشدنی در معامله‌گری و سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی را مثال بزنیم، بدون شک جس لیورمور یکی از این افسانه‌ها بود. او نیز مثل بنجامین در سال‌های دهه 20 میلادی و در بازار بورس آمریکا فعال بود که به او لقب "خرس بزرگ وال‌استریت" را نیز دادند. ریشه این لقب به معاملات فروش استقراضی سنگین جس در سال‌های 1907 و 1929 میلادی بازمی‌گردد که ثروتی افسانه‌ای را برای وی به‌همراه داشت.

جس سیستم معاملاتی منحصر به‌فرد خود را داشت و نخستین خرید خودش را با همان سیستم معاملاتی و خرید 5 دلار از یک سهم آغاز کرد و تنها دو روز بعد همان سهم را با قیمت 15.3 دلار فروخت. جس ابتدا در کلوپ‌های شرط‌بندی آن زمان روی خرید و فروش سهام فعال بود. کمی بعد و به دلیل این‌که جس تقریبا همیشه در این کلوپ‌ها برنده می‌شد و مایه زیان این کلوپ‌ها به‌شمار می‌آمد، نهایتا همه کلوپ‌های شرط‌بندی نیویورک، دیگر جس را از شرکت در شرط‌بندی در کلوپ‌ خود محروم کردند.

او همواره در معاملات خود در بازار سهام بر این باور بود که باید حرکت‌های بزرگ و رونددار را در بازار مد نظر قرار داد. جس به عامل زمان نیز در معاملات خود بسیار بها می‌داد و همین امر منجر به تشخیص دقیق تشکیل سقف در بحران‌های1907 و 1929 میلادی شد. در این معاملات او به‌صورت پلکانی به حجم معاملات خود می‌افزود.

درس‌های بزرگ بازارهای مالی

حتی جس لیورمور هم قبل از این‌که به موفقیت دست یابد، بارها و بارها شکست خورد. اما او در هربار شکست درسی بزرگ را از بازارهای مالی و معامله‌گری آموخت. جس در سال 1901 سیستمی برای معامله در وال‌استریت ساخت و با همان سیستم معاملاتی توانست سرمایه خود را 5 برابر کند. اما دیری نپایید که کل سرمایه‌اش را از دست داد.

"فکر کردن من را پولدار نکرد؛ اما صبر کردن برایم سودآور بود."

- Jesse Livermore -

درس 50 هزار دلاری جس این بود که  به توصیه‌های دیگران گوش نکن؛ زیرا او خارج از استراتژی خود و با حرف دیگران وارد معامله شده بود. درس بزرگ دیگر در دنیای معامله‌گری برای جس این بود که روزی جس فکر کرد که بازار به اوج خودش رسیده و زمان سقوط فرا رسیده است. به همین منظور او شروع به معاملات فروش در جهت مخالف بازار کرد. اما قیمت‌ها همچنان بالا می‌روند، تا جایی‌که جس مجبور به خروج از معامله خود با ضرر سنگین می‌شود. چندی بعد از این زیان بزرگ، تغییر روند بازار شروع و پیشبینی جس نیز درست از آب درمی‌آید. در اینجا نیز جس درس بزرگی که آموخت این بود که عامل زمان در معامله بسیار مهم است.

بعد از این بود که جس لیورمور با طراحی سیستمی جدید، روی حرکات بزرگ بازار متمرکز شد. او در این رابطه می‌گوید: "فکر کردن من را پولدار نکرد؛ اما صبر کردن برایم سودآور بود."

لیورمور در ادامه معامله‌گری‌اش، زمان برگشت بزرگ ۱۹۰۷ را چنان درست تشخیص مى دهد که تنها در روز ۲۴ اکتبر ۱۹۰۷ سه میلیون دلار سود مى کند. این فروش‌هاى او چنان موثر عمل کردند که از جس مى خواهند که فروشش را متوقف کند وگرنه به تنهایى بازار را نابود خواهد کرد. بعد از این روز بود که او به خرس بزرگ وال استریت مشهور شد.

سبک معاملاتی جس لیورمور

  • او صبر می‌کرد تا بازار در یک روند قرار گیرد.
  • صنایع پیشرو در جهت بازار را بررسی کرده و سهم‌های پیشتاز در آن صنایع را زیر نظر می‌گرفت.
  • حجم یکی از ارکان اصلی سیستم معاملاتی او بود.
  • آنقدر صبر می‌کرد تا نماد مورد نظر سیگنال بدهد و سپس با اطمینان و بدون تجدید نظر وارد معامله خرید می‌شد.
  • وقتی حرکت سهم در جهت معامله او شروع می‌شد، به‌صورت پله‌ای حجمش را افزایش می‌داد.
  • صبور بود و با سهم همراه می‌شد و به نوسانات کوچک بازار هیچ اهمیتی نمی‌داد.

پیتر لینچ (Peter Lynch)

معامله‌گران برتر

قطعا پیتر لینچ یکی از موفق‌ترین سرمایه‌گذاران و معامله‌گران در دنیا است. لینچ مدیر حرفه‌ایِ سابق صندوق Magellan (یکی از بزرگترین کارگزاری‌های سرمایه‌گذاری) بود. او در سال ۱۹۷۷ در سی و سه‌سالگی مسئولیت مدیریت صندوق سرمایه‌گذاری شرکت Fidelity را به‌عهده گرفت. او سیزده سال مدیریت این صندوق را برعهده داشت و طی این مدت، به‌طور میانگین سالانه ۲۹% برای سهامدارانش بازدهی به ارمغان آورد.

به‌عبارت دیگر در ۱۱ سال از ۱۳ سال مدیریت او، این صندوق توانست بازدهی بالاتر از شاخص S&P500 کسب کند که آماری فوق‌العاده محسوب می‌شود (وارن بافت از زمان بعد از رکود سال 2007 نتوانسته بازدهی بیشتر از میانگین شاخص داشته باشد).

لینچ برای آمار فوق‌العاده‌اش در بازار سهام آمریکا شهرت بسیاری یافت و سرانجام در سال ۱۹۹۰ در چهل و شش‌سالگی بازنشسته شد.

برای بسیاری از معامله گران لینچ به عنوان الگوی معامله‌گری است. پیشبینی‌های خوب و صبر او در معاملاتش باعث افزایش سوددهی صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت مدیریتش شده بود. او سیستم معاملاتی‌اش را طوری تنظیم می‌کرد که می‌توانست با هرگونه شرایط حاکم بر بازار تطبیق پیدا کند و از همین روی، بسیاری او را آفتاب‌پرست دنیای معامله‌گران می‌خوانند. لینچ یک استراتژی ابداع کرد به نامِ نسبت قیمت به رشد درآمد (PEG)، که به سرمایه‌داران کمک می‌کند تا با توجه به آن، پتانسیل رشد سهم را شناسایی کنند. بر اساس این استراتژی لینچ بر این باور بود که سهم‌هایی که از نظر تاریخی، نسبت قیمت به درآمدشان زیر میانگین صنعت و شرکتشان است، پتانسیل رشد بیشتری را برای سرمایه‌گذای در آینده دارند.

جورج سوروس (George Soros)

معامله‌گران برتر

یکی‌دیگر از معامله‌گران مشهور و موفق دنیا قطعا جورج سوروس است. همچنین وی صاحب کتاب‌های معروفی در زمینه‌های معامله‌گری و فلسفه در اقتصاد است . برعکس معامله‌گران مشهوری که تا اینجا معرفی کردیم، جورج سوروس، بیشتر به‌عنوان یک معامله‌گر در بازار فارکس مشهور است. سوروس استراتژی معاملاتی که به‌صورت علنی منتشر کرده باشد ندارد. او همیشه معاملاتش را باتوجه به اخبار مهم، شرایط و جو حاکم بر بازار تطبیق می‌داد و در جهت بازار حرکت می‌کرد.

یکی از معروفترین معاملات او معامله معروف 10 میلیارد دلاری فروش استقراضی پوند انگلیس بود. او با هوشیاری تمام، مقادیر عظیم پول را زمانی‌که هنوز وقت برای ادامه بازی زیاد به نظر می‌رسد بیرون می‌کشد و با این‌کار باعث ورشکستگی بانک مرکزی انگلستان می‌شود.

آن روز را به نام چهارشنبه سیاه (1992) می‌شناسند که در نهایت باعث شد تا جورج سوروس در مدت زمان کوتاهی میلیاردها دلار سود کند. در پی این اتفاق بانک مرکزی انگلستان مجبور می‌شود طی چند مرحله پوند استرلینگ را بازخرید کرده و جمع‌آوری کند. از جمله کارهای شاخص دیگر جورج تاسیس صندوق کوانتومی در سال 1970 میلادی بود که توانست بیش از 4000 درصد بازدهی را در عرض ده سال به ارمغان آورد.

ریچارد داود دونکیان

ریچارد از معامله‌گرانی بود که در سقوط بازار سهام در سال 1929 مقداری از سرمایه‌اش را از دست داد. همین امر باعث شد تا وی به مطالعه عمیق درباره استراتژی معاملاتی خود روی آورد. نتیجه این مطالعه و پژوهش ابداع روش معاملاتی تعقیب روند شد و از همین روی دونیکان را به‌عنوان پدر روش معامله‌گری تعقیب روند می‌شناسند. فلسفه معامله‌گری براساس این کانال به مشاھده ھوشمندانه دونکیان از این پدیده بازمی‌گردد که قیمت کالاھا اغلب اوقات در غالب روندھای طولانی و پایدار حرکت می‌کنند.

روش معاملاتی دونکیان براساس میانگین‌ھای متحرک و کانالی بود که امروزه به‌نام خودش آن را تحت عنوان «کانال دونکیان» می‌شناسند. این کانال به‌این صورت عمل می‌کند که  قیمت‌ھای بالا و پایین ۴ ھفته گذشته را به‌صورت یک کانال روی چارت ترسیم می‌کند. ھر وقت که قیمت بتواند سقف کانال را بشکند، سیگنال خرید و ھر وقت که بتواند کف کانال را بشکند، سیگنال فروش صادر می‌شود و تا زمانی‌که قیمت باند مخالف کانال را لمس نکرده، معامله باز می‌ماند.

این استراتژی معاملاتی بسیار ساده آن‌چنان موفقیت‌آمیز بود که امروزه نیز همچنان اعتبار و شهرت خود را حفظ کرده است. همین امر باعث شد تا دونکیان به شهرت زیادی در معامله‌گری و ساخت استراتژی‌های معاملاتی مختلف برسد و نام او در تاریخ معامله‌گران برتر جهان ثبت شود.

سخن‌آخر معامله‌گران برتر بازارهای مالی

معامله‌گران برتر، موفق و مشهور دنیا بسیار زیاد هستند. شاید اگر بخواهیم از همه آن‌ها نام ببریم، عمرمان کفاف توضیح درباره روش و سیستم معاملاتی آن‌ها را ندهد. در این‌جا سعی شد تا معامله‌گران موفق با روش‌های معاملاتی مختلف از بنیادی تا تکنیکال را در کنار هم بررسی کنیم. چیزی که می‌توانیم به‌عنوان نکته برتر در زمان معامله‌گری خود یاد بگیریم این است که مهم نیست چه روشی را برای استراتژی معاملاتی خود انتخاب می‌کنیم. در هرحالتی (چه تکنیکال و چه بنیادی)، می‌توانند چنان نتایج برتری را برای ما به ارمغان آورد که حتی در جهان نیز ثبت شود. نکته مهم بعدی که خصوصیت مشترک همه این معامله‌گران برتر بود؛ صبر در به ثمر رسیدن نتایج کارشان بود. این درحالی است که اکثر معامله‌گران جدید وقتی وارد بازار می‌شوند، انتظار سودهای بسیار بالا را دارند. پس اگر می‌خواهید شما هم به یکی از معامله‌گران و سرمایه‌گذاران مشهور جهان تبدیل شوید، بهتر است تا می‌توانید با مطالعه و آموزش دانش خود را در این زمینه افزایش دهید تا در آینده‌ای نزدیک، به نتایج درخشانی دست یابید.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید.

5/5 - (8 امتیاز)

درباره نویسنده

پویا بهایی‌پور

من در بازارهای مالی سود نمی‌کنم بلکه زندگی می‌کنم. نتیجه تمامی مطالعه و تحقیقات من در این حوزه به همین یک جمله خلاصه می‌شود. تا بدانجا رسید دانش من، که بدانم همی که نادانم.

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!