بازارهای جهانی سهام (2021/01/31)
در حالی که در یکسال گذشته شاهد سقوط شاخص دلار آمریکا بودیم، نوسانات هفته گذشته نشان دادند که در چه شرایطی دلار آمریکا تقویت خواهد شد. سخنان آقای پاول در هفته گذشته هم برهمین اساس بود که سیاست qe و حمایت از اقتصاد داخلی همچنان ادامه دار خواهد بود. وی همچنین تاکید کرد که تورم داخلی نیز کنترل شده بوده و تا پایان سال بیش از ۲% تجاوز نخواهد کرد. همین امر موجب هجوم سرمایهگذاران به سمت خرید اوراق خزانه شده است.
هفته گذشته شاخص ترس و طمع (VIX) یک جهش مثبت سریع داشت که معمولا نشانه خوبی برای بازار سهام نیست. دلیل کفسازی شاخص دلار را میتوان در تغییر نرخ بازدهی اوراق خزانهداری دانست که موج جریانات ریسکگریزی در بازار ایجاد کرده است. سیاستهای انبساطی فدرال رزرو نیز در همین راستا بیتاثیر نبوده است. ضمن اینکه بسته حمایت مالی ارائه شده توسط بایدن نیز میتواند باعث افزایش بیشتر نرخ بازدهی اوراق شود.
به این ترتیب و در هفته گذشته شاخص داو جونز (Dow Jones) با کاهش ۳.۲۷%- درصدی همراه بود. شاخص S&P500 رشد ۳.۴۷%- درصدی را تجربه کرد. شاخص نزدک (Nasdaq) نیز نسبت به هفته گذشته با تغییر ۳.۳۰%- درصدی همراه بود.
درصد تغییرات ماهانه | درصد تغییرات هفتگی | مقدار واحد | شاخص |
---|---|---|---|
۲.۰۴%- | ۳.۲۷%- | ۲۹۹۸۲.۶ | Dow Jones |
۰.۲۹%+ | ۳.۳۰%- | ۱۲۹۲۵.۴ | Nasdaq |
۱.۴۲%- | ۳.۴۷%- | ۳۷۰۴.۸ | S&P 500 |
از عوامل تاثیرگذار هفته آینده میتوان به دادههای GDP و ارزیابی انتظارات و تمایلات مصرفکنندگان اروپا اشاره کرد. در این گزارش میتوان وضعیت اقتصادی کشورها را در مواجه با بحران کرونا در سال گذشته سنجید.
بازارهای جهانی طلا (2021/01/31)
روند طلا در هفته گذشته ابتدا صعودی بود، اما نتوانست در محدوده بالای کانال ۱۹۰۰ دلار تثبیت شود. این امر نشان داد که هنوز دادههای نموداری برای ادامه روند صعودی بلندمدت طلا چندان قابل اتکا نیست و تا تثبیت بالای کانال ۱۹۰۰ دلاری درهفته آتی باید صبر کرد.
به این ترتیب، طلا با ۰.۴۳%- درصد کاهش قیمت، نسبت به هفته گذشته به قیمت ۱۸۴۷.۷۴ دلار رسید. اما روند حرکتی نقره کاملا معکوس طلا بود. نقره توانست صعود خود را در پایان هفته نیز حفظ کند. به این ترتیب نقره در پایان هفته با ۵.۸۰%+ درصد افزایش، به قیمت ۲۶.۹۹ دلار رسید.
نظرسنجی هفتگی کیتکو برای پیشبینی روند طلا در هفته آتی همچنان نشان میدهد که ۵۶% درصد سرمایهگذاران کلان معتقدند بازار طلا در هفته پیشرو مثبت خواهد بود. در سرمایهگذاران خُرد نیز ۶۲% درصد معتقدند که بازار صعودی خواهد بود. به این ترتیب احتمال نوسانات مثبت طلا در هفته آینده برای بازپسگیری کانال ۱۹۰۰ دلاری وجود دارد.
بازارهای جهانی بیتکوین (2021/01/31)
مطابق دیدهبان هفته قبل، همچنان بیتکوین در روند اصلاحی قرار داشت. اما احتمالا این اصلاح از نوع زمانی باشد تا قیمتی. احتمال پایان این اصلاح در ماه فوریه بسیار زیاد است. در اینصورت میتوانیم بگوییم که بیتکوین درحال یک کفسازی است که میتواند پایه محکمی برای صعود بعدی آن به سمت قیمتهای ۷۰ تا ۸۰ هزار دلار باشد.
به این ترتیب بیتکوین در هفته گذشته با ۱.۷۶%+ درصد افزایش به قیمت ۳۲۸۳۷ دلار رسید. همچنین این هفته قراردادهای آتی ماه مارچ (March) جاری میشوند که میتواند در تعیین حدودی قیمت در ماههای آتی تاثیرگذار باشد (احتمالا تاثیر مثبت خواهد داشت).
مطابق تحلیل هفته گذشته، همچنان دامیننس بیتکوین روندی نزولی درپیش دارد. این امر درشرایط فعلی میتواند نشان دهنده خروج سرمایه از بیتکوین به آلتکوینها باشد. سرمایهگذارانی که از حرکت قبلی بیتکوین جا ماندهاند، حالا بهدنبال خرید کوینهای دیگر برای جبران جا ماندگی از سود ۴۰۰% درصدی بیتکوین از ابتدای ۲۰۲۰ تا کنون هستند. بنابراین انتظار داریم که در ماههای آتی بسیاری از آلتکوینها سرعت رشد بیشتری نسبت به بیتکوین داشته باشند.
بازارهای جهانی نفت (2021/01/31)
دولت بایدن به شدت درحال برنامهریزی برای کاهش تولیدات نفت خام آمریکا است. این امر از فرمانهای اجرایی هفته پیش کاملا مشخص است. لازم به ذکر است که آمریکا فعلا از سوی عربستان نیز وارداتی ندارد. توقف واکسانسیون در برخی از ایالتهای آمریکا نیز روی قیمت نفت تاثیر منفی گذاشت.
به این ترتیب قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا (wti) در هفته گذشته با ۰.۲۰%+ افزایش به قیمت ۵۲.۱۷ دلار برسد. اما نفت برنت با ۰.۱۳%- درصد کاهش در بازار با قیمت ۵۵ دلار معامله شد.
از لحاظ تکنیکال نیز حفظ قیمت در بالای محدوده ۵۰ دلار میتواند بسیار مهم باشد. اما روند صعودی شکل گرفته بسیارضعیف است که احتمالا بهخاطر توقف واکسناسیون و همچنین مشخص نبودن سیاستهای بایدن در قبال حوزه نفت و انرژی باشد. لذا سرمایهگذاران بیصبرانه منتظر سخنرانی این هفته بایدن هستند که میتواند تاثیر مستقیمی روی قیمت نفت داشته باشد.
گزارش هفتگی بیکرهیوز نیز همچنان نشان از افزایش محسوس در تولید نفت دارد. طبق این گزارش ، تعداد چاههای فعال در آمریکا، از ۲۸۹ حلقه به ۲۹۵ حقله چاه افزایش پیدا کرده است که نشان از افزایش ۶ حلقهای دارد. باید دید در ماه فوریه هم روند تولید میتواند افزایشی باشد یا خیر.
بازارهای جهانی کامودیتیها (2021/01/31)
شاخص بازار شانگهای چین در پی ورود موج جدید کرونا به این کشور در هفته گذشته کمی نزولی بود. اما همچنان دادههای اقتصادی چین صعودی هستند.بهنظر دولت چین مشکلی در خصوص کنترل شیوع بیماری نداشته باشد. همچنان نرخ تقاضای کامودیتیها بالا است. لذا سقوطهای احتمالی آینده میتواند فرصت خرید تلقی شوند.
مس در قیمتهای جهانی این هفته نیز کاهشی بود. اما در آخر هفته بخشی از ریزش را جبران کرد. قیمت مس در بورس فلزات لندن (LME) با ۱.۳۴%- درصد کاهش به قیمت ۷۸۷۷ دلار رسید. این درحالی است که در بازار داخلی شاهد افزایش سفارشات تجهیزات راهسازی و ساختمانی هستیم که میتواند منجر به افزایش سرمایهگذاری و مصرف در فلزاتی مثل فولاد، مس، روی و سنگ آهن شود. این نکته میتواند خبر خوبی برای فعالان این حوزه باشد.
همچنین هفته گذشته طرحی در مجلس پیشنهاد شد که در صورت مصوب شدن آن، قیمت گاز طبیعی، فلزات و سیمان افزایش خواهد یافت. این امر میتواند ضمن کاهش اختلاف با قیمتهای جهانی، در نرخهای بورس کالا نیز تاثیرگذار باشد که باید آن را لحاظ کرد.
نرخ دلار در هفته گذشته مجددا کمی صعودی بود که علت آن افزایش تقاضای واردات کالای شب عید و تامین ارز وارداتی آن بود. این امر میتواند در فروش سهماهه چهارم شرکتهای سهامی مربوطه تاثیرگذار باشد. همچنین در حال حاضر و با کاهش سطح انتظارات تورمی، نرخ تورم نیز به نسبت مدت مشابه پارسال کمی کاهش داشته است. اما در برخی از صنایع مثل مواد غذایی نیز شاهد تورم بیش از ۶۰% بودیم. این درحالی است که قیمت سهمهای مربوطه در طول مدت مشابه به شدت کاهش داشتند.
بازارهای جهانی سهام (2021/01/24)
بازارهای جهانی در انتظار دولت جدید بایدن است. هفته گذشته مهمترین رویداد سیاسی جهان مراسم تحلیف جو بایدن بدون حضور دونالد ترامپ بود که سر و صدای زیادی ایجاد کرد.
از یکطرف با رویکار آمدن بایدن تا حد زیادی سرمایهگذاران از ادامه آشوبها در آمریکا خیالشان راحت شده، اما از طرفی دیگر باید ببینیم که سیاستهای بایدن به چه نحوی خواهد بود. اگر یادتان باشد، بایدن در برنامههای انتخاباتی خود خبر از افزایش مالیاتها داده بود که این امر اصلا به مذاق سرمایهگذاران بازار سهام خوشایند نخواهد بود. شاخص ترس و طمع در پایینترین سطح خود قراردارد که نشان از آرامش بازار است. اما روند صعودی بازار سهام بسیار شکننده است و سرمایهگذاران میتوانند با تعیین سیاستهای بایدن، بهکلی تغییر موضع دهند. این امر در تکنیکال شاخصهای اصلی بازار سهام نیز کاملا مشهود است. سوال اصلی این است که آیا این آغاز روند مثبت جدید است یا آرامش قبل از طوفان؟
به این ترتیب و در هفته گذشته شاخص Dow Jones با افزایش 0.59%+ درصدی همراه بود. شاخص S&P500 رشد 2.23%+ درصدی را تجربه کرد. شاخص Nasdaq نیز نسبت به هفته گذشته با تغییر 4.39%+ درصدی همراه بود.
درصد تغییرات ماهانه | درصد تغییرات هفتگی | مقدار واحد | شاخص |
---|---|---|---|
+1.28% | +0.59% | 30997 | Dow Jones |
+3.71% | +4.39% | 13366.4 | Nasdaq |
+2.12% | +2.23% | 3838.1 | S&P 500 |
بازارهای جهانی طلا (2021/01/24)
مطابق انتظار و بعد از ریزشهای سنگین و هیجانی در بازار طلا هفته گذشته، این هفته از حجم فروشندگان کاسته شد و این خریداران طلا بودند که بازار را بهدست گرفتند. عامل اصلی رشد طلا کاهش نرخ بازدهی اوراق خزانه (10 ساله) بوده است.
از دید تکنیکال همچنان طلا در روندی اصلاحی قرار دارد. اما موسسه جی پی مورگان هفته قبل نیز طی یک گزارش، پیشبینی خود را برای قیمت طلا در سال 2021به بالای 2000 دلار افزایش داد. این امر هم میتواند بابت بستههای حمایتی و تامین نقدینگی از محل چاپ پول بدون پشتوانه و همچنین وعدههای بایدن بابت افزایش نرخ مالیات باشد.
به این ترتیب، در هفته گذشته طلا با 1.49%+ افزایش قیمت، نسبت به هفته گذشته به قیمت 1855.80 دلار رسیده است. اما این نوسان در بازه ماهانه (ژانویه 2021) همچنان منفی بوده و عدد 2.24%- درصد را نشان میدهد.
از طرفی دیگر در نظرسنجی هفتگی کیتکو، 60% درصد سرمایهگذاران کلان معتقدند که بازار طلا در هفته پیشرو مثبت خواهد بود. در سرمایهگذاران خُرد نیز 67% درصد معتقدند که بازار دوباره صعودی خواهد بود. به این ترتیب احتمال نوسانات مثبت طلا در هفته آینده نیز بیشتر خواهد بود.
بازارهای جهانی بیتکوین (2021/01/24)
روند اصلاحی بیتکوین همچنان ادامه دارد. اما همانطور که قبلا هم اشاره کردیم سرمایهگذاران این اصلاحات قیمتی را تنها به منزله فرصت ورود جدید برمیشمارند. از دید تکنیکال نیز همچنان روند اصلی بیتکوین صعودی است.
بیتکوین در هفته گذشته بخشی از ریزشهای قبلی را جبران کردو با 1.49%+ درصد افزایش به قیمت 32463 دلار رسید. این درحالی است که هنوز یک روز تا پایان کندل هفتگی (25 ژانویه) زمان باقی مانده است.
شاید این استراحت بیتکوین باعث بهوجود آمدن این موقعیت شود که کوینهای دیگر نیز، کمی عقبماندگی خود را نسبت به بیتکوین جبران کنند. در نمودار دامیننس (Dominance، درصد مالکیت بیتکوین را در بازار نشان میدهد) بیتکوین نیز شواهدی از خروج سرمایه از بیتکوین به آلتکوینهای دیگر مشاهده میشود. به این ترتیب خرید آلتکوینها نسب به بیتکوین میتواند سودآوری بیشتر مقطعی در ماههای آینده ایجاد کند.
بازارهای جهانی نفت (2021/01/24)
بایدن در اولین روز بعد از تخلف خود در کاخ سفید 15 فرمان اجرایی را امضا کرد که از مهمترین آنها میتوان به توقف ساخت دیوار مرز مکزیک و همچنین لغو مجوز خط لوله 8 میلیارد دلاری انتقال نفت از آلبرتای کانادا به نبرسکا بود. هردو این عوامل میتوانند در قیمت نفت خام تاثیرگذار باشند.
به این ترتیب قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا (wti) در هفته گذشته با 0.09%- کاهش به قیمت 52.06 دلار برسد. نفت برنت نیز با 0.49%+ درصد افزایش در بازار با قیمت 55.07 دلار معامله شد.
با نگاهی اجمالی به آمارهای جهانی در رابطه با مبتلایان به ویروس کووید 19 در آمریکا میبینیم که تقریبا از ابتدای سال جدید میلادی (2021)، پیک بیماری درحال کاهش است. همانطور که در نمودار زیر هم مشخص است، میانگین هفتگی مبتلایان جدید به ویروس کرونا نیز درحال کاهش است. تداوم این کاهش میتواند در بهبود شرایط و افزایش تقاضا برای نفت بسیار موثر باشد.
اما از طرفی دیگر با اینکه از پیک بیماری در آمریکا عبور کردیم، آمار فوتیها در آمریکا همچنان در اوج خود باقی مانده است. این یعنی به ازای مبتلایان کمتر، فوتیهای بیشتری در ماه گذشته داشتهایم که این امر برای بازار نفت بسیار نگران کننده خواهد بود.
گرچه این امر را هم نباید نادیده گرفت که واکسناسیون عمومی تازه شروع شده است و تا زمان فراگیر شدن آن و ایجاد پادتن در 70% جمعیت دنیا، بسیار زمانبر خواهد بود و شاید ماهها باید صبر کنیم تا تاثیرات واکسناسیون را در آمار جهانی ببینیم.
گزارش هفتگی بیکرهیوز نیز همچنان نشان از افزایش محسوس در تولید نفت دارد. طبق این گزارش ، تعداد چاههای فعال در آمریکا، از 287 حلقه به 289 حقله چاه افزایش پیدا کرده است که نشان از افزایش 2 حلقهای دارد.
بازارهای جهانی کامودیتیها (2021/01/24)
شورای نظارت بر معاملات سلف آمریکا موسوم به (CFTC) طی گزارش هفتگی خود اعلام کرد که سرمایهگذاران در هفته گذشته اقدام به خرید گندم، گازطبیعی، مس، طلا و آلومینیوم کرده و در مقابل نفت، ذرت و نقره فروختند.
عدم کاهش فوتیهای کرونا در آمریکا و در ادامه کاهش تقاضا برای بازارهای جهانی میتواند بزرگترین نگرانی سرمایهگذاران در بخش کامودیتیها باشد. با این حال وضعیت اقتصادی چین بهعنوان لیدر بازار کامودیتیها بسیار مطلوب است. شاخص بورس شانگهای نیز این امر را تائید میکند که آینده بسیار خوبی برای کامودیتیها در سال 2021 پیش رو داریم.
میلگرد فولادی چین در هفته گذشته 1.17%+ رشد قیمت داشت و به قیمت 4229 یوان در هر تن رسید. آلومینیوم نیز با افزایش 0.61%+ درصدی به قیمت 1995.25 دلار رسید.
مس نیز در بورس فلزات لندن (LME) با کاهش 1.27%- درصدی همراه بود و به قیمت 7872 دلار رسید. اما در معاملات آتی مس شاهد افزایش نرخ قیمت در معاملات بودیم. دلیل این امر انتشار پیشبینی بانک آمریکا (Boa) از روند قیمت مس در سال 2021 بود. طبق این گزارش، تحلیلگران این بانک معتقدند که قیمت مس در سال آینده 9500 دلار در هر تن خواهد بود که با ارقام فعلی اختلاف زیادی دارد.
بازارهای جهانی سهام (2021/01/16)
بازارهای جهانی سهام در هفته گذشته کاملا محافظهکارانه عمل کردند. مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه ۲۴ دی ماه برای دومینبار ظرف ۱۳ ماه گذشته دونالد ترامپ، رئیسجمهوری این کشور را به اتهام "تحریک به شورش" استیضاح کرد. این استیضاح با ۲۳۲ رای موافق در مقابل ۱۹۷ رای مخالف در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شد. بااین حال بعید است که ترامپ پیش از پایان دورهاش (20 ژانویه)، مجبور به ترک کاخ سفید شود.
سرمایهگذاران چشم به نتیجه استیضاح در هفته آینده دوختهاند. موج این تنشها باعث شده تا شاخص VIX (ترس و طمع) بازار نیز افزایش داشته باشد. همین امر سبب شد تا سرمایهگذاران در هفته گذشته کاملا محافظهکارانه عمل کنند که در نهایت منفی شدن شاخصهای اصلی بازار بورس آمریکا را بهدنبال داشت.
به این ترتیب و در هفته گذشته شاخص Dow Jones با کاهش 0.91%- درصدی همراه بود. شاخص S&P500 ریزش 1.98%- درصدی را تجربه کرد. شاخص Nasdaq نیز نسبت به هفته گذشته با تغییر 2.30%- درصدی همراه بود.
درصد تغییرات ماهانه | درصد تغییرات هفتگی | مقدار واحد | شاخص |
---|---|---|---|
+0.68% | -0.91% | 30814.3 | Dow Jones |
-0.65% | -2.30% | 12803.9 | Nasdaq |
-0.10% | -1.98% | 3754.5 | S&P 500 |
بازار جهانی طلا (2021/01/16)
بعد از فروشهای روز جمعه، طلا همچنان در روند اصلاحی هفته قبل به سر میبرد. این درحالی است که هفته گذشته اخبار اقتصادی خاصی در حوزه طلا نداشتیم. اما چیزی که مشاهده میشود این است که اصلاح هیجانی هفته قبل کمی فروکش کرده است. طبق آخرین نظرسنجی کیتکو فعالان حوزه طلا کاملا سردرگم عمل میکنند و نظرها کاملا متفاوت هستند.
با توجه به نظرسنجی سرمایهگذاران کلان معتقدند که بازار طلا همچنان سردرگم عمل میکند و روند خاصی نخواهد داشت. اما در سرمایهگذاران خُرد، 54.4% معتقدند که بازار دوباره صعودی خواهد بود. از دید تکنیکال نیزبرگشت به محدوده قیمتی 1900 دلار در هفتههای آینده قابل دسترس است.
از عوامل تاثیرگذار برای افزایش قیمت طلا در هفته آینده میتوان به عواملی چون احتمال تصویب بسته حمایتی، استیضاح ترامپ و محاکمه در سنای آمریکا اشاره کرد.
بازار جهانی بیتکوین (2021/01/16)
بیتکوین بعد از رسیدن به محدوده 42000 دلار درهفته قبل کمی آرام بود. دقت داشته باشید که نوسانات 10 تا 20% در نمودار قیمتی بیتکوین یک امر طبیعی است. در زمانهای گذشته که قیمت بیتکوین کمتر از 1000 دلار بود؛ در هر کندل روزانه قیمت بیتکوین حدود 200 دلار نوسان میکرد که با قیمت آن روز معادل 20% نوسان روزانه بود.
اکنون نیز بیتکوین در بازه روزانه میتواند تا 20% نوسان داشته باشد. اما به علت بالا رفتن قیمت، مقدار این 20% بهنظر بسیار زیاد میآید. باید درنظر داشت که با همین نسبت و درصورت بالاتر رفتن قیمت در ماههای آینده مقدارنوسان روزانه این بازار نیز بیشتر خواهد شد که باید معاملهگران عزیز به این نکته توجه ویژهای داشته باشند.
به این ترتیب حتی با اینکه بیتکوین در حالت رنج و اصلاح قرار دارد، اما میتوان روند اصلی بیتکوین همچنان صعودی ارزیابی میشود. لذا مطابق هفته گذشته هرگونه اصلاح قیمتی را باید به چشم فرصت خرید نگاه کرد.
بازار جهانی نفت (2021/01/16)
افزایش آمار مبتلایان کرونا ترمز نفت را در هفته پیش کشید. افزایش آمار جهانی کرونا در بیشتر کشورهای جهان، خصوصا انگلستان، موجب نگرانی سرمایهگذاران شده است. گرچه باید به این موضوع نیز دقت کنیم که تنها چند هفته از توزیع جهانی واکسن گذشته است و برای ایمن شدن 70% جمعیت کشورها، حداقل چند ماه زمان نیاز است.
از طرفی دیگر گزارش هفتگی بیکرهیوز همچنان نشان از افزایش محسوس در تولید نفت دارد. طبق این گزارش، تعداد چاههای فعال در آمریکا، از 275 حلقه به 287 حقله چاه افزایش پیدا کرده است که نشان از افزایش 12 حلقهای دارد. این افزایش تولید میتواند در میانمدت هدفهای خوبی را برای این بازار تصویرسازی کند.
اما باید به این نکته هم توجه کنیم که در دید بلندمدت، نفت و سوختهای فسیلی چشمانداز خیلی خوبی ندارد. اگر روند 20 سال اخیر قیمت نفت خام را نگاه کنیم، کاملا مشخص است که نفت بعد از اوج قیمتی سال 2008 تاکنون در یک بازار کاملا نزولی قرار دارد. این میتواند مهر تائیدی باشد که جهان از همان زمان به بعد، دنبال جایگزینی سوختهای پاک برای سوختهای فسیلی است.
همانطور که دولت بایدن نیز در طرح برنامههای بلند مدت خود به این موضوع اشاره کرده بود. بایدن درنظر دارد تا در یک چشمانداز 50 ساله، مصرف سوختهای فسیلی در ایالات متحده آمریکا را به صفر برساند. به همین دلیل در ماههای گذشته (خصوصا بعد از پیروزی بایدن)، شاهد افزایش چشمگیر قیمت برخی از سهمهای حامی انرژی پاک در بورس آمریکا بودیم.
این امر میتواند زنگ هشداری برای کشورهای نفت محور، از جمله ایران باشد که از اکنون با اصلاح ساختار اقتصادی کشور، میزان وابستگی اقتصاد به نفت را تا جای ممکن کاهش دهیم.
بازار جهانی کامودیتیها (2021/01/16)
افزایش شیوع بیماری کرونا در بازارهای جهانی کامودیتیها نیز تاثیر منفی داشته است. در هفته گذشته بازارهای سهام دنیا بیش از 800 میلیارد دلار از ازرش خود را از دست دادهاند. اما با توجه به توزیع واکسن در جهان، احتمالا این حرکت، یک امر موقتی خواهد بود.
کاهش انتظارات تورمی در کشورمان و همچنین بهدنبال آن کاهش نرخ دلار باعث شده تا بازار داخلی کامودیتیها در ایران، شدت و هیجان بازارهای جهانی را نداشته باشد. البته عرضه سنگین حقوقیها برای تسویه بدهیهای قبلی و خروچ پول از بورس نیز در این رابطه بیتاثیر نبوده است.
این درحالی است که بورس چین در میانمدت و بلندمدت در حالت رونق و شکوفایی بزرگی قرار دارد. افزایش سطح تقاضای جهانی در کنار احتمال افزایش صادرات کامودیتی در کشورمان (در دوره بایدن) میتواند باعث رونق اقتصادی در شرکتهای صادرات محور باشد. بهطوری که حتی کاهش نرخ دلار داخلی میتواند باعث کسب سود عملیاتی بیشتر برای این شرکتها در آینده شود. این پتانسیل را در p/e شرکتهای کامودیتی محور میتوان مشاهده کرد.
لازم به ذکر است که حدود 60% شرکتهای حاضر در بورس تهران بهطورمستقیم و 90% نیز بهطور غیر مستقیم به کامودیتیها مربوط میشوند. شرکتهای فعال در حوزه انرژی، نفت و فرآوردههای نفتی، صنایع پتروشمی، کانههای معدنی و فلزی، خصوصا فلزات اساسی تنها بخشی از این صنایع هستند که برای آنها در بلند مدت (بعد از انتخابات سال 1400) میتوانیم چشماندازهای بسیار خوبی را متصور باشیم.
بازارهای جهانی سهام (2021/01/10)
سهامداران عیدی خود را از بازارهای جهانی گرفتند. در اولین هفته کاری بعد سال نوی میلادی (2021)، تمامی شاخصهای اصلی بازار بورس آمریکا، چین، انگلیس و آلمان صعودی بودند. شاخصهای اصلی بورس آمریکا نیز ATH جدید ثبت کردند.
البته موج آبی دموکراتها و سلطه آنها بر دولت و مجلس آمریکا نیز در این قضیه بیتاثیر نیست. همانطور که میدانیم به غیر از دولت در آمریکا مجلس نمایندگان نیز یکی از ارکان اصلی در نظام آمریکا محسوب میشوند. همسو بودن دولت و مجلس در یکراستا میتواند بر عملکرد دولت و پیشبرد اهداف آنها تاثیر مثبتی داشته باشد. در اولین اقدام دولت و مجلس، احتمالا شاهد تصویب بسته حمایتی در آینده نزدیک باشیم. دولت بایدن در هفته گذشته پیشنهاد رقم این بسته را 2.6 تریلیون دلار افزایش داد و به 106 تریلیون دلار رساند. به این ترتیب این بسته مالی بزرگترین بسته حمایتی دولت به مردم در تاریخ آمریکا خواهد بود. انتظار داریم تصویب این بسته محرک جریانات ریسکپذیر بیشتر در بازار سهام باشد.
به این ترتیب و در هفته گذشته شاخص Dow Jones با رشد 1.61%+ درصدی همراه بود. شاخص S&P500 رشد 1.92%+ درصدی را تجربه کرد. شاخص Nasdaq نیز همچنان مثبت بود و نسبت به هفته گذشته با تغییر 1.68%+ درصدی همراه بود.
درصد تغییرات ماهانه | درصد تغییرات هفتگی | مقدار واحد | شاخص |
---|---|---|---|
1.61%+ | 1.61%+ | ۳1098 | Dow Jones |
1.68%+ | 1.68%+ | 13105.2 | Nasdaq |
1.92%+ | 1.92%+ | ۳830.5 | S&P 500 |
از دید اقتصاد کلان بورس جهانی سال خیلی خوبی را شروع کرده و چشمانداز بسیار مثبتی برای آن دیده میشود. خصوصا شاخص بورس شانگهای، ورود سرمایههای جدید را به این بازار نشان میدهد. از دید سرمایهگذاری این قضیه میتواند در سال جدید باعث شکوفایی اقتصادی و رشد شدید بازار سهام در این کشور شود.
بازارهای جهانی طلا (2021/01/10)
طلای جهانی در هفته پیش یکی از پرنوسانترین بازارهای جهانی بود. مطابق انتظارات هفته قبل طلا با خروج از ناحیه نزولی، سال جدید را مثبت آغاز کرد که منجر به جهش 60+ دلاری در دو روز ابتدایی سال نو شد. اخبار خوب اقتصادی آمریکا باعث شد، در آخر هفته و با تقویت دلار، تمامی صعود خود را پس بگیرد تا طلا اولین هفته از سال نو میلادی را در منفی به پایان برساند.
در گزارش اشتغالزایی آمده: بزرگترین اقتصاد دنیا در ماه گذشته بهجای اشتغالزایی 50 هزار نفری، شاهد ریزش نیروی 140 هزار نفری بوده است. این درحالی است که اشتغال ماه نوامبر بازبینی شده و از 245 هزار نفر به 336 هزار نفر افزایش داشته است که سیگنال خوبی برای بهبود شرایط اقتصادی محسوب میشود.
به این ترتیب طلا در هفته گذشته با کاهش 2.59%- درصدی به قیمت 1849.21 دلار رسید. نقره نیز در آخرین هفته معاملاتی در سال 2020، با ریزش 3.65%- درصدی به قیمت 25.43 دلار رسید.
عامل ریزش طلا در هفته گذشته واکنش هیجانی نسبت به اخبار اشتغالزایی بود که انتظار میرود در هفته آینده این روند با آرامش نسبی بازار تغییر کند. همچنین تصویب بسته حمایتی میتواند محرکی برای افزایش قیمت طلا در هفتههای آینده باشد.
بازار جهانی بیتکوین (2021/01/10)
بیتکوین این غول دنیای مجازی هفته گذشته باز هم رکورد زد. به این ترتیب بیتکوین با 22.94% افزایش نسبت به مت مشابه قبل توانست به ATH جدید 41969 دلار برسد. باید توجه کرد که قیمت بیتکوین پس از شسکت سقف 2017 همجنان بدون اصلاح افزایش قیمت داشته که باعث فاصله گرفتن قیمت از کفهای حمایتی آن شده است. این امر موجب نگرانی برخی از سرمایهگذاران برای ورود به این بازار شده است.
اما طبق بررسیهای صورت گرفته کوینهای دیگری در بازار هستند که هنوز نسبت به بیتکوین رشد نکردهاند. به این ترتیب میتوان با پیدا کردن کوینهای مناسب تا حد زیادی عقبماندگی از بازار و رشد بیتکوین را جبران کرد. این درحالی است که روند صعودی ادامه دارد و همچنان تارگت بلندمدت بیتکوین اعداد بسیار بالاتری را نشان میدهد. بنابراین هرگونه اصلاح قیمتی در هفته آینده از دید سرمایهگذاران به چشم فرصت خرید تلقی میشود. از دید تکنیکال، وجود چنین اصلاحاتی میتواند باعث ایجاد سقفهای بالاتر در آینده شود.
بازارهای جهانی نفت (2021/01/10)
با توزیع جهانی واکسن کرونا و همچنین شروع اولین هفته کاری پس از تعطیلات سال نو میلادی (2021)، شاهد افزایش حجم تقاضا برای نفت بودیم. این افزایش تقاضا باعث بالا رفتن قیمتهای جهانی شده است.
بر این اساس نفت خام آمریکا در هفته گذشته، با افزایش 9.18%+ درصدی به قیمت 52.61 دلار رسید. نفت برنت نیز با رشد 8.80%+ درصدی در بازار به قیمت 56.25 دلار معامله شد. همچنین گزارش هفتگی شورای نظارت بر معاملات سلف در آمریکا (CFTC)، نشان میدهد که سرمایهگذاران در هفته گذشته اقدام به فروش گاز طبیعی کردهاند و درازای آن نفت خریداری شده است.
از طرفی دیگر گزارش هفتگی بیکر هیوز تا تاریخ 10 ژانویه نشان از افزایش محسوس در تولید نفت دارد. طبق این گزارش ، تعداد چاههای فعال در آمریکا، از 267 حلقه به 275 حقله چاه افزایش پیدا کرده است که نشان از افزایش 8 حلقهای دارد. این افزایش تولید مهر تائیدی برای افزایش تقاضا و علت بالا رفتن قیمت نفت است. از منظر تکنیکال و در دیدهبانهای گذشته، نوید نفت بالای 50 دلاری در میان مدت داده شده بود.
بازارهای جهانی کامودیتیها (2021/01/10)
بازار کامودیتیها پس از سال نو میلادی نیز همچنان مثبت ارزیابی میشوند. رشد اقتصادی چین، محرک اصلی قیمتهای (CIS) بوده است. قیمت مس در هفته گذشته با 3.56% افزایش نسبت به مدت مشابه قبل، در بورس فلزات لندن توانست بالای کانال 8000 دلار تثبیت شود و به قیمت 8146 دلار برسد. این خبر خوبی برای صنعت مس داخلی و صادرکنندگان کاتد مس در ایران است.
از سوی دیگر سنگ آهن 62% با رشد 3.09% همراه بود و با قیمت 169.52 دلار معامله شد. آلومینیوم با افت 0.76%- درصدی از ابتدای هفته به قیمت 2016.75 دلار رسید. هر تن میلگرد چین نیز با افزایش 0.64%+ درصدی در بازار به قیمت 4240 یوان معامله شد.
به این ترتیب در سال جدید (2021)، انتظار تداوم روند صعودی و شکوفایی کامودیتیها در بازار جهانی و به دنبال آن بالا رفتن قیمتهای CIS را داریم. با توجه به اینکه بیش از 60% بورس تهران بهصورت مستقیم کامودیتی محور هستند، بالا رفتن قیمتهای جهانی تاثیر مستقیمی بر سود عملیاتی این شرکتها خواهد داشت. بنابراین در بورس داخلی میتوان انتظار آینده بسیار خوبی را برای این گروه داشت.
بازارهای جهانی سهام (2021/01/03)
با فرا رسیدن عید سال نو میلادی اکثر بازارهای جهانی تا تاریخ ۴ ژانویه در تعطیلات هستند. به همین منظور رویداد خاصی در بازار اتفاق نیوفتاده است. اما شاید تنها نکته مهم توافق برکزیت (Brexit) و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در سال جدید میلادی باشد. همچنین در سال جدید، انگستان به ریاست گروه G7 نیز انتخاب شده است. در اینصورت باید بگوییم؛ ضمن اینکه اقتصاد انگستان با چالشهای زیادی پس از برکزیت روبهرو است، اما این امر میتواند در بهبود روابط اقتصادی آتی بریتانیا و اروپا تاثیرات مثبتی داشته باشد.
از طرفی دیگر جو معاملات در آخرین روز بازار سهام بسیار مثبت بود. بهطوری که تمامی شاخصهای بورس آمریکا مثبت بودند. بر این اساس و در هفته گذشته (تا تاریخ ۳۱ دسامبر)، شاخص Dow Jones با رشد ۱.۳۵%+ درصدی همراه بود. شاخص S&P500 رشد ۱.۵۰%+ درصدی را تجربه کرد. شاخص Nasdaq نیز که با گپ مثبت باز شد و نسبت به هفته گذشته با جهش ۱.۳۹%+ درصدی همراه بود. روند صعودی در شاخصهای آمریکا همچنان ادامه دارد.
درصد تغییرات ماهانه | درصد تغییرات هفتگی | مقدار واحد | شاخص |
---|---|---|---|
۳.۲۷%+ | ۱.۳۵%+ | ۳۰۱۹۹.۱ | Dow Jones |
۵.۰۵%+ | ۱.۳۹%+ | ۱۲۸۸۸.۳ | Nasdaq |
۳.۳۷%+ | ۱.۵۰%+ | ۳۷۰۲.۹ | S&P 500 |
بازارهای جهانی طلا (2021/01/03)
طلا در هفته آخر بازار در سال ۲۰۲۰ نوسان ۱۸+ دلاری را تجربه کرد و با رشد ۱%+ درصدی به قیمت ۱۸۹۸.۳۹ دلار رسید. نقره نیز در آخرین هفته معاملاتی در سال ۲۰۲۰، با افزایش ۲.۲۶%+ درصدی به قیمت ۲۶.۳۹ دلار رسید.
از دید تکنیکال و طبق تحلیل هفته قبل، طلا از ناحیه اصلاحی خود خارج شده است. به این ترتیب میتوانیم برای شروع سال جدید روندی مثبت را برای طلا متصور باشیم. واکسناسیون عمومی، کاهش آمار و روند شیوع بیماری در جهان و همچنین بسته حمایت مالی آمریکا میتوانند از عوامل مثبت و تاثیرگذار در روند طلا باشند.
بازار جهانی بیتکوین (2021/01/03)
بیتکوین همچنان درحال رکورد شکنی است. در هفته گذشته یک ath جدید ثبت شد. به این ترتیب بیتکوین توانست در در سال ۲۰۲۱ به قیمتهای بالای ۳۰ هزار دلار نیز نفوذ کند. روند ورود سرمایههای جدید به بازار همچنان ادامه دارد. این نکته میتواند باعث رسیدن بیتکوین به تارگتهای خیلی بالاتر نیز باشد که میتوان بهعنوان یک سیگنال مثبت درنظر گرفت.
در هفته گذشته بیتکوین با جهش ۲۹.۴۹%+ درصدی نسبت به هفته قبل به قیمت هر واحد ۳۴۰۰۰ دلار برسد. به این ترتیب ارزش بازار کل ارزهای دیجیتال به بیش از ۸۷۰ میلیارد دلار رسید که بیتکوین به تنهایی حدود ۶۳۱ میلیارد دلار آن را تشکیل میدهد.
بازارهای جهانی نفت (2021/01/03)
با شروع تعطیلات کریسمس در جهان شاهد افت تقاضا دربازار نفت هستیم. همچنان سرمایهگذاران بر این باورند که به زودی سطح عرضه و تولید نفت اوپک پلاس (OPEC+) افزایش خواهد یافت. همچنین میزان تاثیرپذیری واکسناسیون عمومی نیز در تداوم حفظ روند صعودی نفت بسیار موثر خواهد بود.
بر این اساس نفت خام آمریکا در انتهای هفته گذشته (۳۱ دسامبر)، با کاهش ۰.۲۲%- درصدی به قیمت ۴۸.۱۸ دلار رسید. نفت برنت نیز با رشد ۰.۸۰%+ درصدی در بازار به قیمت ۵۱.۷۰ دلار معامله شد.
بازارهای جهانی کامودیتیها (2021/01/03)
بازار کامودیتیها نیز مثل بیشتربازارهای جهانی در تعطیلات هستند. تداوم روند مثبت قیمت کامودیتیها در سال جدید میلادی و شروع فعالیتهای اقتصادی دنیا پس از واکسناسیون جهانی نیاز به بررسیهای بیشتری دارد. اما میتوانیم در تعطیلات نیز به کارنامه باورنکردنی برخی از کامودیتیها در سال ۲۰۲۰ یک نگاه اجمالی بیاندازیم:
- اسلب صادراتی ایران ۶۶%+
- بیلت صادراتی ایران ۳۸%+
- ورق گرم (CIS) 61%+
- زغالسنگ بنادر چین ۳۴%+
- میلگرد (CIS) 52%+
- مس LME 25%+
- فلز روی LME 19%+
- کنسانتره آهن ۶۸%+
- قراضه آهن USA 400%+
- قراضه وارداتی ترکیه ۵۶%+
میتوانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید.