بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

تاریخ بروز رسانی: 1400/02/07

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)


بازارهای جهانی سهام (۲۰۲۱/۰۴/۲۵)

این هفته بازارهای جهانی پر تلاطم بودند. سرمایه‌گذاران نگران پیشنهاد مطرح شده از سوی بایدن هستند. به نقل از بلومبرگ در هفته گذشته بایدن اشاره کرده بود که نرخ مالیات بر درآمد برای ثروتمندان آمریکایی تقریبا دوبرابر شود و به 39.6% درصد برسد. این خبر باعث شد تا محرکی برای دارایی‌های ریسک‌گریز باشد.


در این مقاله می خوانید

به این ترتیب ترتیب شاخص Dow Jones با افزایش 1.18%+ درصدی همراه بود. شاخص Nasdaq رشد 1.42%+ درصدی را تجربه کرد. شاخص S&P500 نیز نسبت به هفته گذشته با تغییر 1.41%+ درصدی همراه بود.

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

3.22%+

0.46%-

34043.5

Dow Jones

6.49%+

0.72%-

13941.44

Nasdaq

5.01%+

0.14%-

4179.9

S&P 500

درست است که خبر افزایش مالیات‌ها در بازار اثر منفی گذاشت. اما داده‌های اقتصادی چیز دیگری را به ما نشان می‌دهند. شاخص مدعیان بیکاری آمریکا به پایین‌ترین سطح خودش از زمان شروع کرونا رسیده است. به عبارت دیگر میزان تقاضا برای دریافت بیمه بیکاری خصوصا بعد از شروع واکسناسیون عمومی در آمریکا به شدت کاهش یافته است که این خبر خوبی برای پتانسل رونق اقتصادی و شروع به تولید داخلی است.

این نکته را قبلا هم اشاره کرده بودیم که اخباری از دسته افزایش مالیات‌ها به تنهایی نمی‌تواند جهت بازار را تغییر دهد. باید دید که کدام یک منفعت اقتصادی بیشتری دارد. اگر عاملی مثل افزایش رونق اقتصادی و تولید داخلی را در مقابل افزایش مالیات‌ها قرار دهیم، گزینه معقولی به‌نظر می‌رسد. زیرا بازدهی بیشتر در اقتصاد موجب رشد بازار سهام نیز خواهد شد که این عامل در بلندمدت افزایش مالیات‌ها را جبران خواهد کرد.

بنابراین چنین ریزش‌هایی را در بازار سهام آمریکا باید به چشم خرید سهام مورد نظر در قیمت‌های پایین‌تر دید.

بازارهای جهانی طلا (۲۰۲۱/۰۴/۲۵)

هفته گذشته مطابق آن‌چه که انتظار داشتیم قیمت طلا رشد داشت. اما باز هم نتوانست محدوده 1800 دلار را پشت سر بگذارد. این محدوده درواقع یک مقاومت مهم برای ادامه روند رشد طلا در کوتاه مدت به حساب می‌آید. با نگاهی به شاخص ایندکس متوجه شروع نزول مجدد دلار می‌شویم که می‌تواند عامل خوبی برای به تعادل رسیدن نرخ بازدهی اوراق آمریکا و همچنین ادامه رشد قیمت طلا باشد.

به این ترتیب قیمت طلا در هفته گذشته با رشد 0.04%+ درصدی دربازار به قمیت 1777.35 دلار به کار خود پایان داد. این درحالی بود که در بیشترین قیمت هفته گذشته به قیمت 1797.93 دلار نیز رسیده بود. همچنین نقره نیز به دنبال حرکت مثبت طلا کمی افزایش داشت و با 0.15%+ درصد افزایش به قیمت 26.03 دلار معامله شد.

از طرفی دیگر باید دقت کنیم که طلا همچنان در کانال نزولی خود به سر می‌برد. این نکته باعث می‌شود که سرمایه‌گذاران و معامله‌گران با احتیاط بیشتری وارد معاملات طلا شوند. باید این نکته را هم درنظر گرفت که این هفته آخرین فرصت تسویه قراردادهای آتی ماه مارس خواهد بود که ممکن است نوسانات طلا را در هفته آتی بیشتر کند.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

همچنین در نظرسنجی هفتگی کیتکو، کاهش محسوس تعداد معاملات لانگ طلا در سرمایه‌گذاران کلان را نسبت به هفته گذشته نشان می‌دهد. در این نظرسنجی این هفته 41% درصد سرمایه‌گذاران کلان و همچنین 68% سرمایه‌گذاران خُرد معتقدند بازار طلا در کوتاه مدت همچنان صعودی خواهد بود.

بازارهای جهانی بیت‌کوین(۲۰۲۱/۰۴/۲۵)

تضعیف روند صعودی در بیت‌کوین باعث ترس سرمایه‌گذاران در بازار ارزهای دیجیتال شد. هفته گذشته بازار اصلاح قیمتی در کوین‌های مختلف بسیار داغ بود. قیمت بیت‌کوین نیز مجددا به زیر 50 هزار دلار نفوذ کرد. اما سوال اصلی این است که آیا بازار صعودی به انتهای مسیر خود رسیده یا این یک اصلاح موقت است.

همچنین انتشار خبر اینکه وزیر خزانه‌داری آمریکا (Janet Yellen) درحال آماده‌سازی طرحی برای اخذ مالیات 80% درصدی از محل درآمد بر معاملات کریپتو، بی‌تاثیر در این ریزش‌ها نبود که با کمی فکر کردن متوجه غیر منطقی و غیر قابل اجرایی بودن این طرح خواهیم شد.

اما علت واقعی این اصلاح بازار بیشتر اعمال سیاست‌های پوشش ریسک از سوی صندوق‌های سرمایه‌گذاری بزرگ مثل گری اسکیل و... بوده است. همان‌طور که می‌دانیم حجم دارایی صندوق‌های سرمایه‌گذاری بیشتر از افراد حقیقی است. به همین دلیل استراتژی‌های معاملاتی آن‌ها نیز با افراد حقیقی فرق می‌کند. به‌عنوان مثال گری اسکیل نمی‌تواند همه بیت‌کوین‌های خود را در قیمت 100 هزار دلار بفروشد.

معمولا در چنین حالتی صندوق‌ها سیاست پوشش ریسک را در پیش می‌گیرند. به این شکل که هر صندوقی برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری همیشه یک درصد ثابتی از مجموع کل دارایی‌های خود را به شکل نقد یا دارایی‌های کم ریسک نگهداری می‌کنند.

اما مشکل اینجا است؛ زمانی که قیمت‌ کوین‌ها بالا می‌آید دیگر این نسبت از تعادل خارج می‌شود. به همین خاطر صندوق اقدام به فروش برخی از دارایی‌های خود می‌کند تا این نسبت تقسیم دارایی‌ها درصندوق را به حالت قبل بازگرداند. درواقع با این‌کار ریسک صندوق را ثابت نگه می‌دارند. بنابراین این فروش‌ها تا جایی ادامه خواهد یافت که این نسبت تعادلی مجددا برقرار شود.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

طبق نمودار فوق، کاملا مشهود است که شرکت گری اسکیل از ابتدای مارچ با اعمال سیاست‌های پوششی به منظور تثبیت نرخ ریسک صندوق، اقدام به فروش در بازار کرده است. این فروش‌ها طبق یک الگوریتم خاص انجام می‌پذیرند. به این ترتیب که در روز اول 100 بیت‌کوین و در چهار روز متوالی بعد از آن، روزانه به مقدار حدودا 35 بیتکوین می‌فروشند. بین هر سیکل فروش نیز دو روز فاصله وجود دارد تا این فروش‌ها مارکت را بهم نریزد.

واقعیت این است که همه این فروش‌ها باعث شده تا سرمایه‌گذاران در نمودار تایم روزانه واگرایی‌هایی را مشاهده کنند که ترس از اتمام روند صعودی و ریزش را در بازار قوی‌تر می‌کند. در چنین حالتی بازار مثل یک هیزم خشک رفتار می‌کند که با کوچکترین جرقه‌ای مثل خبر مالیات 80% درصدی و یا شکسته شدن خط روند صعودی، آتش می‌گیرد.

اما با بررسی دیتاهای فاندامنتال بیشتر متوجه می‌شویم که همچنان سنتیمنت بلندمدت بازار مثبت است. حجم موجودی بیت‌کوین‌های آماده فروش در صرافی‌ها در سطوح پایینی قرار دارند. نمودار دامیننس بیتکوین همچنان نزولی است. این مساله نشان دهنده ادامه‌دار بودند Alt season در بازار است.

همچنین Whale tracking برای معاملات بزرگ نیز نشان می‌دهد که همزمان با اصلاح قیمت بیت‌کوین، میزان خرید در برخی از آلت‌کوین‌ها بسیار بیشتر از مقدار فروش آن‌ها بوده است. این مساله باعث ایجاد کندل‌های انگولف بزرگ در نمودار برخی از آلت‌کوین‌ها شد.

باتوجه به مجموع عوامل فوق باید گفت که ریزش‌های فعلی با اینکه می‌تواند چند هفته نیز ادامه داشته باشند، اما به‌صورت یک اصلاح موقت از یک روند صعودی بلندمدت‌تر خواهد بود. در حالت فعلی ترس از ریزش بازار، بیشتر از خود ریزش، اثر هیجانی در مارکت ایجاد کرده. اما باید بدانیم که وجود چنین اصلاحاتی تائیدی بر سلامت یک روند صعودی است. زمان، حلال این موضوع است و تنها سرمایه‌گذاران صبور نفع آن را خواهند برد.

بازارهای جهانی نفت (۲۰۲۱/۰۴/۲۵)

در هفته گذشته بازار نفت خام به دلیل افزایش سطح ذخایر نفتی امریکا دچار افت قیمتی شد. اما در ادامه با انتشار گزارش مثبت نرخ بیکاری، سرمایه‌گذاران به افزایش نسبی تقاضا در آینده کمی امیدوار شدند که می‌تواند تا حدی افزایش ذخایر نفتی را توجیه‌پذیر کند.

به این ترتیب نفت خام آمریکا (wti) در هفته گذشته پرنوسان بود؛ اما در نهایت با 1.53%- درصد کاهش به قیمت 62.11 دلار رسید. همچنین نفت برنت نیز با افت 1.08%- درصدی همراه بود و در نهایت با قیمت 65.98 دلار در بازار معامله شد.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

همچنین گزارش هفتگی بیکرهیوز نیز نشان می‌دهد که تعداد چا‌ه‌های فعال نفتی در هفته گذشته رشد خاصی نداشته‌اند. طبق این گزارش تعداد چاه‌های فعال نفتی آمریکا در هفته گذشته از 344 حلقه به 343 حلقه کاهش داشته که نشان از افت یک حلقه‌ای دارد.

مس در بازار فلزات لندن (LME) رشد 4% را تجربه کرد. قیمت مس در هفته گذشته به 9545.5 دلار رسید. این بالاترین قیمت در دو ماه گذشته برای مس بوده است. به این ترتیب حتی انتظار نرخ‌های بالای 10 هزار دلار نیز برای مس دور از دسترس نیست.

اما باید به این نکته هم دقت کنیم که آیا در شرایط فعلی، با وجود قوانینی مثل دامنه نامتقارن که باعث کاهش شدید نقدشوندگی در بورس شده، سرمایه‌گذاران حاضر به سرمایه‌گذاری در بازار خواهند بود یا خیر؟

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها(۲۰۲۱/۰۴/۲۵)

رشد GDP همچنان بازار کامودیتی‌ها را تحت تاثیر خود قرار داده است. کارشناسان بر این باورند که حجم تقاضا برای بازار چین به حدی است که لجستیک حمل دریایی، زیرساخت کافی برای برآورده کردن آن را ندارد. این مساله می‌تواند افزایش قیمت حمل دریایی و در نتیجه افزایش هزینه تمام شده محصولات صادراتی را در پی داشته باشد.

مواد غذایی، کانه‌های معدنی، فلزات اساسی و رنگین از جمله مس و آلومینیوم و همچنین سنگ آهن 62% از جمله بیشترین تقاضا‌ها در چین محسوب می‌شوند.

تاثیر این حجم تقاضا در بازار داخلی ما نیز بی اثر نبود. به‌طوری که اسلب صادراتی ایران رشد محسوس (10%) داشت. همچنین افزایش تقاضا در بازارهای جهانی برای مس و ورق گرم باعث ایجاد اختلاف جذاب بین قیمت‌های داخلی و خارجی شده است که در بورس کالا و بازار آپشن می‌تواند پتانسل‌های سودآوری بالایی ایجاد کند.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

همچنین گزارش هفتگی بیکرهیوز نیز نشان می‌دهد که تعداد چا‌ه‌های فعال نفتی در هفته گذشته رشد خاصی نداشته‌اند. طبق این گزارش تعداد چاه‌های فعال نفتی آمریکا در هفته گذشته از 344 حلقه به 343 حلقه کاهش داشته که نشان از افت یک حلقه‌ای دارد.

مس در بازار فلزات لندن (LME) رشد 4% را تجربه کرد. قیمت مس در هفته گذشته به 9545.5 دلار رسید. این بالاترین قیمت در دو ماه گذشته برای مس بوده است. به این ترتیب حتی انتظار نرخ‌های بالای 10 هزار دلار نیز برای مس دور از دسترس نیست.

اما باید به این نکته هم دقت کنیم که آیا در شرایط فعلی، با وجود قوانینی مثل دامنه نامتقارن که باعث کاهش شدید نقدشوندگی در بورس شده، سرمایه‌گذاران حاضر به سرمایه‌گذاری در بازار خواهند بود یا خیر؟


بازارهای جهانی سهام (۲۰۲۱/۰۴/۱۱)

بازارهای جهانی در هفته گذشته کاملا مثبت بودند. بایدن در کنفراس‌های خبری به سرمایه‌گذاران اطمینان داد که طرح‌های زیرساختی دولت و افزایش مالیات‌ها تنها برای اشخاصی اعمال خواهد شد که درآمد سالانه بالای 400 هزار دلار دارند. 

از دیگر نگرانی‌های این روزهای بازار بورس آمریکا افزایش تورم‌ها در خصوص ادامه سیاست‌ها QE بانک فدرال رزرو است. در همین رابطه جرمی پاول ریاست بانک فدرال رزرو آمریکا در نشست کمیته FOMC، این اطمینان را داد که بانک مرکزی قادر است تا بدون تحمیل تورم‌های بالا، از اقتصاد آمریکا حمایت کند. این درحالی است که سخنان پاول با نائب رئیس فدرال رزرو کمی متفاوت است. ریچارد کلاردیا تاکید کرد که فدرال رزرو بیشتر به شاخص‌های اقتصادی عمل می‌کند تا پیش‌بینی‌ها. همچنین اظهار داشت که به احتمال زیاد نرخ رشد تورم آمریکا درسال جاری بیشتر از 2% خواهد بود، اما این رشد تورمی گذرا خواهد بود.

در مجموع اتفاقات هفته گذشته همچنان شاهد افزایش سرمایه‌گذاران و بازگشت سرمایه‌ها به سمت دارایی‌های ریسک‌پذیر هستیم؛ به‌طوری که شاخص‌های بورس آمریکا همگی مثبت بودند. به این ترتیب شاخص‌های سهام آمریکا مجددا صعودی بودند. شاخص داو جونز (Dow Jones) با افزایش 1.95%+ درصدی همراه بود. شاخص نزدک (Nasdaq) رشد 3.87%+ درصدی را تجربه کرد. شاخص S&P500 نیز نسبت به هفته گذشته با تغییر 2.12%+ درصدی همراه بود.

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

2.48%+

1.95%+

33800.6

Dow Jones

5.76%+

3.87%+

13845.6

Nasdaq

3.69%+

2.12%+

4122.3

S&P 500

در هفته آینده مهم‌ترین اخباری که می‌توانند بازارهای جهانی را تحت تاثیر قرار دهند، می‌توان به اعلام گزارش تراز تجاری و GDP انگستان اشاره کرد که پیش‌بینی‌ها نشان از بهبود نسبی اوضاع را دارند. همچنین گزارش شاخص بهای مصرف کننده (CPI) در آمریکا نیز می‌تواند برای سرمایه‌گذاران در بازار سهام بسیار اهمیت داشته باشد. تا زمانی که رشد تورمی آمریکا زیر3% درصد باشد، خطر زیادی بازار سهام را تهدید نخواهد کرد و نوسانات ایجاد شده را باید موقتی درنظر گرفت. 

اگر رشد تورمی (CPI) آمریکا بیشتر از پیش‌بینی‌ها باشد، منجر به افزایش قدرت دلار و همچنین نرخ بازدهی اوراق قرضه خواهد شد که برای بازار سهام جالب نخواهد بود. اما اگر CPI، رشد تورمی کمتر از پیش‌بینی‌ها را نشان دهد، باید منتظر کاهش نرخ بازدهی اوراق قرضه آمریکا و در نتیجه رشد بازار سهام باشیم. 

بازارهای جهانی طلا (۲۰۲۱/۰۴/۱۱)

طلا همچنان در حال نوسان در کانال نزولی خود است. در هفته گذشته داده‌های تورمی چین منتشر شد که در بالاترین سطح خود قرار داشتند. همچنین داده‌های تورمی بخش تولیدی آمریکا (PPI) نیز نشان از افزایش تورم داخلی در آمریکا می‌دهد. از دید فاندامنتال در چنین شرایطی وقتی سرمایه‌گذاران از رشد سریع تورم نگران می‌شوند، محرکی برای دارایی‌های ریسک‌گریز مثل طلا ایجاد می‌شود. 

به این ترتیب در ادامه خرید‌های هفته قبل، طلا باز هم مثبت بود. قیمت طلا در هفته گذشته با رشد 0.80%+ درصدی دربازار به قمیت 1743.77 دلار رسید. همچنین نقره نیز به دنبال حرکت مثبت طلا افزایش داشت و با 1.24%+ درصد افزایش به قیمت 25.26 دلار دربازار معامله شد.

اما  از دید تکنیکال تا زمانی که طلا در کانال نزولی قرار دارد، رشد طلا همچنان شکننده است. محدوده مقاومتی 1800 دلار همچنان سد محکمی برای ادامه رشد طلا در هفته‌های آتی خواهد بود. نظرسنجی هفتگی موسسه کیتکو انتظارات رشد طلا از قیمت‌های فعلی را نشان می‌دهد. طبق این گزارش 60% درصد سرمایه‌گذاران کلان و همچنین 65% سرمایه‌گذاران خُرد معتقدند بازار طلا در کوتاه مدت صعودی خواهد بود.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱) _ بازارهای جهانی طلا

در مقایسه این نظرسنجی با هفته قبل، کاهش تعداد فروشندگان در طلا کاملا مشهود است که همین امر می‌تواند از ریزش‌های شدید طلا در هفته‌های آتی بکاهد. اما عواملی مثل ادامه سیاست‌های انبساطی از طرف فدرال رزرو و همچنین چشم‌انداز مثبت به بهبود اقتصادی از جمله عوامل بازدارنده برای سرمایه‌گذاران روی طلا هستند. در طرف مقابل شاید مهم‌ترین عاملی که می‌تواند باعث تشدید قیمت در طلای جهانی شود، آمارها و داده‌های بخش تورمی در اروپا، چین و آمریکا باشد که باعث نگرانی سرمایه‌گذاران در بازار سهام خواهد شد.

بازارهای جهانی بیت‌کوین (۲۰۲۱/۰۴/۱۱)

بیت‌کوین در هفته گذشته مجددا با رشد همراه بود. این جهش قیمتی تا حدی از نگرانی سرمایه‌گذاران کاست. به این ترتیب قیمت بیت‌کوین در هفته گذشته با 2.23%+ درصد رشد به قیمت 59495 دلار رسید.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

اما همچنان تضعیف در روند بلندمدت بیت‌کوین کاملا مشهود است. باید قبول کنیم که این امر باعث افزایش ریسک سرمایه‌گذاری و همچنین مانع ورود سرمایه‌های جدید به سمت بازار کریپتو شده است.

شاید یک اصلاح قیمتی در آینده‌ای نه چندان دور، گره از این مشکل باز کند. بنابراین در چنین شرایطی سرمایه‌گذاران حرفه‌ای برای بازدهی بیشتر به جریان داخلی سرمایه‌ها در بازار کریپتو نگاه می‌کنند تا ورود سرمایه‌های جدید. نمودار دامیننس (Dominance) بیتکوین می‌تواند معیار خوبی برای سنجش سمت و سوی جریان داخلی بازار باشد.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

بررسی‌ها نشان می‌دهد که درصد مالکیت بیت‌کوین‌ها در بازار در حال کاهش است. این درحالی است که مالکیت بازار آلت‌کوین‌ها درحال افزایش است. این امر به ما نشان می‌دهد که همچنان سرمایه‌ها از سمت بیت‌کوین به سمت آلت‌کوین‌ها در جریان است و احتمالا این روند در هفته‌های آتی با شدت بیشتری همراه شود.

از دید تکنیکال نیز همان‌طور که در نمودار فوق مشخص شده، بعد از شکست کف قبلی، انتظار داریم که درصد مالکیت بیتکوین در بازار تا محدوده 46% - 50% درصد کاهش یابد.

به این ترتیب می‌توان انتظار داشت که همچنان سرمایه‌گذاری در آلت‌کوین‌ها، سودآوری بیشتری را نسبت به بیت‌کوین داشته باشند. اما باید مدیریت سرمایه را در چنین حالتی بسیار جدی‌تر گرفت. همچنین به یاد داشته باشیم که خرید کوین‌هایی که رشد‌های خیلی زیادی داشته‌اند، ریسک سرمایه‌گذاری بالاتری دارند.

بازارهای جهانی نفت (۲۰۲۱/۰۴/۱۱)

نفت همچنان شکننده و غیر قابل اعتماد برای سرمایه‌گذاری است. هفته گذشته به دلیل تشدید بحران کرونا در بخش‌های مختلف دنیا را شاهد بودیم که موجب کاهش تقاضای بازار خواهد شد. این درحالی است که اوپک پلاس، طبق توافق قبلی در ماه‌های آتی تولید و عرضه نفت را بیشتر خواهد کرد که در شرایط فعلی برای نفت اصلا خوب نخواهد بود و عرضه و تقاضا را در بازار برهم خواهد زد.

به این ترتیب نفت خام آمریکا در هفته گذشته با 3.08%- درصد کاهش قیمت به 59.36 دلار رسید. همچنین نفت برنت نیز با 2.57%- درصد کاهش قیمت در بازار به قمیت 62.98 دلار معامله شد.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

گزارش هفتگی بیکرهیوز نشان می‌دهد که تعداد چا‌ه‌های فعال نفتی در هفته گذشته تغییری نداشته است. طبق این گزارش تعداد چاه‌های فعال در آمریکا در هفته گذشته از 327 حلقه ثابت مانده است.

از عوامل مهم دیگری که روی قیمت نفت تاثیرگذار خواهد بود، نشست‌های مشترک ایران و اروپا در مورد بازگشت به برجامو همچنین رفع تحریم‌ها است. در هر صورت ورود رسمی ایران به این حوزه به منزله افزایش سطح تولید و همچنین بالا رفتن عرضه در بازار خواهد بود که باعث نگرانی بیشتر سرمایه‌گذاران است. لازم به ذکر است که دور بعدی مذاکرات در تاریخ 14 آوریل در وین/اتریش برگزار خواهد شد.

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها (۲۰۲۱/۰۴/۱۱)

در ادامه برنامه‌های دولت چین برای کاهش آلودگی هوا در این کشور، شاهد کاهش تولید و در نتیجه کاهش محسوس حجم انبارهای فولاد در تاگنشان هستیم. طی این برنامه در سال جاری شاهد افت 30 – 50% درصدی تولیدات در فولاد چین خواهیم بود. این امر منجر به افزایش قیمت‌های فولاد در میان‌مدت و بلندمدت خواهد شد.

شاخص‌های قیمت فولاد چین در ماه گذشته با 8.3%+ درصد رشد به 135.56 دلار رسیده است. این درحالی است که همزمان مصرف فولاد در این کشور از ابتدای سال میلادی (2021) رشد بیش از 12 درصد را نشان می‌دهد که می‌تواند برای تولید‌کنندگان این حوزه بسیار جذاب باشد.

در پی انتشار گزارش GDP مثبت چین، مس از ابتدای ماه آوریل تاکنون با صعود همراه بوده است. اما در هفته گذشته تغییرات محسوسی را نداشت.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱) _ بازارهای جهانی کامودیتی‌ها 

در بازار کامودیتی‌ها باید این نکته را درنظر بگیریم که قیمت محصولات کامودیتی در دنیا تاثیر مستقیمی از میزان کارایی و همچنین حجم تقاضا (مصرف) برای آن محصول دارد. 

در همین راستا کشور چین به‌عنوان پر مصرف کننده‌ترین مشتری برای محصولات کامودیتی در دنیا شناخته می‌شود. از این رو شاخص تولیدات داخلی (GDP) در چین می‌تواند به‌عنوان یک معیار خوب برای سنجش میزان تقاضا در بازار استفاده شود. به این ترتیب مادامی که روند اقتصادی در چین رو به پیشرفت باشد و تولیدات داخلی (GDP) چین در محدوده بالای 5%+ درصد قرار داشته باشد، می‌توانیم چشم‌انداز خوبی را برای بازار کامودیتی‌ها درنظر بگیریم.

لازم به توضیح است که طبق آخرین پیش‌بینی بانک جهانی در سال 2021، سطح تولیدات داخلی (GDP) کشور چین در حدود 8%+ درصد برآورد شده است که تا برآورده شدن تمام آن، همچنان راه درازی در پیش داریم. 

دولت چین در پی برنامه بلندمدتِ کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست، تصمیم به کاهش تولید فولاد در این کشور دارد. به همین دلیل این امر باعث تحریک بازار و بالا رفتن قیمت جهانی فولاد و همچنین سایر فلزات اساسی شده است. اسلب صادراتی ایران با 8.5% درصد صعود نسبت به هفته گذشته همراه بود. 

همچنین قانون حذف مشوق مالیاتی در تعرفه‌های گمرکی مرتبط با فولاد در چین، از اول آپریل امسال اجرایی می‌شود. این امر شامل محصولاتی همچون ورق گرم، میلگرد شده که بر همین اساس مشوق مالیاتی این محصولات از 13% به صفر کاهش می‌یابد. اجرایی شدن این طرح نیز محرک قیمت‌ها در بازارهای جهانی خواهد بود. طبق برآورد کارشناسان هزینه اجرایی شدن این طرح می‌تواند باعث کاهش بیشتر حجم انبارها در چین و در نتیجه بالا رفتن حدود 20% درصدی قیمت‌ها شود.

مجموع عوال فوق نشان می‌دهد که سنتیمنت بازار کامودیتی‌ها و قیمت‌های جهانی باتوجه به کاهش شیوع کرونا در اروپا و همچنین دیدگاه مثبت سرمایه‌گذاران به بهبود روند اقتصاد جهانی در سال جاری، همچنان مثبت ارزیابی می‌شود.


بازارهای جهانی سهام (۲۰۲۱/۰۴/۰۴

بازارهای جهانی همچنان چشم‌انداز مثبتی دارند. هفته گذشته مهم‌ترین خبر انتشار گزارش آمار اشتغال در بخش غیرکشاورزی (NFP) بود که بسیار فراتر از انتظارات عمل کرد. به‌طوری که این آمار رشد 916 هزار نفری را نشان می‌داد که در سال گذشته بی‌سابقه بوده است. اما به‌علت تعطیلی بیشتر بازارها، این آمار تاثیر چندانی روی دلار نگذاشت. در پی انتشار این آمار نرخ بیکاری نیز با 0.2 درصد کاهش به 6% درصد رسید. مجموع عوامل فوق افزایش قدرت دلار را در میان مدت نوید می‌دهد که محرک خوبی برای بازار سهام خواهد بود. 

از طرفی هفته گذشته خبر برنامه 3 تریلیون دلاری دولت بایدن در بخش زیرساخت‌ها سر و صدای بسیاری را به پا کرد. باتوجه به وعده‌های پیش از انتخابات بایدن، انتظار می‌رود که هزینه ۳ تریلیون دلاری دولت آمریکا از طریق افزایش مالیات‌ها تامین شود. هرچه هزینه‌های دولت بیشتر شود، میزان افزایش مالیات‌ها هم بیشتر خواهد بود و در نتیجه فشارهای فروش در بازار سهام افزایش خواهد داشت.

اما باتوجه به مجموع اتفاقات هفته اخیر، سرمایه‌گذاران همچنان چشم‌انداز مثبتی به آینده اقتصادی دارند. به این ترتیب شاخص‌های سهام آمریکا مجددا صعودی بودند. شاخص داو جونز (Dow Jones) با افزایش 0.24%+ درصدی همراه بود. شاخص نزدک (Nasdaq) رشد 2.70%+ درصدی را تجربه کرد. شاخص S&P500 نیز نسبت به هفته گذشته با تغییر 1.61%+ درصدی همراه بود.

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

۲.۰۴%-

0.24%+

3158.4

Dow Jones

1.82%+

2.70%+

13807.7

Nasdaq

1.54%+

1.61%+

3940.5

S&P 500

یادمان هست که در سال ۲۰۱۷، ترامپ نرخ مالیات شرکت‌ها را از ۳۵ درصد به ۲۱ درصد پایین آورد. اما بایدن هم باتوجه به بالارفتن هزینه‌های دولت، نرخ مالیات شرکت‌ها را مجددا افزایش داد. حال باید دید درصورت ادامه سیاست تامین بودجه از طریق مالیات، آیا بازدهی اقتصادی این طرح‌های حمایتی در آینده، بیشتر از اثرات منفی افزایش مالیات‌ها خواهد بود یا خیر؟

قطعا سقوط بازار سهام آمریکا به ضرر دارایی‌های ریسکی تمام خواهد شد که احتمالا با وجود پاندمی کرونا فعلا هدف دولت هم این نیست. بنابراین اگر اثرات بازدهی حاصل از این افزایش مالیات‌ها در اقتصاد، بیشتر از زیان شرکت‌ها باشد؛ درنهایت همه چیز به نفع دلار آمریکا و شاخص‌های بازار سهام تمام خواهد شد. لازم به ذکر است که سنتیمنت بازار سهام آمریکا همچنان مثبت ارزیابی می‌شود. اما چالش‌های بسیاری نیز بر سر این راه وجود دارند که باید در سرمایه‌گذاری‌ها در نظر گرفته شوند.

بازارهای جهانی طلا (۲۰۲۱/۰۴/۰۴

باتوجه به پایان مهلت تسویه قرارداهای فیوچرز در هفته آخر ماه مارچ، شاهد سیو سود بسیاری از سرمایه‌گذاران بودیم. دقت کنیم که خریدهای هفته آخر ماه مارچ به علت ورود سرمایه‌گذاران به طلا نبوده است. بلکه برای همین تسویه‌های فروش استقراضی صورت گرفته است. به‌عبارتی دیگر تسویه حساب این فروش‌های استقراضی با عملیات خرید انجام می‌شوند.

از لحاظ تکنیکال در هفته گذشته مطابق انتظارات شاهد اصلاح قیمت طلا بودیم. اما با کاهش قیمت و برخورد با کف کانال نزولی و همچنین به جهت قیمت‌های مناسب برای توسعه قراردادهای فروش استقراضی، در ادامه شاهد افزایش خریداران طلا بودیم. به‌طوری که تقریبا تمام ریزش هفته گذشته را جبران کرد. به این ترتیب قیمت طلا در هفته گذشته با کاهش 0.17%- درصدی دربازار به قیمت 1729.88 دلار رسید.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

در نظرسنجی هفتگی کیتکو هم تاثیر ریزش هفته قبل و برخورد قیمت به کف کانال نزولی کاملا مشهود است. طبق این گزارش 73% درصد سرمایه‌گذاران کلان معتقدند بازار طلا در کوتاه مدت صعودی خواهد بود. در مقابل، سردرگمی سرمایه‌گذاران خُرد را شاهد هستیم که 41% درصد معتقد به صعود و 44% درصد نیز معتقد به نزول بیشتر قیمت‌ها در بازار کوتاه مدت طلا هستند.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

بازارهای جهانی بیت‌کوین (۲۰۲۱/۰۴/۰۴

بیتکوین بعد از اصلاح قبلی همچنان سرمایه‌گذاران را کمی مضطرب کرده است که آیا قیمت‌ها ریزش خواهد کرد یا خیر. از دید تکنیکال با این‌که ضعف در روند صعودی بلندمدت را مشاهده می‌کنیم، اما نشانه‌های کافی برای تائید ریزش هم در نمودار فعلا دیده نمی‌شود. به این ترتیب قیمت بیت‌کوین در هفته گذشته با 3.35%+ درصد افزایش به قیمت 57654 دلار رسید. موج صعودی بازار آلت‌کوین‌ها نیز همچنان داغ است. اما باز هم تاکید می‌کنیم که باید مراقب کوین‌هایی که رشد زیادی کردند نیز بود تا ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش دهیم.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

در نمودار فوق تضعیف حرکات صعودی بیت‌کوین را در طول روند بلندمدت آن می‌توانیم مشاهده کنیم. هرچه قیمت بیت‌کوین بالاتر رفته، از تعداد خریداران کاسته شده و به همین دلیل میزان درصد بازدهی نیز کاهش یافته است. حتی شیب صعود نیز کاهش داشته که باعث نگرانی سرمایه‌گذاران شده است.

اما از نگاهی دیگر هنوز روند بلندمدت بیتکوین کاملا صعودی است. حتی با دید پرایس اکشن نیز تمامی کف‌ها و سقف‌های تشکیل شده از کف و سقف قبلی بالاتر هستند. بنابراین تا زمانی که کف پایین‌تری در روند بلندمدت بیت‌کوین شکل نگیرد، شاهد فروش‌های سنگین در بیت‌کوین نخواهیم بود.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

جالب است بدانیم که موسسات مالی بزرگی همچون گری اسکیل در همین قیمت‌ها نیز در حال خرید بیت‌کوین بوده‌اند. طبق گزارشات منتشر شده، حدود 3.1 میلیون واحد بیت‌کوین درقیمت‌های بالاتر از 40 هزار دلار خریداری شده است و میزان سرمایه‌های تحت مدیریت شرکت گری اسکیل حتی در محدوده قیمتی بالای 40 هزار دلار همچنان روند صعودی را در پیش گرفته است.

بازارهای جهانی (دیده‌بان آوریل ۲۰۲۱)

بازارهای جهانی نفت (۲۰۲۱/۰۴/۰۴

مهم‌ترین خبر نفت در هفته گذشته پایان اجلاس اوپک پلاس بود. طبق آخرین گزارشات در پایان اجلاس موافقت شد، تا طی سه ماه خروجی نفت به شکل تدریجی افزایش یابد. همچنین عربستان سعودی کاهش داوطلبانه تولیدات نفت خود را از ماه می تا جولای کم خواهد کرد. باز شدن کانال سوئز و همچنین کاهش نگرانی‌ها از جهت موج جدید ویروس کرونا در اروپا، باعث شد تا مجددا شاهد افزایش و متعادل شدن تقاضا در بازار نفت باشیم. 

گرازش بیکرهیوز نشان می‌دهد که تعداد چا‌ه‌های فعال نفتی در هفته گذشته همچنان روندی افزایشی دارند. طبق این گزارش تعداد چاه‌های فعال در آمریکا در هفته گذشته از 324 حلقه به 337 حلقه چاه افزایش پیدا کرده است که نشان از افزایش 13 حلقه‌ای دارد.

به این ترتیب قیمت هر بشکه نفت خام آمریکا (wti) در هفته گذشته با 0.73%+ درصد افزایش به قیمت 61.25 دلار رسید. نفت برنت نیز با 0.42%+ درصد افزایش در بازار با قیمت 64.64 دلار معامله شد. لازم به ذکر است که همچنان روند صعودی نفت در این محدوده قیمتی کاملا شکننده است.

فروشگاه محصولات آموزشی تالاربورس:
دوره های آنلاین آموزشی

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها (۲۰۲۱/۰۴/۰۴

دولت چین در پی برنامه بلندمدتِ کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست، تصمیم به کاهش تولید فولاد در این کشور دارد. به همین دلیل این امر باعث تحریک بازار و بالا رفتن قیمت جهانی فولاد و همچنین سایر فلزات اساسی شده است. اسلب صادراتی ایران با 8.5% درصد صعود نسبت به هفته گذشته همراه بود. 

همچنین قانون حذف مشوق مالیاتی در تعرفه‌های گمرکی مرتبط با فولاد در چین، از اول آپریل امسال اجرایی می‌شود. این امر شامل محصولاتی همچون ورق گرم، میلگرد شده که بر همین اساس مشوق مالیاتی این محصولات از 13% به صفر کاهش می‌یابد. اجرایی شدن این طرح نیز محرک قیمت‌ها در بازارهای جهانی خواهد بود. طبق برآورد کارشناسان، هزینه اجرایی شدن این طرح می‌تواند باعث کاهش بیشتر حجم انبارها در چین و در نتیجه بالا رفتن حدود 20% درصدی قیمت‌ها شود.

مجموع عوامل فوق نشان می‌دهد که سنتیمنت بازار کامودیتی‌ها و قیمت‌های جهانی باتوجه به کاهش شیوع کرونا در اروپا و همچنین دیدگاه مثبت سرمایه‌گذاران به بهبود روند اقتصاد جهانی در سال جاری، همچنان مثبت باشد.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید.

4.4/5 - (21 امتیاز)

درباره نویسنده

پویا بهایی‌پور

من در بازارهای مالی سود نمی‌کنم بلکه زندگی می‌کنم. نتیجه تمامی مطالعه و تحقیقات من در این حوزه به همین یک جمله خلاصه می‌شود. تا بدانجا رسید دانش من، که بدانم همی که نادانم.

اشتراک
اطلاع از
guest
4 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
حانیه آخوندی
حانیه آخوندی
3 سال پیش

سلام ، وقتتون بخیر به نظرتون هدف بایدن از گرفتن مالیات بیشتر از سود سرمایه گذاران چیه ؟

محبوبه گوهری
محبوبه گوهری
3 سال پیش

عالی بود تشکر

بهرام حامدی
بهرام حامدی
3 سال پیش

?? بسیار عالی

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

4
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!