این یک پیشگویی نیست. در این مطلب سعی شده تا با مشاهده، تحلیل و بررسی آماری و همچنین تحلیل نمودارهای مختلف در گذشته، برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را پیشبینی کنیم. لازم به ذکر است که زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در تاریخ 3 نوامبر 2020 مصادف با 13 آبان 1399 برنامهریزی شده است.
بررسی آماری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
ترامپ 45مین رئیس جمهور منتخب آمریکا است که دریک دوره 4 ساله از سال 2016 ریاست جمهوری آمریکا را برعهده داشته است. در دورههای قبل، باراک اوباما از حزب دموکرات و جورج بوش (پسر) از حزب جمهوریخواه، هریک به مدت 8 سال (دو دوره) رئیس جمهور آمریکا بودند. آیا ترامپ هم میتواند بهعنوان سومین رئیس جمهور، این چرخه هشت ساله را حفظ کند؟
از ابتدای سال 1900 تا کنون 19 رئیسجمهور مختلف پیروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شدهاند که 8 دوره سهم دموکراتها و 11 دوره آن سهم جمهوریخواهان بوده است. همچنین در مدت زمان مذکور، تعداد 5 رئیس جمهور موفق به برنده شدن در دور دوم انتخابات نشدهاند. بهعبارت دیگر 5 نفر تنها به مدت یک دوره چهارساله رئیس جمهور آمریکا بودهاند.
نام رئیس جمهور | شروع | پایان | حزب |
---|---|---|---|
ویلیام هوورد تافت | 1909 | 1913 | جمهوریخواه |
هربرت هوور | 1929 | 1933 | جمهوریخواه |
جرالد فورد | 1974 | 1977 | جمهوریخواه |
جیمی کارتر | 1977 | 1981 | دموکرات |
جورج هربرت واکر بوش | 1989 | 1993 | جمهوریخواه |
نکته قابل توجه اینجا است که از این میان، تنها یک مورد (جیمی کارتر)، سهم دموکراتها بوده است و در 4 دوره جمهوریخواهان نتوانستهاند در دور دوم انتخابات پیروز شوند. این نشان میدهد که جمهوریخواهان سابقه زیادی را برای رای نیاوردن در دور دوم انتخابات دارند.
نتایج نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
درحالی که حدود یکماه به انتخابات آمریکا مانده، اما نظرسنجیهای صورت گرفته در بیش از هفت نشریه برتر آمریکا در یک ماه گذشته همچنان برتری بایدن را نسبت به ترامپ نشان میدهند. این نشان میدهد که ترامپ نتوانسته است انتظارات عمومی را تاحد زیادی برآورده سازد. تصویب قوانین ضدمهاجرتی به بهانه شیوع ویروس کرونا، تکمیل نشدن توافق تجاری میان چین و آمریکا و همچنین عملکرد دولت در مواجه با کنترل و مهار ویروس کرونا در داخل آمریکا از جمله عواملی هستند که در این رایگیریها باعث کاهش آرا برای ترامپ شده است.
تاثیر پیروز انتخابات بر روند بازارهای جهانی
در ابتدا باید بگوییم که پیروزی هر یک از نامزدها در انتخابات پیشرو، پیروزی مطلق یک حزب و تسلط کامل بر آمریکا نیست. بلکه آنچه که مهم است وضعیت دو نهاد مجلس سنا و نمایندگان است. بهعنوان مثال اگر هر دو نهاد یاد شده دست جمهوریخواهان باشد، حتی با پیروزی بایدن هم دموکراتها نمیتوانند سیاستهای خود را بهدرستی در کشور اعمال کنند.
درواقع از دید سرمایهگذاری قدرت اعمال نفوذ در آینده چندان مهم نیست. آنچه که سرمایهگذاران باید درباره پیروزی هریک از نامزدها در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بدانند، این است که بعد از اعلام نتایج انتخابات واکنش بازارهای جهانی به انتخاب هریک از نامزدها چگونه خواهد بود تا بدانیم که چه کار کنیم و چگونه درباره آن موضعگیری کنیم. برای اینکار باید بدانیم که هریک از نامزدها چه تحولاتی را میخواهند صورت دهند.
برنده شدن ترامپ
همه بازارها میدانند که با پیروزی ترامپ چه انتظاری از بازار داشته باشند. سیاستهای سازگار و تقویتکننده فعالیتها و کسبوکارها در قالب بستههای حمایتی مختلف، مقررات کمتر و افزایش تعرفه بر واردات، توافق تجاری چین و آمریکا و... اگر نگاهی کلی به عناوین فوق بیاندازیم، متوجه میشویم که همه این عوامل در نهایت در جهت تقویت اقتصاد داخلی و بازارهای سرمایه هستند که در نهایت منجر به افزایش تحرکات ریسکپذیر در بازارهای جهانی خواهد شد. در اینصورت انتظار میرود که داراییهای ریسکگریز و امن مثل طلا، ین و فرانک سوئیس با برنده شدن ترامپ در انتخابات پیشرو دچار ریزش شوند و در مقابل شاخصهای بورس آمریکا با واکنش مثبت همراه باشند.
برنده شدن بایدن
در آن سوی میدان، نامزد حزب دموکرات یعنی جو بایدن حضور دارد. برای اینکه بدانیم تاثیر پیروزی بایدن بر بازارهای جهانی چگونه خواهد بود، برخی از تحولاتی که در برنامههای اجرایی این نامزد حزب دموکرات وجود دارند را باهم بررسی میکنیم.
یکی از بزرگترین تحولاتی که بایدن همواره روی آن تاکید داشته و دارد، افزایش مالیاتهای بردرآمد است. این مالیاتها در سال 2017 و با دستور ترامپ از 35% درصد به 21% درصد کاهش یافته است. پیشبینی میشود، با پیروزی بایدن این مالیاتها تا 28% درصد افزایش یابند.
افزایش مالیات بر درآمد باعث کاهش مستقیم سودآوری شرکتها خواهد شد. این کاهش بهقدری بزرگ است که حتی بستههای حمایت دولتی و حتی بهبود توافق تجاری بین چین و آمریکا هم قادر به پوشش آن نخواهد بود. برخی از کارشناسان معتقدند که اعمال مجدد مالیاتهای بر درآمد میتواند باعث افت 9%- درصد در شاخص S&P500 شود که عدد قابل توجهی است.
برنامه بایدن برای توسعه طرح درمانی اوباماکر
یکیدیگر از تغییراتی که در برنامههای اجرایی بایدن وجود دارد، ادامه توسعه طرح درمانی است که در دوران اوباما به قانون تبدیل شد. این برنامه میتواند باعث رونق گرفتن سهام شرکتهای فعال در حوزههای دارویی و زیست فناوری شود. لازم به ذکر است که اپیدمی کرونا نیز لزوم توسعه چنین طرحی را تشدید میکند. اما از طرفی این حمایتها میتواند با طرح کاهش قیمت داروها از سمت دموکراتها (با پشتیبانی هیلاری کلینتون) خنثی شود.
با نگاهی کلی به اقدامات و تغییرات نامزد حزب دموکراتها، میتوان نتیجه گرفت که در صورت پیروزی بایدن، بازارهای جهانی واکنش منفی نشان خواهند داد و احتمالا شاهد افت شدید در شاخصهای آتی بازار بورس آمریکا خواهیم بود. در ادامه این عامل باعث نگرانی سرمایهگذاران خواهد شد که در نهایت منجر به افزایش تحرکات ریسکگریز در بازار و افزایش درخواست برای داراییهای امن مانند طلا، ین و فرانک سویس میشود.
تحلیل نموداری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
واقعیت این است که بازارهای جهانی در واکنش به احتمالات برندهشدن هریک از نامزدهای انتخاباتی حساس هستند و با کوچکترین تغییراتی واکنش نشان میدهند. اثرات تحولات بزرگ در دنیا را میتوانیم قبل از وقوع، در نمودار داراییهای مختلف ببینیم. بهعبارت دیگر باتوجه به بررسی اثر تحولات برنامههای انتخاباتی در بازارهای مالی میتوانیم به نمودار داراییهای مختلف مراجعه کنیم و درصد احتمال وقوع اتفاقات آتی را باهم بررسی کنیم. در این تحلیل تاثیر شاخص ایندکس دلار و طلای جهانی را در دورههای ریاست جمهوری مختلف را باهم مقایسه میکنیم.
عکس فوق نمودار شاخص ایندکس دلار (رنگ آبی) و نمودار قیمتی طلا (رنگ نارنجی) را بهصورت همزمان در دورههای مختلف ریاست جمهوری آمریکا نشان میدهد. کادرهای قرمز نشاندهنده دوره ریاست جمهوری حزب جمهوریخواه و کادرهای آبی نشاندهنده دوره ریاست جمهوری حزب دموکرات هستند.
با کمی دقت بهوضوح میتوانید همبستگی معکوس بین روند دلار و طلا را درسالهای گذشته مشاهده کنید. تقریبا هرگاه که شاخص دلار ارزشش را در جهان از دست داده، طلا صعودی بوده و هرگاه که دولت درحال تقویت دلار در بازار بوده، رشد طلا متوقف شده یا نزولی بوده است.
علت این نوسانات در دورانها مختلف به عوامل مختلفی مربوط میشود. بهعنوان مثال در دوران ریاست جمهوری جورج بوش پسر (2001)، جنگ آمریکا و عراق شروع شد. همین عامل باعث کاهش ارزش شاخص دلار و صعود قدرتمند طلا بوده است.
بررسی نمودار طلا تحت تاثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
اگر بخواهیم نمودار طلا را بهصورت جداگانه بررسی کنیم، متوجه میشویم که طلا در یک کانال صعودی بلندمدت قرار دارد. همانطور که در نمودار میبینیم، در سال 2007 طلا بعد از شکست سقف تاریخی قیمت، یک حرکت صعودی قوی را آغاز کرد. اکنون نیز دوباره تاریخ تکرار شده است. طلای جهانی در دور اول ریاست جمهوری ترامپ توانسته بعد از یک دوره اصلاح 8 ساله، سقف تاریخی قیمت در سال 2012 را با قدرت بشکند. بنابراین مادامی که اونس طلای جهانی بالای قیمت 1800 دلار باشد، انتظار داریم که همچنان به مسیر صعودی خود ادامه دهد.
ادامه روند صعودی قیمت طلا میتواند دلایل زیادی داشته باشد. بهعنوان مثال وقوع یک جنگ و یا بحران اقتصادی و... اما اگر زمان صعود طلا با انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مصادف شود، میتوانیم بفهمیم که احتمال برنده شدن کدام نامزد بیشتر است.
بررسی نمودار دلار تحت تاثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
از طرفی دیگر با نگاه کردن به نمودار شاخص ایندکس دلار هم میتوانیم متوجه روند اصلاحی آن شویم. اندیکاتور RSI نیز در کانال نزولی قرار دارد، شاختار دوقله شکل گرفته هم درصورت تکمیل نشان از اصلاح دارد. همچنین دایورجنس نزولی هم در RSI کاملا مشهود است. مجموعه عوامل فوق نشاندهنده ادامه روند اصلاحی در شاخص دلار خواهد بود که احتمال ریزش آن را برای آینده بیشتر میکند.
کاهش ارزش دلار در بازارهای جهانی نیز میتواند به عوامل زیادی مرتبط باشد. بهعنوان مثال چاپ پول بدون پشتوانه فدرال رزرو آمریکا، کاهش تقاضا برای اوراق قرضه دولتی یا رکود اقتصادی، جنگ و اقدامهایی نظیر افزایش مالیات و... هر یک از عوامل فوق میتوانند باعث کاهش ارزش دلار شود. اما در نزدیکی انتخابات آمریکا میتوان این عامل را به احتمال برد و باخت هر یک از نامزدهای ریاست جمهوری ربط داد.
برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا کیست؟
بهطور کلی و باتوجه به تحلیل نمودارهای فوق، اگر در نزدیکی انتخابات همچنان سنتیمنت طلا صعودی بود و شاخص دلار نیز درحالت نزولی قرار داشت، میتوان احتمال برنده شدن بایدن را بالاتر دید. از طرفی اگر این روند معکوس بود و در نزدیکی انتخابات قیمت طلا دچار ریزش شد و همزمان شاخص دلار هم تقویت شد، میتوان احتمال برنده شدن ترامپ را بیشتر دانست.
با توجه به بررسی تمامی عوامل فوق میتوانیم بگوییم که درحال حاضر میتوان احتمال پیروز شدن بایدن را در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیشتر دانست.
سوال: چگونه میتوانیم از تحلیل فوق استفاده کنیم؟
جواب: دراین تحلیل اثرات پیروزی هر یکی از نامزدهای حزب دموکرات و جمهوریخواه را بر بازارهای جهانی باهم بررسی کردیم و احتمال پیروزی هریک را باتوجه به شواهد و نمودارهای موجود مقایسه کردیم. حال میدانیم که درصورت پیروزی بایدن احتمالا بورس آمریکا دچار ریزش خواهد بود و سرمایهها به سمت داراییها امن همچون طلا خواهند رفت که باعث بالارفتن قیمت طلای جهانی خواهد شد.
از طرفی دیگر پیروز شدن احتمالی ترامپ در انتخابات آینده، با واکنش مثبت در بازار بورس آمریکا همراه خواهد بود که منجر به خروج بیشتر سرمایهگذاران از داراییهای امنی همچون طلا خواهد شد که در نهایت باعث رشد شاخصهای بورس آمریکا میشود. از این رو میتوانیم تصمیم بگیریم که چگونه در مقابل اتفاقات بعد از انتخابات آمریکا موضعگیری کنیم تا موقعیتهایی با سود بهتر را در بازار شناسایی کنیم و از آنها بهره ببریم.
جمعبندی
یادمان باشد که تحلیل بازار یک پیشگویی نیست، بلکه یعنی بررسی احتمالات با استفاده از شواهد موجود برای گرفتن تصمیم درست برای سرمایهگذاری. به یاد داشته باشیم همانطور که عملکرد گذشته تائیدی برای ادامه روند در آینده نیست، احتمال خطای تحلیل فوق نیز وجود دارد. با نزدیک شدن به انتخابات و حساسیت موجود، انتظار میرود نوسانات در بازار نیز تشدید شود. پس اگر در بازارهای جهانی اقدام به معامله میکنید، برای معاملات خود باید حدضرر را نیز رعایت کنید.
بهنظر شما برنده انتخابات آینده آمریکا چه کسی خواهد بود؟
میتوانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده بفرمایید.
مقاله تان جنبه علمی و تحقیقی داشت سپاسگزارم.
خوشحالم که مورد توجه تون قرار گرفت
سلام.
وقتتون بخیر.
من تمامی مقالات سایتتون رو خوندم،حتی بعضیاشون چنبار خوندم.
میخواستم ازتون تشکر و قدردانی کنم بخاطر مقالات مفید و اکثرا علمی ای که گذاشتین.
دمتون گرم.
این نظز لطف شماست. قطعا هدف ما از ارائه چنین مطالبی افزایش اطلاعات و آگاهی عمومی شما عزیزان هست.
خیلی جذاب بود
ببینیم درست میشه یا نه
سلام
همیشه برای هر تحلیلی جای اشتباه بگذارید. هدف از این مطلب بیشتر جنبه آموزشی و نوع نگاه به بازارها و نحوه تحلیل آنها بوده.