بازار بورس آمریکا

تاریخ بروز رسانی: 1401/07/30

چگونه در بازار بورس آمریکا سرمایه‌گذاری کنیم؟


بازار بورس آمریکا از دیرباز تا کنون یکی از بزرگترین بازارهای مالی جهان به‌حساب می‌آید که شاید آرزوی هر شرکت بین‌المللی بزرگی این باشد که روزی بتواند وارد بازار بورس آمریکا شود. این‌طور بگویم که تمام شرکت‌های بزرگ و معروف جهان، همگی در این بازار هستند و سهامشان هر روز، بین سرمایه‌گذاران بزرگ دنیا معامله می‌شود.

خوب ما که شرکت بین المللی نداریم! اما اگر به‌عنوان یک سرمایه‌گذار هم به بازار سهام آمریکا نگاه کنیم، بسیار جذاب است که به‌طور مثال شما سهامدار شرکت بزرگی مثل آمازون، گوگل، مایکروسافت، اپل و... باشید. آیا اصلا این کار ممکن است؟ پس تحریم‌ها چه می‌شود؟ سود سرمایه‌گذاری در بازار سهام آمریکا چگونه است؟ معایب و مزایای آن چیست؟ پاسخ همه این سوالات را در پایان این مقاله خواهید یافت.

سرمایه‌گذاری لایه‌ای در بازار بورس آمریکا

در مقاله استراتژی سرمایه‌گذاری لایه‌ای گفتیم که وقتی ما به‌صورت ریالی سرمایه‌گذاری می‌کنیم، معمولا تورم دلار بخشی از سود سرمایه‌گذاری ما را می‌بلعد. به‌طور مثال اگر ما در بازار بورس ایران، سود 1000% (10 برابر) کنیم و تورم هم‌زمان دوبرابر شود، یعنی نیمی از سود ما را تورم بلعیده است و قدرت خرید ما در این حالت تنها 5 برابر شده است.

اما اگر قیمت سهم‌ها در بازار بورس ایران به دلار بود، بعد از این‌که سود 10 برابری کردیم، همان مقدار سودمان را باید در میزان در تورم دلار هم ضرب می‌شد. یعنی در مثال فوق اگر قیمت دلار 2 برابر شده باشد، اصل سرمایه ما نسبت به حالت اولیه 20 برابر شده است. در این حالت دیگر تورم باعث کاهش قدرت خرید ما نمی‌شد.

سرمایه‌گذاری در بورس آمریکا نیز به همین شکل است. یعنی ما وقتی سهمی را می‌خریم، هم از اختلاف قیمت و ارزش افزوده سهام در آینده سود می‌بریم و هم سود ناشی از افزایش تورم قیمت دلار در داخل ایران. ولی آیا سرمایه‌گذاری در بازار بورس آمریکا به همین راحتی ممکن است؟ در جواب باید بگویم که خیر. اما برای روشن شدن موضوع ابتدا به جزئیات مهم بازار بورس آمریکا اشاره خواهیم کرد و به طرح مشکلات سرمایه‌گذاری و راه‌حل‌های پیش‌رو خواهیم پرداخت.

در بازار بورس آمریکا چه سهم‌هایی حضور دارند؟

همان‌طور که گفتیم بازار بورس آمریکا یکی از پرطرفدارترین و در عین حال مهم‌ترین بازارهای مالی در جهان است. به‌طوری که شاخص بازار بورس در آمریکا به یکی از معیارهای سنجش، برای تحلیل اقتصاد کلان در بین تحلیل‌گران مبدل یا تبدیل شده است. در حال حاضر (سال 2020) ، میانگین روزانه حجمی معادل 6 میلیارد دلار در این بازار معامله می‌شود.

شرکت‌های بزرگی نظیر آمازون، گوگل، امریکن ایرلاین، والت دیزنی، مک‌دونالدز، فروشگاه‌های زنجیره‌ای وال‌مارت، فیسبوک، شرکت خودروسازی تسلا، اوبر، موسسه مالی جی‌پی مورگان، شرکت مایکروسافت، برند نایک، شرکت هواپیمایی بوئینگ و... معامله می‌شوند. لیست برخی از این شرکت‌ها به‌همراه قیمت آن‌ها را در عکس زیر می‌توانید مشاهده کنید.

بازار بورس آمریکا

برای دیدن  لیست کامل سهم‌های  قابل معامله در بازار بورس آمریکا می‌توانید از سایت barchart.com استفاده کنید. در این سایت ضمن این‌که می‌توانید شرکت‌های حاضر در بازار بورس آمریکا را مشاهده کنید، می‌توانید نماد معاملاتی آن‌ها را نیز یاد بگیرید. همچنین قیمت‌های هر سهم و درصد تغییرات آن نیز نمایش داده شده است. با کلیک روی هر سهم اطلاعات جالبی به شما نمایش داده می‌شود.

بازار بورس آمریکا و میزان سوددهی

در بازار بورس ایران ما مولفه‌ای به‌نام سود سهام داریم. این مبلغ از محل سودآوری‌های شرکت سهامی به‌دست می‌آید که به میزان هر سهم محاسبه و هر چندوقت یک‌بار از سوی شرکت به سهامداران پرداخت می‌شود.

بازار بورس آمریکا هم از این قاعده مستثنی نیست. درواقع سود تقسیمی در این بازار با نام Dividend شناخته می‌شود. مقدار این سود هر چندوقت یک‌بار و از سوی شرکت محاسبه و اعلام می‌شود. نمونه‌ای از مقدار سود سهامی هر شرکت را در عکس زیر می‌توانید مشاهده کنید.

بازار بورس آمریکا

همان‌طور که در عکس فوق می‌بینیم، سود سالانه سهام شرکت بوئینگ حدود 4.75% در سال بوده است و یا سود سالانه شرکت بزرگ اپل حدود 1.01% بوده است. برای دیدن تقویم تاریخ محاسبه سود سهام هر شرکت در بازار بورس آمریکا، می‌توانید از طریق سایت nasdaq.com (به vpn نیاز دارید)، به تقویم سود تقسیمی هر شرکت در ماه‌های مختلف و همچنین پیش‌بینی سود تقسیمی دسترسی داشته باشید.

مشکلات سرمایه‌گذاری در بازار بورس آمریکا

همواره و در طول دهه‌های اخیر، تحریم‌ها یکی از بزرگترین مشکلات بر سر راه ایرانیان برای تجارت و سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی بوده است. اما در سرمایه‌گذاری در بازار بورس آمریکا، مشکل به این‌جا هم ختم نمی‌شود. ازطرفی ایرانیان از سوی آمریکا تحریم شده‌اند و اجازه سرمایه‌گذاری در این بازار را ندارند.

از طرفی دیگر هم طبق قوانین داخلی ایران، سرمایه‌گذاری در بازار بورس آمریکا به علت سودآوری برای کشور آمریکا، حرام اعلام شده است. به‌این ترتیب مشکلات سرمایه‌گذاری در این بازار جذاب تقریبا به یک عمل غیرممکن تبدیل شده است.

یک نظر شخصی: شاید اگر شیوه سیاست‌های خارجی ما به نحوی بود که اقتصاد ما درگیر با اقتصاد آمریکا بود، دیگر وضع اقتصادمان این نبود و ارزش پول کشورمان در طول سال‌های اخیر، این همه افت نمی‌کرد. اما چگونه؟

مثالی درباره بازار بورس آمریکا

بازرگانان چینی از سال‌های خیلی دور مراودات بازرگانی خود با آمریکا را آغاز کردند. بازرگانان در آن زمان مقداری از سودهای تجارت خود را در بازار بورس آمریکا و اوراق قرضه دولتی سرمایه‌گذاری می‌کردند. مقدار این سرمایه‌گذاری به حدی زیاد شد که ترامپ (رئیس جمهور وقت آمریکا)، به این مسئله اعتراض کرد. زیرا بیش از 10% بدهی دولت آمریکا، تنها به کشور چین بود.

این یعنی اگر هر زمان چین تصمیم به فروش این اوراق در بازار بورس آمریکا بگیرد، دولت آمریکا موظف به پرداخت وجه نقد معادل مقدار اوراق قرضه دولتی است. پرداخت چنین وجهی از سوی دولت آمریکا تقریبا غیرممکن است و اگر دولت چین اقدام به فروش این اوراق در بازار بورس کند، بازار بورس آمریکا به مرز ورشکستگی خواهد رسید.

اما نکته اینجاست که نه دولت چین قصد نقد کردن این اوراق قرضه دولتی را دارد و نه دولت آمریکا مجبور به پرداخت وجه نقد است، زیرا بزرگترین بخش صادرات چین از طریق فروش محصول به آمریکا تامین می‌شود. اگر دولت چین اقدام به فروش این اوراق کند، ضمن از دست دادن بزرگترین بازار صادرات خود، با سقوط بازار بورس آمریکا باعث ایجاد یک رکود اقتصادی دیگر در دنیا خواهد شد. به‌این ترتیب می‌بینیم که اقتصاد دو کشور باهم گره خورده‌ است.

اکنون کشور عزیزمان ایران، برای دور زدن تحریم‌های ظالمانه، در سال مجبور به پرداخت هزینه‌های هنگفتی می‌شود!  

شاید اگر ماهم چنین سیاست خارجی داشتیم، ضمن ارزآوری بیشتر برای کشور عزیزمان می‌توانستیم با گره زدن برخی از منافع آمریکا با کشورمان، اهرم فشاری برای جلوگیری از دخالت‌های آمریکا در منطقه ایجاد کنیم. همچنین جلوی صدور خیلی از این تحریم‌ها و قطع‌نامه‌ها در شورای امنیت گرفته می‌شد.

راه حل‌هایی برای سرمایه‌گذاری در بازار بورس آمریکا

خیلی جذاب است که ما به‌عنوان یک سرمایه‌گذار، سهامدار یکی از سهم‌ها در بازار بورس آمریکا باشیم. چه بخواهیم و چه نخواهیم بسیاری از مردم کشورمان در این بازار مشغول سرمایه‌گذاری و سودآوری بوده و هستند. در زمان‌های مختلف راه‌حل‌های مختلفی برای دور زدن این تحریم‌ها و سرمایه‌گذاری در بورس آمریکا مطرح شده است.

برنامه رابین‌هود (Robinhood markets)

در سال‌های اخیر معامله از طریق اپلیکیشن رابین‌هود بسیار پرطرفدار بوده است. یکی از دلایل این علاقه‌مندی به‌خاطر انجام معاملات اوراق بهادار بورس و قراردادهای اختیار است که در آن هیچ حق‌الزحمه‌ای از کاربر گرفته نمی‌شود و تنها هزینه‌ بسیار ناچیزی بابت سفارش‌های فروش کسر می‌شود (کمتر از کارمزد معاملات در بورس تهران). به‌عبارت ساده‌تر، بابت گشایش حساب کاربری، خرید سهام تا سقف پنج هزار واحد و ETFها، هیچ هزینه‌ای از کاربر کسر نمی‌شود.

درباره شرکت رابین‌هود

شرکت رابین‌هود (Robinhood markets) یک شرکت خدمات مالی آمریکایی است که در سال ۲۰۱۳ در کالیفرنیا تاسیس شد. درواقع این اپلیکیشن هوشمند به هر فردی امکان می‏دهد تا در شرکت‌های سهامی عام و صندوق‏های ارزی بازار بورس آمریکا سرمایه‏گذاری کند، بدون این‌که کمیسیونی برای هر معامله بپردازد.

اما این اپلیکیشن هم به‌دلیل حضور در خاک آمریکا، زیر نظر قوانین سخت SEC و قوانین ایالتی است که مجبور به اعمال تحریم‌ها علیه ایران می‌شود. به‌این ترتیب اشخاصی که در داخل ایران هستند، نمی‌توانند از این اپلیکیشن استفاده لازم را ببرند.

سرمایه‌گذاری در بازار بورس آمریکا از طریق فرد واسط

شاید این روش یکی از روش‌های مرسوم برای افرادی باشد که شخصی مورد اعتماد را در کشورهای دیگر سراغ دارند. به‌این ترتیب، شما شخصی را به‌عنوان وکیل خود در کشورهای دیگر (که شامل تحریم‌ها نمی‌باشند)، مامور خرید و فروش سهام خود در بازار بورس آمریکا می‌کنید.

اما باید این نکته را هم به‌خاطر بسپارید که درهر صورت مالک قانونی سهم شخصی است که سهام به‌نامش است و درصورت بروز هرگونه اختلاف فرد سرمایه‌گذار هیچ حق قانونی درباره ادعای مالکیت سهام یا سودهای تقسیمی سهم را نخواهد داشت.

سرمایه‌گذاری در بورس آمریکا از طریق روبوفارکس

بروکر روبوفارکس یکی از بزرگترین بروکرهای فعال در بازارهای جهانی است که ضمن داشتن رگولاتوری‌های بزرگ و معتبر بین‌المللی درحال ارائه خدمات مالی به جهت خرید و فروش در بازارهایی نظیر فارکس، ارزهای دیجیتال، نفت، طلا به مشتریان خود است. این بروکر به جهت دور زدن تحریم‌ها و ارائه خدمات مالی به ایرانیان همواره یکی از محبوب‌ترین بروکرهای ارائه دهنده این خدمات به ایرانیان محسوب می‌شود.

یک خدمات متمایز کننده روبوفارکس

یکی دیگر از خدمات متمایز کننده این کارگزار بین‌المللی، ارائه راه حلی برای حل مشکلاتی نظیر تحریم‌ها است. این بروکر از طریق پلتفرم RTRADER این امکان را فراهم آورده تا همه مردم جهان بتوانند در بازار بورس آمریکا نیز فعالیت داشته باشند و هر سهامی که دوست دارند را برای خود خرید و فروش کنند. از مزایای سودهای تقسیمی و افزایش سرمایه و... نیز بهره ببرید.

اما چگونه این امر ممکن شده است؟

جواب بسیار ساده است. با ارائه خدمات مالی بازار بورس آمریکا به‌صورت CFD. اگر نمی‌دانید که معاملات CFD چگونه کار می‌کنند لطفا مقاله فارکس چیست؟ را مطالعه کنید. همان‌طور که از مقالات قبل می‌دانیم این عبارت مخفف Contract For Difference و به معنی معامله اختلاف ارزش است. به این‌گونه که وقتی ما در این حالت سهمی را می‌خریم، درواقع صاحب و مالک سهم نیستیم و فقط ارزش آن سهم را معامله می‌کنیم. در ادامه برخی از معایب و مزایای خرید و فروش سهام از طریق پلتفرم RTRADER را بررسی می‌کنیم.

مزایای معاملات سهام در بازار بورس آمریکا با RTRADER

  • دورزدن تحریم‌ها و امکان سرمایه‌گذاری لایه‌ای
  • به علت مالک نبودن، مالیات هم صفر است
  • کارمزد بسیار پایین خرید و فروش
  • نداشتن سررسید برای تسویه
  • نداشتن بهره سواپ
  • تعلق گرفتن سود تقسیمی به سهامداران

معایب  معاملات سهام در بازار بورس آمریکا با RTRADER

  • شما مالک فیزیکی سهم نیستید

سخن‌آخر

سرمایه‌گذاری همواره یکی از جذاب‌ترین کارهایی است که ما می‌توانیم در زندگیمان انجام دهیم. اگر این سرمایه‌گذاری در بازار بورس آمریکا هم باشد این جذابیت را دوچندان خواهد کرد. اما یادمان باشد که جذاب بودن را با آسان گرفتن اشتباه نگیریم. سرمایه‌گذاری همواره دارای ریسک است. بازار بورس آمریکا هم مانند یکی از هزاران بازارهای مالی که در جهان وجود دارد دارای ریسک‌ها و خطرات خود است.

ضمن این‌که خطر تحریم‌ها نیز علاوه‌بر همه ریسک‌ها، همواره بر ایرانیانی که در بازارهای بین‌المللی سرمایه‌گذاری می‌کنند، سایه افکنده است. اگر علاقه‌مند به این بازار جذاب هستید سعی کنید که ابتدا اطلاعات خود را با آموزش‌های مرتبط این حوزه افزایش دهید.

خیلی از ماها برای بدست آوردن این تجارب زیان‌های سنگینی را پرداخت کرده‌ایم. اکنون دیگر زمان آن نیست که شما هم راه‌های اشتباه رفته دیگران را مجددا تکرار کنید. گاهی هزینه کوچک برای آموزش می‌تواند شما را در بازارهای مالی چندین سال جلوتر بیندازد.

4.4/5 - (53 امتیاز)

درباره نویسنده

پویا بهایی‌پور

من در بازارهای مالی سود نمی‌کنم بلکه زندگی می‌کنم. نتیجه تمامی مطالعه و تحقیقات من در این حوزه به همین یک جمله خلاصه می‌شود. تا بدانجا رسید دانش من، که بدانم همی که نادانم.

اشتراک
اطلاع از
guest
127 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
ناشناس
ناشناس
2 سال پیش

فرض بگیریم خرید سهام رو از بروفارکس انجام دادیم چطور سود خودمون رو بگیریم؟!
کار کردن با این برنامه ها برای ما ایرانی ها چطریه؟!

فائزه حیدری
فائزه حیدری
پاسخ دادن به  ناشناس
2 سال پیش

همونطور که برای خرید سر خط تو ایران از کارگزاری ها استفاده می کنیم برای انجام معاملات بازار بورس آمریکا هم بروکرهای مخصوصی وجود دارند. معمولا بروکر بانکی را به شما معرفی می‌کند و شما باید در اون بانک، حساب باز کنید و مبلغی به نام خودتون در آن واریز کنید.
بروکر بعدا از طریق اون حساب واریز و برداشت هاتون از این طریق انجام میشه

شیما
شیما
2 سال پیش

سلام وقت بخیر آیا با داشتن شهروندی ترکیه و حساب بانکی در ترکیه میتونیم توی بورس امریکا سرمایه گذاری کنیم ؟

فائزه حیدری
فائزه حیدری
پاسخ دادن به  شیما
2 سال پیش

سلام با پاسپورت کشورهای خارجی که جز تحریم‌ها نباشند، بله میشه

ناشناس
ناشناس
2 سال پیش

سلام
ایا بعد از سرمایه گذاری در بورس امریکا سودی هم سالیانه به سرمایه گذار پرداخت میشود

فائزه حیدری
فائزه حیدری
پاسخ دادن به  ناشناس
2 سال پیش

سلام، بله سود تقسیمی شرکت‌ها طی دوره‌های مشخصی به سهامدار پرداخت میشه

Amir
Amir
پاسخ دادن به  فائزه حیدری
2 سال پیش

سلام وقت بخیر،شما میتونید در رابطه با فاراکس کمکم کنید،اگه امکانش هس .هزینه هم میدم خدمتتون،۰۹۹۱۳۲۵۸۳۱۸

فائزه حیدری
فائزه حیدری
پاسخ دادن به  Amir
2 سال پیش

سلام، متاسفانه ما در رابطه با فارکس مطلب آموزشی نداریم

ابراهیم
ابراهیم
2 سال پیش

فرض کنید ما پاسپورت آمریکایی داریم و میخواهیم تازه وارد بورس آمریکا بشیم خرید و فروش کنیم از کجا شروع کنیم ؟ از طریق رابین هود ؟ یا کارگزاری بروکرها ؟ مثل ایرانه ؟ متشکرم

ناشناس
ناشناس
2 سال پیش

سلام الان از طریف روبین هود سرمایه گذاری کنم یا روبو فاکس؟

امیر حسین مرادی
امیر حسین مرادی
2 سال پیش

سلام و عرض ادب میخام از طریق mhs.coach آموزش بورس آمریکا ببینم و از طریق بروکر itbfx شروع بکار کنم، خواستم بپرسم که به نظر شما اینا قابل اعتماد هستن یا نه؟ از کجا میتونم استعلام در مورد هر دوی اینا بگیرم؟ آقای محمد حسین سلیمانی رئیس mhs هستن که خدمتتون گفتم!

Mohsen
Mohsen
2 سال پیش

سلام چگونگیه ساخت کیف پول و خرید در بازار بورس آمریکا رو به صورت کامل توضیح دهید تا بتوانیم خرید بزنیم

یوسف
یوسف
3 سال پیش

سلام و تشکر از مطالب ارزندتون چند سوال تفاوت معاملات سهام اپل که به عنوان مثال در حساب ای سی ان روبو فارکس دارد با حساب که شما ازش گفتیدrtraderدرچیه آیا کمیسون کمتر دارد یا اسپرد کمتر نسبت به مثال سهم اپل در حساب استاندار د .. آیا لورج بالاتر داشته باشیم فرقش چیه بجز ریسک بیشتر.. چه روی 1 یا 10 باشد بهرحال سود سهام به ما تعلق نمیگیرد .. ایا در حساب رابین هود که برای خارج نشینان است آیا در نزول سهم هم می‌شود معامله کرد و اگر بشود آیا سود سهام به شخص تعلق می‌گیرد و… ادامه مطلب »

ناشناس
ناشناس
پاسخ دادن به  یوسف
2 سال پیش

سلام میتوانم شماره تون داشته باشم که ازتون راهنمایی بگیرم؟

اسماعیل
اسماعیل
3 سال پیش

سلام
چطور میتونیم بیت کوین یا اتریوم بخریم؟

اسماعیل
اسماعیل
3 سال پیش

سلام لطف میکنید روش شارژ کیف پول را توضیح بدید؟
و بهترین کیف پول کدام است؟

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

127
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!