آشنایی با اصول نظم در معامله‌گری

تاریخ بروز رسانی: 1401/10/29

اصول نظم در معامله گری


واژه نظم در معامله گری یکی از واژه‌های پرتکرار بازارهای مالی است. رعایت اصول نظم در معامله گری به شما کمک می‌کند تا معاملات خود را به‌درستی هدایت کنید و سود به‌دست آورید.

آیا شما حین معامله اصول نظم در معامله را رعایت می‌کنید؟ به‌نظر شما رعایت این اصول چه تاثیری در آینده شغلی معامله‌گری دارد؟ 


در این مقاله می خوانید

تعریف نظم در معامله گری

برای تعریف دقیق نظم در معامله گری بهتر است به مفهوم بی‌نظمی در معامله‌گری بپردازیم. بی‌نظمی در معامله‌گری دقیقا مانند بی‌نظمی در زندگی روزمره است.

همان‌طور که فرد بی‌نظم در زندگی عادی خود برای دیر انجام دادن یا انجام ندادن کارها به‌دنبال بهانه است، معامله‌گر بی‌نظم نیز نظم خاصی برای شروع و پایان معاملات خود ندارد.

معامله‌گر بی‌نظم حتی ممکن است وسط یک معامله سودده به معامله خود پایان دهد یا حتی به امید سودده شدن یک معامله در زیان ممکن است پوزیشن خود را باز نگه‌دارد و لحظه به لحظه شاهد افزایش زیان خود باشد.

حال به سراغ تعریف مفهوم نظم در معامله گری می‌رویم؛ نظم در معامله به معنای رفتار درست و اصولی معامله‌گر در تمام وضعیت‌های معامله از جمله ترید یا زمان فراغت از ترید است.

یعنی معامله‌گر دقیق می‌داند که در هر موقعیت چه واکنشی از خود نشان دهد؛ حال این موقعیت چه در وضعیت زیان باشد یا در وضعیتی که معامله‌گر پوزیشن بازی برای معامله ندارد.

موارد مخل نظم در معامله گری

موارد مخل نظم در معامله گری

دنیای معامله‌گری، دنیای بسیار پیچیده‌ای است. هر عاملی که باعث از بین رفتن نظم یک معامله‌گر شود، به‌عنوان مخل نظم در معامله‌گری تعریف می‌شود.

یکی از بزرگ‌ترین مختل کننده‌های نظم در معامله گری طمع است. طمع باعث به تعویق انداختن اجرای استراتژی معامله شده و نظم معامله را بر هم می‌زند. 

معامله‌گران طمع‌کار معمولا از اصول استراتژی خود تبعیت نمی‌کنند و به‌خاطر به‌دست آوردن پول بیشتر، معاملات بیشتری را نیز انجام می‌دهند و انجام معامله بیشتر به منزله کسب درآمد بیشتر نیست بلکه هر چه تعداد دفعات معامله بالاتر رود، احتمال ضرر و زیان نیز افزایش پیدا می‌کند.

دو دلیل اصلی زیان معامله‌گران در بازارهای مالی تعداد دفعات بالای معامله و استفاده از اهرم‌ با ضریب بالا است. زیرا معامله‌گران طماع فکر می‌کنند با فشردن چند دکمه به‌راحتی پول زیادی به‌دست خواهند آورد.

نحوه تبدیل شدن به معامله‌گر منظم

نظم در معامله گری یک امری اکتسابی است و همه افرادی که در بازارهای مالی فعال هستند به‌راحتی با رعایت چند اصل ساده می‌توانند به معامله‌گر منظم تبدیل شوند.

موارد زیر جزو اصولی هستند که در صورت رعایت می‌تواند شما را به سمت نظم در معامله‌گری ببرد.

تغییر عادت‌های معامله‌گری

فقط درصد کمی از معامله‌گران می‌توانند در بازارهای مالی دوام آورده و سود کسب کنند. وجود عادت‌های نادرست و بد شاید در کوتاه‌مدت منجر به سود شود؛ اما در بلند مدت معامله‌گر را تبدیل به یک فرد شکست خورده می‌کند.

برای ایجاد نظم در معامله گری حتما باید زمان مناسبی را به تشخیص عادت‌های بد خود اختصاص دهید، سپس در راستای اصلاح آن بر بیایید.

برای تغییر عادت‌های بد ابتدا باید شروع به برنامه‌ریزی کنید تا عادت‌های معامله‌گری خود را تغییر دهید. برای این کار بهتر است یک استراتژی معاملاتی خوب برای خود تنظیم کنید و همه جوانب احساسی و فیزیکی خود را در نظر بگیرید.

سپس شروع به یادداشت سوابق معاملاتی خود کنید و اشتباهات و راه‌کارهای درست خود را در آن یادداشت کنید. استراتژی معاملاتی و داشتن یادداشت‌های مرتبط به اصلی‌ترین راهنمای شما برای تغییر عادات اشتباهتان است.

نظم در معامله گری

به دنبال یک شبه پولدار شدن نباشید

اگر می‌خواهید زمان بیشتری را در بازارهای مالی دوام بیاورید، باید رویای یک شبه پولدار شدن را فراموش کنید.

بسیاری از معامله‌گران تازه‌وارد با مقدار کمی پول وارد بازار می‌شوند و با معاملات پی‌در پی سعی در افزایش دارایی خود دارند. اما بعد از مدتی متوجه می‌شوند که به‌خاطر معاملات بی‌مهابا تمام دارایی خود را از دست داده‌اند.

البته نگران سرمایه کم خود نباشید، اگر برای مدت زمان مشخصی بتوانید سود مستمر از بازار به‌دست آورید، پیشنهادهای کاری مبنی بر استفاده از سرمایه دیگران خواهید داشت. چنین چیزی نیازمند داشتن یک رزومه قوی معاملاتی است.

مقالات پیشنهادی : آموزش معامله گری منظم

استمرار در جهت تغییر عادات معامله‌گری

بسیاری از معامله‌گران زمانی که شروع به ایجاد تغییر در عادات معامله‌گری خود می‌کنند بعد از مدتی دست از تلاش می‌کشند و به عادت‌های معاملاتی قبلی خود برمی‌گردند.

برای جلوگیری از این اتفاق شما باید به‌صورت آگاهانه در جهت ایجاد نظم در معامله‌گری تلاش کنید. برای سودآوری مستمر هیچ راهی جز استمرار در نظم وجود ندارد. شاید در ابتدا داشتن استمرار سخت باشد، اما به مرور این عادات در شما تقویت شده و جزو خلقیات شما خواهد شد.

از بین بردن موارد اخلال‌کننده نظم

برخی موارد وجود دارند که باعث ایجاد اختلال در نظم معامله‌‌گری می‌شود. موارد مهمی چون ترس از دست دادن موقعیت‌های معاملاتی، ترس از تمام شدن معاملات سود ده بازار، ترس جا ماندن از سایر معامله‌گران، معامله بیش از حد و طمع جزو موارد مخل نظم در معامله‌گری هستند.

پایبندی به سیستم معاملاتی خود

اگر می‌خواهید نظم در معامله گری را در خود تقویت کنید باید یاد بگیرید ک به سیستم معاملاتی خود پایبند باشید. پایبندی به سیستم معاملاتی باعث جلوگیری از بسیاری زیان‌های بزرگ می‌شود.

درس گرفتن از معاملات قبلی

برای ایجاد نظم در معامله‌گری باید یک دفتر و خودکار به همراه خود داشته باشید و گزارشات تمام معاملات قبلی خود را در آن یادداشت کنید. در این صورت تمامی تجربیات گذشته شما در قالب یک دفتر یادداشت بایگانی شده و رسوخ بیشتری در ذهنتان نیز دارد.

انجام معاملات بدون احساس

اگر می‌خواهید معامله‌گر موفقی باشید، باید یاد بگیرید مانند یک ربات به دور از احساس معامله کنید. یعنی نه از کسب سود خوشحال شوید و نه از زیان دیدن ناراحت باشید.
معامله بدون احساس به شما قدرت تحلیل بالایی می‌دهد و شما را از رفتارهای هیجانی دور می‌کند.

سخن پایانی

ایجاد نظم در هر شغلی باعث رشد شاغلین نیز می‌شود. شغل معامله‌گری نیز مانند هر شغل دیگر نیاز به نظم دارد. شاید در ابتدا بدون داشتن نظم بتوانید سود بالایی کسب کنید، اما رفته رفته با گذر زمان شاهد زیان خواهید بود.

برای مقابله با زیان بهترین راه‌کار داشتن نظم در معامله گری است. نظم می‌تواند شما را به سود مستمر برساند.

5/5 - (1 امتیاز)

درباره نویسنده

فریبا وکیلی

معامله در بازارهای مالی مانند شنا در اقیانوس عمیق است؛ افرادی از آن سود خواهند برد که همواره بیاموزند. من به شما در راه آموختن کمک خواهم کرد.

اشتراک
اطلاع از
guest
2 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
رضا
رضا
2 سال پیش

اجرای مواردی که در مقاله اشاره شد بنظر بسیار ساده و آسان میاد اما در زمان اجرا پایبند بودن به تمام این موارد واقعا سخته و دائم دوست داری ازشون فرار کنی.

محمود دوسیده
محمود دوسیده
پاسخ دادن به  رضا
2 سال پیش

بله دقیقا همینطور است. برای قانومند و منظم شد در معامله‌گری نیاز هست که از طربق تکرار و تمرین و ژورنال نویسی فرد به خود آگاهی بالایی دست پیدا کند.

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

2
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!