معامله گری منظم

تاریخ بروز رسانی: 1401/01/16

آموزش معامله گری منظم


معامله گری منظم از نگاه استاد کاردینا به مجموعه روال‌ها و راهکارهای ذهنی و معاملاتی گفته می‌شود که به شما کمک می‌کند تا از لحظه‌ای که وارد یک موقعیت معاملاتی می‌شوید تا لحظه خروج، دارای برنامه باشید.

رسیدن به انضباط پایدار راز اصلی موفقیت در معامله‌گری منظم است؛ در واقع کوتاه‌ترین و کارآمد‌ترین تعریفی که می‌توانیم برای شما بیان کنیم. اکنون که تعریف معامله گری منظم را دانستید در ادامه به بیان گام‌های عملی برای رسیدن به نظم در معاملات می‌پردازیم.

گام عملی اول در معامله گری منظم: نظم‌های کوچک

اولین چیزی که کمک می‌کند تا شما معامله‌گری منظم شوید، این است که نظم را در تایم فریم‌های (بازه‌های زمانی) کوچک‌تر بیاموزید و تجربه کنید. اگر شما در محیط کاری خود فردی نامنظم هستید به شما پیشنهاد می‌کنم که ابتدا نظم را در مقیاس و اندازه‌های کوچک‌تر برقرار کنید.

این کار را می‌توان از طریق نظم دادن به میز کار یا داخل اتومبیل‌ خود شروع کرد و کم کم به نظم دادن به امور بالاتر پرداخت. چون بازا‌رها در تایم فریم‌های مختلف دارای خاصیت فرکتالی (Fractal) هستند؛ لذا این تمرین خیلی راحت امکان پذیر است.

نکته اساسی که در ساختار فرکتالی تایم فریم‌ها وجود دارد، آن است که تمام تکنیک‌ها، روش‌ها، اندیکاتورها، استراتژی‌هایی که برای یک تایم فریم قابل استفاده است، برای تمام تایم فریم‌های دیگر با همان دقت قابل به‌کارگیری است.

یعنی استراتژی شما در تایم فریم یک دقیقه به همان نحوه‌ای عمل می‌کند که در تایم فریم ماهانه و یا سایر تایم فریم‌ها به‌کار گرفته شود.

گام عملی دوم: محاسبه ضرر

شما قبل از ورود به یک معامله باید همواره بدانید که میزان سود و ضرر شما چقدر است. به‌قول ویلیام همیلتون: “من ابتدا ضرر یک معامله را می‌سنجم و بعد سود آن را “.

پس قبل از ورود، خوب تجزیه و تحلیل کنید و استخوان کار را خوب بجوید تا از بازار رو دست نخورید. این‌که شما بدانید ضرر شما در یک معامله چقدر است به آرامش روانی شما کمک می‌کند. لذا یکی از زنجیره‌های نظم در معاملات، آماده بودن برای ضرر احتمالی است.

حتما برای معاملات خود نقطه مرگ (حد ضرر) تعریف کنید و به آن پایبند باشید و نسبت به آن قاطعانه و سنگدلانه رفتار کنید.

معامله گری منظم

گام عملی سوم: ورود پله‌ای

خیلی از ما عادت کرده‌ایم تا سهام به قیمت مد نظر ما رسید تمام سرمایه خود را وارد همان یک سهم کنیم، مبادا این که عقب بیافتیم. ولی اگر عادت کنیم که در سرمایه‌گذاری به‌صورت پلکانی ورود و خروج کنیم، این کار ما را از بحران‌های احتمالی دور نگه می‌دارد و ضرر ما را کنترل می‌کند.

عاقلانه این است که وقتی می خواهید وارد آبی شوید که راکد است، ابتدا با یک پا دما و عمق آن را بسنجید، بعد وارد شوید. ورود پله‌ای شاید کمی سود شما را کمتر کند ولی به شما کمک می‌کند تا بتوانید تسلط بیشتری در مدیریت سرمایه خود داشته باشید. حتی خروج پلکانی نیز به شما کمک می‌کند تا بتوانید در روند‌های صعودی سود بیشتری کسب کنید.

گام عملی چهارم: تقلب نکنید

شاید در دوران تحصیل تقلب در امتحانات به شما در قبولی کمک کند، ولی تقلب از تحلیل‌های دیگران صرفا شما را از نظم و سیستم خودتان دور می‌کند. تحلیل‌های دیگران را نگاه کنید ولی ماشه‌ی نهایی را با نظر خودتان فشار دهید.

این کار دو مزیت برای شما دارد؛ یکی این‌که نظم و روال کاری شما به‌هم نمی‌ریزد، دوم این‌که در صورتی‌که تحلیل اشتباه از آب درآید فقط شما هستید که باید به خودتان حساب پس بدهید و دیگران را مقصر نمی‌دانید لذا تجربه‌ای به تجربیات شما اضافه خواهد شد.

گام عملی پنجم: گاهی تماشاچی باشید

یکی از تمرین‌هایی که به شما کمک می‌کند تا منظم شوید، این است که یاد بگیرید تماشاچی خوبی در بازار باشید. 

داشتن پول، شما را ملزم به معامله نمی‌کند، گاهی باید کاری نکرد. باید قادر باشید تا در صورت وسوسه شدن خود را کنترل کرده و از معامله کردن پرهیز کنید. این موضوع قدرت پرهیز شما را بالا می‌برد و در نهایت خوددار بودن را به شما می‌آموزد.

با این کار یاد خواهید گرفت که در بالا و پایین شدن قیمت‌ها خودتان را کنترل کنید. نکته کلیدی این موضوع این است که بدانید که چه می‌کنید و به خود مسلط باشید.

امتیاز این مقاله

درباره نویسنده

محمد مهدی خسرو زاده

فارغ التحصیل رشته کامپیوتر و علاقه‌مند به تکنولوژی، بازار‌های مالی جهانی و عاشق دنیای زیبای ارز‌های دیجیتال

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!