سرمایه گذاری در دوران رکود تورمی

تاریخ بروز رسانی: 1401/10/29

سرمایه گذاری در دوران رکود تورمی


سرمایه‌گذاری یکی از رفتارهای صحیح اقتصادی است که باعث رشد دارایی می‌شود. البته برای سرمایه‌گذاری در یک اقتصاد باید روند آن را در نظر گرفت. اقتصادهای جهان در مسیر رشد خود معمولا سه روند رکود، خنثی و تورم را طی می‌کنند.

البته همیشه این سه روند اتفاق نمی‌افتد، در برخی از اقتصادها مانند اقتصاد ایران گاه شاهد رکود تورمی هستیم.

رکود تورمی یکی از شرایط عجیب سرمایه‌گذاری است. در این مقاله می‌خواهیم رکود تورمی و نحوه سرمایه‌گذاری در دوران رکود تورمی را به‌طور مفصل بررسی کنیم.


در این مقاله می خوانید

تعریف رکود تورمی

برای تعریف دقیق رکود تورمی ابتدا باید شناخت درستی از رکود و تورم به‌صورت جداگانه داشته باشیم تا بتوانیم رکود تورمی را به‌درستی تعریف کنیم.

تعریف رکود اقتصادی

تعریف رکود اقتصادی

واژه رکود به معنای کسادی و بحران اقتصادی است. در این دوران فعالیت‌های اقتصادی برای چندین ماه تا چندین سال دچار افت شدیدی می‌شوند.

رکود بخش ناخوشایند، اما طبیعی بازار بوده و جزء چرخه‌های اصلی اقتصادی است. از دلایل ایجاد رکود اقتصادی به مواردی چون عدم توازن در عرضه و تقاضا، بحران‌های اقتصادی، سیاست‌های پولی انقباضی و چند مورد دیگر می‌توان اشاره کرد که هر کدام به نحوی می‌تواند باعث ایجاد رکود در اقتصاد شود.

تعریف تورم اقتصادی

تورم اقتصادی به دو حالت مثبت و منفی وجود دارد که تورم مثبت جزو شایع‌ترین نوع تورم در اقتصادهای کشورهای جهان است.

در تورم اقتصادی مثبت سطح عمومی قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند؛ در واقع به کاهش قدرت خرید واحد پولی معین در یک مدت زمان مشخص تورم گفته می‌شود.

برای مثال در تورم مثبت در فاصله یک ماه با واحد پولی یکسان میزان کمتری خرید انجام می‌شود؛ زیرا در پی کاهش ارزش پولی، قیمت محصولات به‌طور چشم‌گیری کاهش پیدا می‌کند.

تورم منفی نیز عکس تورم مثبت اتفاق می‌افتد، در تورم منفی قیمت محصولات کاهش یافته و در مدت زمان مشخص می‌توان مقدار محصول بیشتری برای یک واحد پولی خریداری کرد.

پس از تعریف رکود و تورم به سراغ تعریف رکود تورمی می‌رویم.
تعریف رکود تورمی

تعریف رکود تورمی

در رکود تورمی، رکود و تورم یک‌جا اتفاق می‌افتد. وجود رکود و تورم در کنار یک‌دیگر باعث ایجاد اتفاقات عجیبی در اقتصاد می‌شود. اقتصادی که شاهد رکود تورمی است، قیمت‌ها روز به روز افزایش یافته و از طرف دیگر رکود موجود باعث کاهش سطح درآمدها می‌شود.

وضعیت رکود تورمی یکی از وضعیت‌های عجیب و خطرناک اقتصادی است. زیرا اگر دولت بخواهد رکود را کنترل کند باید سیاست‌های انبساطی مالی و پولی اجرا کند که خود این سیاست‌ها باعث افزایش تورم می‌شوند.

از طرف دیگر برای کنترل تورم نیز باید سیاست‌های مالی و پولی انقباضی اجرا شود که این نوع سیاست‌ها نیز سبب افزایش رکود اقتصادی می‌شود.

وضعیت اقتصادی ایران

اقتصاد ایران نیز با توجه به کسری‌های بودجه پیاپی، بی‌انضباطی دولت در اجرای سیاست‌های مالی و شوک‌های ارزی، سال‌ها است که درگیر رکود تورمی است.

اما راه چاره چیست؟ بیشتر مردم یک سوال مهم دارند؛ در حالت رکود تورمی چگونه و کجا سرمایه‌گذاری کنیم؟

سرمایه‌گذاری در زمان رکود تورمی

زمانی که اقتصاد با رکود تورمی مواجه می‌شود ، بیشتر بازارهای مالی نسبت به تورم بازدهی خوبی ندارند در چنین شرایطی سرمایه‌گذاران باید با چشم باز و دانش اقتصادی بالا وارد بازارهای مالی شوند. در اقتصادی که درگیر رکود تورمی است هر اشتباه کوچکی می‌تواند باعث نابودی کل سرمایه شما شود.

نکات مهم سرمایه‌گذاری در شرایط رکود تورمی

رکود تورمی یکی از ابهام انگیزترین شرایط اقتصادی است، اگر کشوری نتواند در سال‌های ابتدایی با رکود تورمی مقابله کند، با گذر زمان سال به سال شرایط هم برای مسئولین اقتصادی و هم برای مردم سخت و سخت‌تر می‌شود.

موارد زیر بخشی از موارد مهمی است که سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری بهینه و سودده باید مدنظر داشته باشند.

  • حتما پیگیر اخبار و سیاست‌های اقتصادی دولت باشید تا بتوانید تصمیمات به‌موقع و درستی بگیرید. در دوران رکود تورمی بازارها به اخبارها واکنش تند و شدیدی می‌دهند.
  • هرگز فکر نکنید که اگر رشد بازاری از سایر بازارها عقب مانده در آینده‌ای نزدیک حتما سودده خواهد بود. ارزان بودن بازاری دلیل بر رشد آن در آینده نیست.
  • محافظه‌کارانه اقدام به سرمایه‌گذاری کنید؛ زیرا اقتصادی که درگیر رکود تورمی است، پیش‌بینی پذیر نیست.
  • برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری سبد متنوعی از دارایی‌های متعدد تشکیل بدهید.
  • دید اقتصادی داشته باشید و بعد از مطالعه بازارها با دید بلندمدت سرمایه‌گذاری کنید.
  • در زمان رکود تورمی بهتر است از سرمایه‌گذاری‌های پرریسک جلوگیری کنید.
  • با توجه به سخت بودن کسب سود در اقتصادی که دچار رکود تورمی شده است، مهم‌ترین اصل حفظ سرمایه اصلی است. هرگز بی‌گدار به آب نزنید.
شرایط بازارهای متعدد در شرایط رکود تورمی

شرایط بازارهای متعدد در شرایط رکود تورمی

در شرایط رکود تورمی سرمایه‌گذاری در بورس و اوراق قرضه ریسک بالایی دارد؛ زیرا در این شرایط سوددهی این بازارها دچار تزلزل شدیدی می‌شود.

اما زمین و ملک می‌تواند گزینه خوبی برای سرمایه‌گذاری باشد، البته یکی از معایب این نوع سرمایه‌گذاری نیاز به مقدار زیادی از نقدینگی است.

طلا و و فلزات گران‌بها در شرایط رکود تورمی معمولا عملکرد خوبی دارند.

بازارهای ارز دیجیتال نیز به تحولات و شرایط اقتصادی جهان بستگی دارد، نوسان شدید ذات بازارهای این چنینی است.

سخن پایانی

اقتصاد ایران یکی از اقتصادهای پرتلاطم در جهان است. سرمایه‌گذاری و فعالیت در اقتصادی که هم‌زمان با رکود و تورم دست به گریبان است باید با هوشیاری و دانش بالا باشد. آموزش و داشتن مهارت و تجربه می‌تواند به انتخاب درست در شرایط رکود تورمی کمک کند.

5/5 - (2 امتیاز)

درباره نویسنده

فریبا وکیلی

معامله در بازارهای مالی مانند شنا در اقیانوس عمیق است؛ افرادی از آن سود خواهند برد که همواره بیاموزند. من به شما در راه آموختن کمک خواهم کرد.

اشتراک
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
ناشناس
ناشناس
1 سال پیش

خیلی مفید بود
ممنون از مقالات خوبتون

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

1
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!