مدرک CFTE چیست؟

تاریخ بروز رسانی: 1401/10/21

مدرک CFTE چیست؟


برای ورود به بازارهای مالی و انتخاب شغل‌هایی متناسب با آن در ایران و جهان مدارک و آزمون‌هایی وجود دارد که با داشتن آن‌ها می‌توانید برای استخدام در موقعیت‌های شغلی مختلف اقدام کنید، از جمله مدرک CFTE که نزد مؤسسات مالی به شدت معتبر است.

مدرک CFTE مخفف Certified Financial Technician است که به «تحلیلگر تکنیکال مالی خبره» ترجمه می‌شود. این مدرک یکی از معتبرترین مدارک مالی در سطح جهان است و سالانه تعداد زیادی از متخصصان امور مالی برای شرکت و دریافت این مدرک به رقابت در آزمون آن می‌پردازند.


در این مقاله می خوانید

مدرک CFTE بالاترین مدرک تحلیل تکنیکال در جهان است که توسط فدراسیون جهانی تحلیل تکنیکال ارائه می‌شود و به همین دلیل مورد پذیرش توسط همه بانک‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و مؤسسات مالی است. از این رو دارندگان این مدرک می‌توانند در بالاترین موقعیت‌های شغلی سرمایه‌گذاری، تحلیلگری و معامله‌گری قرار بگیرند و درآمد خوبی نیز داشته باشند.

مدرک CFTE چیست؟

همچنین کسانی که مدرک CFTE دارند، می‌توانند در تشکل‌های صنفی گوناگونی همچون «فدراسیون جهانی تحلیلگران تکنیکال» یا IFTA، «انجمن تحلیلگران تکنیکال انگلستان» یا STA و «انجمن تحلیلگران تکنیکال ژاپن» یا NTAA عضو شوند.

افرادی که می‌خواهند این مدرک را کسب کنند، علاوه بر دانش خوبی که در تحلیل تکنیکال دارند باید بتوانند به خوبی بازار را رصد و تحلیل کنند. به همین دلیل آزمون مدرک CFTE به یکی از دشوارترین آزمون‌های مالی در سطح جهانی مشهور است که سالانه کمتر از 60 درصد از شرکت‌کنندگان می‌توانند در آن به موفقیت دست یابند.

آشنایی با آزمون CFTE

آزمون CFTE در دو مرحله برگزار می‌شود و افراد می‌توانند پس از گذراندن مرحله اول در آزمون مرحله دوم نیز شرکت کنند. در آزمون مرحله اول 120 پرسش چندگزینه‌ای به داوطلب ارائه می‌شود که بیشتر مباحث آن مربوط به تحلیل تکنیکال است.

آزمون مرحله اول در سراسر سال و در مراکز مورد تأیید موسسه Pearson VUE برگزار می‌شود. هزینه آزمون مرحله اول 850 دلار است.

آزمون مرحله دوم به صورت تشریحی برگزار می‌شود و داوطلبان فرصت دارند تا در سه ساعت و نیم به پرسش‌هایی که به آن‌ها ارائه می‌شود، پاسخ دهند. این مرحله از آزمون تنها دو بار در سال و در ماه‌های اکتبر و آوریل برگزار می‌شود و هزینه آن نیز 1150 دلار است.

سرفصل‌های آزمون CFTE

سرفصل‌های آزمون CFTE

همان‌طور که گفتیم سرفصل‌های آزمون مدرک CFTE بیشتر شامل تحلیل تکنیکال می‌شود اما تحلیل بازار به ویژه در مرحله دوم مورد توجه است. از این رو کسی که می‌خواهد در آزمون CFTE شرکت کند باید مواردی همچون کندل استیک، اندیکاتورهای تکنیکال، اندیکاتورهای عمق بازار، مدیریت سرمایه، مفاهیم بازار، امواج الیوت، روانشناسی معامله‌گر، الگوهای نموداری و... را به خوبی بشناسد تا بتواند این مدرک را دریافت کند و در آزمون آن موفق شود.

در مرحله دوم شناخت عمق بازار و قدرت تحلیلگری و تحلیل بین بازاری نیز مهم می‌شود و شرکت‌کننده باید نسبت به بازارهای مالی فارکس، بورس و سایر بازارها شناخت بهتری داشته باشد.

آزمون مدرک CFTE مناسب چه کسانی است؟

تقریباً همه افراد فعال در بازار سرمایه می‌توانند در این آزمون شرکت کنند. همچنین دانشجویان رشته‌های اقتصاد، حسابداری و مدیریت مالی نیز فرصت خوبی برای شرکت در این آزمون دارند. افرادی که به دنبال مهاجرت شغلی هستند نیز می‌توانند این آزمون را یک فرصت ببینند تا بتوانند از طریق آن در یک موسسه بین‌المللی استخدام شوند.

همچنین کارکنان و معامله گران کارگزاری‌ها، بیمه‌ها، بانک‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز فرصت خوبی برای ارتقای شغلی و کار در سطح جهانی پیدا می‌کنند که بر اساس آن بتوانند به خوبی پیشرفت کنند. به عبارتی مدرک CFTE می‌تواند فرصت‌های رؤیایی ایجاد کند تا عاشقان بازارهای مالی بتوانند در موقعیت‌های شغلی عالی به کار بپردازند.

داشتن مدرک CFTE می‌تواند به منزله تأیید صلاحیت حرفه‌ای شما باشد و با آن می‌توانید در صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های بزرگ مالی استخدام شوید. اگر از لحاظ جغرافیایی نیز بخواهید بررسی کنیم، در شهرهایی بیشتر این مدرک می‌تواند کاربرد داشته باشد که ترمینال مالی باشند، همچون استانبول، دوبی، لندن، سنگاپور و نیویورک و از این جهت می‌توانید مقاصد کاری خود را نیز در بین شهرهایی با این سطح از ورود پول بسنجید.

درآمد افرادی که مدرک CFTE دارند بسته به اینکه در چه موقعیت شغلی قرار می‌گیرند متفاوت است اما نسبت به میانگین درآمدی در جهان می‌توانند به درآمد بالا و مناسبی دست پیدا کنند و همچنین از مزایایی که شرکت‌ها و مؤسسات مالی برای آن‌ها فراهم می‌کنند، نیز برخوردار شوند.

آمادگی برای آزمون CFTE

برای آمادگی در آزمون مدرک CFTE باید حداقل بین یک الی دو سال زمان بگذارید تا بتوانید به خوبی خودتان را در آن نشان دهید. در نظر داشته باشید که هر چه تجربه و دانش شما در بازارهای مالی بیشتر باشد، زمان کمتری باید بگذارید ولی در غیر این صورت بهتر است تسلط نظری خود را در سطح بالایی حفظ کنید.

دومین نکته در مورد زبان آزمون است. این آزمون به زبان‌های انگلیسی، آلمانی، اسپانیایی، عربی، فرانسوی و چینی برگزار می‌شود و شما حداقل باید بتوانید در سطحی از یکی از این زبان‌ها باشید تا بتوانید به خوبی سوال‌ها را بفهمید و بتوانید پاسخ مناسب را بنویسید.

همه منابع آزمون CFTE به زبان انگلیسی است و بهتر است که زبانتان را قوی کنید. البته مؤسساتی در ایران هستند که دوره‌های آمادگی برای شرکت و قبولی در این آزمون را برگزار می‌کنند اما در کل باید سطح دانش زبانی شما مطلوب باشد.

جمع‌بندی مدرک CFTE

آزمون‌های بین‌المللی در مورد بازارهای مالی می‌توانند به‌ عنوان یکی از راه‌هایی باشند که می‌توانند فعالان بازارهای مالی را ارتقا دهند و آن‌ها را به رده‌های بالاتری برسانند. آزمون CFTE نیز یکی از این آزمون‌هاست که به ویژه برای علاقه‌مندان به تحلیل تکنیکال می‌تواند مناسب باشد.

در نظر داشته باشید که آزمون CFTE به هیچ عنوان یک آزمون ساده و ارزان نیست. از یک سو نیاز است تا شما به خوبی تجربه و دانش خود را در بازارهای مالی و تحلیل تکنیکال به مرحله بالایی برسانید و از سوی دیگر باید بتوانید از پس هزینه‌های کلاس و شرکت در آزمون و... نیز بر بیایید.

بنابراین شرکت در این آزمون یک ریسک محسوب می‌شود و اگر مطمئن هستید و راه خود را در گذر از این آزمون می‌بینید برای آن وقت بگذارید تا بتوانید به اهداف خود برسید. البته که این آزمون مزایای بسیاری دارد ولی راه آن نیز دشوار است.

5/5 - (2 امتیاز)

درباره نویسنده

میلاد مرتجی

اشتراک
اطلاع از
guest
3 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
رضا
رضا
10 ماه پیش

سلام برای شرکت در آزمون cfteو گرفت مدرک باید لیسانس مرتبط داشته باشیم؟

کامران تختی
کامران تختی
1 سال پیش

سلام و عرض ادب
خیلی بابت مقاله فارکس متشکرم تابحال برخی از این اطلاعات رو اصلا نشنیده بودم. لطفا اگر ممکنه در مورد معاملات باینری آپشن نیز و آیا واقعا سود آوری دارند راهنمایی بفرمایید.
بسیار متشکرم
ارادتمند کامران تختی

ناشناس
ناشناس
پاسخ دادن به  کامران تختی
1 سال پیش

سلام دوست عزیز
طبق تجربه خدمتتون عرض کنم که فارکس یه علم هستش و باینری آپشن یک قمار
پس شدیدا توصیه میکنم سمتش نرید و بازار فارکس رو یاد بگیرید

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

3
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!