استراتژی‌های معامله‌گری با دامیننس بیت کوین و تتر

تاریخ بروز رسانی: 1402/01/06

استراتژی‌های معامله‌گری با دامیننس بیت کوین و تتر


دامیننس Dominance در ارزهای دیجیتال یکی از شاخص‌های مهم محسوب می‌شود که می‌تواند به خوبی به تریدرها و سرمایه‌گذاران کمک کند تا بتوانند در معاملات خود از آن‌ها سیگنال بگیرند.

اگرچه بسیاری معتقدند که سیگنال‌های وابسته به دامیننس چندان نمی‌تواند معتبر باشد، اما به طور کلی می‌توان دامیننس را یکی از نقاط گرفتن تأییدیه در بازار ارزهای دیجیتال دانست.

در این مقاله به معرفی دامیننس بیت کوین و تتر می‌پردازیم و روش‌های گرفتن سیگنال از آن‌ها را با هم بررسی می‌کنیم تا شاید بتوانید از این شاخص در معاملات خود استفاده کنید.


در این مقاله می خوانید

دامیننس چیست؟

دامیننس چیست؟

اگر بخواهیم دامیننس را تعریف کنیم به زبان ساده می‌توانیم بگوییم سهم بازار یک ارز یا سهم از کل بازار را شامل می‌شود. دامیننس به شدت با مفهوم ارزش بازار یا مارکت کپ در ارتباط است. برای همین بهتر است برای روشن‌تر شدن موضوع در ابتدا مبحث ارزش بازار را مشخص کنیم.

اگر در مورد یک ارز دیجیتال مثل بیت کوین تعداد کوین‌های در گردش را ضرب در قیمت کوین‌ها کنیم، مارکت کپ آن ارز دیجیتال به دست می‌آید. مارکت کپ Marketcap یا ارزش بازار یک معیار نوسانی است و بسته به میزان ضرب کوین‌ها یا توکن‌ها و قیمت رمزارز تغییر می‌کند.

به عنوان مثال مارکت کپ بیت کوین با استخراج هر چه بیشتر بیت کوین‌ها توسط ماینرها متغیر است و همچنین قیمت بیت کوین بر این موضوع به شدت اثرگذار است و اگر نوسانات قیمتی آن را در نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که مارکت کپ چندان ثابت نمی‌ماند.

حال اگر به حجم مارکت کپ نگاه کنیم و آن را نسبت به کل بازار بسنجیم چه اتفاقی می‌افتد؟ بخواهیم بفهمیم که مارکت کپ کل بازار چقدر است؟ برای این کار باید ارزش بازار همه کوین‌ها و توکن‌ها را به دست بیاوریم و با هم جمع کنیم. به این صورت ارزش بازار کل مارکت کریپتوکارنسی را به دست می‌آوریم.

سپس می‌توانیم ارزش بازار هر ارز دیجیتال را نسبت به ارزش بازار کل مارکت بسنجیم. هر چه میزان ارزش بازار ارز دیجیتال مورد نظر ما نسبت بیشتری باشد یا به عبارت بهتر درصد بیشتری از مارکت کپ کل بازار کریپتوکارنسی را داشته باشد، تسلط بیشتری بر بازار دارد چراکه سهم بیشتری از بازار را نصیب خود کرده است.

به عبارتی دیگر اگر یک ارز دیجیتال یا سهم بتواند مقدار بیشتری از ارزش بازار را داشته باشد به این معنی است که تغییراتی که بر آن ارز یا سهم می‌شود می‌تواند بر کلیت بازار تاثیر بگذارد و منجر به نوسان بازار شود. همچنین این ارزها یا سهام به عنوان پرچم‌داران و شاخص‌های بازار عمل می‌کنند. علاوه بر این در مورد نقدینگی هم بخش بزرگ‌تری دارند، چراکه سرمایه‌گذاران بیشتری دارند و از این جهت نقدشوندگی بهتری دارند.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد ارزش بازار می‌توانید مقاله آموزش سایت کوین مارکت کپ – کار با تمام بخش‌ها را مطالعه کنید.

به نسبتی که یک ارز دیجیتال یا سهم در بازار کریپتوکارنسی یا بورس و اوراق بهادار دارد، دامیننس گفته می‌شود. این سهم از بازار می‌تواند بسیار گسترده باشد یا اندک باشد. در هر بازاری نیز می‌تواند پیامی برای سهامداران یا هولدرها داشته باشد. اما آنچه در بازار کریپتوکارنسی مطرح می‌شود، سیگنال‌هایی است که تغییرات دامیننس به تریدرها و سرمایه‌گذاران می‌دهد.

در بازار ارزهای دیجیتال چند شاخص در زمینه دامیننس به شدت می‌تواند مهم باشد. نخستین شاخص دامیننس بیت کوین به عنوان پادشاه ارزهای دیجیتال است. شاخص دوم مربوط به دامیننس استیل کوین‌ها به ویژه تتر می‌شود و سومین شاخص مربوط به دامیننس آلت کوین‌هاست. هر کدام از این موارد می‌تواند نوید یکی از چرخه‌های بازار را به شما بدهد و از این جهت می‌توانند بر روی سیستم معاملاتی که برای خود طراحی کرده‌اید، اثرگذار باشند.

ترید با دامیننس بیت کوین

ترید با دامیننس بیت کوین

همانطور که می‌دانید دامیننس بیت کوین به شدت مهم است، چراکه اصلی‌ترین ارز دیجیتال بازار است که می‌تواند بازار را جهت‌دهی کند. در سال‌های ابتدایی فعالیت رمزارزها سهم بیت کوین از بازار بیش از 70 درصد بود ولی اکنون این مقدار به زیر 40 درصد رسیده است.

دلیل این اتفاق ورود تعداد زیادی آلت کوین به بازار است که توانسته‌اند جای خود را در بازار رمزارزها باز کنند. با این حال کمتر کسی انتظار دارد که دامیننس بیت کوین به کمتر از 30 درصد برسد، چراکه این رمزارز بزرگ می‌تواند به عنوان یک دارایی امن در این بازار باشد.

عموماً هنگامی دامیننس بیت کوین افزایش می‌یابد که بازار دچار تلاطمات منفی می‌شود و از این رو بسیاری از تریدرها سعی می‌کنند تا سریع‌تر به دارایی‌های امن پناه ببرند، از این جهت آلت کوین‌های خود را می‌فروشند و بیت کوین یا استیبل کوین‌ها را می‌خرند.

اما اگر بخواهیم در زمینه سیگنال گرفتن از دامیننس بیت کوین استفاده کنیم باید نسبت آن با دیگر شاخص‌ها به ویژه قیمت بیت کوین را نیز در تحلیل خود دخیل کنیم و بر اساس آن به ترید کردن بپردازیم. دلیل اینکه قیمت بیت کوین را نیز باید در نظر بگیریم این است که متوجه شویم تغییر دامیننس ناشی از قیمت نیز هست یا نه؟

اگر قیمت بیت کوین افزایشی بود و دامیننس نیز همزمان با آن صعودی شد، به این معنی است که روند صعودی در مورد بیت کوین در حال رخ دادن است و می‌توانید بیت کوین بخرید، اما اگر روند دامیننس افزایشی بود ولی قیمت بیت کوین کاهشی بود یعنی بازار خرسی شده و تریدرها و هولدرهای بزرگ سعی می‌کنند تا دارایی‌های پر ریسک خود را به بیت کوین تبدیل کنند از این جهت اگر آلت کوین دارید در این زمان باید آن را بفروشید.

در نقطه مقابل اگر دامیننس روند نزولی گرفت و قیمت بیت کوین افزایشی شد، سیگنالی برای خرید آلت کوین‌هاست چراکه با صعود بیت کوین ممکن است آلت کوین‌ها به شدت افزایش قیمت دهند. از این رو می‌توانید بر روی آلت کوین‌ها سرمایه‌گذاری کنید. در صورتی که دامیننس و روند قیمت هر دو با هم نزولی بودند یعنی وارد فاز خرسی بزرگی شده‌ایم و بهتر است که دارایی خود را از بازار خارج کنید و به استیبل کوین‌ها تبدیل کنید.

دامیننس تتر

دامیننس تتر و سایر استیبل کوین‌ها نیز به عنوان یک شاخص در بازار ارزهای دیجیتال محسوب می‌شوند. این شاخص به ما کمک می‌کند تا متوجه احساسات بازیگران بازار شویم. از این جهت زمانی که می‌بینید دامیننس تتر در حال افزایش است، این یعنی که خبر خوبی از بازار به گوش نمی‌رسد و بازار در وضعیت خرسی قرار گرفته است.

در این هنگام باید آلت کوین‌ها و بیت کوین‌های خود را بفروشید و شما نیز همراه بازار آن‌ها را تبدیل به تتر کنید تا به عنوان یک دارایی با ارزش ثابت بتوانید از آن‌ها استفاده کنید. در مقابل زمانی که دامیننس تتر کاهش می‌یابد یعنی معامله گران به این نتیجه رسیده‌اند که بهتر است تترهای خود را بفروشند و بیت کوین و آلت کوین‌ها را خریداری کنند. از این رو می‌توانید شما نیز تترهای خود را بفروشید و آن‌ها را تبدیل به کریپتوها کنید و از سود خود لذت ببرید.

البته در نظر داشته باشید که در هنگام تصمیم‌گیری بهتر است همراه با دامیننس تتر به بررسی دامیننس بیت کوین نیز بپردازید. به طور کلی این دو شاخص با یکدیگر رابطه عکس می‌سازند اما در بسیاری از موارد نیز ممکن است شرایط پیچیده باشد.

امکان دارد که با کاهش دامیننس تتر هیچ تغییری در دامیننس بیت کوین اتفاق نیفتاد، آن زمان باید بدانیم که پول در حرکت به سمت آلت کوین‌هاست و احتمالاً در طرف دیگر بازار شاهد سودسازی آلت کوین‌ها خواهیم بود.

دامیننس آلت کوین‌ها

دامیننس آلت کوین‌ها

دامیننس آلت کوین‌ها نیز در مورد ترید می‌تواند مهم باشد. زمانی که دامیننس بیت کوین و تتر کاهشی می‌شود، می‌توانیم شاهد افزایش دامیننس آلت کوین‌ها باشیم. شاید تاکنون اصطلاح آلت سیزن Alt season را شنیده باشید. آلت سیزن به زمانی گفته می‌شود که بیت کوین رشد جزئی را تجربه می‌کند، اما آلت کوین‌ها به شدت رشد می‌کنند و سودهای فوق‌العاده‌ای به هولدرها و دارندگان خود می‌دهند.

برای آشنایی بیشتر مقاله آلت سیزن چیست؟ نحوه تشخیص و کسب سود از آن را مطالعه کنید.

از این جهت توجه به دامیننس آلت کوین‌ها به ویژه دامیننس اتریوم که به شدت بر بازار آلت کوین‌ها و شروع و پایان آلت سیزن می‌تواند تأثیرگذار باشد، مهم است. علاوه بر اتریوم شما می‌توانید سایر آلت کوین‌ها را نیز ببینید و چارت آن‌ها را بررسی کنید. در بازارهای مختلف ممکن است که آلت کوین‌ها عملکردهای گوناگونی داشته باشند و از این جهت بررسی چارت آن‌ها خالی از لطف نیست.

سایر استراتژی‌های معامله‌گری بر اساس دامیننس

تا حالا در مورد استراتژی‌هایی صحبت کردیم که در زمینه معامله‌گری مورد توجه قرار گرفته‌اند ولی هر کسی می‌تواند استراتژی خود را در مورد دامیننس داشته باشد. شما می‌توانید با سرچ ساده BTC.D یا USDT.D به چارت دامیننس بیت کوین و تتر در سایت تریدینگ ویو دست یابید.

بعد از آن می‌توانید دامیننس را با توجه به استراتژی‌های معاملاتی خود بسنجید مثلا اگر سیستم معاملاتی شما امواج الیوت است از آن استفاده کنید یا اگر با ایچیموکو کار می‌کنید نسبت به چارت دامیننس نیز از آن استفاده کنید. باید بتوانید تأییدیه‌هایی که چارت دامیننس به شما می‌دهد را با چارت قیمت هماهنگ کنید و سپس بر اساس استراتژی معاملاتی خود وارد شوید.

برای آشنایی بیشتر مقاله آموزش امواج الیوت در تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید.

یکی دیگر از استراتژی‌های بلندمدت استفاده از نقطه‌های بالا و پایین یا قله‌های تاریخی است که می‌توانند به شما کمک کنند تا بتوانید متوجه آلت سیزن یا بازار خرسی و گاوی ارزهای دیجیتال شوید. در این موقع شما می‌توانید به بررسی بهتر نقاط تاریخی بفهمید که در چه شرایطی قرار داریم.

به عنوان مثال اگر بیت کوین به پایین‌ترین سطح از دامیننس خود رسیده و قیمت آن نیز نزولی است، به این معنی می‌تواند باشد که قرار است زودتر روند صعودی آغاز شود و زمان خرید است. همچنین اگر سطح دامیننس به پایین‌ترین حد خود از نظر تاریخی نزدیک شده ولی روند قیمت صعودی است زمان خرید آلت کوین‌هاست.

همچنین اگر دامیننس به قله تاریخی نزدیک است و روند بیت کوین صعودی است، یعنی زمان فروش بیت کوین است. در مقابل نیز اگر به قله تاریخی نزدیک شد و روند بیت کوین نزولی بود وقت خرید آلت کوین‌هاست.

به عنوان نکته آخر باید در نظر داشته باشید که به هیچ عنوان نمی‌توانیم تأییدیه‌های دامیننس را قطعی تلقی کنیم. همانطور که می‌دانید بازارهای مالی تحت تاثیر عوامل گوناگون قرار دارند و به همین دلیل وجود یک پارامتر نمی‌تواند به معنای برگشت قطعی قیمت است. بنابراین باید بیش از پیش به این موضوع توجه کنید که چگونه می‌توان از دامیننس استفاده کرد و عوامل مختلف را در نظر گرفت.

از این جهت نمی‌توانیم با این گزاره موافق باشیم که افزایش دامیننس تتر به معنای حرکت قطعی بازار نزولی است. استراتژی‌ها و سیگنال‌هایی که در این مقاله نیز آورده شده بر حسب تجربه و آنچه بیشتر تکرارپذیر بوده نوشته شده است.

جمع‌بندی

به طور کلی وضعیت بازار رمزارزها در سال‌های اخیر علمی‌تر شده و با توجه به شاخص‌های مختلف آنچین و تکنیکال و استراتژی‌های فاندامنتال بیش از گذشته قابل تحلیل است. هر چه این بازار علمی‌تر شود قطعا بیشتر مورد توجه جهانیان قرار می‌گیرد.

اگر به دنبال کسب سود از این بازار هستید بهتر است تا بتوانید بخش‌های علمی و شاخص‌های آن را به خوبی بشناسید. دامیننس ارزهای دیجیتال به عنوان یکی از این شاخص‌ها عمل می‌کند. اگرچه بسیاری آن را علمی و قابل اعتماد نمی‌دانند، اما به هر حال می‌توانیم آن را به عنوان یک شاخص برای سیستم معاملاتی خود در نظر بگیریم.

توجه داشته باشید که مجموعه‌ای از تأییدیه‌ها می‌تواند استراتژی و پلن معاملاتی درست را به ما بدهد و از این رو بهتر است که در سیستم معاملاتی خودمان چند پارامتر برای سیگنال گرفتن داشته باشیم و البته دامیننس نیز می‌تواند یکی از آن‌ها باشد.

1/5 - (1 امتیاز)

درباره نویسنده

میلاد مرتجی

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!