با کدام سهم به مجمع برویم

تاریخ بروز رسانی: 1401/03/30

با کدام سهم به مجمع برویم؟


موضوع مجمع یکی از مهمترین مواردی است که فعالان بازار سرمایه با آن رو به رو هستند و برای همین نیاز است تا هر کس که وارد بورس می‌شود، در مورد آنها بداند و یک استراتژی برای خود در بازار داشته باشد چراکه ممکن است بخشی از سود خود را از دست بدهد یا مدت‌ها منتظر دریافت سود بماند.


در این مقاله می خوانید


با به پایان رسیدن سال مالی شرکت‌ها که عموماً نیز همزمان با پایان سال خورشیدی است؛ شرکت‌ها به مدت چهار ماه زمان دارند تا مجمع عمومی عادی و سالیانه خود را برگزار کنند. برای همین شاید شنیده باشید که به ابتدای سال می‌گویند فصل مجامع.

در مجمع قرار است عملکرد شرکت و گزارش‌های آن مورد بررسی قرار گیرد و تصمیماتی نیز ممکن است برای شرکت گرفته شود. مجامع با 50 درصد حضور سهامداران به رسمیت می‌رسند و تصمیم‌گیری‌ها در آن انجام می‌شود، اگر هم بخواهید دستور جلسه را بفهمید چیست کافی است تا سری به سایت کدال بزنید و آگهی دعوت را بخوانید.

با همه این تفاسیر، شاید یکی از مهمترین موضوعاتی که برای سهامداران مطرح است، بحث تقسیم سود در مجامع سالیانه است که بر این اساس طبق میزان سود و درآمدهایی که شرکت داشته به هر کدام از سهامداران به اندازه میزان سهامی که دارد، سود تعلق می‌گیرد. حتی ممکن است بیش از 100 درصد از قیمت هر سهم، سود به سهامداران تعلق بگیرد که ناشی از سود انباشته شرکت است.

نکته مهمی که پس از تقسیم سود، اتفاق می‌افتد این است که مبلغ سود از مبلغ سهام کاسته می‌شود. به عنوان مثال اگر سهامی 1000 تومان باشد و سود تقسیمی یا DPS 100 تومان به ازای هر سهم تعیین شود؛ هنگام بازگشایی مجدد، قیمت سهام 900 تومان است و سود تقسیمی به صورت نقدی به شما در آینده پرداخت خواهد.

با کدام سهم به مجمع برویم؟

چه کسانی نباید به مجمع بروند؟

پاسخ به این سؤال برمی‌گردد به استراتژی شما در بازار بورس. اگر شما تنها به دنبال نوسان‌گیری و معاملات کوتاه‌مدت هستید؛ رفتن به مجامع اصلاً به شما توصیه نمی‌شود. به این دلیل که سهم شما بین 2 تا 5 روز ممکن است متوقف شود و شما نتوانید هیچ معامله‌ای با آن انجام دهید.

علاوه بر این مدت زمان واریز سود تقسیمی ممکن است تا 8 ماه به طول بیانجامد که برای این گروه سهامداران می‌تواند عذاب‌آور باشد. تنها شاید یک گروه از کوتاه‌مدتی‌ها و نوسانگیرها علاقه به شرکت در مجمع داشته باشند و آن هم به این دلیل که بعد از هر مجمع، سهام می‌تواند بدون دامنه نوسان باز شود و نوسان خوبی به معامله‌گران بدهد.

البته این بستگی به فضای روانی بازار دارد و روزی که سهم در آن باز می‌شود که اگر فضا رو به مثبت باشد می‌تواند نوسان مثبت خیلی خوبی بدهد و اگر منفی باشد وضعیت خوبی نصیب نوسانگیرها نمی‌شود. بنابراین این استراتژی تنها با تسلط کامل به وضعیت بازار ممکن است و نمی‌توان آن را به همین سادگی به کار برد.

اما سهامداران بلندمدت می‌توانند از فرصت مجامع استفاده کنند و به گونه‌ای دستمزد خودشان را از سرمایه‌ای که وارد آن شرکت کرده‌اند با سود تقسیمی دریافت کنند. همچنین اگر خوش‌شانس باشند می‌توانند از نوسان سهام در روزهای بعد هم استفاده کنند. مهم این است که سهم مناسب را انتخاب کنند و تحلیل‌های لازم را روی آنها انجام دهند. این گونه سهامداری می‌شوید که با چشمی باز به مجمع می‌روید.

مقالات پیشنهادی : دریافت کد بورسی

مجمع کدام سهام خوب است؟

چند موضوع برای پاسخ به این سؤال مطرح است. اولین نکته زمان پرداخت سود است. ممکن است یک شرکت چند روز بعد از مجمع سود خود را واریز کند اما شرکت دیگر 6 ماه بعد سود را به حساب سهامداران واریز کند. بنابراین در انتخاب سهمی که می‌خواهید با آن به مجمع بروید حتماً این نکته را در نظر بگیرید چون فریز شدن پول شما آن هم به مدت چند ماه قطعاً می‌تواند برای سرمایه آسیب‌زا باشد.

دومین موضوع وضعیت بنیادی سهام است. اگر واقعاً به بحث مجامع علاقه دارید و می‌خواهید سهامدار بلند مدت باشید به شما توصیه می‌شود که حتماً از تحلیل بنیادی استفاده کنید.

برای آشنایی با تحلیل بنیادی مقاله تحلیل بنیادی چیست؟ را بخوانید.

روند رشد سودآوری شرکت، افزایش درآمدهای عملیاتی، مقدار EPS مناسب و همچنین وضعیت خوب P/E شرکت نسبت به گروه، می‌تواند از جمله معیارهایی باشد که شما سهمی را برای مجمع انتخاب می‌کنید.

همچنین با سری به سایت کدال می‌توانید متوجه اطلاعیه‌های شرکت از جمله مواردی همچون تغییر نرخ‌ها شوید و با خواندن اطلاعیه‌های افشای با اهمیت مواردی که بر روند شرکت تأثیرگذار بوده را متوجه شوید. علاوه بر همه اینها رصد گزارش‌های سه ماهه، شش ماهه و ماهانه هم می‌تواند به شدت شما نسبت به شرکت آگاه سازد.

سومین موضوع حواشی مربوط به سهامداران شرکت است. برخی سهامداران عمده ممکن است که با اعمال فشار بر مدیران باعث شوند تا میزان تقسیم سود را بالا ببرند که این می‌تواند بر قیمت سهام در بازار تأثیرگذار باشد. وضعیت نامناسب تکنیکالی سهم نیز می‌تواند باعث شود که سهام بعد از بازگشایی با یک ریزش شدید رو به رو شود.

وضعیت مالی شرکت و توانایی پرداخت نقدی و همچنین ماهیت فعالیت شرکت از دیگر مواردی است که باید به آن توجه کنید. سابقه پرداخت سود توسط شرکت را تا جای امکان بررسی کنید تا دچار مشکلاتی در این زمینه نشوید.

نتیجه‌گیری

در پایان می‌توان این گونه نتیجه‌گیری کرد که رفتن به مجامع هم علم مختص به خود را می‌خواهد که بیشتر مربوط به شرایط بنیادین سهم می‌شود و هم استراتژی معامله‌گر در آن دخیل است. اگر به دید سهامداری وارد بازار بورس می‌شوید، بهتر است شرکت‌هایی را انتخاب کنید که هم درآمد خوبی دارند، هم حاشیه کمتری دارند و هم سود تقسیمی مناسبی را ارائه می‌دهند.

اگر هم فعالیت شما به دید نوسان‌گیری از سهام است، بهتر است که قید شرکت در مجامع را بزنید. در کدال اطلاعیه شرکت‌هایی که می‌خواهند در هفته بعد مجمع برگزار کنند اعلام می‌شود و برای همین همواره در برنامه معاملاتی خودتان این موضوع را لحاظ کنید تا به یکباره با بسته شدن نمادی که دارید سورپرایز نشوید.

3.4/5 - (10 امتیاز)

درباره نویسنده

میلاد مرتجی

اشتراک
اطلاع از
guest
4 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
سارا
سارا
1 سال پیش

سهامهای که فرابورس هستند خوب است برای مجامع یا بورسی ها از بین پتروشیمی ها

فریبا وکیلی
فریبا وکیلی
پاسخ دادن به  سارا
1 سال پیش

باسلام؛ برای درک بهتر تفاوت نمادهای حاضر در بورس و فرابورسبهتر است مقاله (فرق بورس و فرابورس چیست؟) را بخوانید.

ناشناس
ناشناس
1 سال پیش

چطور از مجمع شرکت‌ها مطلع شویم؟

فریبا وکیلی
فریبا وکیلی
پاسخ دادن به  ناشناس
1 سال پیش

باسلام؛ اطلاعیه مجامع تمامی شرکت‌ها در سایت کدال منتشر می‌شود.

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

4
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!