شاید شما هم جدیدا با این تبلیغات برخورد کرده باشید که با ملحق شدن به شبکه پاینتورک (Pi Network) شما هم میتوانید در آینده با فروش آن پولدار شوید و این پروژه را بعضا با بیتکوین مقایسه میکنند. بعضا نیز دیده شده از آن بهعنوان بیتکوین آینده نام برده شده است. از آنجایی که اخیراً این سوالها را از ما میپرسند که آیا این موضوع حقیقت دارد؟ و یا آیا Pi Network یک نوع کلاهبرداری است یا خیر؟ لازم دانستیم یک سری مباحث و اصطلاحات حوزه این بازارهای مالی را برای شما بازگو، و در نهایت باهم پروژه پاینتورک را بررسی کنیم.
تعریف هایپ (HYIP)
در ابتدا باید بدانیم تعریف هایپ چیست. هایپ (HYIP) مخفف عبارت High-Yield Investment Program و به معنی برنامه سرمایهگذاری با بازدهی بالا است. هایپ پدیدهای نیست که مختص برنامههای اینترنتی باشد، بلکه در قوانین بازار مالی برای سود استاندارد مقدار مشخصی تعیین شده است. هر نوع برنامه و یا پروژهای که در قالب یک برنامه سرمایهگذاری سود بالاتر از چهار تا پنج درصد در سال را برای سرمایهگذار تعریف میکند، در قالب یک سیستم هایپ تعریف میشوند.
خوب همانطور که مشخص است پس بانکهای داخل ایران نیز برای سپردهگذاری مشتریان خود، سودی بالاتر از مقدار استاندارد جهانی تعیین میکنند. اما باید این نکته را درنظر داشته باشید که این قوانین باید در هر کشوری بهصورت جداگانه مورد بررسی قرارگیرد.
وقتی تمام بانکهای یک کشور با هماهنگی بانک مرکزی آن کشور دارای یک رنج استاندارد نرخ بهره برای پرداخت سود به سپردهها هستند، اگر حتی آن نرخ بهره از مقدار استاندارد جهانی نیز بیشتر باشد، نمیتوان آنرا در دسته پروژههای هایپ قرار داد.
به عبارت سادهتر میزان عرف نرخ سود استاندارد در هر کشور با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی و... ممکن است با کشوری دیگر متفاوت باشد.
بهعنوان مثال، فرض کنید تمام بانکهای کشور نرخ سود سپرده بیست درصد سالیانه را به مشتریان خود ارائه بدهند. حال اگر بانک X طی یک دوره اعلام کند که نرخ سود سپرده پنجاه درصد ارائه میدهد، این را میتوانیم بهعنوان یک هایپ درنظر بگیریم.
آیا همه پروژههای هایپ کلاهبرداری هستند؟
تا اینجا دانستیم که تعریف هایپ چیست. بهطور کلی میتوان گفت که هر نوع هایپی در نهایت میتواند به یک سیستم پانزی (کلاهبرداری) ختم شود. با کمی بررسی بیشتر میتوانید متوجه شوید که اکثر پروژههای هایپ، در کشورهای جهان سوم، تحریم شده و یا فقیر که مردم آن تشنه پولدار شدنهای یک شبه را دارند، بهوجود میآیند. به همین دلیل پیگیری حقوقی کلاهبرداریهایی که از این طریق سرمایههای مردم را به جیب میزنند نیز تقریبا عملی نیست.
سرمایهگذاران پروژههای هایپ چه کسانی هستند؟
بهطور کلی تمام کسانی که در پروژههای هایپ سرمایهگذاری میکنند، به دنبال سودهای یک شبه هستند. اما همه آنها را از لحاظ تکنیکی میتوانیم به دو دسته تقسیم کنیم:
افراد کارشناس و بیاطلاع
مشارکت کنندگان کارشناس:
این افراد بهخوبی از نحوه کارکرد پروژههای هایپ آگاهی دارند و همچنین از خطرات سرمایهگذاری در این پروژهها باخبرند. این افراد با برنامههایی از پیش تعیین شده، ابتدا تمامی پروژههای هایپ را زیر نظر میگیرند و بعد از شناسایی، سرمایههای خود را در خطر قرار میدهند. چون میدانند که اکثر پروژههای هایپ در روزهای اول بهخوبی کار میکنند. و تمام سعیشان را میکنند تا در کمترین زمان سود خود را از طریق تبلیغ و فروش به دیگران بهدست آورند.
مشارکت کنندگان بیاطلاع:
این افراد بدون آنکه روحشان از اصل موضوع باخبر باشد و با هدف پولدار شدن یک شبه به سمت این هایپها کشیده میشوند. این افراد صرفا بر اساس اطلاعات غلط ارائه شده در صفحات مجازی و سایتهای مختلف با این پروژهها آشنا میشوند و در نهایت بدون بررسی دقیق درباره سوابق پروژه و اهداف اصلی در آنها سرمایهگذاری میکنند. معمولا این افراد در نهایت جز دسته مال باختگان قرار میگیرند.

آنچه که در پای نتورک شاهد آن هستیم، صرفا توزیع ارز دیجیتال Pi با ایجاد ترفندهای هایپ برای ایجاد انگیزههای سرمایهگذاری در بین مردم است و نه استخراج!
بررسی سیستم پروژه Pi Network
باتوجه به مقاله ICO ها، قبلا توضیح دادیم که چگونه پروژههای به این شکل را در حوزه ارزهای دیجیتال بررسی کنیم:
نحوه بررسی پروژههای نظیر Pi Network را به صورت زیر پیش میبریم:
- بررسی سایت و موضوع پروژه
- بررسی Whitepaper
- محبوبیت و مقبولیت عمومی
- بررسی تیم پروژه Pi Network
- بررسی میزان فعالیت در فضای مجازی
بررسی سایت و موضوع پروژه
همانطور که در عکس زیر مشاهدمیکنید، وقتی رتبه سایت Pi Network را در الکسا جستجو میکنیم، مبینیم که رتبه سایت بر اساس ترافیک کاربران از کشورهای مختلف جهان عدد 32305 را نان میدهد که بیشترین بازدید را در کشور ونزوئلا با رتبه 1181 بدست آورده است.
جالب اینجاست که اگر سایتهایی که کاربران بعد از دیدن سایت Pi Network به آنها مراجعه کردند را هم بررسی کنیم، سایتهایی هستند که در ازای دیدن تبلیغ به کاربران خود پول میدهند. البته بهغیر از گوگل که موتور جستجو است و همچنین یوتیوب که رسانه اشتراک گذاری ویدئو است.

حال وقتی وارد سایت اصلی میشویم، با کمی دقت میبینیم که بهجای اینکه روی شفاف سازی و ارزش افزودهای که قرار است سیستم Pi Network به کاربران خود بدهد، همواره روی عنوانهای ایجاد یک هایپ سرمایهگذاری شده.
بهعنوان مثال عنوان تیتر صفحه اصلی سایت "اولین ارز دیجیتال با قابلیت ماین از طریق موبایل" را میبینیم. و یا عبارت دیگر نظیر "ماینینگ در ارزهای دیجیتال سخت است. سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال پر ریسک است. و خیلی از ما از صنعت ارزهای دیجیتال جا ماندهایم." استفاده شده است.

دقت کنید همه این عبارتها جملاتی هستند که برای ایجاد یک سیستم هایپ مورد استفاده قرار میگیرند که به هیچ عنوان نباید گول این جملات را بخوریم. مهمترین بخش که مربوط به موضوع اصلی کار پروژه است، در داخل سایت پرداخته نشده و هیچگونه شفافسازی دراینباره صورت نگرفته است.
در قسمتهای دیگر سایت نیز وقتی دقت کنید، هیچگونه آدرس و یا شماره تماس و اینکه این پروژه مربوط به کدام کشور است را نمیتوانید پیدا کنید.
نتیجه بخش بررسی سایت:
با توجه به بررسیهای انجام شده به نظر میرسد که کل سایت Pi Network در یک قالب ساده و صرفا برای اینکه صفحات را پر کنند، طراحی شده است. همچنین اطلاعات داخل صفحات سایت هیچگونه شفافسازی را برای مخاطب از کار اصلی پروژه ارائه نداده و تنها به جملات تبلیغاتی جهت ایجاد هایپ استفاده شده است. پس از این بخش امتیازی را نمیتواند دریافت کند.
بررسی Whitepaper
وقتی وایتپیپر سایت را باز میکنیم اولین نکتهای که بررسی کردیم میزان تعداد کلمات استفاده شده بود که 2207 کلمه بود. این تعداد کلمات در مقایسه با وایتپیپر بیتکوین که بیش از 3500 کلمه است، عدد کمی را نشان میدهد.
در متن اصلی و در پاراگراف اول تاکید شده که موضوع فعالیت کلی پروژه درحال آزمایش است، ممکن است در طول زمان دچار تغییرات زیادی گردد و در انتها یادآور میشود که این شبکه پاینتورک فعلا بهصورت یک شبکه آزمایشی است.
همین نکته نشان میدهد که توسعه دهندگان پروژه علاوه بر اینکه هیچگونه شفافسازی در رابطه با موضوع فعالیت اصلی نکردهاند، بلکه عملا بر کار خود تسلط کافی را نیز ندارند.
گستردگی شبکه Pi Network
در بخش دیگری از متن وایتپیپر پروژه پاینتورک به توضیح چگونگی عملکرد بیتکوین و مزایا و معایب آن اشاره شده که اکثر بیتکوینهای جهان دست عدهای خاص است. در نهایت هم توضیح داده شده که هدف پاینتورک ایجاد یک اکوسیستم اقتصادی تصحیح شده بیتکوین است و ما میخواهیم مطمئن شویم که کاربران ما Pi بیشتری را در ازای گشترش و همکاری شبکه بدست خواهند آورد. اما بازهم هیچگونه شفافسازی در این رابطه عنوان نشده است.

توزیع توکن پاداش به کاربران
در قسمتی دیگر به اینصورت عنوان میکند که: " برخلاف بیتکوین که مقدار عرضه جهانی ثابت و مشخصی برای جهان تعیین کرده است (مقدار 21 میلیون بیتکوین در جهان وجود خواهد داشت)، Pi برای هر شخصی که به 100 میلیون مشارکت کننده اول در پروژه بپیوندد، مقدار مشخصی توکن پرداخت میکند. اما این مقدار پرداخت را در طول زمان مشارکت کاربر در شبکه و بهطور تدریجی برای وی آزاد میکند.
در بررسی این موضوع باید بگوییم که در قسمت اول متن و اینکه به 100 میلیون مشارکتکنندگان اول قرار است مقدار مشخصی توکن تعلق بگیرد، بهعنوان یک ایجاد کننده هایپ عنوان میشود. اما در قسمت دوم اشاره میکند که این مقدار توکن به مرور زمان برای کاربر آزاد خواهد شد را میتوان بهعنوان یک نکته مثبت تلقی کرد. ضمن اینکه بازهم در مورد چگونگی این توزیع و همچنین مقدار آن هیچگونه توضیحی داده نشده است.

بیتکوین نیز روزی مثل پاینتورک کمارزش بوده ولی اکنون گران شده است
با بررسی همه موارد در وایتپیپر میتوان گفت که پروژه پاینتورک درواقع هیچگونه نوآوری نسبت به بیتکوین ندارد، که حال بخواهیم آن را با بیتکوین نیز مقایسه کنیم. باید این را نیز توضیح دهیم، بیتکوین در زمانی که بهوجود آمد با خود تکنولوژی بلاکچین را نیز برای دنیا به ارمغان آورد. اما پروژه Pi درواقع هیچگونه ارزش افزوده جدیدی را به دنیا اضافه نخواهد کرد. لذا مقایسه آن با بیتکوین و اینکه بگوییم بیتکوین نیز روزی ارزان بوده و بعدا گران شد، پس این نیز همانطور خواهد بود، اساساً اشتباه است.
محبوبیت و مقبولیت عمومی
برای اینکه پاینتورک را از لحاظ محبوبیت و مقبولیت بررسی کنیم باید یک سری مسائل دیگر را نیز درنظر بگیریم. اینکه صرفا به دلیل تبلیغات گسترده در ایران این روزها اسم این پروژه را زیاد میشنوید، دلیلی بر محبوبیت این پروژه نیست.
درواقع این اتفاق به جهت تبلیغات گسترده بخش اول سرمایهگذاران در این حوزه (افراد کارشناس)، شکل گرفته.چرا این افراد باید برای پروژه Pi Network هزینه تبلیغات بدهند؟
جواب اینجاست که معمولا پروژههای استارتاپی برای ایجاد انگیزه بیشتر از سیستم پاداش کاربران (ریفرال) استفاده میکنند. بهاین شکل که اگر من بهعنوان یک کاربر فعال، کاربران بیشتری به پروژه Pi معرفی کنم، از سوی پروژه برای من پاداش درنظر گرفته میشود. پس همواره محبوبیت حاصل از مقبولیت با محبوبیت حاصل از تبلیغات، دوچیز متفاوت از همدیگر هستند.
بررسی تیم پروژه Pi Network
وقتی به بخش اعضای تیم پروژه مراجعه میکنیم، نکتهای که جلب توجه میکند صفحه تقریبا خالی با تنها 3 عضو در کل پروژه است. نوع تشکیل چارت سازمانی نیز نشان از ضعف پروژه را میدهد. چراکه حتی یک توسعه دهنده و یا مباشر و حتی عضو معروف که پروژه را تائید کرده باشد نیز وجود ندارد.
براساس اطلاعات فوق، بررسی اعضای تشکیل دهنده پروژه به شرح ذیل است:
نیکولاس کوکالیس، چنگدیائو فان و وینسنت مکفیلیپ. نفر اول که بهعنوان مدیر پروژه است، واقعا دانشجوی دکتری دانشگاه استنفورد است و حتی حوزه تخصصیاش هم در زمینه ارزهای دیجیتال و بلاکچین است. در مورد نفر دوم نیز اطلاعات خاصی وجود ندارد و نفر سوم هم فارغالتحصیل MBA دانشگاه استنفورد است. نکته قابل تامل، عدم وجود هیچگونه فعالیتی از جانب این سه نفر در انجمنهای بلاکچین و ارز دیجیتال تاکنون است. پس از این قسمت نیز پروژه پاینتوزک نمیتواند پوینت مثبتی دریافت کند.

اعضای تیم Pi Network
بررسی میزان فعالیت در فضای مجازی
براساس اطلاعات موجود در خود سایت، اعضای پروژه در لینکدین، توییتر، فیسبوک و اینستاگرام فعالیت دارند که در این قسمت هریک را به تنهایی مورد بررسی قرار میدهیم:
اکانت فیسبوک
در اولین نگاه میفهمیم که قدمت پستهای درون فیسبوک به حدود یکسال قبل برمیگردد. این موضوع نشان میدهد که این پروژه جدیدا تعریف شده بر خلاف بسیاری از پروژههای ارزهای دیجیتال، از قبل روی آن هیچکاری صورت نگرفته است. لازم به ذکر است برخی از پروژههای بلاکچینی در ارزهای دیجیتال بعد از 2 یا 3 سال فعالیت مداوم تصمیم به ورود به حوزه مارکتینگ و فروش توکن میشوند.
آخرین پست داخل فیسبوک نیز مربوط به تاریخ 1 آپریل 2020 است. یعنی هفته قبل. جالبتر اینکه پست ماقبل آخر نیز مربوط به تاریخ 17 مارچ 2020 است. همچنین میزان مشارکت مردمی در بخش کامنت پستها نیز ضعیف است. این نشان میدهد که بین پستهای فیسبوک Pi Network فواصل زیادی وجود دارد و نمیتوان آن را فعال دانست.

اکانت توییتر
ما هرچه بررسی کردیم نتوانستیم به اکانت توییتر پاینتورک دسترسی پیدا کنیم. احتمال اینکه اکانت وجود نداشته باشد، نیز وجود دارد.
اکانت لینکدین
با ابررسی اکانت لینکدین نیز به نتایج مشابهی همانند فیسبوک میرسیم. از زمان آخرین پست بیش از 6 ماه میگذرد و میزان مشارکت و فعالیت پروژه در این شبکه اجتماعی نیز بسیار ضعیف ارزشیابی میشود. شاید تنها نکته مثبتی که در اکانت لینکدین میتوان مشاهده کرد، تعداد 1943 فالوور است. البته این را هم اضافه کنیم که تعداد کامنتهای مشارکتکننده و ویو پستها با تعداد فالوورهای صفحه لینکدین اصلا همخوانی ندارد.

اکانت اینستاگرام
در اکانت اینستاگرام نیز مطلب جدیدی نیست. تعداد پستهای کم و میزان مشارکت
پایین و... نشان از ضعف فعالیت اعضای پروژه در فضای مجازی را نشان میدهد.
نکته جالبتر اینکه در بخش تولید محتوا نیز ضعف عملکرد تیم کاملا مشخص بوده. بهطوری که در تمامی شبکههای اجتماعی تقریبا محتواهای پست شده یکی بودند.

جمع بندی
اولا پاینتورک اولین سیستمی نیست که مدعی شده که استخراج آن از طریق تلفن همراه ممکن باشد. دوم اینکه استخراج یک فرآیند پیچیده است. استخراج در کنار تایید تراکنش و بر روی شبکه انجام میشود. اگر شما بخواهید از طریق آن توکنهای Pi خود را به دیگران منتقل کنید، در پاینتورک در حال حاضر هیچ شبکهای وجود ندارد که انتقال را انجام دهد. طبق مطالب منتشر شده توسط اعضا تیم، همه چیز در حد آزمایش است و ممکن است تغییرات زیادی در آن صورت بگیرد.
درواقع باید از خودمان بپرسیم که پای قرار است چه ارزش افزودهای برای دنیا ایجاد کند که اکنون بعضیها سعی دارند آن را با بیتکوین مقایسه کنند. بیتکوین به عنوان اولین محصول عملی از صنعت بلاکچین، خود را به دنیا معرفی کرد. اما پاینتورک چه ادعایی دارد؟ یا چه انقلابی قرار است ایجاد کند؟ نوآوری آن چیست؟
جواب کاملا مشخص است. لذا آنچه که در پاینتورک شاهد آن هستیم، صرفا توزیع ارز دیجیتال Pi با ایجاد ترفندهای هایپ برای ایجاد انگیزههای سرمایهگذاری در بین مردم است و نه استخراج. پاینتورک را نمیتوان جز دسته ارز دیجیتال موفق و آیندهدار بهشمار آورد. پروژهای که تنها یک اپلیکیشن است که هیچ کاربرد خاصی هم فعلا ندارد. پس مراقب سرمایههای خود باشید که بر روی چه چیزی سرمایهگذاری میکنید.
میتوانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده بفرمایید.
اگر مطالب فوق برایتان مفید بوده لطفا آنرا با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
سلام. خسته نباشید. تازگیا بلاکچین پای نتورک ارائه شده، آیا میتونید بررسیش بکنید که ببینید واقعیه یا تقلبی و تو یه مقاله جدید در موردش توضیح بدید؟
سلام چشم حتما سر فرصت بررسی میکنیم
سلام. فرضا که اینا کلاهبردارن،شما بورسیها که خودتون با اینا به نوعی همکار هستید و کلاه مردم ایران را برداشتید چرا زیراب همکارتون را میزنید
۹۸ درصد پول مردم را شما خوردید بذارید ۲ درصد ناقابل هم گیر همکارتون بیاد
بخیل نباشید
پای نت وورک هر چقدر دزد باشه شاگرد شما هم نمیشه
موفق باشید
ممنون از پیامتون. پاکش نمیکنم تا دوستان قضاوت کنند.
سلام
من پای استخراج می کنم ولی اگر ممکنه پروژه های مشابه اگر وجود دارند که با موبایل بشه وقت گذاشت و رایگان استخراج کرد لطفاً معرفی کنید.
بله من کوین pooyacoin رو درست کردم که میتونین 30% بیشتر از پای ایردراپ بگیرید. نکته ای هم که داره این هست که اون هم مثل پای غیرقابل فروش هست. منتهی شما میتونین اون رو فعلا جمع کنید تا زمانی که به بازار عرضه شد با قیمت بالایی در بازار بفروشید و یک میلیاردر شوید. نکته مهم این است که تا زمانی که کوینی در بازار ادد نشود، غیر قابل فروش است و هیچ ارزشی ندارد. محصول واقعی پای، درواقع همان افرادی هستند که هر روز در اپلیکیشن حاضری میزنند. این کامیونیتی در دارک وب میلیونها دلار ارزش دارد و… ادامه مطلب »
سلام
میشه یه توضیح هم واسه این سایت بزارید:
https://cryptotabbrowser.com/17233641
من خودم کلی گشتم به نظرم پی دروغه ولی این برنامه مرورگر ارزشش رو داره به نظر من که وقت بزارید پاش
ممنون از همه دوستان
سلام
ظاهرا یک بروزر هست که ادعای ماینینگ دارن. البته باید بیشتر بررسی بشه ولی اگر ماینش مربوط به بیتکوین باشه، احتمال یک کلاهبرداریبزرگ رو هم درنظر بگیرید. چون اولان همچین چیزی امکان نداره و دوما با نصب این برنامه تمام اطلاعات گوگل کروم (هیستوری، کش و دیتا و پسورد و…) همه رو انتقال میده به خودش. در این حالت میتونه به راحتی اطلاعاتتون رو سرقت کنه
سلام من از سال 95 که بهم معرفی کردن نصب کردم وتا سه ماه پیش که سیستمم رو به دخترم بدم رو سیستم بود و هر لحظه به مقدارش اضافه میشد واز 0.000000001به0.0001 رسیده بود لازم به یاداوری که دوستی که من زیر شاخه ایشون بودم مقدار ساتوشی رو به کیف پولش منتقل میکرد و در صرافی چنج مکنه و به ریال برداشت میکنه .امیدوارم مفید بوده باشه تجربه عملی که باهاتون به اشتراک گذاشتم ممنون از جناب ثقفی و تیم تالار بورس
بنظرم پروژه پای زمانی ارزش پیدا میکنه که وارد مارکت بشه و روش معاملات انجام بشه که طبق قانون حراج قیمت این ارز یا سهام یا هر چیزی که دلتون میخواد روش بذارید بیشتر میشه همانطور که میدونید از الان در چین و ژاپن دارن خرید و فروش میکنن ولی وقتی که بیاد توی مارکت ارزش پیدا میکنه.حالا یه عده ای میگن به یه دکمه در 24 ساعت و بدون تلاش و… نباید سود کرد ما به حرفشون احترام میزاریم و میگیم ما را قدرت ریسک و اینده نگری وصبر سود میکنیم و نه با یک دکمه صاعقه فقط.هر چیزی… ادامه مطلب »
چیزی که عموم مردم به آن دقت نمیکنند این است که میگویند وقتی ما هزینه ای نکردیم پس چگونه میتوانند کلاهبرداری کنند. درصورتی که اکنون دیتابیس کاربرانی مثل پای نتورک را در بازار سیاه میتوانند چندین میلیون دلار بفروش برسانند. شما تنها ضرری که میکنید، تایمی است که پای یک کوین با ارزش صفر گذراندید. من هیچ تعصبی روی این پروژه یا پروژه های مشابه ندارم. تنها میگویم که زمانی که وارد مارکت شد، بهش فکر میکنم. زیرا فعلا از لحاظ فنی چیز خاصی برای ارائه در این بازار ندارد. هزاران پروژه کوین های مختلف به بازار آمده اند و… ادامه مطلب »
همه مگه مثل تو دزدن آخه؟؟؟؟؟
برا چی باید اطلاعات کاربرای خودش رو بفروشه؟؟؟؟
اگه خود هر سهم پای فقط یک دلار قیمت بخوره میلیارد ها برابر بیشتر از اون بازار های مسخره و به قولی سیاه میتونن درآمد داشته باشن به قولی کافر همه را به کیش خود پندارد
همین که باید با فیلتر شکن واردش بشم یعنی راه رو درست رفتم بهتره شما هم پولی که از دولت گرفتی تا پای روبکوبی بیاری پیش من خرج دوا درمونت کنی
ما مشکلی با پای نداریم. خصومت شخصی هم با توسعه دهندگانش نداریم. ولی اجازه بدید هر وقت وارد بازار شد، چشم ما هم میایم و بررسیش میکنیم برای سرمایه گذرای
دقت کنید که تو همین زمان که خیلی ها درگیر پای بودند. بازار ارزهای دیجیتال رشد های چشم گیری داشتند. بهتره برای وقتتون بیشتر ارزش قائل بشید. پروژه های بهتری هم برای سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال وجود دارد.
حتما شوخی میکنید.. یا اصلا اطلاعی ندارید.. هدر دادن وقت؟!!!! مگه کلیک کردن روی یک دکمه چه قدر وقت نیاز داره که مورد سوءاستفاده قرار بگیریم
درود بر شما دوست عزیز که خود را کارشناس معرفی کردید. واقعا باعث تاسف است اینگونه غیر کارشناسانه با ارز شگفت انگیزی مثل پای نتورک که بیش از ۱۸۰ کشور در دنیا در حال نصب این اپ هستند و طبق آخرین اطلاعیه ۸ میلیون کاربر حقیقی فعال درحال دریافت ایر دراپ . قطعا منافع شما در خطر است چرا در این مقاله توهین آمیز به شعور جمعی ما احانت شده؟ یک نکته مثبت قابل تامل نمیبینیم…… یعنی فقط شمای کارشناس تحقیق کردید و ۸میلیون نفر دیگر چشم بسته انتخاب کردند.؟؟؟؟ یک سوال میپرسم؟؟؟؟؟ من کاربر قدیمی این اپ هستم تا… ادامه مطلب »
سلام دوست عزیز ممنون از این که نظرتان را مطرح کردید. هدف من منصرف کردن شما یا اشخاص دیگر از کاری که انجام میدهید نیست. من یا تالار بورس هم هیچ نفعی در این زمینه نداشته و نخواهیم داشت. بنده تنها طبق تجربیات 6 ساله در این حوزه و بررسی بیش از 200 وایت پیپر مختلف نظر خود را اعلام کردم. منتهی من دیدم پروژه هایی که با درست کردن بزرگترین دیتا سنتر و یک شبکه اطلاعاتی مثل پای و فروش آن ها به اشخاص دیگر سود میکنند و هیچ کوینی هم از اول درکار نبوده. این یک حقیقت است… ادامه مطلب »
بسیار عالی
اولا به ما توضیح بدید کدوم ارز اول راه ی دولت پشتیبانی کرده و یا شرکت فیسبوک مال کیه مال سه دانشجو یا ی دانشجو؟؟؟ دوما به من توضیح بدید که اگه طرح کلاهبرداری یا جاسوسی باشه چی میشه مگه چین و آمریکا و روسیه با گوشی ها شون و شرکت های بزرگشون دارن چکار میکنن؟؟؟؟ سوم اینکه چرا نمیگیرد خیلی از ارز ها تاریخچه شون از کجا شروع شده؟ بعد میشه بگید اولین باری که گالیله گفت زمین گرد ه چه برخوردی باهاش شد?? هر نوآوری اولش وحشتناکه نه؟؟؟؟ و نکته مهم تر این که هر چییزی برای ملت… ادامه مطلب »
پای نتورک تا به حال هیچ نوآوری برای حوزه ارزهای دیجیتال و بلاکچین نداشته. الان نزدیک به یک سال و نیم هم گذشته اما هنوز همه امیدوارن که روزی معجزه ای صورت بگیره. درحالی که تو همین زمان تکنولوژی دیفای به بازار معرفی شد و پروژه های زیادی با سودهای بسیار خوب در این بازار شروع به فعالیت کردند.
سلام
به فرض که تمام حرف های شما درست و اینها کلاه بردار ولی من چیزی از دست نمیدم به جز یه اکانت گوگل اگه یه چیزی از توش دراومد که چه بهتر اگه هم چیزی نشد نه خانی اومده نه خانی رفته
والا
این سیستم که هیچ سرمایه گذاری اولیه ای نداره و بصورت آزمایشی راه اندازی شده استارت زدنش چه ضرری ممکنه داشته باشه؟ خب شاید این هم مثل بیت کوین یه آس رو کنه و جلو بزنه. امتحان کردنش منطقی نیست ؟ وقت زیادی هم نمیگیره ظاهرا
به نظر شخصی من خیر. این که این پروژه را با بیتکوین مقایسه میکنند فقط یک تبلغ برای ایجاد هایپ است و یک اشتباه بزرگ
در وایت پیپر، پروژه پای برخلاف آنچه عنوان می گردد خود را شبیه بیت کوین اعلام نکرده است، بلکه بالعکس نواقص و معایب بیت کوین (از جمله مصرف بسیار زیاد برق و مضررات زیست محیطی و …) و پروتکل “پروف آف ورک” آورده شده است و همچنین مقایسه بین بیت کوین و بلاکچین پای که بر اساس پروتکل “اس سی پی” است صورت پذیرفته است. بنظر من پای تلاش دارد این معایب را برطرف کند و رمز ارز پیشرفته تر و با راندمان بالاتری ارائه کند. پس به هیچ عنوان شبیه بیت کوین نخواهد بود. کاربران نیز نباید برای جذب… ادامه مطلب »