شاید شما هم جدیدا با این تبلیغات برخورد کرده باشید که با ملحق شدن به شبکه پاینتورک (Pi Network) شما هم میتوانید در آینده با فروش آن پولدار شوید و این پروژه را بعضا با بیتکوین مقایسه میکنند. بعضا نیز دیده شده از آن بهعنوان بیتکوین آینده نام برده شده است. از آنجایی که اخیراً این سوالها را از ما میپرسند که آیا این موضوع حقیقت دارد؟ و یا آیا Pi Network یک نوع کلاهبرداری است یا خیر؟ لازم دانستیم یک سری مباحث و اصطلاحات حوزه این بازارهای مالی را برای شما بازگو، و در نهایت باهم پروژه پاینتورک را بررسی کنیم.
تعریف هایپ (HYIP)
در ابتدا باید بدانیم تعریف هایپ چیست. هایپ (HYIP) مخفف عبارت High-Yield Investment Program و به معنی برنامه سرمایهگذاری با بازدهی بالا است. هایپ پدیدهای نیست که مختص برنامههای اینترنتی باشد، بلکه در قوانین بازار مالی برای سود استاندارد مقدار مشخصی تعیین شده است. هر نوع برنامه و یا پروژهای که در قالب یک برنامه سرمایهگذاری سود بالاتر از چهار تا پنج درصد در سال را برای سرمایهگذار تعریف میکند، در قالب یک سیستم هایپ تعریف میشوند.
خوب همانطور که مشخص است پس بانکهای داخل ایران نیز برای سپردهگذاری مشتریان خود، سودی بالاتر از مقدار استاندارد جهانی تعیین میکنند. اما باید این نکته را درنظر داشته باشید که این قوانین باید در هر کشوری بهصورت جداگانه مورد بررسی قرارگیرد.
وقتی تمام بانکهای یک کشور با هماهنگی بانک مرکزی آن کشور دارای یک رنج استاندارد نرخ بهره برای پرداخت سود به سپردهها هستند، اگر حتی آن نرخ بهره از مقدار استاندارد جهانی نیز بیشتر باشد، نمیتوان آنرا در دسته پروژههای هایپ قرار داد.
به عبارت سادهتر میزان عرف نرخ سود استاندارد در هر کشور با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی و... ممکن است با کشوری دیگر متفاوت باشد.
بهعنوان مثال، فرض کنید تمام بانکهای کشور نرخ سود سپرده بیست درصد سالیانه را به مشتریان خود ارائه بدهند. حال اگر بانک X طی یک دوره اعلام کند که نرخ سود سپرده پنجاه درصد ارائه میدهد، این را میتوانیم بهعنوان یک هایپ درنظر بگیریم.
آیا همه پروژههای هایپ کلاهبرداری هستند؟
تا اینجا دانستیم که تعریف هایپ چیست. بهطور کلی میتوان گفت که هر نوع هایپی در نهایت میتواند به یک سیستم پانزی (کلاهبرداری) ختم شود. با کمی بررسی بیشتر میتوانید متوجه شوید که اکثر پروژههای هایپ، در کشورهای جهان سوم، تحریم شده و یا فقیر که مردم آن تشنه پولدار شدنهای یک شبه را دارند، بهوجود میآیند. به همین دلیل پیگیری حقوقی کلاهبرداریهایی که از این طریق سرمایههای مردم را به جیب میزنند نیز تقریبا عملی نیست.
سرمایهگذاران پروژههای هایپ چه کسانی هستند؟
بهطور کلی تمام کسانی که در پروژههای هایپ سرمایهگذاری میکنند، به دنبال سودهای یک شبه هستند. اما همه آنها را از لحاظ تکنیکی میتوانیم به دو دسته تقسیم کنیم:
افراد کارشناس و بیاطلاع
مشارکت کنندگان کارشناس:
این افراد بهخوبی از نحوه کارکرد پروژههای هایپ آگاهی دارند و همچنین از خطرات سرمایهگذاری در این پروژهها باخبرند. این افراد با برنامههایی از پیش تعیین شده، ابتدا تمامی پروژههای هایپ را زیر نظر میگیرند و بعد از شناسایی، سرمایههای خود را در خطر قرار میدهند. چون میدانند که اکثر پروژههای هایپ در روزهای اول بهخوبی کار میکنند. و تمام سعیشان را میکنند تا در کمترین زمان سود خود را از طریق تبلیغ و فروش به دیگران بهدست آورند.
مشارکت کنندگان بیاطلاع:
این افراد بدون آنکه روحشان از اصل موضوع باخبر باشد و با هدف پولدار شدن یک شبه به سمت این هایپها کشیده میشوند. این افراد صرفا بر اساس اطلاعات غلط ارائه شده در صفحات مجازی و سایتهای مختلف با این پروژهها آشنا میشوند و در نهایت بدون بررسی دقیق درباره سوابق پروژه و اهداف اصلی در آنها سرمایهگذاری میکنند. معمولا این افراد در نهایت جز دسته مال باختگان قرار میگیرند.

آنچه که در پای نتورک شاهد آن هستیم، صرفا توزیع ارز دیجیتال Pi با ایجاد ترفندهای هایپ برای ایجاد انگیزههای سرمایهگذاری در بین مردم است و نه استخراج!
بررسی سیستم پروژه Pi Network
باتوجه به مقاله ICO ها، قبلا توضیح دادیم که چگونه پروژههای به این شکل را در حوزه ارزهای دیجیتال بررسی کنیم:
نحوه بررسی پروژههای نظیر Pi Network را به صورت زیر پیش میبریم:
- بررسی سایت و موضوع پروژه
- بررسی Whitepaper
- محبوبیت و مقبولیت عمومی
- بررسی تیم پروژه Pi Network
- بررسی میزان فعالیت در فضای مجازی
بررسی سایت و موضوع پروژه
همانطور که در عکس زیر مشاهدمیکنید، وقتی رتبه سایت Pi Network را در الکسا جستجو میکنیم، مبینیم که رتبه سایت بر اساس ترافیک کاربران از کشورهای مختلف جهان عدد 32305 را نان میدهد که بیشترین بازدید را در کشور ونزوئلا با رتبه 1181 بدست آورده است.
جالب اینجاست که اگر سایتهایی که کاربران بعد از دیدن سایت Pi Network به آنها مراجعه کردند را هم بررسی کنیم، سایتهایی هستند که در ازای دیدن تبلیغ به کاربران خود پول میدهند. البته بهغیر از گوگل که موتور جستجو است و همچنین یوتیوب که رسانه اشتراک گذاری ویدئو است.

حال وقتی وارد سایت اصلی میشویم، با کمی دقت میبینیم که بهجای اینکه روی شفاف سازی و ارزش افزودهای که قرار است سیستم Pi Network به کاربران خود بدهد، همواره روی عنوانهای ایجاد یک هایپ سرمایهگذاری شده.
بهعنوان مثال عنوان تیتر صفحه اصلی سایت "اولین ارز دیجیتال با قابلیت ماین از طریق موبایل" را میبینیم. و یا عبارت دیگر نظیر "ماینینگ در ارزهای دیجیتال سخت است. سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال پر ریسک است. و خیلی از ما از صنعت ارزهای دیجیتال جا ماندهایم." استفاده شده است.

دقت کنید همه این عبارتها جملاتی هستند که برای ایجاد یک سیستم هایپ مورد استفاده قرار میگیرند که به هیچ عنوان نباید گول این جملات را بخوریم. مهمترین بخش که مربوط به موضوع اصلی کار پروژه است، در داخل سایت پرداخته نشده و هیچگونه شفافسازی دراینباره صورت نگرفته است.
در قسمتهای دیگر سایت نیز وقتی دقت کنید، هیچگونه آدرس و یا شماره تماس و اینکه این پروژه مربوط به کدام کشور است را نمیتوانید پیدا کنید.
نتیجه بخش بررسی سایت:
با توجه به بررسیهای انجام شده به نظر میرسد که کل سایت Pi Network در یک قالب ساده و صرفا برای اینکه صفحات را پر کنند، طراحی شده است. همچنین اطلاعات داخل صفحات سایت هیچگونه شفافسازی را برای مخاطب از کار اصلی پروژه ارائه نداده و تنها به جملات تبلیغاتی جهت ایجاد هایپ استفاده شده است. پس از این بخش امتیازی را نمیتواند دریافت کند.
بررسی Whitepaper
وقتی وایتپیپر سایت را باز میکنیم اولین نکتهای که بررسی کردیم میزان تعداد کلمات استفاده شده بود که 2207 کلمه بود. این تعداد کلمات در مقایسه با وایتپیپر بیتکوین که بیش از 3500 کلمه است، عدد کمی را نشان میدهد.
در متن اصلی و در پاراگراف اول تاکید شده که موضوع فعالیت کلی پروژه درحال آزمایش است، ممکن است در طول زمان دچار تغییرات زیادی گردد و در انتها یادآور میشود که این شبکه پاینتورک فعلا بهصورت یک شبکه آزمایشی است.
همین نکته نشان میدهد که توسعه دهندگان پروژه علاوه بر اینکه هیچگونه شفافسازی در رابطه با موضوع فعالیت اصلی نکردهاند، بلکه عملا بر کار خود تسلط کافی را نیز ندارند.
گستردگی شبکه Pi Network
در بخش دیگری از متن وایتپیپر پروژه پاینتورک به توضیح چگونگی عملکرد بیتکوین و مزایا و معایب آن اشاره شده که اکثر بیتکوینهای جهان دست عدهای خاص است. در نهایت هم توضیح داده شده که هدف پاینتورک ایجاد یک اکوسیستم اقتصادی تصحیح شده بیتکوین است و ما میخواهیم مطمئن شویم که کاربران ما Pi بیشتری را در ازای گشترش و همکاری شبکه بدست خواهند آورد. اما بازهم هیچگونه شفافسازی در این رابطه عنوان نشده است.

توزیع توکن پاداش به کاربران
در قسمتی دیگر به اینصورت عنوان میکند که: " برخلاف بیتکوین که مقدار عرضه جهانی ثابت و مشخصی برای جهان تعیین کرده است (مقدار 21 میلیون بیتکوین در جهان وجود خواهد داشت)، Pi برای هر شخصی که به 100 میلیون مشارکت کننده اول در پروژه بپیوندد، مقدار مشخصی توکن پرداخت میکند. اما این مقدار پرداخت را در طول زمان مشارکت کاربر در شبکه و بهطور تدریجی برای وی آزاد میکند.
در بررسی این موضوع باید بگوییم که در قسمت اول متن و اینکه به 100 میلیون مشارکتکنندگان اول قرار است مقدار مشخصی توکن تعلق بگیرد، بهعنوان یک ایجاد کننده هایپ عنوان میشود. اما در قسمت دوم اشاره میکند که این مقدار توکن به مرور زمان برای کاربر آزاد خواهد شد را میتوان بهعنوان یک نکته مثبت تلقی کرد. ضمن اینکه بازهم در مورد چگونگی این توزیع و همچنین مقدار آن هیچگونه توضیحی داده نشده است.

بیتکوین نیز روزی مثل پاینتورک کمارزش بوده ولی اکنون گران شده است
با بررسی همه موارد در وایتپیپر میتوان گفت که پروژه پاینتورک درواقع هیچگونه نوآوری نسبت به بیتکوین ندارد، که حال بخواهیم آن را با بیتکوین نیز مقایسه کنیم. باید این را نیز توضیح دهیم، بیتکوین در زمانی که بهوجود آمد با خود تکنولوژی بلاکچین را نیز برای دنیا به ارمغان آورد. اما پروژه Pi درواقع هیچگونه ارزش افزوده جدیدی را به دنیا اضافه نخواهد کرد. لذا مقایسه آن با بیتکوین و اینکه بگوییم بیتکوین نیز روزی ارزان بوده و بعدا گران شد، پس این نیز همانطور خواهد بود، اساساً اشتباه است.
محبوبیت و مقبولیت عمومی
برای اینکه پاینتورک را از لحاظ محبوبیت و مقبولیت بررسی کنیم باید یک سری مسائل دیگر را نیز درنظر بگیریم. اینکه صرفا به دلیل تبلیغات گسترده در ایران این روزها اسم این پروژه را زیاد میشنوید، دلیلی بر محبوبیت این پروژه نیست.
درواقع این اتفاق به جهت تبلیغات گسترده بخش اول سرمایهگذاران در این حوزه (افراد کارشناس)، شکل گرفته.چرا این افراد باید برای پروژه Pi Network هزینه تبلیغات بدهند؟
جواب اینجاست که معمولا پروژههای استارتاپی برای ایجاد انگیزه بیشتر از سیستم پاداش کاربران (ریفرال) استفاده میکنند. بهاین شکل که اگر من بهعنوان یک کاربر فعال، کاربران بیشتری به پروژه Pi معرفی کنم، از سوی پروژه برای من پاداش درنظر گرفته میشود. پس همواره محبوبیت حاصل از مقبولیت با محبوبیت حاصل از تبلیغات، دوچیز متفاوت از همدیگر هستند.
بررسی تیم پروژه Pi Network
وقتی به بخش اعضای تیم پروژه مراجعه میکنیم، نکتهای که جلب توجه میکند صفحه تقریبا خالی با تنها 3 عضو در کل پروژه است. نوع تشکیل چارت سازمانی نیز نشان از ضعف پروژه را میدهد. چراکه حتی یک توسعه دهنده و یا مباشر و حتی عضو معروف که پروژه را تائید کرده باشد نیز وجود ندارد.
براساس اطلاعات فوق، بررسی اعضای تشکیل دهنده پروژه به شرح ذیل است:
نیکولاس کوکالیس، چنگدیائو فان و وینسنت مکفیلیپ. نفر اول که بهعنوان مدیر پروژه است، واقعا دانشجوی دکتری دانشگاه استنفورد است و حتی حوزه تخصصیاش هم در زمینه ارزهای دیجیتال و بلاکچین است. در مورد نفر دوم نیز اطلاعات خاصی وجود ندارد و نفر سوم هم فارغالتحصیل MBA دانشگاه استنفورد است. نکته قابل تامل، عدم وجود هیچگونه فعالیتی از جانب این سه نفر در انجمنهای بلاکچین و ارز دیجیتال تاکنون است. پس از این قسمت نیز پروژه پاینتوزک نمیتواند پوینت مثبتی دریافت کند.

اعضای تیم Pi Network
بررسی میزان فعالیت در فضای مجازی
براساس اطلاعات موجود در خود سایت، اعضای پروژه در لینکدین، توییتر، فیسبوک و اینستاگرام فعالیت دارند که در این قسمت هریک را به تنهایی مورد بررسی قرار میدهیم:
اکانت فیسبوک
در اولین نگاه میفهمیم که قدمت پستهای درون فیسبوک به حدود یکسال قبل برمیگردد. این موضوع نشان میدهد که این پروژه جدیدا تعریف شده بر خلاف بسیاری از پروژههای ارزهای دیجیتال، از قبل روی آن هیچکاری صورت نگرفته است. لازم به ذکر است برخی از پروژههای بلاکچینی در ارزهای دیجیتال بعد از 2 یا 3 سال فعالیت مداوم تصمیم به ورود به حوزه مارکتینگ و فروش توکن میشوند.
آخرین پست داخل فیسبوک نیز مربوط به تاریخ 1 آپریل 2020 است. یعنی هفته قبل. جالبتر اینکه پست ماقبل آخر نیز مربوط به تاریخ 17 مارچ 2020 است. همچنین میزان مشارکت مردمی در بخش کامنت پستها نیز ضعیف است. این نشان میدهد که بین پستهای فیسبوک Pi Network فواصل زیادی وجود دارد و نمیتوان آن را فعال دانست.

اکانت توییتر
ما هرچه بررسی کردیم نتوانستیم به اکانت توییتر پاینتورک دسترسی پیدا کنیم. احتمال اینکه اکانت وجود نداشته باشد، نیز وجود دارد.
اکانت لینکدین
با ابررسی اکانت لینکدین نیز به نتایج مشابهی همانند فیسبوک میرسیم. از زمان آخرین پست بیش از 6 ماه میگذرد و میزان مشارکت و فعالیت پروژه در این شبکه اجتماعی نیز بسیار ضعیف ارزشیابی میشود. شاید تنها نکته مثبتی که در اکانت لینکدین میتوان مشاهده کرد، تعداد 1943 فالوور است. البته این را هم اضافه کنیم که تعداد کامنتهای مشارکتکننده و ویو پستها با تعداد فالوورهای صفحه لینکدین اصلا همخوانی ندارد.

اکانت اینستاگرام
در اکانت اینستاگرام نیز مطلب جدیدی نیست. تعداد پستهای کم و میزان مشارکت
پایین و... نشان از ضعف فعالیت اعضای پروژه در فضای مجازی را نشان میدهد.
نکته جالبتر اینکه در بخش تولید محتوا نیز ضعف عملکرد تیم کاملا مشخص بوده. بهطوری که در تمامی شبکههای اجتماعی تقریبا محتواهای پست شده یکی بودند.

جمع بندی
اولا پاینتورک اولین سیستمی نیست که مدعی شده که استخراج آن از طریق تلفن همراه ممکن باشد. دوم اینکه استخراج یک فرآیند پیچیده است. استخراج در کنار تایید تراکنش و بر روی شبکه انجام میشود. اگر شما بخواهید از طریق آن توکنهای Pi خود را به دیگران منتقل کنید، در پاینتورک در حال حاضر هیچ شبکهای وجود ندارد که انتقال را انجام دهد. طبق مطالب منتشر شده توسط اعضا تیم، همه چیز در حد آزمایش است و ممکن است تغییرات زیادی در آن صورت بگیرد.
درواقع باید از خودمان بپرسیم که پای قرار است چه ارزش افزودهای برای دنیا ایجاد کند که اکنون بعضیها سعی دارند آن را با بیتکوین مقایسه کنند. بیتکوین به عنوان اولین محصول عملی از صنعت بلاکچین، خود را به دنیا معرفی کرد. اما پاینتورک چه ادعایی دارد؟ یا چه انقلابی قرار است ایجاد کند؟ نوآوری آن چیست؟
جواب کاملا مشخص است. لذا آنچه که در پاینتورک شاهد آن هستیم، صرفا توزیع ارز دیجیتال Pi با ایجاد ترفندهای هایپ برای ایجاد انگیزههای سرمایهگذاری در بین مردم است و نه استخراج. پاینتورک را نمیتوان جز دسته ارز دیجیتال موفق و آیندهدار بهشمار آورد. پروژهای که تنها یک اپلیکیشن است که هیچ کاربرد خاصی هم فعلا ندارد. پس مراقب سرمایههای خود باشید که بر روی چه چیزی سرمایهگذاری میکنید.
میتوانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده بفرمایید.
اگر مطالب فوق برایتان مفید بوده لطفا آنرا با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
با سلام باید بگم که احساس میکنم سایت شما امثال سایت هایی هستش که اومدن کمپانی یونیک فاینانس رو تخریب کنن و بگن کلاهبرداره و مردم رو بکشونن سمت کاری که خودشون انجام میدن ولی در صورتی که بنده ۶ ماه داخل یونیک در حال کارکردن هستم و هر چیزی که قولش بهم داده شده بوده بهم تعلق گرفته
حال که اونجا سرمایه ملیونی گذاشتم در صورتی که این برنامه pi کاملا مجانیه پس من نظرم اینه که مردم ادامه بدن چون اگر سودی باشه که خوش به حالشون میشه و اگرم سودی نباشه ضرر هم نمیکنن
پایونر عزیز توجه فرمائید که هدف از تشکیل گروه پای نتورک مارکت صرفا آموزش کار با اپلیکیشن پای نتورک بوده است که متاسفانه در ادامه کار با موارد واقعا تاسف باری از تخریب بدون مدرک و سند و استناد به موارد بسیار خنده دار که اصلا هیچ جایگاهی در دنیای کریپتو کارنسی ندارند روبه رو شد.معذالک گروه پای نتورک مارکت بر آن شد تا با ارائه مطالب درست و حقیقی از پای نتورک شما را با واقعیت موجود آشنا کند.لذا شما هستید که با تفکر و درایت خود موارد درست را تشخیص میدهید و لذا هیچ وقت به کسی اجازه… ادامه مطلب »
ممنون از نظر شما
واقعا استفاده بردم و بسیار منطقی و کارشناسی شده بود . بسیار سپاسگزارم از آگاهی دادن علمی شما لطفا اگر مطالب دیگری دارید برای بنده ایمیل کنید
بسیار بسیار کامل و جامع پاسخ دادید
سیستم pi network دارای سیستم kyc یا همان احراز هویت هست که کاربران فیک را شناسایی و حذف میکند و مانع ایجاد farm (مزرعه) میشود..
ضمناً سیستم بلاکچین اختصاصی ایجاد شده و در حال تست میباشد که بعد از سپری کردن دوران تست ارائه میگردد.
و همچنین نسخه نود آن هم در دسترس قرار گرفته و قابل دانلود میباشد.
تمام دلایل فوق نشان دهنده واقعی بودن سیستم pi network میباشد.
ممنون از نظر شما
سلام. ایا بیتکوین برایه سرمایه گزاری واقعا خوب است؟ میشود به ان اطمینان کرد؟ ازلحاظ قانونی فعالیت دران صحیح می باشد؟
سلام / خیلی خلاصه میگم؛ بقول فردی که متخصص ای تی هم هست؛ هر 24 ساعت یک دکمه را زدن اینقدر ترسناک جلوه ندید که مردم همون را هم انجام ندن.// وقتی خودتون مدیر این پروژه را شخص متخصص . معتبری می نامید به درستی خوب این خودش خیلی مسایل و حل میکنه// /مگه میشه یه فرد معتبری که تخصصض همینه اونم در دانشگاه استنفورد بعنوان دومین دانشگاه برتر دنیا در طی سالیان متمادی بیاد اعتبارشو تو یه پروژه الکی و اسکم به باد بده؟؟ اندکی تفکر لطفا//// در آخر اینکه خود مدیران برنامه 3 فاز تعریف کردن فعلا در… ادامه مطلب »
من نظری در مورد مثبت یا منفی بودن این ارز ندارم ولی با احترام می خوام جواب دوستانی که می گن “هیچ هزینه ای نداره، هیچ وقتی از ما نمی گیره و اصلا هیچ تاثیری بر روی ما نداره” بدم: قطعا داره…! آدمها اکثرا مسائل روانشناسی و ابعاد روانی یک مسئله را یا جدی نمی گیرن یا فکر می کنن که کاملا تحت کنترل دارند. در رابطه با اهمیت موضوع باید بگم همین مسائل روانی می توانند به راحتی یه سهم بورسی را سبز یا قرمز کنند، یه کاندید را رئیس جمهور بکنند، فروش یه برند را با یک تبلیغ… ادامه مطلب »
سلام. درباره بعد روانی که گفتی من 2 سال کلش بازی کردم بعدش گذاشتم کنار. خیلیا که در حد معتاد به بازی کلش بودن بازم گذاشتن کنار. بعضیا جم میخریدن و پول بابت خرید بازی میدادن و.. که به خودشون مربوطه ولی من شخصا چون قبلا کلش بازی کردم میدونم که وقتی بازی ای رو روزی 12 ساعت بازی میکردم گذاشتم کنار اینم اگه موفق نشه راحت میذارم کنار و هیچ روانم هم بهم نمیریزه. با فرض موفق نشدنش هم روزی یبار میزنم روی دکمه اش خیلی وقتها هم یادم میره 1 روز خاموش میمونه.
اگه پروژه به مشکل بخوره دلیلش اون کله گنده هایی هستن که ماینر تولید میکنن پس هرکس به ضررش باشه صداش در میاد حالا این پروژه کلاهبرداریه؟خب پول که از من نگرفتن…سیستمم هک نکردن…وقتمم نگرفتن….حتی به گوشیمم آسیب نرسیده….فقط ۲۴ ساعتی یه بار بری یه رعد بزنی و خلاص…ن اینترنت میخاد ن میخاد پول بدی ماینر بخری نه لازه آنلاین باشی حتی اگه زیرمجموعه هم نداشته باشی باز ماین میکنه….حالا روزی ۱۰ ساعت داریم تو واتس اپ چت میکنیم یه ثانیه هم بریم یه رعد بزنیم اگه پروژه گرفت که چ بهتر اگرم شکست خورد ی برنامه از گوشیت پاک… ادامه مطلب »
هیچ پولی آسان بدست نمیاد. بنظرم در بهترین حالت این شبکه با پری ماین و در اختیار گذاشتن توکن های رایگان بعد از اینکه به مارکت هم اضافه بشه چیزی جز فروشنده نداره و در نهایت بازم میشه یه شت کوین.
بازم فکر کنین اگه قرار باشه کسی هزینه نکنه و همه مثل شما توکن رایگان بگیرن و بعد بفروشن، چه اتفاقی برای کوین میوفته؟
سلام دوست گرامی
مگر سایر ارزهای دیجیتالی در ابتدا رایگان نبودند ؟ در ثانی قطعا یک سقف عرضه رایگان خواهد بود و سپس بازار آن قفل شده و در نتیجه خریداران باید برای سهام آن هزینه کنند و آنجاست که این ارز به ارزش می رسه ، در مورد سایر ارزها هم پس از عرضه نقدی بواسطه متقاضی فروش بالا شاخص منفی شده و سپس به روال واقعی خود بازگشته .
اگر هایپ در جهت مارکتینگ صحیح استفاده بشه بنظرم خیلی هم خوب هست. اما این قضیه با اینکه خود هایپ و زیر مجموعه گیری مورد هدف قرار بگیره خیلی متفاوت هستند!
از خودتون بپرسین، شما با موبایل واقعا ماین میکنین و یا فقط دارن یه کوین مجانی بهتون میدن که فکر کنین دارین ماین انجام میشه؟؟
بهتره به عرضتون برسونم که پای یک پروژه تز دکتری دانشگاهی است و شکی در آن نیست، و اینکه گفتن احتمالا در آینده تغییرات زیادی در اون اتفاق می افته بحث اینه که پروژه به سمت مرحله کاربردی میره یا نه. و به نظر من دلیلی بر کلاهبرداری نیست. دوم اینکه پلی یک کوین است و نه توکن. پس در آینده اینکه بخوان در مرحله کابردی توکن به مردم بفروشن کمه. سوم اینکه خیلی از آپ های مطرح و پول ساز اول یک پروژه دانشجویی بوده، مثل فیسبوک
با بررسی هایی که انجام شد بیشتر به یک پروژه مارکتینگ شبیه تا یک پروژه ارزهای دیجیتال کاربردی. البته این رو هم باید اضافه کنم که به دلیل اینکه پای هنوز شبکه خودش رو نداره و روی استلار قراره عرضه بشه پس یه توکن روی بلاکچین استلار محسوب میشه و نمیتونه کوین باشه. مگر اینکه شکبه خودش رو راه اندازی کنه که هنوز چیزی در این رابطه نگفته. ما نظرمون رو گفتیم اما تصمیم آخر با شماست.
دادن اطلاعات و اگاهی بهتر از عامل بازدارنده شدنه
شما منو یاد یکی از دوستام تو زمانیکه بیت تازه اومده بود میندازید just منفی
هرچی بلد باشید بازم نمیتونید هدف بانیان شرکت رو متوجه بشوید هرچند خود بیت هم هنوز تازه وارده
بله دقیقا من هم سعی کردم آگاهی رسانی کنم. مطمئنا اگر خوب بود ازش تعریف میکردم. اگر نکات مثبتی وجود داره که از دید من پنهان بوده شما بیان کنید. حتما استقبال میکنم چون ممکنه من هم اشتباه کرده باشم.
نمیدونم چرا یکسری از ما ها روی چیزی که حتی درصدی روش کار نکردیم و تجربش را نداریم “تعصب” داریم. خب دوستان عزیز که شاکی هستید برید توی بلاگهای خودتون از خوبیهای این بنویسید و تصمیم گیری را به خواننده بسپرید، خواست استفاده میکنه نخواست …
آزادی بیان تا جایی هست که توهین نکنید به شخص یا گروهی…
یکسری واقعا بی ادب هستند و نمیشه کاریش کرد ولی امان از وقتی که این بی ادبی با تعصب همراه بشه.
دوستان “جادی” هم یک پستی گذاشته توی بلاگش میتونید اونم ببینید، بنظرم کمی بهتر ماجرا رو شرح داده
ممنون از نظر سازندتون
واقعا تعصب ادم کور میکنه
جادی عزیز که هیچ خدا هم بیاد بگه سرکارید این ادمها بازم سرازیر اند تو دره نا اگاهی خودشون واقعا صد دلیل توی این مقاله اوردند اقا پویا بازم میان توهین میکنن
دوست عزیز مسئله جایی دیگه ست وگرنه هم حرف درست رو باید شنید هم نادرست رو اما وقتی یه نگاهی به وب سایت های ایرانی میندازید متاسفانه فقط کوبوندن پای رو میبینید در صورتی که اگر یک سرچ معمولی انگلیسی بزنید متوجه تفاوت نوشتاری وب سایت های انگلیسی با ایرانی میشین . متاسفانه تو ایران شدیدا یک عده سود میبرن که ساز مخالف با پروژه ها بزنن. در صورت موفقیت این پروژه در آینده هم خیلی راحت میان میگن ما که نوشتیم آزمایشیه و احتمال موفقیتش هست واقعا دیوار درویی تو ایران خیلی بلنده هیچ کشوری تو دنیا اینقدر دورو… ادامه مطلب »