مدیریت زمان

تاریخ بروز رسانی: 1400/04/29

مدیریت زمان برای آموزش بورس


تقریبا همه ما در طول زندگی خودمان با این چالش روبه‌رو شدیم که چگونه وقت و زمان خود را تنظیم کنیم که به همه کارهایمان برسیم. برای این کار در وهله اول باید با مدیریت زمان و اهمیت آن آشنا باشیم.

بنجامین فرانکلین یکی از بنیان‌گذاران ایلات متحده بود که اعتقاد داشت "زمان مثل پول است". همان‌طور که سعی در بودجه‌بندی و مدیریت پولمان داریم، باید زمانمان را هم مدیریت کنیم.

در این مطلب سعی داریم در رابطه با چگونگی مدیریت زمان، برای یادگیری یک مهارت استفاده کنیم. این مهارت‌ها می‌توانند هرچیزی باشند، مثل یادگرفتن یک زبان خارجی، اصول اولیه و بنیادین طراحی، برنامه‌نویسی و حتی آشپزی.

اما از آنجایی که ما در زمینه بازارهای مالی، بورس، اختیار معاملات و.... فعالیت می‌‌کنیم، ترجیح دادیم که مساله مدیریت زمان را برای یادگیری بورس بررسی کنیم.


در این مقاله می خوانید

اما شیوه کار به‌طور کلی یکسان است و همیشه می‌توانید از این روش برای مدیریت زمان بطور صحیح در یادگیری به‌عنوان یک مهارت و ایجاد تعادل در جنبه‌های مختلف زندگی خود استفاده کنید.

هدف‌گذاری!

تعیین اهداف و مقصد نهایی، باعث جهت‌دهی ذهنی شما می‌شوند. با هدف‌گذاری می‌توانید بفهمید که چه چیزهایی ارزش صرف وقت دارند و چه چیزهایی باعث هدر رفتن وقت شما می‌شوند.

هدفی که انتخاب می‌کنید بهتر است معقول، دست‌یافتنی و قابل ارزیابی باشد. این که من بخواهم در یک هفته صفر تا صد معامله‌گری را بیاموزم امری غیرمعقول است. البته به سطح دانش فعلی شما هم بستگی دارد.

برای مثال من با چگونگی فیلترنویسی و تابلوخوانی آشنایی دارم، فیلتر مورد نظر را می‌نویسم و سهم‌هایی با مشخصات مورد نظر من آورده می‌شود. اما نمی‌دانم چه زمانی سهم را بخرم! پس دیگر لازم نیست فیلترنویسی بیاموزم، یک راست سراغ دوره آموزشی تحلیل تکنیکال می‌روم.

پس هدف من یادگیری تحلیل تکنیکال در سطح معمولی در یک بازه زمانی مشخص دو تا سه هفته‌ای خواهد شد.

پس تعیین هدف، یک گام بسیار مهم و ضروری در مدیریت زمان است. شما می‌توانید متناسب با اهداف شخصی و شغلی معقولِ خود به مدیریت زمان بپردازید.

اولویت‌بندی

رسیدن به اهداف معمولا کار راحتی نیست. افراد می‌توانند در یک زمان خاص چند هدف مختلف داشته‌ باشند. مثلا من علاوه‌بر معامله‌گری به طراحی نیز علاقه‌مند هستم.

سوالی که از خودم باید بپرسم این است که طراحی برای من ارجحیت دارد یا معامله‌گری؟

فرض کنید من می‌خواهم به یک معامله‌گر حرفه‌ای تبدیل شوم. حالا باید ببینم برای رسیدن به این هدف چه کارهایی لازم است انجام بدهم؟ آیا واقعا این کارها به من کمک می‌کند تا به اهدافم برسم؟

برای مثال اگر بخواهم در بورس ایران به‌صورت حرفه‌ای فعالیت کنم، چه کاری باید انجام بدهم؟

افرادی هستند که می‌گویند بورس ایران دستوری عمل می‌کند اما من با این جمله چندان موافق نیستم. اخبار و سخنان افراد می‌توانند بر بازار تاثیر داشته باشند ولی این تاثیرات همیشگی نیست. مثلا اگر دید من بلندمدت بود و من با اصول اولیه سرمایه‌گذاری و بورس آشنایی داشتم. سهام شرکتی را می‌خریدم که وضعیت بنیادی و سوددهی خوبی داشته باشد، در این صورت از ریزش‌ها ناراحت نمی‌شدم. سپس با استفاده از تحلیل تکنیکال نقاط ورود و خروج بازار را پیدا می‌کردم.

عوامل متعددی در اولویت بندی‌های ما تاثیر دارد. هنگام ورود به هر حرفه‌ای اولین سوالی که باید بعد از تعیین هدف از خود بپرسید، این است که مشخص کنید اطلاعات و دانش شما در آن زمینه چقدر است؟ مثلا اگر هدف اصلی من نقاشی با رنگ روغن بود، از ابتدا سراغ رنگ روغن می‌رفتم یا سعی می‌کردم با مفاهیم پایه و اولیه طراحی آشنا شوم؟

تهیه چک لیست!

یک لیست از کارهایی که قصد دارید در طول روز انجام دهید، تهیه کنید. بعضی‌ها می‌گویند که تمامی کارها را به خاطر می‌سپاریم.

این‌ها همان‌هایی هستند که روزی چند بار می‌گویند «ببخشید! انقدر کار داشتم کاملا فراموش کردم!.» این که همه چیز را به خاطر بسپاریم، شدنی نیست.

منظور این نیست که امکان ندارد، منظور این است که اگر تعداد کارهایی که باید انجام دهید زیاد باشد، ممکن است یکی یا دوتا از آن فراموش شود.

کارهای مهم و اولویت‌دار را در بالای لیست خود قرار دهید و سعی کنید آن‌ها را زودتر انجام دهید.

خط زدن وظایف انجام داده شده یا زدن تیک در کنار آن‌ها می‌تواند به شما اطمینان دهد که در حال حرکت به جلو هستید.

می‌توانید از اپ‌های آنلاین مثل گوگل تسک هم استفاده کنید. 

برنامه‌ریزی کارها

با خلق و خوی خود آشنا شوید. چه زمانی از روز عملکرد بهتری دارید؟

بعضی‌ها ابتدای روز خلاق‌ترند، بعضی‌ها عصر و حتی نیمه‌های شب. برای مدیریت زمان بهتر برنامه‌ای بچینید که بتوانید کارهای مهم خود را در این زمان‌ها انجام دهید.

زمان‌های پرت خود را شناسایی کنید و سعی کنید از این زمان‌ها به‌صورت بهینه استفاده کنید. مثلا می‌توانید از گشتن بی‌هدف درصفحات مجازی بگذری و بجای آن ورزش کنید و یا در هنگام رانندگی یا مرتب کردن خانه از پادکست‌های آموزشی استفاده کنید.

به دلیل اهمیت موضوع برنامه‌ریزی و مدیریت زمان، دفترهای برنامه‌ریزی روزانه طراحی شده‌اند. برنامه‌ریزی لزوما نباید روزانه باشد، برنامه‌ریزی هفتگی یا ماهانه نیز می‌تواند در این راه به شما کمک کند.

متمرکز شوید!

نمی‌دانم برای شما هم پیش آمده یا نه، اما بعضی‌ها دوست دارند چندین کار را به‌طور همزمان انجام دهند.

بررسی‌ها نشان داده که انجام دادن چند کار به‌طور همزمان به 20 الی 40 درصد زمان بیشتری نیاز دارد، نسبت به زمانی که تنها روی یک کار تمرکز می‌کنید. علاوه‌بر این، کیفیت عملکردی شما کاهش خواهد یافت. با متمرکز شدن تنها روی یک کار می‌توانید مدیریت زمان بهتری داشته باشید. تکمیل وظایف به‌ترتیب باعث استفاده بهتر از زمان می‌شود.

منحرف نشوید!

از چیزهایی که باعث حواس‌پرتی شما می‌شوند دوری کنید.

حتی یک پیام کوچک هم می‌تواند باعث پرت شدن حواس شما شود. حواس پرتی علاوه‌بر کند کردن روند فعالیت شما، بهره‌وریتان را نیز کم می‌کند.

آنچه که شما را از انجام کارهای اصلی دور می‌کند، شناسایی کرده و از آن فاصله بگیرید. از طریق این کار می‌تواند در مدیریت زمان بهترین نتیجه را کسب کنید و بازدهی بهتری داشته باشید.

عقب نیاندازید!

تاخیر ایجاد کردن در انجام کارها، می‌تواند شما را برای همیشه از انجام آن کار منصرف کند. همیشه با خود بگویید که معمولا بهترین زمان برای انجام یک کار اکنون است. این که قبول کنید شروع یک کار تنها چند دقیقه یا چند روز وقت شما را بگیرد، گام بزرگی در انجام آن است. بعضی مواقع کاری را شروع می‌کنید و سپس می‌بینید که می‌خواهید تا انتهای آن حرکت کنید.

نفس‌گیری کنید

بارها برای خود من پیش آمده که یک کله حدود چند ساعت کار کرده باشم. مدام با خود می‌گفتم این را تمام کنم و سپس استراحت کنم. اما دیدم که از این طریق بهره‌‌وری من کاهش پیدا می‌کند.

در واقع استراحت کردن اتلاف وقت نیست، پس برای حفظ کیفیت هم که شده بین کار کمی استراحت کنید. با این استراحت مغز شما دوباره انرژی خود را به‌دست می‌آورد.

بین کار و یادگیری چیزی بخورید، معده خالی انرژی کافی برای شما ایجاد نمی‌کند.

نه بگویید!

به چیزهایی که مهم نیستند و در اولویت قرار ندارند، نه بگویید. چه در محیط کار، چه در زندگی روزانه، چه هنگام یادگرفتن مهارت خاصی و...

فرض کنید من متمرکز در حال کار کردن روی موضوعی هستم، دوستم پیام می‌دهد که بیرون برویم.

من می‌توانم یادگیری را به تعویق بیاندازم و بیرون بروم. اما این تعویق انداختن تا کی ادامه خواهد یافت؟

نه گفتن مهارتی است که به راحتی به‌دست نمی‌آید.

خود را به چالش بکشید

خود را به چالش بکشید. سعی کنید چیزهایی را که یاد گرفتید، به دیگران آموزش دهید.

از طریق انجام این کار می‌توانید یک ارزیابی از عملکرد خود داشته باشید.

این که من ادعا کنم با بازار رمز آشنایی دارم، اما نتوانم به کسی بگویم که بلاک‌چین چیست و یا بیت کوین چگونه استخراج می‌شود، یادگیری من را زیر سوال خواهد برد.

یادگیری و آموزش یک مهارت، یک شبه رخ نخواهد داد اما با مدیریت زمان و برنامه‌ریزی سریعتر انجام می‌شود. برای یادگیری یک مهارت می‌توانید از دیگران هم سوال بپرسید و فقط به اطلاعات خود اکتفا نکنید.
می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید.

4.2/5 - (13 امتیاز)

درباره نویسنده

فائزه حیدری

به‌عنوان یک کارشناس ارشد مالی، برای من پول و مدیریت سرمایه بسیار جذاب است. از این جهت که بتوانم براساس مطلوبیت‌های خودم تصمیم بگیرم، نه براساس موجودی حساب بانکی‌ام.

اشتراک
اطلاع از
guest
2 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
محمدحسین رحیمی
محمدحسین رحیمی
3 سال پیش

درود .. بسیار عالی بود . موید باشید / .

صنا جهانی
صنا جهانی
3 سال پیش

عالی بود مرسی

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

2
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!