انتخاب کوین

تاریخ بروز رسانی: 1400/12/01

معیارهای انتخاب کوین در ارزهای دیجیتال


چه کوینی بخرم و چه کوینی نخرم؟ این سوال افراد زیادی است که به‌تازگی وارد حوزه ارزهای دیجیتال می‌شوند. در اوایل شکوفایی ارزهای دیجیتال، کل بازار تنها به چند کوین خاص منتهی می‌شد. اما با پیشرفت تکنولوژی در زمینه بلاکچین، امروزه (2020) با بیش از 3000 کوین مختلف روبرو هستیم که هر روز نیز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. همین موضوع باعث می‌شود که ما ندانیم  چگونه کوین مناسب را از بین این همه کوین‌های مختلف در بازار انتخاب کنیم. به‌عبارت دیگر معیار انتخاب کوین در ارزهای دیجیتال چیست؟ چه مواردی را باید برای این کار مدنظر قرار دهیم. اگر شما هم می‌خواهید به شیوه‌ای بهتر و حرفه‌ای‌تر در این بازار سرمایه‌گذاری کنید، تا آخر این مقاله را به‌دقت مطالعه کنید.


در این مقاله می خوانید

علت گستردگی ارزهای دیجیتال

چرا این همه کوین داریم؟ به جرات می‌توان گفت که با معرفی بلاکچین به دنیای امروزی دریچه‌ای جدید به‌سوی دنیا باز شده است. درواقع باید بلاکچین را نقطه عطفی در تکتولوژی و صنعت آینده دنیا دانست که می‌تواند مثل اختراع برق یک انقلاب صنعتی در دنیا ایجاد کند. شاید اگر مخترع برق هم امروز زنده بود، از نحوه استفاده ما از برق و پیشرفت تکنولوژی در زمینه ساخت دستگاه‌های برقی مثل تلویزیون و گوشی موبایل و... به‌شدت تعجب می‌کرد. آینده دنیا با بلاکچین نیز همین‌قدر می‌تواند برای ما اعجاب انگیز باشد.

انتخاب کوین در ارزهای دیجیتال

واقعیت این است که جلوی تکنولوژی را نمی‌توان گرفت. بازار ارزهای دیجیتال هم بعد از به‌وجود آمدن بیت‌کوین تغییرات بسیار زیادی کرده است. هر روز پروژه‌ها و ایده‌های جدیدی وارد این بازار می‌شوند که هر کدام از آن‌ها می‌توانند خود دریچه‌ای جدید به‌سوی دنیا باز کنند. کسی از آینده خبر ندارد. شاید در دنیای آینده همه‌چیز بر پایه‌ بلاکچین ساخته شود. شهری غیرمتمرکز، دولتی غیرمتمرکز. کشوری غیر متمرکز.

به همین علت است که تنها پس از گذشت یک دهه از آغاز فعالیت ارزهای دیجیتال، شاهد این هستیم که هر روز سرمایه‌های جدیدی به این بازار سرازیر می‌شوند.

جهت انتخاب کوین خوب چه ویژگی‌هایی را باید مد نظر داشت؟

نکات زیادی هستند که می‌توانند در انتخاب یک کوین مهم و تاثیرگذار باشند. اولین ویژگی آن همسو بودن آن با ماهیت وجودی ارزهای دیجیتال است. ماهیت این بازار نیز برپایه به‌روز بودن و پیشرو بودن در زمینه بلاکچین استوار است. اگر این مساله را باز کنیم نکات مهمی را درمی‌یابیم. در ادامه سعی داریم به برخی از این نکات برای انتخاب کوین بهتر اشاره کنیم.

متمرکز یا غیرمتمرکز بودن

یکی از نکته‌هایی که بلاکچین به‌دنیا معرفی کرد و آموخت، بحث غیرمتمرکز بودن است. متمرکز بودن سیستم‌های امروزی در دنیا باعث ایجاد فساد شده است. این فساد تنها با طرح موضوع غیرمتمرکز بودن می‌تواند رفع شود.

فرض کنید قراردادی بین من و شما بسته می‌شود و از آن فقط یک نسخه دست من وجود دارد. این نمونه یک قرارداد متمرکز است. در این حالت من هر بندی که بخواهم می‌توانم به قرارداد شما اضافه یا از قرارداد حذف کنم. اما اگر این قرارداد در دو نسخه تهیه شود، شما اعتماد بیشتری می‌کنید. ضمن این که هنوز خطر سرقت و یا دست بردن در دو نسخه قرارداد نیز وجود دارد.

حالا چه اتفاقی می‌افتد وقتی من به شما بگویم قرارداد ما در بی‌نهایت نسخه منتشر و یک نسخه از آن بین تمام مردم جهان تکثیر شده است. اینجا دیگر کسی قادر به تقلب در قرارداد بین ما نیست. اکنون شما هم قدرت غیرمتمرکز بودن را درک کرده‌اید.

انتخاب کوین

پس اگر کوینی که انتخاب می‌کنیم غیرمتمرکز نباشد، این ریسک را هم باید بپذیریم که امکان تقلب را نیز دارد. به‌عنوان مثال بیتکوین، لایت کوین، اتریوم، دوج کوین، ترون، لیسک و... همگی جزو ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز بازار هستند.

آیا همیشه متمرکز بودن بد است؟

خیر، همیشه هم کوین متمرکز بد نیست. به‌عنوان مثال استیبل کوین‌های زیادی که در بازار حضور دارند نحوه مدیریت و توزیع متمرکز دارند. مثل تتر (Tether) و یا کوین‌هایی که مربوط به اکسچنج‌ها می‌شوند و مالک آن‌ها اکسچنج مربوطه هستند، مثل بایننس کوین (BNB). اما باید بدانیم که فلسفه وجودی این نوع کوین‌ها به شرکت پشتیبانش مربوط است. به‌عبارتی دیگر اگر روزی شرکت تتر وجود نداشته باشد، کوین تتر نیز وجود نخواهد داشت.

برای انتخاب کوین مناسب، همیشه رتبه آن در بازار را چک کنید!

یکی از مهم‌ترین عواملی که در انتخاب کوین خوب موثر است، رتبه آن کوین در بازار است. در دهه گذشته پروژه‌های بسیار زیادی سعی کردند در این بازار جایی برای خود پیدا کنند، اما با گذشت زمان، بسیاری از این پروژه‌ها با شکست مواجه شدند و از بین رفتند. برای چک کردن رتبه کوین مورد نظر، یکی از بهترین سایت‌هایی که می‌توانید به‌عنوان سایت مرجع به آن نگاه کنید، سایت Coinmarketcap.com است.

با مراجعه به این سایت در ابتدا با یک لیستی مواجه می‌شوید که به ترتیب و براساس "ارزش بازار" کوین‌ها را رتبه‌بندی کرده است. در لیست فوق هرچه کوین مورد نظر رتبه بالاتری داشته باشد، دارای اعتبار بیشتری است. توصیه می‌شود که اگر به‌دنبال ریسک کم هستید از رتبه یک تا رتبه پنجاه را زیر نظر بگیرید. اگر تحمل ریسک بیشتری دارید، تا رتبه 100 را مورد نظر قرار دهید. کوین‌هایی که زیر رتبه 100 قرار دارند، می‌توانند ریسک بالایی برای سرمایه‌گذاری محسوب شوند.

انتخاب کوین

حجم معاملات روزانه برای انتخاب کوین های برتر

از دیگر عوامل مهم برای انتخاب کوین در ارزهای دیجیتال، در نظر گرفتن حجم معاملات روزانه و مقایسه آن با مقدار حجم سرمایه خودتان است. این مساله برای سرمایه‌گذارانی اهمیت بیشتری دارد که حجم سرمایه زیادی را می‌خواهند وارد بازار کنند.

بازار ارزهای دیجیتال در مقایسه با بازارهای جهانی دیگر بسیار کوچک است. این مساله باعث می‌شود که هنگام معاملات، قیمت کوین‌ها به شدت دچار نوسان شود. به‌عنوان مثال فرض کنید شما می‌خواهید به قصد سرمایه‌گذاری، 5000 دلار از یک کوین خرید کنید. اگر حجم معاملات روزانه آن کوین 10 هزار دلار باشد، معامله شما به‌تنهایی 50% از حجم معاملات روزانه کوین مورد نظر را پوشش می‌دهد. این مساله می‌تواند هنگام خرید و فروش برای شما مشکل ایجاد کند. زیرا فروشنده لازم برای پر کردن حجم معامله شما در آن روز وجود ندارد.

انتخاب کوین

حجم معاملات روزانه کوین‌های مختلف در سایت Coinmarketcap و از ستون Volume (24h) قابل مشاهده است. توجه داشته باشید که حجم معاملاتی که مشاهده می‌کنید، مجموع حجم معاملات آن کوین در تمامی اکسچنج‌های موجود است. برای دیدن دیتای حجم معاملات روزهای گذشته نیز می‌توانید با کلیک روی هر کوین و از تب Historical Data حجم معاملات کوین در روزهای گذشته را نیز مشاهده کنید.

انتخاب کوین در ارزها دیجیتال

بررسی White Paper پروژه‌

یکی از عوامل مهم برای انتخاب کوین خوب، بررسی پروژه و تکنولوژی به‌کار گرفته شده در آن است. با پیشرفت بلاکچین هر روز تکنولوژی‌های جدیدی در قالب پروژه‌های مختلف به بازار افزوده می‌شوند. توصیه می‌شود که دارایی‌های خود را در حوزه ارزهای دیجیتال به روز نگهدارید و روی پروژه‌های به‌روز‌تر سرمایه‌گذاری کنید.

مقالات پیشنهادی : HODL چیست؟

برای اطلاع از نحوه عملکرد و بررسی تکنولوژی به‌کار رفته در کوین‌ها می‌توانید از طریق سایت Coinmarketcap روی کوین مورد نظر کلیک کنید. صفحه جدیدی برای شما نمایش داده می‌شود که در پایین آن به اختصار توضیحی (انگلیسی) راجع به این که ماهیت کوین چیست و چگونه کار می‌کند ارائه شده است. برای بررسی بیشتر باید به سایت اصلی پروژه (در همان صفحه لینک شده است) مراجعه کنید و White Paper پروژه را مطالعه کنید.

نکته: پروژه‌هایی که White Paper ندارند یا توضیحات دقیق و جامعی از نحوه عملیاتی شدن ایده‌هایشان ارائه ندهند، برای سرمایه‌گذاری ریسک بیشتری دارند.

بررسی اعضای تیم

یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر انتخاب کوین در ارزهای دیجیتال، بررسی اعضای تیم پروژه است. اگر افرادی که اعضای تیم پروژه هستند، افراد با سابقه و متخصص این حوزه باشند، پروژه احتمال موفقیت بیشتری خواهد داشت. همچنین اگر افراد مشهوری از این پروژه حمایت کنند یا در آن مشارکت داشته باشند نیز، اعتبار پروژه بیشتر خواهد بود. به‌عنوان مثال اگر به شما یک خودروی لوکس از یک برند ناشناس معرفی کنند، معمولا حاضر به خرید آن نیستید. اما اگر بدانید که این برند ناشناس تحت لیسانس یک شرکت بسیار معتبر در زمینه خودروسازی در جهان تولید شده است، اوضاع فرق می‌کند. حالا شما اعتماد بیشتری به آن برند ناشناس می‌کنید.

به همین دلیل در کوین‌های مختلف این که چه کسانی در تیم حضور دارند و چه کسانی از آن‌ها حمایت می‌کنند، مهم هستند. برای این کار باید از طریق سایت اصلی پروژه ببینید که اعضای اصلی تیم چه کسانی هستند و سابقه آن‌ها را از طریق فعالیت در اکانت‌های اجتماعی و جستجوی گوگل مطالعه کنید. لازم به ذکر است این عملیات شاید ابتدا کمی سخت به‌نظر برسد؛ اما سوال مهم این است که چقدر برای سرمایه خودتان اهمیت قایل هستید. مطمئن باشید با کمی تلاش و کسب تجربه این کار برایتان راحت خواهد بود.

انتخاب کوین در ارزها دیجیتال

تاثیر تعداد کل کوین‌ها بر قیمت

این نکته درواقع یک رابطه بین عرضه و تقاضا است. کاهش مقدار عرضه می‌تواند در بالا رفتن قیمت تاثیر داشته باشد. در ارزهای دیجیتال هم همین موضوع صادق است. هرچه تعداد کل کوین‌های شبکه در یک کوین کمتر باشد، روی قیمت تاثیر بیشتری خواهد داشت.

برای این که تعداد کل کوین‌ها را ببینیم از طریق سایت Coinmarketcap روی کوین مورد نظر کلیک می‌کنیم. در صفحه جدید می‌توانیم مقدار کل کوین‌های شبکه و همچنین مقدار کوین‌های درگردش را ببینیم.

انتخاب کوین در ارزها دیجیتال

تعداد اکسچنج‌های پشتیبانی کننده

با توجه به تحریم بودن ایران در بسیاری از اوقات پیش می‌آید که ما برای سرمایه‌گذاری کوینی خریداری می‌کنیم، اما بعد از مدتی می‌بینیم که اکسچنج‌هایی که می‌توانستیم کوین‌های خود را در آن مبادله کنیم، اقدام به حذف آن کوین از لیست بازار خود می‌کنند. در این‌صورت ما برای فروش کوین‌های خود به مشکل برخورد می‌کنیم. برای پیشگیری از وقوع چنین مشکلاتی بهتر است قبل از خرید یک کوین چک کنیم که حتما چند صرافی معتبر از آن کوین پشتیبانی می‌کنند.

واضح است که هرچه تعداد صرافی‌های بیشتری در دنیا از کوین مورد نظر پشتیبانی کنند، اعتبار کوین بیشتر است. در این‌صورت ریسک سرمایه‌گذاری ما هم کاهش می‌یابد.

هشدار ریسک

 باید این را بپذیریم که همان‌طور که در ارزهای دیجیتال، صعودها بزرگ هستند، ریزش‌ها نیز بلندمدت و طولانی هستند. یعنی ممکن است قیمت یک کوین بعد خرید به 0.1 یا 0.01 قیمت خرید شما هم برسند. پس در انتخاب کوین و زمان خرید و فروش آن باید دقت ویژه‌ای کنیم.

بررسی سابقه قیمتی

بررسی سابقه قیمتی کوین‌ها یکی دیگر از عواملی است که می‌توانید برای انتخاب کوین درنظر بگیرید. با نگاه کلی به نمودار برخی از کوین‌ها می‌توانیم مقدار ریسک و ریوارد سرمایه‌گذاری خود را متوجه شویم. برای این کار مقدار فاصله از سقف تاریخی و کف تاریخی را به‌عنوان معیار اصلی سنجش ریسک و ریوارد درنظر می‌گیریم.

هشدار ریسک: باید این را بپذیریم که همان‌طور که در ارزهای دیجیتال، صعودها بزرگ هستند، ریزش‌ها نیز بلندمدت و طولانی هستند. یعنی ممکن است قیمت یک کوین بعد خرید به 0.1 یا 0.01 قیمت خرید شما هم برسند. پس در انتخاب کوین و زمان خرید و فروش آن باید دقت ویژه‌ای کنیم.

برای این کار باید در نمودار، موقعیت قیمت فعلی کوین را با سقف و کف تاریخی آن در گذشته چک کنیم:

  • اگر کوینی در طول تاریخ حضور خود در بازار هیچ‌گونه صعودی نداشته باشد، نمی‌تواند کوین خوبی برای سرمایه‌گذاری باشد.
  • اگر فاصله قیمت تا کف بیشتر از فاصله قیمت تا سقف باشد، خرید آن کوین ریسک بیشتری خواهد داشت.
  • اگر یک کوین از کف تاریخی خود پایین‌تر رفته باشد و آثار برگشتی در آن وجود نداشته باشد، خرید مناسبی برای سرمایه‌گذاری نیست.

سخن آخر، معیارهای انتخاب کوین

سرمایه‌گذاری در ارزهای دیجیتال نیاز به تجربه و شناخت کافی در این حوزه دارد. باتوجه به پوشش اخبار توسط رسانه‌ها در کشورمان، دیگر می‌توان گفت که تقریبا عموم مردم حداقل اسم ارزهای دیجیتال و بیت‌کوین را شنیده‌اند. اما از طرفی دیگر آمار کلاهبرداری‌ها در این حوزه روز به روز بیشتر می‌شود. جالب است که بدانید این امر از عدم آگاهی کافی در این حوزه نشات می‌گیرد. یعنی مردم می‌دانند چیزی به‌نام ارزهای دیجیتال برای سرمایه‌گذاری وجود دارد؛ اما راه و چاه آن را نمی‌دانند و پول‌های زیادی را بابت کسب تجربه از دست می‌دهند. پس اگر قصد سرمایه‌گذاری در این حوزه را دارید، هرچه می‌توانید اطلاعات خود را به‌روز نگه‌دارید تا بتوانید در نهایت به نتیجه بهتری دست‌یابید.

4.4/5 - (30 امتیاز)

درباره نویسنده

پویا بهایی‌پور

من در بازارهای مالی سود نمی‌کنم بلکه زندگی می‌کنم. نتیجه تمامی مطالعه و تحقیقات من در این حوزه به همین یک جمله خلاصه می‌شود. تا بدانجا رسید دانش من، که بدانم همی که نادانم.

اشتراک
اطلاع از
guest
8 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
Mostafa
Mostafa
2 سال پیش

درود و خدا قوت خدمت شما دوستان عزیز. خیلی ممنون بابت این مطالب مفید و موثر و آموزشی که به ما یاد میدین. به امید موفقیت و پیشرفت شما وهمگی دوستان که تو این راه قدم گذاشتن 🌹🌹🌹🌹

JAVAD
JAVAD
3 سال پیش

خداقوت مقاله خیلی خوبی بود.ویژگی های ارز خوب رو بررسی کردم ومدتیه درمورد ارز بیکسبی کوین تحقیق میکنم ویژگی های این مقاله رو که نوشته بودید داره میخواستم نظر شما روهم بدونم .ممنون

میثم
میثم
3 سال پیش

مقاله خوبی بود. بابت اطلاعات مفیدی که به اشتراک گذاشتین سپاسگزارم.

محمد
محمد
3 سال پیش

مقاله خوبی بود

سید مجتبی موسوی
سید مجتبی موسوی
3 سال پیش

ممنون بابت زحمتی که می کشید .

مجید یوسفی
مجید یوسفی
3 سال پیش

عالی و مفید

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

8
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!