تاریخ بروز رسانی: 1400/04/29

۱۰ قاعده طلائی سرمایه‌گذاری موفق


سرمایه‌گذاری به معنای به تعویق انداختن مصرف فعلی برای به دست آوردن منافع بیشتر در آینده است. در حقیقت سرمایه‌گذار به امید به دست آوردن سود بیشتر در آینده از ارزش‌های کنونی چشم پوشی می‌کند. اما باید همیشه نکاتی را برای یک سرمایه‌گذاری موفق مد نظر قرار داد. در این بلاگ به چند نکته اشاره شده است.

۱) شیفته و مبهوت بازده های گذشته نشوید. سرمایه‌گذاری خود را منطبق با نیازهای خود انتخاب کنید
پژوهش‌ها نشان داده اند که عموما” عملکرد گذشته‌ی بازار ضامن بازده‌های آینده نیست. از این رو سرمایه‌گذاری‌ها را بر اساس ویژگی هایشان انجام دهید. صرفا” به عملکرد گذشته دل نبندید. به عبارت دیگر احساساتی عمل نکنید.

۲) تنها از یک روش برای انتخاب سرمایه‌گذاری استفاده نکنید
حتی خبرگان سرمایه‌گذاری نیز بعضا” در پیش‌بینی حرکت‌های بازار و تعیین بهترین زمان خرید موفق نیستند . همه ممکن است اشتباه کنند فقط کسانی اشتباه نمی‌کنند که هیچ‌گاه سرمایه‌گذاری نمی‌کنند. و این نیز خود بزرگ‌ترین اشتباه است. از این رو روش ناموفق یا موفق قبلی سرمایه‌گذاری ممکن است در شرایط فعلی نتیجه معکوس به بارآورد. مهم این است که از اشتباهات قبلی درس بگیریم.

۳) به طور مستمر سرمایه‌گذاری کنید
همواره فرصت‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری وجود دارد . بنابر این هر ماهه مبلغ معینی را پس انداز کنید و از فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری استفاده نمایید. سرمایه‌گذاری مستمر غالبا” شما را در برابر ضربه‌های سخت بازار ایمن می‌سازد.

۴) به سرمایه‌گذاری‌های خود تنوع ببخشید
برای به حداقل رساندن ریسک‌های سرمایه‌گذاری‌ها و افزایش بازده‌های احتمالی، به سرمایه‌گذاری خود تنوع ببخشید. سرمایه‌گذاری را می‌توان با خرید دارایی‌های مالی مانند سهام صنایع و بخش های متفاوت و اوراق مشارکت و دارایی‌های حقیقی مانند زمین و ساختمان یا دیگر دارایی های فیزیکی متنوع ساخت.

۵) به هنگام ناپایداری و بی‌ثباتی بازار، صبر و بردباری پیشه کنید
توجه داشته باشید که، به لحاظ تاریخی پس از یک کاهش بازده غالبا” افزایش بازده یا جبران نیز رخ داده است. چنانچه مجهز به یک استراتژی سرمایه‌گذاری باشید آن گاه نوسان‌های بازار آسیب جدی به سرمایه گذاری شما نخواهد رساند.

۶) حد معقولی از ریسک را بپذیرید تا از رشد باالقوه‌ی بازار سهام محروم نشوید
پرتفویی که شامل سهام، سپرده‌ی بانکی و اوراق مشارکت است ریسکش کمتر از پرتفویی است که تنها از سپرده‌ی بانکی یا اوراق مشارکت تشکیل شده است. از این رو به منظور کسب نتایج دلخواه، همواره با توجه به میزان ریسک‌پذیری خود، نسبت مناسبی از سهام را نیز در پرتفوی خود سرمایه‌گذاری نمایید. برای تعیین سطح ریسک پذیری باید ابتدا اهداف سرمایه‌گذاری خود را معین کنید. افق زمانی سرمایه‌گذاری، یکی از عوامل مهم در تعیین اهداف سرمایه‌گذاری است. سرمایه‌گذاران بلند مدت ریسک پذیرترند.

۷) همواره به بازارهای غیر مالی نیز توجه کنید
محتوا و افق سرمایه‌گذاری خود را گسترش دهید. توجه به بازارهای غیر مالی مثل مسکن، طلا، محصولات و مواد اولیه علاوه بر امکان گسترش محتوای پرتفوی پربازده، امکان تحلیل دقیق‌تر سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی را نیز می دهد.

۸) تنها بر اساس شنیده‌ها عمل نکنید
بازار سرمایه بازاری است که کالای آن اطلاعات است. اطلاعات سطوح مختلفی دارد. هر قدر اطلاعات دقیقتر باشد امکان تحلیل و پیش بینی درست تر نیز بالاتر می رود. اطلاعات شنیداری و شایعات در پایین‌ترین سطح دقت و صحت قرار دارند. محتوای شنیده‌ها ممکن است در اثر منافع گوینده، ادراک گوینده و شنونده، منابع اطلاعاتی و تفاوت‌های ادراکی به کنش‌ها غیر منطقی بینجامد. به هر ترتیب فراموش نکنید که قبل از هر سرمایه‌گذاری، بررسی و تحلیل اطلاعات درست ضروری است.

۹) با هوشیاری و آگاهی سرمایه‌گذاری کنید
همواره بر سرمایه‌گذاری های خود نظارت نمایید . سهامی وجود ندارد که شما آن را برای همیشه نگه دارید. برای یک سرمایه‌گذاری همواره زمانی برای خرید و زمانی برای فروش وجود دارد. سرمایه‌گذار موفق کسی است که این دو زمان را تشخیص دهد.

۱۰) از خدمات مشاوران مالی و سرمایه گذاری استفاده کنید
نیازها و شرایط مالی شما دائما” در حال تغییر است. از این رو مراجعه شما به متخصصان سرمایه‌گذاری به شما در ترکیب و انتخاب مناسب سرمایه‌گذاریتان کمک می نماید. غالبا” ضروری است که حداقل سالی یک بار به متخصصان سرمایه‌گذاری مراجعه کنید. توجه داشته باشید که سرمایه‌گذاری یک کار تخصصی است. بهره‌گیری از متخصصان در هر رشته‌ی کاری موجب ارتقاء بهره وری، کارایی و اثر بخشی می گردد.

اگر به سرمایه گذاری اصولی در بازار بورس علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم از دوره های آموزشی تالار بورس استفاده نمایید.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید.

4.8/5 - (17 امتیاز)

درباره نویسنده

تالاربورس

اشتراک
اطلاع از
guest
280 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
سيد حسين موسوي
سيد حسين موسوي
4 سال پیش

سلام مطالب شما خوب و راهنمايي كننده بود

فرشادجانی
فرشادجانی
4 سال پیش

درود
نظراتتان بسیار عالی واموزنده
خداقوت به شما وهمکارتان

باباخانی
باباخانی
4 سال پیش

ممنونم از راهنمایی هایتان

1 23 24 25
{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

280
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!