ویژگی‌های ارزهای دیجیتال آینده دار چیست؟

تاریخ بروز رسانی: 1401/06/30

ویژگی‌های ارزهای دیجیتال آینده دار چیست؟


بارها ممکن است که شنیده باشید که در کانال‌های تلگرامی یا سایت‌های خبری صحبت از این است که فلان ارز دیجیتال آینده دار است یا به هیچ دردی نمی‌خورد. اما باید از کجا متوجه شویم که هر کدام از آن‌ها چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

در دنیای کریپتوها ما با دو مفهوم شت‌کوین و جم‌کوین رو به رو هستیم. شت‌کوین‌ها به ارزهایی گفته می‌شود که هیچ آینده‌ای ندارند و اکثر آن‌ها پروژه‌های کلاهبرداری یا بدون پشتوانه قوی هستند که در مقطعی پامپ می‌شوند و بعد از مدتی قیمت آن‌ها به صفر می‌رسد.

در مقابل به جم‌کوین‌ها بر می‌خوریم. گروهی از رمزارزهایی که به دلیل مارکت‌کپ پایین ولی کاربردهای خوبی که داخل پروژه تعبیه شده می‌توانیم امید به رشد روزافزون قیمت آن داشته باشیم. جم‌کوین‌ها همان پروژه‌های ارزهای دیجیتال آینده دار هستند که می‌توانند سودهای بسیاری نصیب افرادی کنند که زودتر از دیگران آن‌ها را خریداری کرده‌اند.


در این مقاله می خوانید

شناسایی ارزهای دیجیتال آینده دار

برای اینکه بتوان به صورت دقیق به ارزش‌گذاری ارزهای دیجیتال پرداخت و ارزهای دیجیتال آینده دار را شناسایی کرد، نیاز به دانش فنی و اقتصادی قوی داریم که با یادگیری اقتصاد و بلاک‌چین به آن می‌توان دست یافت.

با این حال آشنایی با تحلیل بنیادی و کار کردن با دیتاهای گوناگون و کمی تحقیق می‌تواند در تشخیص آینده ارزهای دیجیتالی که تازه به بازار عرضه شده‌اند، یاری‌رسان ما باشد. در این مقاله به بررسی چند راهکار برای بررسی رمزارزها و پیدا کردن ارزهای دیجیتال آینده دار می‌پردازیم.

بررسی سایت‌های ارزیابی کریپتوها

برای بررسی ارزهای دیجیتال، اولین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که سری به سایت‌های ارزیابی رمزارزها بزنید و ببینید که ارز شما با توجه به ویژگی‌هایی که دارد در چه رده‌ای قرار دارد.

مهم‌ترین سایتی که این گروه اطلاعات را در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد، کوین مارکت‌کپ است که توانسته به عنوان مرجع اصلی ارزهای دیجیتال و بررسی آن‌ها قدم بردارد.

در سایت کوین مارکت کپ شما با یک رده‌بندی ارزهای دیجیتال بر اساس معیارهای گوناگون همچون ارزش بازار یا Marketcap رو به رو هستید که اولین شاخص بررسی این سایت است. علاوه بر این میزان فعالیت و حجم معامله در 24 ساعت و همچنین لیست شدن ارز دیجیتال در صرافی‌های گوناگون را می‌توان در این سایت دید.

به طور کلی ارزهایی که رتبه بالاتری کسب کنند، اطمینان بیشتری می‌توان به آن‌ها داشت، البته باید باز هم آن‌ها را بررسی کرد؛ چراکه بارها اتفاق افتاده است که بعضی ارزهای دیجیتال توانسته‌اند تا رتبه‌های بالا حرکت کنند اما در اثر اتفاقات گوناگون کاملاً از بین رفته‌اند.

مطالعه وایت پیپر 

وایت پیپر Whitepaper هر پروژه مهم‌ترین سند بررسی هر پروژه محسوب می‌شود. در وایت پیپر، همه اطلاعات لازم در مورد آینده و کارکردهای پروژه آمده است.

به همین دلیل مطالعه وایت پیپر یکی از مهم‌ترین کارهایی است که باید برای سرمایه‌گذاری در هر پروژه انجام دهید تا بتوانید ارزهای دیجیتال آینده دار را شناسایی کنید. اگر پروژه‌ای وایت پیپر نداشته باشد اصلاً نمی‌توان به آن اعتنا کرد.

اگر پروژه‌ها دارای وایت پیپرهای کوتاه یا خیلی ساده باشند مشخص می‌شود که چندان بر روی این پروژه فکر نشده است و باید به آن شک کرد. اما اگر وایت پیپر دارای صفحات زیاد با استنادات علمی و توضیح در مورد بخش‌های مختلف پروژه باشد، می‌توان تیک بررسی وایت پیپر را برای آن پروژه افزود.

به عنوان نمونه اگر به وایت پیپر پروژه لینک LINK مراجعه کنید با یک دفترچه 100 صفحه‌ای رو به رو می‌شوید که در آن به صورت کامل اهداف پروژه، کارکردهای آن و تیم پروژه مورد بررسی قرار گرفته است.

مقالات پیشنهادی : وایت پیپر (White Paper) چیست؟

ارزهای دیجیتال آینده دار

مطالعه سابقه کاری بنیانگذاران

تحقیق در مورد پایه‌گذاران هر پروژه یکی از مهم‌ترین معیارهای بررسی پروژه‌های ارزهای دیجیتال محسوب می‌شوند. برای این کار نیاز است تا به سایت پروژه مراجعه کنید. ضمن اینکه باید ببینید تا چه اندازه سایت رسمی و دارای قابلیت‌های گوناگون است، باید به بررسی بخش‌هایی همچون ارتباط با بنیانگذاران نیز توجه کنید.

با ورود به صفحه بنیان‌گذاران پروژه (Founders) باید به لینکدین و صفحات اجتماعی آن‌ها سر بزنید و سابقه کاری آنها مرتبط با بلاک چین را بررسی کنید. اگر دیدید خبری از لینکدین یا رزومه این افراد نیست، پس قید این پروژه را بزنید.

همچنین قسمت سوالات متداول و درباره ما را در سایت‌ها بررسی کنید و ببینید که آیا توضیحات بیشتری نسبت به پروژه و اطلاعات دقیق‌تری نسبت به فضای کاری آن ارائه شده است یا خیر.

سرمایه‌گذاران

هر پروژه بلاک چینی نیاز دارد تا جذب سرمایه کند، درست مثل استارتاپ‌ها که باید با سرمایه‌هایی که جذب می‌کنند خود را توسعه و پیشرفت دهند. هیچ پروژه بلاک چینی نیست که بدون سرمایه اولیه بتواند کار کند.

از این رو با رجوع به بخش سرمایه‌گذاران در سایت پروژه‌ها متوجه می‌شویم که چه افراد یا شرکت‌هایی روی آن پروژه سرمایه‌گذاری کرده‌اند. شرکت‌های بزرگی همچون پنترا (Pantera) و بایننس لبز (Binance Labs) به عنوان نقاط فوق‌العاده مثبت در این زمینه محسوب می‌شوند.

صرافی‌ها

بعضی از صرافی‌ها به پروژه‌ها اعتبار می‌دهند و مهم‌ترین صرافی در این زمینه کوین بیس (Coinbase) است. زمانی که یک ارز دیجیتال قرار است در یک صرافی‌ معتبر عرضه اولیه شود یا در آن لیست شود؛ صرافی به نمایندگی از کاربرانش به بررسی کامل پروژه می‌پردازد و می‌تواند مهر تأییدی به آن کوین یا توکن بدهد.

علاوه بر این، ورود یک پروژه در صرافی موجب می‌شود که حجم خیلی خوبی از پول وارد آن پروژه شود و مارکت کپ پروژه را افزایش می‌دهد.

بنابراین لیست یا عرضه شدن توکن یا کوین در صرافی‌هایی همچون بایننس، کوین بیس و هوبی که جزو صرافی های معتبر و مشهور هستند، می‌تواند از نکات مثبت پروژه باشد.

فضای مجازی

فعالیت پروژه‌های ارزهای دیجیتال به شدت وابسته به فضای مجازی است. توییتر و اینستاگرام به دلیل اطلاع‌رسانی فعالیت‌ها همواره مورد توجه پروژه‌ها قرار داشته است. برای تعامل بیشتر و پیش بردن ایردراپ‌ها نیز عموماً از تلگرام و امکاناتی همچون کانال، گروه و ربات آن استفاده می‌شود.

بسته به نوع فعالیت پروژه همچون NFT و بازی و... شبکه‌های اجتماعی دیگری مثل مدیوم، لینکدین (LinkedIn)، پینترست (Pinterest)، ردیت (Reddit) و دیسکورد(Discord) مورد توجه پروژه‌های گوناگون قرار گرفته است. بنابراین برای بررسی پروژه حتماً سری به شبکه‌های اجتماعی آن بزنید و میزان فالوورها و نظرات کاربران نسبت به پست‌های گوناگون را بررسی کنید. 

اگر می‌خواهید روی آن سرمایه‌گذاری کنید حتماً آن را فالو کنید و در جریان آخرین اخبار ارز دیجیتال قرار بگیرید.

سرمایه قفل شده TVL

سرمایه قفل شده TVL

سرمایه قفل شده Total value locked به میزان سرمایه‌ای گفته می‌شود که توسط هولدرها در کیف پول‌های مخصوص هولد شده‌ یا در استخرهای نقدینگی قفل شده‌اند. از این رو اگر میزان سرمایه قفل شده خیلی پایین باشد، باید به پروژه شک کرد، چراکه اگر هم شما آن توکن را خریداری کنید در صورت خروج هولدرها و سرمایه‌گذاران نمی‌توانید به دیگران کوین یا توکن خودتان را بفروشید.

مارکت کپ پایین از یک سو مزیت نیز محسوب می‌شود، به دلیل اینکه در صورت رشد بازار می‌توان به رشد چند صددرصدی پروژه امید داشت. اما باید حواستان به میزان توکن‌هایی که در پروژه قفل شده‌اند نیز باشد. برای همین باید ریسک‌ها و مزیت‌های این ویژگی را همزمان در نظر داشت.

برای بررسی مارکت کپ حتماً به سایت‌های ارزیابی و میزان سرمایه قفل شده رجوع کنید و حداقل‌هایی از میزان مارکت کپ را برای خودتان در نظر بگیرید.

مطالعه توکنومیکس 

توکنومیکس Tokenomics پروژه‌ها عموماً در وایت پیپر آن ها آمده است و شما می‌توانید با رجوع به سایت و دانلود وایت پیپر به بررسی آن پردازید. البته بررسی و ارزش‌گذاری پروژه‌ها از طریق توکنومیکس یکی از سخت‌ترین و تخصصی‌ترین کارها در کریپتوکارنسی است.

با این حال می‌توان در مورد کاربردهای توکن، مقدار آن، میزان عرضه، نسبت آزادسازی آن در طول زمان و توکن‌های جانبی و حاکمیتی پروژه پی به خیلی مسائل برد.

در صورتی که تقاضا برای پروژه کمتر از عرضه آن باشد که بستگی به نوع توکن و کاربردهای آن دارید، احتمال رشد ارز کاهش می‌یابد. همچنین میزان عرضه و تقسیم‌بندی آن نسبت به سرمایه‌گذاران، اعضای تیم و همچنین رویدادهایی مثل ایردراپ می‌تواند به شدت در آینده ارز تعیین‌کننده باشد.

مقالات پیشنهادی : توکنمیکس (Tokenemics) چیست؟

رود مپ

یکی دیگر از معیارهای مهم در تشخیص ارزهای دیجیتال آینده دار مربوط به رود مپ یا نقشه راه Roadmap آن است. در رود‌مپ اطلاعات مربوط به توسعه ارز قید شده است.

اگر پروژه بتواند طبق زمانبندی درست و کامل پیش برود و کارهایی که بیان کرده را بتواند بر اساس تقویم اجرایی خود انجام دهد، می‌توان نسبت به تیم آن امیدوار بود. چرا که به اهدافی که می‌خواسته رسیده است.

پروژه‌ها در رود مپ اعلام می‌کنند که در آینده قرار است چه رویدادها و توسعه‌هایی داشته باشند. در نتیجه اگر بدانیم که یک تیم طبق زمانبندی پیش می‌رود و در رود‌مپ هم به‌عنوان‌مثال اعلام کرده که آپگرید شبکه را انجام می‌دهد، می‌توانیم امید داشته باشیم که بعد از آپگرید آن ارز به‌خوبی می‌تواند رشد کند.

جمع‌بندی

کریپتوکارنسی هنوز نیاز به شفافیت بیشتری دارد تا بتوان پروژه‌های قوی را از پروژه‌های ضعیف تشخیص داد با این حال الزاماتی همچون وایت پیپر و رود مپ باعث شده تا بهتر بتوان به بررسی آن پرداخت. اگرچه هنوز هم کلاهبرداران راه‌هایی برای دور زدن آن‌ها دارند.

شاید پرسیدن دو سؤال در ابتدای بررسی هر پروژه را بتوان کلید شناسایی آن پروژه دانست. اول اینکه پروژه‌ای که تازه در حال راه‌اندازی شدن است چه کاربردهایی دارد؟ مسلماً اگر نیازی به یک پروژه نباشد و کاربردی بودن آن اثبات نشده باشد، نمی‌توان به آن اعتماد کرد.

دومین سؤال نیز این است که چرا باید این پروژه روی بلاک چین اجرا شود؟ ممکن است نمونه همین پروژه در فضای فیزیکی یا غیر بلاک‌چینی وجود داشته باشد و به خوبی نیز در حال کار باشد. اگر بلاک‌چین برای این پروژه یک مزیت نباشد یا هزینه زیادی را به شرکت وارد کند، نمی‌توان به این پروژه امید داشت.

به طور کلی برای بررسی پروژه باید با احتیاط وارد شد و دقیق پروژه‌ای را که انتخاب کرده‌اید را از طریق شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های ارزیابی مورد رصد قرار دهید. همچنین مدیریت سرمایه برای سرمایه‌گذاری بر روی این پروژه‌های تازه را فراموش نکنید.

امتیاز این مقاله

درباره نویسنده

میلاد مرتجی

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و


0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!