با الگوی مثلث میتوانیم تشخیص دهیم سهام رشد میکند یا نزول. چندین مدل الگوی مثلث وجود دارد. در فیلم زیر یکی از آنها را با هم میآموزیم.
دوره آموزش تحلیل تکنیکال
الگوی مثلث، بخشی از دوره تحلیل تکنیکال است. برای آموزش کامل تحلیل تکنیکال، میتوانید از بخش دورههای آنلاین جزئیات کامل این دوره را بررسی نمایید.
مثلث های متقارن
اگر شیب قیمتهای سقف و شیب قیمتهای کف به سمت یک نقطه همگرا شوند به صورتیکه شکل مثلث گونه به خود بگیرد، به این نوع الگو مثلث متقارن گویند. آنچه موجب شکل گیری این الگو می شود عدم قدرت کافی خریداران یا فروشندگان در شکل گیری یک روند مشخص است.
به این حالت بازار حالت جمود یا Consolidation می گویند.
در نمودار بالا می بینیم که نه خریداران و نه فروشندگان هیچکدام قادر نیستند که قیمت را به سمت خودشان بکشند. هر چه دوخط به هم نزدیکتر می شوند حرکت ناگهانی بازار نزدیکتر می شود. نمی دانیم این حرکت در چه جهتی خواهد بود و فقط می دانیم که حرکتی در شرف وقوع است. در نهایت یک طرف بازار تسلیم می شود.
بنابراین چگونه می توانیم از این موضوع نفع ببریم؟ ما می توانیم نقطه ورود را در بالای خط بالایی یا زیر خط پایینی قرار دهیم. در اینصورت بازار از هر سمتی حرکتش را شروع کند می توانیم وارد معامله شویم.
در این مثال ما نقطه شروع را در بالای خط فوقانی قرار دادیم و زمان زیادی طول نکشید که بازار حرکت زیبایش را آغاز کرد. اگر یک نقطه ورود دیگر در زیر خط پایینی می گذاشتیم باید به محض وارد شدن به پوزیشن خرید، آن را کنسل می کردیم.
مثلثهای صعودی
این نوع آرایش وقتی اتفاق می افتد که یک سطح مقاومت و یک خط صعودی داشته باشیم. این الگو وقتی شکل می گیرد که خریداران قادر به گذشتن از سطح مشخصی نیستند. در هر حال آنها کم کم قیمت را به بالا سوق می دهند.
در نمودار بالا می بینید که خریداران کم کم قدرتمند می شوند چرا که قیمت کف بالا و بالاتر می رود. آنها به سطح مقاومت فشار وارد می کنند تا اینکه یک راه گریز پیدا می شود. حال سوال این است که بازار به چه سمتی می رود؟ آیا خریداران قادر به شکستن مقاومتی به این قدرت هستند؟
در اکثر کتابهای مربوط به تحلیل تکنیکی مشاهده می شود که در بیشتر مواقع خریداران برنده میدان هستند و مقاومت را می شکنند. اما با توجه به تجربیات در یافته ایم که همیشه اینگونه نیست. گاهی اوقات به قدری سطح مقاومت قوی است که خریداران قدرت کافی برای شکستن ان را ندارند.
از نظر ما مهم نیست که قیمت به چه سمتی می رود. آنچه مهم می باشد این است که قیمتی به هر سمتی برود ما حرکت را خواهیم گرفت. به همین منظور سفارش خود را بالای خط مقاومت و پایین شیب قرار می دهیم.
در این مورد خریداران نبرد را بردند و قیمت همانند موشک به هوا پرتاب شده است!
مثلث های نزولی
همانطور که احتمالاً حدس می زنید مثلث های نزولی نقطه مقابل مثلث های صعودی هستند. در مثلث های نزولی یک شیب نزولی در بالا و یک خط حمایت در پایین قرار دارد که به نظر نمی رسد که قیمت بتواند آن را بشکند.
در نمودار بالا مشاهده می کنید که قیمت کم کم درحال نزول است که به ما می گوید فروشندگان کم کم قدرت را از خریداران می گیرند. بیشتر اوقات قیمت حمایت را می شکند
و به سقوط ادامه می دهد.
در هر حال در بعضی مواقع خط مقاومت به قدری قوی است که قیمت به آن برخورد کرده و برمی گردد و شروع به بالا رفتن می کند.
ما نمی دانیم قیمت به کجا می رود فقط می دانیم که به جایی می رود. در این مورد ما سفارشات ورود را بالای خط بالایی و پایین خط حمایت قرار می دهیم.
در این مورد قیمت خط حمایت را شکسته و به سرعت سقوط می کند.
این آموزش بخشی از آموزش دوره تکنیکال تکنیکال است که در آموزشگاه تالار بورس برگزار میشود.
لطفا نظرات خود را راجع به ویدیوی آموزش الگوی مثلث در پایین این صفحه بنویسید.
بسیار عالی بود
سلام استاد خسته نباشید مطالب خوب و اموزنده بود . ولی من چگونگی ترسیم مثلثها رو نفهمیدم یه جا خط کندل شمعی از مثلث زده بیرون وجای دیگر نه . میشه یه توضیحی بدید
سلام
جناب ثقفی عزیز توضیحات خودتون بسیار روان و ساده هستند و من کامل متوجه میشم . من بورس و با ویدئوهای شما یاد گرفتم . تا آخر عمر مدیون شما و تیم خوب تالار بورس هستم. ولی این الگوی مثلثی و هیچی متوجه نشدم?
سلام و تشکر از پیام شما. امیدوارم در این راه بسیار موفق باشید.
نیاز به تلاش و تجربه دارید. این ویدیو هم یک ویدیوی خلاصه از دورهی آموزشی تحلیل تکنیکال بود.
پیشنهاد میکنم در صورت علاقه، این دوره را یاد بگیرید.
سلام
به نظرم الگویمثلث صعودی را خوب توضیح داده
دوستان استاد خود مثلثها یک مقاله مفصل هست شما ۹۰% مطالب رو از قلم انداختید
بسیار عالی بود ممنون
سلام مطالب خوب و قابل استفاده است از بابت کلیه زحمات متشکرم در پناه خدا موفق و موید باشید.
من یه مشکل لاینحل دارم تو رسم این خطوط برای الگو ، اصلا معلوم نیس خط چه جوری رسم میشه یه بار بالای میله رسد شده یه بار وسط کندل یه باز زیر میله . میشه یکی به من توصیح بده این خطوط رو از کدوم نقطه باید بکشیم و چطور ادامه بدیم????
عالی بود خدا خیرتان دهد
ممنون مفیدبوداستفاده کردم