سهام شناور

تاریخ بروز رسانی: 1399/12/24

سهام شناور آزاد چیست؟


سهام شناور آزاد چیست؟ شاید هنگام بررسی تابلو معاملاتی سهام شرکت‌ها عبارت سهام شناور را دیده باشید، اما نمی‌دانستید که این عبارت بیانگر چیست و چه چیزی را نشان می‌دهد. در این مطلب می‌خواهیم شما را با مفهوم سهام آزاد شناور آشنا کنیم.

سهام شناور چیست؟

به بخشی از سهام یک شرکت است که دارندگان آن قصد ندارند در مدیریت شرکت مشارکت داشته باشند و معمولا این سهام را برای بلند‌مدت خریداری نمی‌کنند، سهام شناور آزاد (Free Float) گفته می‌شود. احتمال می‌رود که این سهام در آینده‌ای نزدیک با‌توجه به تغییر شرایط بازار و یا دیگر عوامل معامله شود.

برای آگاهی از میزان سهام شناور آزاد یک شرکت لازم نیست که خودتان این مقدار را محاسبه کنید. با مراجعه به سایت Tsetmc و جستجوی نماد مورد نظر، همانند تصویر زیر می‌توانید میزان سهام شناور آن شرکت را روی تابلو ببینید.

سهام شناور آزاد

تابلو معاملاتی - سهام شناور آزاد

گروهی از سهامداران هستند که قصد دارند سهم را برای مدتی طولانی نگهداری کنند و در مدیریت شرکت نقش داشته باشند. این‌ دسته از معامله‌گران که می‌توانند افرادی حقیقی یا حقوقی باشند، معمولا بیش از پنج درصد سهام شرکت را دارند. به این دسته از افراد سهامدار عمده نیز می‌گویند.

گروه دیگر از سهامداران که به آن‌ها سهامدار خرد نیز می‌گویند، معمولا درصد کمی از سهام شرکت را خریداری می‌کنند. این افراد معمولا دیدگاهی کوتاه‌مدت و یا میان‌مدت دارند و بعد از گذشت مدتی سهام خود را می‌فروشند. به سهامی که در دست این گروه از سهامداران است، سهام آزاد شناور گفته می‌شود.

میزان سهام شناور مناسب برای هر شرکت معمولا بین 25 تا 35 درصد است. بالا یا پایین بودن این مقدار مزایا و معایب متفاوتی دارد.

اگر این درصد برای سهمی خیلی زیاد باشد، افرادی که درصد کمی از سهام شرکت را خریده‌اند نیز در مدیریت شرکت سهیم می‌شوند و مدیریت می‌تواند به راحتی تغییر کند.

بالا بودن مقدار این سهام باعث می‌شود قیمت‌ها بر‌اساس عرضه و تقاضا تعیین شوند و احتمال بروز سفته‌بازی در این سهم‌ها کم است. هرچه این درصد بالاتر باشد سهام قابلیت نقد‌شوندگی بیشتری دارد. مورد دیگری که بالا بودن این مقدار به ما می‌گوید، این است که سهامداراران عمده سهم تمایل کمتری برای نگهداری آن در طولانی مدت دارند و می‌توانند با عرضه‌های خود، منافع ما را تحت تاثیر قرار دهند.

اگر درصد سهام شناور آزاد سهمی خیلی کم باشد، می‌توان فهمید بخش عمده‌ای از سهام در اختیار گروه خاصی است. در این‌ نوع از سهم‌ها قیمت به مقدار بسیار کمی از عرضه و تقاضا تاثیر می‌‌گیرد و سهامداران عمده به‌راحتی می‌توانند قیمت سهام را جا‌به‌جا کنند. علاوه‌بر بالا بودن احتمال سفته‌بازی در این سهم‌ها، میزان نقد‌شوندگی آن‌ها  نیز پایین می‌آید. به‌طور کلی قابلیت نقد‌شوندگی یک سهم رابطه مستقیمی با سهام در دست عموم دارد. هر‌ چه میزان سهام شناور آزاد بیشتر باشد، نقد‌شوندگی آن سهم نیز بیشتر است.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده بفرمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

درباره نویسنده

فائزه حیدری

به‌عنوان یک کارشناس ارشد مالی، برای من پول و مدیریت سرمایه بسیار جذاب است. از این جهت که بتوانم براساس مطلوبیت‌های خودم تصمیم بگیرم، نه براساس موجودی حساب بانکی‌ام.

اشتراک
اطلاع از
guest
6 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
szkiani
szkiani
3 سال پیش

در عین اختصار کامل و مفید بود

kazem
kazem
3 سال پیش

خیلی ممنون
کوتاه،مختصر و مفید بود

علی
علی
3 سال پیش

سلام ممنون بابت این مقاله . اگر سهمی بازیگر عمده نداشته باشه چی میشه؟مثلا سهم غگل بازیگر عمده از 60 درصد مالکیت به 12 درصد رسیده و سهامدار عمده دیگه ای هم نداره این چه معنی داره؟؟

مریم حمید
مریم حمید
3 سال پیش

عالی بود ممنون

فرزاد دیانی
فرزاد دیانی
3 سال پیش

هالی

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

6
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!