سرمایه‌گذاری روی خودتان

تاریخ بروز رسانی: 1400/04/21

هجده روش برای سرمایه‌گذاری روی خودتان


یکی از بهترین سرمایه‌گذاری‌هایی که همواره افراد موفق و بزرگ دنیا آن‌ را توصیه کرده‌اند، سرمایه‌گذاری روی خودمان است. در این مقاله قصد داریم راجع به همین موضوع صحبت کنیم و بگوییم که چه چیزهایی برای این‌ کار لازم است که باعث پیشرفت ما در بازارهای مالی خواهد شد.


در این مقاله می خوانید

اهمیتی ندارد که چقدر باهوش هستیم یا چقدر درآمد داریم؛ زیرا هرشخصی می‌تواند با سرمایه‌گذاری روی خودش، قابلیت‌های درونی خود را ارتقا دهد و از آن‌ها برای پیشرفت‌ زندگی خود استفاده کند. نکته‌ای که شاید کمتر به آن توجه می‌شود، این است که شما قبل از این‌ که بتوانید چیزی برای ارائه کردن به دیگران داشته باشید، می‌بایست ابتدا خود را ارتقا دهید و تجهیز کنید. برای همین هم افرادی که بدون اطلاع، آگاهی و دانش لازم، وارد بازارهای سرمایه می‌شوند، نتیجه مطلوبی به‌دست نمی‌آورند. در ادامه به 18 مورد از باید‌ها و نباید‌های سرمایه‌گذاری در بازارهای مالی می‌پردازیم.

روی خودت سرمایه‌گذاری کن

بسیاری از افراد جامعه ما آگاهی لازم را برای کار و سودآوری در بازارهای سرمایه ندارند. اما همه این افراد مشتاق سود کردن و درآمد از همین بازار هستند. برای همین در هنگام ورود با اتکا به دانش دیگران وارد بازارهای سرمایه می‌شوند.

وارن بافت نیز در مصاحبه‌ای در همین زمینه اشاره کرد که: «سرمایه‌گذاری روی خودتان بهترین کاری است که می‌توانید انجام دهید. توانایی شما چیزی است که نمی‌تواند از شما گرفته شود. شما می‌توانید هر کاری را انجام دهید. اما اگر توانایی‌تان را گسترش دهید، یک دارایی فوق‌العاده ارزشمند خواهید داشت که ده‌ها برابر به سمت شما بازمی‌گرداند.»

دنبال سود راحت نباش

سرمایه‌گذاری روی خودتان

سرمایه‌گذاری آسان معمولا دامی برای گرفتن پول شماست

سیگنال VIP، سیگنال فروشی و تحلیل فلان استاد و... همه این‌ها راه و روشی هستند که ما برای توجیه خودمان استفاده می‌کنیم تا مطالعه کمتری داشته باشیم. داستان این است که انسان راحت‌طلب است؛ چه کسی دوست ندارد در بورس سرمایه‌گذاری کند و ماهی 10-20% سود سرمایه خود را برداشت کند. به این‌ که این ‌کار شدنی است یا خیر کاری نداریم. نکته مهم این است که ما کاری انجام ندهیم. اصلا چه اهمیتی دارد که سود چگونه ایجاد می‌شود و از کجا می‌خواهد بیاید.

تجربه ثابت کرده که هرچه سود راحت‌تر به‌دست بیاید، از دست‌دادن آن نیز راحت‌تر است. سرمایه‌گذارانی که برای این ‌کار هزینه کرده‌اند و سختی کشیده‌اند تا در نهایت با علم خود سود کسب کنند، معمولا برای هر ریال سودی که به‌دست می‌آورند ارزش بیشتری قائل هستند.

هدف‌گذاری کن

سرمایه‌گذاری روی خودتان

هدف‌گذاری در سرمایه‌گذاری به‌صورت مستقیم روی نتیجه کار شما تاثیرگذار خواد بود.

برای زندگی خود هدف‌گذاری کنید. اگر در زندگی خود هدف خاصی را دنبال کنید، در سرمایه‌گذاری نیز آن هدف در تصمیمات شما اثرگذار خواهد بود. در بازار سرمایه کسی که بدون هدف معامله می‌کند درست همانند کسی است که در یک جاده پر پیچ و خم و تاریک، درحال رانندگی است. او نمی‌داند که به کدام سو درحال حرکت است و به کجا خواهد رسید. یک چارچوب زمانی برای خود تهیه کنید و سعی کنید که به آن برسید. جیم کری بازیگر معروف فیلم‌های کمدی، در مصاحبه‌ای گفت که روزی من برای خودم یک چک 4 میلیون دلاری کشیدم و تاریخ آن را برای 5 سال بعد تنظیم کردم؛ درست در 5 سال بعد قرارداد فیلمی به همان مبلغ بستم و چک را پاس کردم.

برای هدف‌گذاری در امر سرمایه‌گذاری می‌توانید خیال‌بافی کنید. گاهی در رویایتان زندگی کنید. آن‌قدر که برایتان آن رویا واقعی شده و تبدیل به آرزو شود. در این‌صورت شما با تمام وجودتان می‌خواهید که به آن هدف برسید. این کار از لحاظ روانی روی شما تاثیر مثبت داشته و شما را در تحقق بخشیدن به هدف‌هایتان کمک خواهد کرد.

کتاب و مقاله آموزشی بخوان

خواندن کتاب و مقالات آموزشی، تلف کردن وقت نیست. متاسفانه در کشور ما آمار مطالعه بسیار پایین است. شاید به‌عنوان یک فرد مبتدی سال‌ها وقت بگذاریم تا در بازار سعی و خطا کنیم و با کسب ضررهای زیاد برای خود تجربه به‌دست بیاوریم. اما حاضر نیستیم همان زمان را به مطالعه و یادگیری مطالبی مهم برای سرمایه‌گذاری و سودآوری بهتر صرف کنیم.

در سمینارها و کارگاه‌های آموزشی شرکت کن

شاید باورتان نشود اما حتی اگر بارعلمی این سمینارها آنقدر زیاد باشد که چیزی از محتویات آن نفهمید، بازهم از لحاظ روانی روی شما و سرمایه‌گذاری‌تان تاثیر مثبت خواهد داشت. با شرکت در سمینارها و دورهمی‌های مربوط به بازارهای سرمایه، ضمن یادگیری مطالب جدید و علمی در حوزه سرمایه‌گذاری، می‌توانید اعتماد به نفس خود را نیز بالا ببرید.

یادتان باشد که ماشین فرمول یک اگر خراب باشد نمی‌توان از آن انتظار بالاترین سرعت را داشت. سلامت فیزیکی شما هم در کارایی شما تاثیر مستقیم دارد. اگرشما در بهترین فرم خودتان باشید، طبیعتا عملکرد بهتری هم خواهید داشت.

ورزش کن

سلامت روح و روان معامله‌گر یکی از اصولی است که همواره در روانشناسی بازارهای مالی روی آن تاکید زیادی شده است. یکی از راه‌هایی که برای سلامت روح و روان پیشنهاد می‌شود، بالا بردن سلامت فیزیکی از طریق ورزش است. ورزش کردن روح و انرژی مضاعفی به شما می‌دهد که خستگی معامله‌گری در بازارهای مالی را در شما از بین می‌برد. حتما نباید برای ورزش کردن به باشگاه بروید و وزنه بزنید. می‌توانید از طبیعت‌گردی، دوچرخه‌سواری و ... برای این ‌کار استفاده کنید و نتایج درخشان آن را در سرمایه‌گذاریتان ببینید. یادتان باشد که ماشین فرمول یک  اگر خراب باشد نمی‌توان از آن انتظار بالاترین سرعت را داشت. سلامت فیزیکی شما هم در کارایی شما تاثیر مستقیم دارد. اگرشما در بهترین فرم خودتان باشید، طبیعتا عملکرد بهتری هم خواهید داشت.

شرکت کردن در کلاس‌های آموزشی

امروزه کلاس‌های آموزشی زیادی در زمینه‌های  مختلف سرمایه‌گذاری و بازارهای مالی وجود دارد. چه آنلاین و چه حضوری، با شرکت در این کلاس‌ها می‌توانیم از تجربیات دیگران در سرمایه‌گذاری‌هایمان استفاده کنیم. یاد گرفتن تحلیل تکنیکال و یا فاندامنتال و راه و روش صحیح سرمایه‌گذاری را می‌توانید با صرف زمان و هزینه خیلی کمتری در همین کلاس‌های آموزشی یاد بگیرید.

با افراد باهوش‌تر از خودتان معاشرت کن

سرمایه‌گذاری روی خودتان

معاشرت با افراد باهوش‌تر از خود باعث کوچک شدن شما نخواهد شد. غرور کاذب را کنار بگذارید و با افراد باهوش‌تر از خود معاشرت کنید و سعی کنید چیزی از او بیاموزید. این ‌کار نه ‌تنها باعث کوچک شدن شما نخواهد شد، بلکه باعث پیشرفت و یادگیری آموزه‌های جدید برای سرمایه‌گذاری شما خواهد بود. به‌قول ملک الشعرای بهار که می‌فرماید:

«گل اندر زیر پا گسترده پر کرد   مرا با همنشینی مفتخر کرد

چو عمرم مدتی با گل گذر کرد   کمال همنشین در من اثر کرد»

دنبال تائید دیگران نباش

تا حالا شنیده‌اید که سرمایه‌گذاران مشهور و معروف با سیگنال شخص دیگری وارد یک معامله شوند؟ سعی کنید با تحلیل خودتان وارد معامله شوید و در این راه به حرف دیگران گوش ندهید. اکنون اگر می‌خواهید سهمی را بخرید، کلی کامنت‌های مختلف راجع به آن سهم وجود دارد که می‌تواند از لحاظ روانی روی شما تاثیر بگذارد. اگر هنوز شک دارید بازهم مطالعه و تحقیقات خود را گسترده‌تر کنید. اما اگر تصمیم به ‌خرید دارید، به‌ دنبال تائید دیگران نباشید و اجازه ندهید که حرف دیگران تصمیم شما را تغییر دهد. یادتان باشد که شما قدرت تفکر و تحلیل دارید و هیچ‌کس نمی‌تواند شرایط شما را بهتر از خود شما درک کند.

اشتباهات خود را یادداشت کن

یادمان باشد که در سرمایه‌گذاری هر کسی اشتباه می‌کند. وارن بافت هم اشتباه داشته است. اما نکته مهم این است که ما از اشتباهاتمان در سرمایه‌گذاری درس بگیریم و آن‌ها را به‌ خاطر بسپاریم. تا بر همین اساس بتوانیم در آینده عملکرد بهتری در سرمایه‌گذاری‌هایمان داشته باشیم. یکی از این راه‌ها این است که اشتباهات خود را یادداشت کنیم و به‌این ترتیب می‌توانیم آن‌ها را اصلاح کنیم.

تمرین صبر کن

صبر کردن همواره یکی از عوامل مهم برای سرمایه‌گذاری به‌شمار‌ می‌رود. اگر در فلان زمان نمی‌فروختم اکنون در سود بودم. شاید تنها گزینه‌ای که در این جمله باعث شد، تا سرمایه‌گذار سود نکند عامل صبر و زمان بود. در این ‌که همه ما برای کسب سود و به‌دست‌آوردن پول تلاش می‌کنیم، شکی نیست. اما باید صبوری کردن را هم در کنار سرمایه‌گذاری بیاموزیم.

سرمایه‌گذارانی که بلندمدت‌تر به سرمایه‌گذاری نگاه می‌کنند، آسیب و ضرر کمتری را در طول مدت سرمایه‌گذاری خود دیده‌اند.

نمونه این صبر را در بازار بورس ایران و عملکردمان در صف‌های خرید و فروش می‌توان دید. وقتی که سهمی را در صف خرید می‌خریم نشانه عدم صبر ماست. تحقیقات نشان می‌دهد که آن دسته از سرمایه‌گذارانی که بلندمدت‌تر به سرمایه‌گذاری نگاه می‌کنند، آسیب و ضرر کمتری را در طول مدت سرمایه‌گذاری خود دیده‌اند. به‌عبارت دیگر می‌توان این جمله را این‌طور تعبیر کرد که صبر کردن می‌تواند بسیاری از ضررهای شما را در سرمایه‌گذاری، پوشش دهد.

صبر در ترافیک

در زمان ترافیک شما فقط با صبر کردن به مقصد دلخواهتان خواهید رسید. در سرمایه‌گذاری نیز به همین شکل است.

لذت‌های آنی ممکن است به داشتن یک احساس خوب منتهی شود اما آن‌چه در علم روانشناسی اثبات شده برعکس این امر را نشان می‌دهد. براساس مطالعات اخیر، انتظار برای چیزهایی که می‌خواهیم، در بلندمدت بیشتر باعث شادی ما خواهد شد. پس تنها راه ما این است که صبرمان را با تمرین زیاد کنیم. برای تمرین می‌توانید مثلا دیدن سریال مورد علاقه خود را تا آخر هفته به تعویق بیندازید. به زودی آثار این امر را در موقعیت‌های معاملاتی مختلف خواهید دید.

استراتژی خودت را بساز

داشتن یک استراتژی برای معامله کردن از هر امری در دنیای سرمایه‌گذاری واجب‌تر است. ابتدا سعی کنید روحیات و میزان احساسات خود را شناسایی کنید؛ سپس با توجه به شناختی که از خود دارید، استراتژی معاملاتی خود را بسازید و به آن پایبند باشید.

پایبندی به استراتژی معاملاتی نیز یکی از مهمترین ارکان سرمایه‌گذاری شماست. بنا به تجربه شخصی، حتی تریدرهای موفق هم وقتی خارج از استراتژی معاملاتی خودشان معامله کنند، دچار شکست می‌شوند.

فیلم بورسی ببین

دیدن فیلم‌هایی با موضوعات بورس می‌تواند آموزه‌‌های جالبی را برای ما به‌همراه داشته باشد. به‌عنوان مثال اگر فیلم “Wolf Of Wall Street” یا همان گرگ وال‌استریت را ندیده‌اید حتما اقدام کنید. این فیلم ضمن آموزه‌هایی که به ما می‌دهد، می‌تواند انگیزه زیادی در ما به‌جود آورد. از جمله فیلم‌های دیگری که می‌توانید با موضوع بورس ببینید، فیلم “The Big Short” است که با موضوع بحران ‌مالی، آموزه‌های زیادی برای شما خواهد داشت. فیلم دیگری که می‌توانم به شما معرفی کنم "Call Margin" است که در رابطه با رفتار سرمایه‌گذاران بزرگ در بازارهای مالی است. همچنین فیلم "Too Big To Fail" نیز با موضوع بحران‌های اقتصادی می‌تواند نکات آموزنده زیادی برای شما داشته باشد.

مدیریت سرمایه یاد بگیر

در سرمایه‌گذاری این جمله را زیاد شنیده‌اید که می‌گویند، همه تخم‌مرغ‌ها را در یک سبد نگذارید. این جمله شاید ساده‌ترین مدیریت سرمایه باشد که کمتر کسی به آن توجه می‌کند. یادتان باشد مدیریت سرمایه هر شخصی با توجه به میزان سرمایه و روحیات سرمایه‌گذار می‌تواند متفاوت باشد. به‌عبارت دیگر ممکن است مدیریت سرمایه من روی شما جواب معکوس داشته باشد. برای این‌ کار می‌توانید از تجارب شخصی دیگر سرمایه‌گذاران الهام بگیرید. به‌‌عنوان مثال من هیچ وقت به یک بازار متکی نیستم و سرمایه‌ام را در بازارهای مختلف سرمایه‌گذاری می‌کنم.

خوابت را با ساعت بدنت تنظیم کن

بدن هر انسانی یک ساعت خواب دارد. اگر ساعت خوابتان فرا رسیده کار را رها کنید و به مغز خود استراحت دهید. خواب کافی یکی از عواملی است که برای بالا بردن میزان عملکرد مغزی لازم است. پس اگر می‌خواهید در سرمایه‌گذاری از تمام ظرفیت هوش مالی خود بهره ببرید، باید قبل از کار به آن استراحت کافی را بدهید.

از لحاظ علمی می‌گویند که انسان برای استراحت کامل به هشت ساعت خواب در روز نیاز دارد. این مقدار ممکن است در انسان‌های مختلف با توجه به ساعت بدنشان کمی متفاوت باشد. اما نکته مهم این است که برای بالابردن عملکرد مغزی باید به اندازه مورد نیاز بدنمان، استراحت کرده باشیم.

اولین کار شما در معاملات، تمرکز روی سود نیست، بلکه تمرکز باید روی فرآیند صحیح معامله‌گری باشد؛ در این‌صورت سود نیز خواهد آمد.

- Steve Burns -

تجربه کسب کن

از معامله کردن نترسید. ضرر کردن را با جان و دل بپذیرید و برای کسب تجربه، حتی با پول کم، ولی معامله کنید. اگر برای سود کردن معامله کنید. به‌عنوان یک سرمایه‌گذار یادتان باشد که اولین کار شما در معاملات، تمرکز روی سود نیست، بلکه تمرکز باید روی فرآیند صحیح معامله‌گری باشد؛ در این ‌صورت سود نیز خواهد آمد. پس از ضرر کردن در معامله نترسید. زیرا تجربه‌ای که به شما می‌دهد بسیار با ارزش‌تر است.

«وال‌استریت تنها جایی در دنیا است که مردم با رولزرویس وارد آن می‌شوند تا از کسانی که با مترو آمده‌اند، نصیحت بشنوند».

- Warren Buffett -

در بازارهای مالی مختلف کار کن

یکی از عواملی که باعث می‌شود شما در امر سرمایه‌گذاری رشد کنید، این است که در بازارهای مالی مختلف فعالیت کنید. تک بعدی نباشید و به یک بازار دلبستگی پیدا نکنید. به‌عنوان مثال از بازار ارزهای دیجیتال چه می‌دانید یا از بازار بورس آمریکا چه ‌طور؟ در نحوه عملکرد بورس آمریکا و ایران چه تفاوت‌هایی وجود دارد؟ کی در کجا سرمایه‌گذاری کنیم تا سود بیشتری نصیبمان شود؟ به قول وارن بافت: «وال‌استریت تنها جایی در دنیا است که مردم با رولز رویس وارد آن می‌شوند تا از کسانی که با مترو آمده‌اند نصیحت بشنوند».

سرمایه‌گذاری روی خودتان

سرمایه‌گذاری در بازارهای جهانی را تجربه کنید

سخن آخر

شاید از خودتان می‌پرسید که چرا 17 مورد بیشتر نشد. واقعیت این است که اگر من در این مقاله 18 مورد را بشمارم، شما دیگر هیچوقت فکر نمی‌کنید که موارد دیگری نیز وجود دارد که باید برای سرمایه‌گذاری روی خودمان به آن‌ها دقت کنیم. درواقع نباید ذهنتان را محدود به اعداد در این مقاله بکنید. این شما هستید که تعیین کننده‌اید و می‌توانید عنوانی که مطرح نشده را برای خودتان بنویسید و به آن عمل کنید.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده بفرمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

درباره نویسنده

پویا بهایی‌پور

من در بازارهای مالی سود نمی‌کنم بلکه زندگی می‌کنم. نتیجه تمامی مطالعه و تحقیقات من در این حوزه به همین یک جمله خلاصه می‌شود. تا بدانجا رسید دانش من، که بدانم همی که نادانم.

اشتراک
اطلاع از
guest
2 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
محمدحسین
محمدحسین
4 سال پیش

بسیار مفید و لذت بخش.

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

2
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!