کد به کد

تاریخ بروز رسانی: 1399/12/12

کد به کد در بورس چیست؟ (فیلتر کد به کد)


کد به کد در بورس چه معنایی دارد؟ آیا در بورس ما واقعا کد به کد رخ می‌دهد؟ آیا این کار غیرقانونی است؟ 

در ساده‌ترین تعریف، کد به کد در شرایطی رخ می‌دهد که فردی یک سهم را با یک کد معاملاتی می‌فروشد و همان سهم را با کد دیگر می‌خرد. اما چرا این نوع از معامله برای ما مهم است؟


در این مقاله می خوانید

یکی از مشکلات رایج بین سهامداران پیدا کردن نقاط ورود و خروج به سهم است. پیش‌تر گفتیم که برای انتخاب این نقاط می‌توان از تحلیل تکنیکال استفاده کرد. اما گاهی ممکن است تحلیل تکنیکال به تنهایی اطلاعاتی کافی در اختیار ما نگذارد.

برای کسب اطمینان از این که آیا یک نقطه برای ورود یا خروج مناسب است، می‌توان حجم و ریز معاملات آن روز سهم را بررسی کرد و دید که آیا معامله کد به کد انجام شده یا خیر. در ادامه به بررسی نشانه‌هایی که می‌توانند به ما در این امر کمک کنند، می‌پردازیم.

معاملات کد به کد در بورس و حالت‌های مختلف آن

منظور از کد به کد جابجا شدن حجم بالایی از یک سهم در زمان یکسان از یک کد معاملاتی به یک کد دیگر است. این دو کد هرکدام می‌توانند حقیقی یا حقوقی باشند. حالت‌های مختلف آن عبارتند از:

  • حقیقی به حقیقی
  • حقوقی به حقیقی
  • حقوقی به حقوقی
  • حقیقی به حقوقی

مهم‌ترین حالت‌های آن می‌تواند مربوط به کد به کد حقوقی به حقیقی و حقیقی به حقوقی باشد. بسیاری از فعالان بازار سرمایه از این کد به کدها به‌عنوان سیگنالی برای خرید یا فروش استفاده می‌کنند.

کد به کد در بورس چطور رخ می‌دهد؟

فرض کنید ما یک شرکت سرمایه‌گذاری داریم. 20 نفر در اینجا کار می‌کنند و هر کدام یک کد بورسی دارند. 

با کد حقوقی شرکت سهم را می‌فروشیم و با کد حقیقی خودمان آن را می‌خریم. 

یا برعکس، با کد حقیقی فروشنده هستیم و با کد حقوقی خریدار. 

به این ترتیب سهم از دست ما خارج نشده، اما قیمت و حجم معاملاتش تغییر کرده است. در این حالت می‌گویند کد به کد رخ داده است. 

کد به کد حقوقی به حقیقی

معمولا کد به کد از حقوقی به حقیقی به‌عنوان سیگنال خرید شناخته می‌شود. هر شرکت می‌تواند چند سهامدار حقوقی داشته باشد. این سهامداران حقوقی علاوه‌بر کدهای حقوقی، دارای کدهای حقیقی هم هستند. با جابجایی سهم از کدهای حقوقی به حقیقی می‌توان منتظر اتفاقاتی خاص برای سهم بود. معمولا کد به کد سهم، با حجم بالای معاملات همراه است.

فیلتر کد به کد حقوقی به حقیقی

true == function () {

var m = 0;
for (i=0; i<=20; i++) {
m = m + [ih][i]. QTotTran5J;
}
var ma = m / 21;

var skha = ((ct).Buy_I_Volume / (ct).Buy_CountI) * (pc);
var sfha = ((ct).Sell_I_Volume / (ct).Sell_CountI) * (pc);
var dfho = (ct).Sell_N_Volume / (tvol);
var dkha = (ct).Buy_I_Volume / (tvol);
var gkhf = skha / sfha;


if( (tvol) > ma * 3 && dfho > 0.7 && dkha > 0.7 && gkhf > 2.5 && skha > 200000000 ) {
return true;
}


}()

کد به کد حقیقی به حقوقی

کد به کد از سهامداران حقیقی به حقوقی به عنوان سیگنالی برای فروش شناخته می‌شود.

روش‌های انجام کد به کد در بورس

کد به کد می‌تواند به دو منظور انجام شود:

  1. جابجایی سهم برای شروع یک حرکت مثبت یا منفی
  2. فریب دادن سرمایه‌گذاران حقیقی

جابجایی سهم برای شروع یک حرکت مثبت یا منفی

مثلا من سهمی را در قیمت‌های بسیار پایین خریده‌ام و سود خوبی از تغییرات قیمتی آن نصیب من شده است. حالا می‌خواهم که سهم را برای ادامه مسیر به‌دست کسان دیگری بسپارم. مثلا مدیر یک شرکت مادر (هلدینگ) هستم و می‌خواهم سهم را به یکی از شرکت‌های زیرمجموعه خودم منتقل کنم. در این حالت می‌توان از کد به کد استفاده کرد. کد به کد بین دو حقوقی معمولا برای جابجایی سهم استفاده می‌شود و یکی از اهداف آن کمک به دیده شدن سهم است.

فریب دادن سرمایه‌گذاران حقیقی

از آنجا که سهامداران حقیقی معمولا رفتار سهامداران حقوقی را زیر نظر دارند و با خرید و فروش آن‌ها تحت تاثیر قرار می‌گیرند. در بعضی مواقع می‌بینیم که سهامداران حقوقی شروع به عرضه سنگین سهم می‌کنند. در این موقعیت سهامداران حقیقی دچار رعب و وحشت می‌شوند و سهم را با قیمت‌های پایین می‌فروشند. از آن طرف هم همان حقوقی با کد حقیقی خود در حال جمع کردن سهم در قیمت‌های پایین است. از این طریق می‌توانند تعداد زیادی از سهم خود را با قیمت پایین‌تر خریداری کنند و ممکن است اندکی بعد صف فروش ایجاد شده جمع بشود و دوباره قیمت بالا برود.

چگونه بفهمیم که کد به کد انجام شده یا خیر؟

اول به تابلوی معاملای سهم نگاه کنید. سپس حجم معاملات روزانه را با میانگین حجم ماه مقایسه کنید. اگر حجم معاملات طی یک روز بسیار بیشتر از میانگین حجم ماهانه باشد، می‌توانید به آن مشکوک شوید. در سمت چپ تابلو چند گزینه می‌بینید. روی اطلاعات تکمیلی کلیک کرده و سپس گزینه ریز معاملات را انتخاب کنید.

تابلوی معاملاتی زیر مربوط به یکی از سهم‌های بازار سرمایه است. همان‌طور که می‌بینید حجم معاملات انجام شده در آخرین روز معالاتی چیزی حدود 7 برابر میانگین حجم معاملات ماهِ آن بوده است. پس می‌توان به آن مشکوک شد. (این که در قسمت حقیقی و حقوقی تابلو چیزی نوشته نشده است، برای این است که در خارج از روز معاملاتی این نماد بررسی شده است.)

کد به کد در بورس چیست

حجم معاملات مشکوکحجم معاملات مشکوک

حالا می‌توانیم سراغ بخش ستاره‌دار برویم. اسم این بخش اطلاعات تکمیلی است. برای دیدن حجم معاملات روز و یا آخرین روز کاری، می‌توان روی ریز معاملات کلیک کرد. در این قسمت می‌توانید ساعت انجام معاملات و حجم آن‌ها را ببینید.

کد به کد در بورس

ریز معاملات سهم

به کادر قرمز در تصویر بالا توجه کنید. همان‌طور که می‌بینیم تعداد زیادی معامله با قیمتی یکسان (27730)، در حجمی یک اندازه (1000) و در یک زمان خاص انجام شده است. به معاملاتی این چنین کد به کد گفته می‌شود. البته این نوع کد به کدها در گذشته بیشتر انجام می‌شد و افراد به‌راحتی می‌توانستند این‌ها را تشخیص بدهند. اما حقوقی‌ها و سهامداران عمده سهم امروزه زرنگ‌تر شده‌اند و سعی می‌کنند سفارشات را به‌گونه‌ای دیگر ثبت کنند که به راحتی قابل تشخیص نباشد. یکی از این کارها ثبت سفارش‌های مکمل است. بیایید با هم نمونه‌ای از این معاملات را بررسی کنیم.

کد به کد در بورس

معاملات مکمل

به ساعت و حجم معاملات توجه کنید. احتمال این که سهامداران حقیقی خرد به‌طور اتفاقی و پشت سرهم این سفارش‌ها را ثبت کرده باشند بسیار پایین است. نمی‌دانم می‌شود اسم این نوع معاملات را کد به کد گذاشت یا خیر. ولی هرچه هستند نمی‌توانند کار سهامداران معمولی باشند.

شما می‌توانید حجم و ریز معاملات سایر روزها را هم ببینید برای این کار بعد از انتخاب اطلاعات تکمیلی باید به قسمت تقویم معاملات مراجعه کرده و روز مورد نظر خود را انتخاب کنید.

تا این‌جا دیدیم که حجم معاملات یک روز بسیار بیشتر از متوسط حجم معاملات ماهانه است. سپس سراغ ریز معاملات رفتیم، در این قسمت تحرکات مشکوک دیده می‌شد، حالا برای این که بفهمیم این تحرکات منجر به اتفاقی مثبت یا منفی خواهد شد باید به سراغ حقیقی و حقوقی تابلو معاملاتی برویم. حتی می‌توان اطلاعات مربوط به حقیقی و حقوقی را از قسمت تقویم معاملاتی دید. به تصویر زیر توجه کنید.

بعد از انتخاب تقویم معاملاتی و انتخاب روز مورد نظر، صفحه زیر باز خواهد شد.

کد به کد در بورس

به میزان فروش حقوقی‌ها و خرید حقیقی‌ها دقت کنید. بیشتر از 96 درصد سهم‌های فروخته شده توسط حقیقی‌های بازار خریداری شده است. در تصاویر قبل ریز معاملات مربوط به این روز را بررسی کردیم. دیدیم که علاوه بر کد به کد، معاملات مشکوک دیگری (شبه کد به کد) هم انجام شده است. با توجه به حجم بالای معاملات و وقوع کد به کد حقوقی به حقیقی انتظار می‌رود سهم روند مثبتی را در چند روز آینده به خود ببیند. اگر علاوه‌بر موارد ذکر شده، قدرت خریدار حقیقی بیشتر از فروشنده حقیقی باشد تقریبا می‌توان با اطمینان بیشتری در رابطه با روند صعودی صحبت کرد.

اما آیا می‌شود تمامی سهم‌های بازار را دید تا وقتی که حجم معاملات مشکوک شد در مورد آن تصمیم گرفت؟

در پاسخ باید گفت که خیر، این امر امکان‌پذیر نیست اما امکان فیلترنویسی در سایت Tsetmc وجود دارد. با نوشتن یک فیلتر می‌توان از میان تعداد سهم‌های زیادی که در بازار وجود دارد، سهم‌هایی را که حجم معاملاتی مشکوکی دارند را شناسایی کرد. سپس تنها همان سهم‌ها را بررسی کرد.

تفاوت معاملات بلوکی با کد به کد در چیست؟

معاملات بلوکی، معاملاتی هستند که معمولا بین دو حقوقی انجام می‌شوند. در این معاملات محدودیت حجم و قیمتی وجود ندارد. این معاملات زمانی انجام می‌شود که حجم معاملات سهام و یا حق تقدم بیش از 50 برابر محدودیت سفارش بازار باشد و یا ارزش کل معاملات ارزش معاملات، بالای 2 میلیارد تومان باشد.

همان‌طور که گفتیم برای این معاملات محدودیت حجمی وجود ندارد، بنابراین می‌توانند باعث ایجاد تغییر در قیمت سهم شوند. برای جلوگیری از این اتفاق یک بازار دیگر برای انجام معاملات بلوکی ایجاد شده است. نماد معاملات بلوکی همانند نماد اصلی سهم است و تنها تفاوتش این است که در انتهای نماد مربوط به معاملات بلوکی عدد 2 نوشته می‌شود. سایر موارد، مانند زمان انجام معاملات و دامنه مجاز تغییرات قیمت، همانند شرایط تعیین شده برای سهم در بازار عادی است. از دیگر ویژگی‌های معاملات بلوکی می‌توان به عدم وجود کارمزد در این بازار اشاره کرد. این معاملات بیشتر برای جابجایی سهم بین دو حقوقی انجام می‌شوند اما اگر این اتفاق بین دو سهامدار حقیقی هم انجام شد، نباید تعجب کرد.

مثال تفاوت معاملات بلوکی با کد به کد

به تابلوی زیر و قسمت خریدار و فروشنده توجه کنید. همان‌طور که می‌بینید در انتهای نماد عدد 2 آمده است که به معنی انجام معاملات بلوکی است. در این نماد سه میلیون سهم بین دو سهامدار حقیقی در قیمت 18460 ریال جابجا شده است.

کد به کد در بورس

حالا بیایید روند معاملاتی همان نماد را در بازار بورس ببینیم. در تصویر زیر می‌بینیم، در روزی که سهم در بازار بورس در قیمت 18090معامله شده است، در بازار خرده فروشی همین سهم بین دو حقیقی با قیمتی بالاتر (18460 ریال) جابجا شده است. این نکته قابل توجه است.

کد به کد در بورس

تجربه نشان داده است که اگر معاملات بلوکی با قیمتی بالاتر از قیمت نماد اصلی انجام شود، می‌تواند نشانگر این باشد که اتفاق مثبتی در آینده رخ خواهد داد. وگرنه دلیل این که در بازاری دیگر سهم را با قیمتی بالاتر خرید چه خواهد بود؟ مشابه همین موضوع اگر معاملات بلوکی در قیمتی پایین‌تر از نماد اصلی خود معامله شوند، می‌تواند نشانه خوبی نباشد. برای این که بفهمیم خالص ارزش معاملات یک سهم در طول یک روز چقدر بوده، باید ارزش معاملات بلوکی را از آن کسر کنیم.

برای اطلاع از این موضوع که چه سهم‌هایی در طول روز معاملات بلوکی داشته‌اند، می‌توان از فیلترنویسی استفاده کرد. برای این کار در قسمت فیلترنویسی سایت Tsetmc می‌نویسیم نمادهایی را که در انتها عدد 2 دارند را به ما نمایش بده . برای این کار فیلتر 'l18)[(l18).length-1]=='2) را می‌نویسیم.

نظرات ارزشمند شما

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید.

لطفا اگر این مقاله برایتان مفید بود و یا نظری درباره آن داشتید، در انتهای همین صفحه، نظر خود را برای من ثبت بفرمایید.

4.6/5 - (17 امتیاز)

درباره نویسنده

فائزه حیدری

به‌عنوان یک کارشناس ارشد مالی، برای من پول و مدیریت سرمایه بسیار جذاب است. از این جهت که بتوانم براساس مطلوبیت‌های خودم تصمیم بگیرم، نه براساس موجودی حساب بانکی‌ام.

اشتراک
اطلاع از
guest
12 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
ناشناس
ناشناس
9 ماه پیش

عالی بود ممنون

حسین یوسف خیل
حسین یوسف خیل
1 سال پیش

عالی بود . متشکر

ناشناس
ناشناس
2 سال پیش

با تشکر از توضیحات مفید شما امیدوارم مطالبتون ادامه داشته باشه
موفق باشید

ناشناس
ناشناس
3 سال پیش

برای این که بفهمیم خالص ارزش معاملات یک سهم در طول یک روز چقدر بوده، باید ارزش معاملات بلوکی را از آن کسر کنیمن
این یعنی چی با مثال لطف میکنید توضیح بدید ؟

Sepehr
Sepehr
3 سال پیش

بسیار عالی توضیح دادید مطالب غیر لازم نداشت و خلاصه و مفید بود از متن فیلتر هم ممنون

ناشناس
ناشناس
3 سال پیش

سلام
فیلتر کد به کد حقیقی به حقوقی را لطفا بگذارید

پویا بهایی‌پور
پویا بهایی‌پور
پاسخ دادن به  ناشناس
3 سال پیش

سلام ممنون از نظرتان

پارسا
پارسا
3 سال پیش

فیلتر ها جواب ندادن

ناشناس
ناشناس
پاسخ دادن به  فائزه حیدری
3 سال پیش

خطای زیر در هنگام اجرا مشاهده شد:

TypeError: Cannot read property ‘0’ of undefined

پویا بهایی‌پور
پویا بهایی‌پور
پاسخ دادن به  ناشناس
3 سال پیش

این ارور مربوط به کد نیست. به علت خطا در سرورهای سایت tse هست یا ایکه مشکل اینترنت شماست.
تمامی کدها تست شده هستند

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

12
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!