یکی از جذابترین و خطرناکترین بخش معاملهگری در بازار رمز ارزها مربوط به معاملات فیوچرز یا اهرم دار است، بهخصوص در زمانهایی که مدیریت سرمایه صحیح نداشته باشید.
در ادامه، در قالب یک ویدیو بهصورت کامل، مفاهیم مهم و اساسی معاملات فیوچرز در صرافی کوینکس را با هم آموزش میبینیم. همچنین در این ویدئو یک پوزیشن خرید (Long) و یک پوزیشن فروش (Short) هم باز میکنیم، تا بهصورت کامل با نحوه خرید، فروش، حدضرر و حد سود گذاشتن، آشنا شوید.
اما اگر کار در این قسمت را یاد بگیرید و مدیریت ریسک و سرمایه داشته باشید، میتوانید به سودهای خوبی برسید. در فیوچرز، علاوهبر اینکه میتوانید از بالا رفتن قیمت سود کنید، از ریزش قیمت هم میتوان سود کرد. در این مقاله، ابتدا با معاملات فیوچرز و اصطلاحات مهم آن آشنا میشویم و سپس در قالب یک ویدیوی آموزشی، معاملات فیوچرز در صرافی کوینکس را به شما آموزش میدهیم.
معاملات اهرم دار یا فیوچرز به زبان ساده
فرض کنید روزانه 2 معامله انجام میدهید و در هرکدام حدودا 5 درصد سود میکنید شما در انتهای روز 10 درصد به سرمایه خود اضافه کردهاید. شاید درآن صورت با خود فکر کنید که ای کاش سرمایه بیشتری داشتم تا سود بزرگتری نصیبم میشد.
بیشتر بخوانید:
اگر با سازوکار معاملات فیوچرز به خوبی آشنا شوید، خواهید دید که امکان معامله با بیش از موجودی حساب خود در صرافیها وجود دارد. برای مثال اگر روی معامله خود اهرم 5 بگیرید، سود و زیان شما 5 برابر خواهد شد. یعنی احتمال کسب بازدهی بیشتر در ازای ریسک بیشتر. این گزینهای است که صرافیها در قسمت فیوچرز صرافی، در اختیار شما قرار میدهند.
در واقع فرق اساسی معاملات فیوچرز با معاملات عادی در این است که در معالات فیوچرز میتوان از صرافی چندین برابر دارایی خود پول قرض گرفت. در این حالت متناسب با اهرمی که گرفتید سود و زیانتان چندین برابر خواهد شد.
لیکوئید (Liquid) شدن در فیوچرز
در حالت عادی اگر شما بهاندازه 50 دلار بیتکوین خریداری کنید، تنها زمانی که قیمت بیتکوین صفر شود، سرمایه شما هم صفر میشود. یعنی اگر قیمت بیتکوین حتی 99 درصد هم کاهش یابد، باز هم شما میتوانید بیتکوین خود را نفروشید تا قیمت مجددا در آينده افزایش یابد. بههمین علت افراد با کاهش قیمت دارایی، آن را سریعا نمیفروشند و منتظر افزایش قیمت آن میمانند.
اما در حالت فیوچرز، ممکن است شما در صورت کاهش 5 درصدی قیمت نیز، کل سرمایه خود را از دست بدهید. فرض کنید که شما 1 میلیون تومان پول دارید و با اهرم 10 وارد یک معامله میشوید (10 برابر سرمایه خود از صرافی قرض میگیرید).
در این حالت شما سرمایه خود را تا 10 برابر یعنی 10 میلیون تومان افزایش دادهاید. سپس شما با 10 میلیون تومانی که در اختیار دارید، معادل 10 میلیون تومان، بیتکوین خریداری میکنید. اما قیمت بیتکوین بهجای اینکه افزایش یابد، شروع به کاهش میکند. بهنظر شما قیمت بیتکوین چهقدر کاهش یابد، کل سرمایه شما از دست میرود؟
زمانی که قیمت بیتکوین 10 درصد کاهش یابد، 10 میلیون شما (9 میلیون آن قرضی است) میشود 9 میلیون. بهعبارتی شما 1 میلیون ضرر کردهاید. بهاین دلیل که شما کلا از همان ابتدا 1 میلیون سرمایه داشتید و حالا 1 میلیون هم ضرر کردهاید، معامله بهصورت خودکار توسط صرافی بسته میشود.
بیشتر بخوانید:
زیرا صرافی به شما اجازه نمیدهد که کوچکترین ضرری به پولی که به شما قرض داده است(9 میلیون)، وارد شود. درواقع قیمت بیتکوین 10 درصد کاهش پیدا کرد، اما شما 100 درصد سرمایه خود را از دست دادید. لیکوئید شدن یعنی شما کل مبلغی که وارد یک معامله میکنید را، از دست بدهید.
تفاوت اهرم cross با isolated
تا اینجا با مفهوم لیکوئيد شدن و اهرم آشنا شدیم و فهمیدیم که با استفاده از اهرمها میتوان تا چندین برابر وجه اولیه خود معامله کرد.
در صرافی کوینکس و دیگر صرافی ها دو نوع اهرم داریم:
- اهرم کراس یا Cross margin
- اهرم ایزولیت یا Isolated margin
فرض کنید ما 100 دلار وارد حساب فیوچرز کردهایم و با 50 دلار آن وارد پوزیشن خرید میشویم اما بازار طبق تحلیل ما پیش نمیرود و 100 درصد ضرر میکنیم در اینجا 2 حالت ممکن است پیش بیاید.
- اگر اهرمی که انتخاب کردید از نوع ایزولیت باشد تنها مبلغ ورودی شما برای معامله تحت ریسک قرار میگیرد. در این حالت اگر معامله شما 100 درصد وارد ضرر شود، پوزیشن معاملاتی به صورت خودکار توسط صرافی بسته خواهد شد.
- اگر اهرم انتخابی شما کراس باشد معامله شما به محض رسیدن به 100 درصد ضرر بسته نخواهد شد و کلیه مبلغ اعم از مبلغ ورودی برای معامله و موجودی حسابتان در صرافی در خطر از دست رفتن قرار خواهد گرفت.
به عبارتی دیگر مابقی پولی که وارد معامله نکردهاید ولی در حساب صرافیتان وجود دارد، وارد معامله میشود و لیکوئید شدن شما را به تاخیر میاندازد. به عبارتی دیگر بعد از اینکه 50 دلار ما بهطور کامل وارد ضرر شد، 50 دلاری که در موجودی حساب ما قرار داشت نیز شروع به کم شدن میکند و در واقع ضامن لیکوئید نشدن ما میشود تا زمانی که یا روند بازار تغییر کند و ضرر ما کم شود یا موجودی حساب ما کلا از بین برود.
معاملات short در فیوچرز
برای فهمیدن معاملات short یا فروش ابتدا باید با مفهوم بازارهای دو طرفه آشنا بشویم. به طور کلی بازارهای مالی 2 شکل دارند:
- بازار های یک طرفه مثل بورس تهران
- بازار های دو طرفه مثل بورس جهانی (فارکس)، رمز ارزها (کریپتوکارنسی)
در بازار های یک طرفه یک دارایی مثل سهام، مسکن یا خودرو را میخرید و از رشد قیمت آن سود میکنید. اگر قیمت دارایی از قیمتی که آن را خریدید کمتر شود، ضرر خواهیدکرد.
برای مثال در بورس تهران زمانی که پیش بینی میکنید بازار در آینده نزدیک ریزشی خواهد شد احتمالا سهمهای خود را بفروشید و منتظر فرصت مناسبتر برای خرید در قیمتهای پایینتر بمانید.
بیشتر بخوانید:
اما در بازار های دو طرفه عملا اهمیتی ندارد که روند قیمتها صعودی است یا نزولی. تنها کافی است روند صحیح بازار را تشخیص دهید و در جهت آن معامله کنید. زمانی که پیشبینی میکنید قیمتها رو به افزایش هستند، وارد پوزیشن long یا خرید شوید و زمانی که پیشبینی میکنید روند نزولی خواهد بود، پوزیشن short یا فروش بگیرید. در این بازار عملا همیشه میتوان از بازار سود گرفت، البته پیش از آن باید آموزش دید.

معاملات sell یا short در صرافی کوینکس
بخش فیوچرز در صرافی کوینکس، مثل بایننس و کوینبیس شبیه هم هستند. حالا ممکن است یکی نسبت به دیگری آپشن بیشتری داشته باشد اما در کل اگر با یکی از آن ها کار کرده باشید به راحتی کار با دیگری را نیز یاد میگیرید.
یکی از صرافیهای محبوب بین ایرانیها صرافی کوینکس است. دلیل آن هم تحریم نکردن کاربران ایرانی توسط این صرافی تا زمان نگارش این مقاله است.
برای وارد شدن به بخش فیوچرز در صرافی کوینکس طبق مراحل زیر عمل کنید.

- ابتدا مطابق تصویر بالا وارد قسمت perpetual شوید.
- در قسمت leverage اهرم مد نظر خود را انتخاب کنید.
- در قسمت price قیمت مورد نظر برای خرید را وارد کنید.
- در قسمت amount باید مقدار پول مدنظر برای معامله کردن را وارد کنید.
- در نهایت بر روی sell کلیک کنید.
در این حالت شما یک پوزیشن فروش یا همان short باز کردهاید. طریقه عمل برای گرفتن پوزیشن خرید نیز به همین شکل است و فقط در انتها باید گزینه buy را انتخاب کنید.

فیوچرز در صرافی کوینکس
فیوچرز در صرافی کوینکس، بسیار ساده و کاربردی طراحی شده است. بهطوری که پس از مدت کوتاهی کار کردن با آن، معامله کردن در فیوچرز این صرافی را، یاد میگیرید. با استفاده از فیوچرز در صرافی کوینکس، شما میتوانید اکثر آلتکوینها را حداکثر با اهرم 50X و بیتکوین را حداکثر با اهرم 100X معامله کنید.
سخن آخر در مورد فیوچرز در صرافی کوینکس
معاملات فیوچرز جز محبوبترین معاملات در بازارهای جهانی است. این معاملات برای افرادی طراحی شده است که میخواهند علاوهبر تایمفریمهای بزرگتر، در تایم فریمهای کوچکتر نیز معامله کنند.
صرافی کوینکس یکی از معدود صرافیهای بزرگ جهان در سایت کوینمارکتکپ است که به کاربران ایرانی، امکان معامله در بازار ارزهای دیجیتال را میدهد. یکی از جذابترین بخشهای این صرافی نیز، قسمت فیوچرز در صرافی کوینکس است. اکیدا توصیه میکنیم که با مقدار خیلی کمی از سرمایه خود، وارد معامله در این بخش شوید.
سلام میزان اسپرت رو چ جوری و کجا نشون میده داخل صرافی؟
با سلام و عرض ادب .
در معاملات فیوچرز با اضافه کردن سرمایه عدد لیکویید عوض میشه حالا ایا با این کار سود و زیان ما هم بیشتر میشه یا نه ؟ سوال من این هست که ایا با بالا بردن سرمایه ایا سودمون هم بیشتر میشه یا تاثیری نداره؟
ممنون و سپاس
با سلام و احترام.
در صورتی که بعد از افزایش سرمایه معامله جدید باز نکرده باشید، این افزایش سرمایه فقط میزان تاب آوری شما در معاملات باز فعلی را افزایش میدهد (یعنی با میزان ضرر بیشتری حساب شما امکان لیکویید شدن دارد) و در سود شما از معاملات باز فعلی تاثیری نخواهد داشت.
سلام اقا تو فیوچرز کوینکس چرا مبلغ سود یا ضرر گاهی وقتا بیشتر نشون میده یا اینکه قیمت مارکت رو نمودار یه چیز روی قسمت tp sl یه چیز دیگه
سلام اشتراک سود معامله فیوچرز در کوینکس کجاست؟
سلام و وقت بخیر.
اگر منظوز شما اسکرین شات سود و زیان معامله و به اشتراک گذاشتن آن مانند صرافی بایننس هست، طبق بررسیهای انجام شده بنظر میاد این امکان هنوز در صرافی کوینکس دیده نشده.
سلام تشکر از مطالب خوبتان
خوشحالیم که مطالب ارائه شده برای شما مفید بوده است.
سلام وقت بخیر آیا معاملات فیوچرز محدودیت زمانی داره مثلا ی پوزیشن باز کنی چند روز طول بکشه خودش بسته میشه یا هر مدت زمانی ک بخای میتونی پوزیشن و باز نگه داری
با سلام و احترام.
در صورتی که حد سود یا ضرر شما فعال نشود یا درصد مارجین آزاد شما از حدنصاب عبور نکند، معاملهی شما برای هر مدت زمانی میتواند باز باشد.
این نکته را هم فراموش نکیند که هرچقدر مدت زمان باز بودن معاملهی شما بیشتر شود کارمزد بیشتری هم در انتهای معامله پرداخت خواهید کرد.
سلام
برای ورود به پوزیشن sell/short ، پس از وارد کردن مقادیر (قیمت و مقدار یا تعداد) مستقیما دکمه sell زده میشه؟
و آیا در قسمت TP/SL برای گزینه TP باید چه عددی وارد بشه؟
مثلاً این سیگنال KAWA
ورود 2,35 تا 2,22
تارگت ها:
2,20
2,19
2,17
با سلام و احترام.
بله برای ورود به موقعیت فروش یا sell هر زمان که قیمت به عدد مورد نظر شما رسید کافی است دکمه sell را برای ورود به معامله انتخاب کنید.
مشخص کردن میزان سود (TP) و حد ضرر (SL) بستگی به استراتژی معاملاتی شما دارد. در معاملات از نوع فروش، مقدار TP باید کمتر از عدد ورود به معامله باشد و مقدار SL نیز باید بیشتر از عدد ورود باشد.
سلام خیلی عالیه این ویدئو من خیلی وقته دنبال چنین آموزشی بودم واقعا ممنونم لطفا برای تمام ویدئو ها من را با خبر کنید
سلام در فیوچرز کوینکس چطور سیو سود کنیم که اصل پول درمعاگله بماند
باسلام؛
مثلا میتونید ۲۰ درصد یا ۵۰ درصد از حجم یه معامله رو ببندید و به همین شکل میتونید اصل سرمایه رو بعد از ورود به سود، خارج کنید و صرفا سودتون رو توی معامله نگه دارید.
بی نهایت سپاسگزارم عالی بود مدتها می خواستم همچنین ویدئو آموزشی ببینم لطفا درباره همه مطالب و ویدئو ها باخبرم کنید
خوشالیم که این مطلب برای شما مفید واقع شده است.