ارز دیجیتال هارمونی

تاریخ بروز رسانی: 1401/01/08

ارز دیجیتال هارمونی (ONE) چیست؟ از معرفی تا خرید


اگر بخواهیم پلت‌فرم هارمونی و هدف این پروژه را در یک جمله بیان کنیم، می‌توانیم بگوییم ارز دیجیتال هارمونی، با هدف بهبود تمرکززدایی، مقیاس‌پذیری، امنیت، حفظ حریم خصوصی و ایجاد بستر‌ی برای توکن‌های قابل تعویض و NFT وارد بازار رمز ارزها شده است.

ارز دیجیتال هارمونی (ONE) چیست؟ از معرفی تا خرید

هارمونی یک بلاک‌چین است که به کاربران اجازه می‌دهد، Dapps (برنامه های غیرمتمرکز) خود را با مقیاس‌پذیری بهتر و انعطاف پذیری بیشتری، ایجاد کنند. هارمونی نه تنها توانسته است مشکل مقیاس‌پذیری را تا حدودی حل کند بلکه نگاه ویژه‌ای نیز به حفظ حریم خصوصی کاربران دارد. این پروژه را می‌توان به نوعی شبیه به اتریوم 2.0 دانست که می‌خواهد با کمک شاردینگ، سرعت تراکنش‌ها را افزایش و کارمزد آن‌ها را کاهش دهد.

تاریخچه هارمونی

ایده ایجاد ساخت پروژه هارمونی در سال 2018 توسط آقای Stephen Tse مطرح شد و این پروژه در همان سال در قالب یک استارت‌آپ کار خود را آغاز کرد. هدف آن بود که یک بلاک‌چین متن باز، غیرمتمرکز و بدون نیاز به اعتماد برای کاربران جهانی DeFi فراهم شود.

ارز دیجیتال هارمونی (ONE) چیست؟ از معرفی تا خرید

Stephen Tse دارای دکترای کریپتوگرافی یا رمزنگاری از دانشگاه پنسیلوانیا است. دکتر تسه در حین پایان تحصیلات خود به‌عنوان کارآموز پژوهشی در مایکروسافت مشغول به کار شد. در سال 2006 به عنوان مهندس ارشد در گوگل شروع به کار کرد و طی 4 سال به کمک دیگر متخصصان شرکت گوگل، Google Map را ساخت.

دکتر تسه در سال 2011، Spotsetter را تأسیس کرد، یک موتور جستجوی موفق، که بعدها اپل آن را خریداری کرد. او هارمونی را در سال 2017 تاسیس کرد. تیم موسس Harmony شامل دوازده نفر است که هفت نفر از آنها کارمندان سابق گوگل، اپل، مایکروسافت و آمازون هستند.

تیم هارمونی برای تقویت پذیرش پلتفرم و به دست آوردن همکاران بیشتر، شروع به برگزاری جلسات ثابت در سانفرانسیسکو کرد. این تلاش‌ها نتیجه داد و هارمونی در مِی 2019، طی یک IEO در صرافی بایننس، موفق شد سرمایه‌ای23 میلیون دلاری جذب کند. جالب است بدانید که 5 میلیون دلار از این مبلغ متعلق به صرافی بایننس است. MainNet این پروژه در سال 2019 راه‌اندازی شد و استیکینگ آن نیز در سال 2020 امکان‌پذیر شد.

مقالات پیشنهادی : ارز دیجیتال تتا چیست؟

پروتکل هارمونی چگونه عمل می‌کند؟

اکثر بلاک‌چین‌هایی که هم اکنون در حال کار هستند، به این گونه عمل می‌کنند که تمامی تراکنش‌ها و بلاک‌ها توسط چندین نود تایید می‌شود. اما زمانی که تراکنش‌ها افزایش پیدا کند دو مشکل اساسی پیش می‌آید. اول این‌که به‌دلیل افزایش تراکنش‌ها و محدود بودن نودها، هزینه هر تراکنش افزایش پیدا می‌کند؛ اتفاقی که در اتریوم بارها شاهد آن هستیم. حتی بعضا هزینه شبکه اتریوم به بیش از 1 میلیون تومان هم می‌رسد.

دومین مشکل، سرعت پایین تراکنش‌ها است. بعضی اوقات که بازار دچار نوسانات شدید می‌شود، مردم شروع به خرید و فروش هیجانی می‌کنند و تایید شدن این تراکنش‌ها زمان بیشتری نسبت به حالت عادی خواهد برد. برای این که موضوع را بهتر درک کنید، یک مثال برای شما می‌زنیم.

هر تراکنش را مانند مسافر در نظر بگیرید و هر نود را یک تاکسی. زمانی که مسافران افزایش یابند علاوه بر این‌که تاکسی‌ها کمتر می‌شوند، بلکه قیمت تاکسی‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند. در بلاک‌چین هم زمانی که شبکه شلوغ‌تر از حالت عادی باشد، نودها علاوه‌بر این‌که کارمزد بیشتری از شما دریافت می‌کنند، زمان بیشتری هم طول می‌کشد تا تراکنش شما را تایید کنند.

برای حل این مشکل، هارمونی از یک پروتکل به‌نام شاردینگ استفاده می‌کند. شاردینگ به این معنا است که نودها و تراکنش‌ها به چند دسته (شارد) تقسیم می‌شوند و نودهای هر دسته مسئول پردازش تراکنش‌های دسته (شارد) خود هستند. یعنی دیگر نیازی نیست که هر نود به تمامی دیتاها و تراکنش‌های کل بلاک‌چین دسترسی داشته باشد و فقط همان تعداد محدود تراکنش‌های شارد خود را بررسی و تایید می‌کند.

برای درک بهتر این مسئله، تصور کنید که کره زمین بلاک‌چین هارمونی است و هر قاره یک شارد از بلاک‌چین هارمونی را تشکیل می‌دهد. در این صورت تراکنش‌های قاره اروپا فقط توسط شارد مخصوص خود که در اروپا است بررسی و تایید می‌شود. یعنی نودهای شارد آفریقا دیگر هیچ کاری با تراکنش‌های اروپا ندارند. آن‌ها فقط تراکنش‌های شارد خود را که مثلا قاره آفریقا است تایید می‌کنند.

ارز دیجیتال هارمونی (ONE) چیست؟ از معرفی تا خرید

با این تقسیم‌بندی سرعت تایید تراکنش‌ها به‌شدت افزایش پیدا می‌کند. در حالی که در پروتکل بیت‌کوین تمامی تراکنش‌ها به‌صورت خطی مورد بررسی و تایید قرار می‌گیرد. در بیت‌کوین هر نود باید تمامی اطلاعات کل شبکه را در اختیار داشته باشد و دیگر هیچ تقسیم کاری صورت نمی‌گیرد. برای همین در بیت‌کوین در هر ثانیه حدودا 5 تراکنش تایید می‌شود اما در هارمونی در هر ثانیه 2000 تراکنش تایید می‌شود.

هارمونی از 4 شارد مختلف تشکیل شده است که این تعداد در صورت نیاز، قابل افزایش است. هر شارد می‌تواند در هر ثانیه 500 تراکنش را پردازش کند. پس به‌عبارتی هر 4 شارد جمعا می‌توانند 2000 تراکنش را در ثانیه پردازش کنند.

اما استفاده از راه حل شاردینگ علاوه‌بر مزایای خود، معایبی نیز دارد. یکی از معایب آن این است که کار هکرها را برای هک کردن بلاک‌چین راحت‌تر می‌کند. این به‌این معنا است که هکر می‌تواند به جای کل شبکه، فقط یک شارد را هدف قرار دهد. قطعا هک شدن یک شارد به مراتب راحت‌تر از کل شبکه است.

مشکل بعدی در شاردینگ ارتباط بین شاردها است. در مثالی که زدیم گفتیم وقتی یک شخص بخواهد در قاره اروپا یک تراکنش را انجام دهد، تنها نیاز است نودهای همان قاره (شارد) این تراکنش‌ها را تایید کنند. اما اگر یک فردی بخواهد از قاره اروپا یک تراکنش را به قاره آمریکا انجام دهد چه‌طور؟

آیا باز هم تایید این تراکنش به‌همان سادگی است؟ جواب سوال خیر است. متصل کردن شاردهای مختلف به یکدیگر یکی از موانعی است که پروژه‌های مختلف با آن درگیر هستند و در تلاش هستند که این مانع را به‌نوعی برطرف کنند. هارمونی به کمک روشی به‌نام Deep Sharding توانسته است این مشکل را حل کند. Deep Sharding شامل ویژگی‌های زیر است:

  • در این روش شاردینگ علاوه‌بر تراکنش‌ها، در لایه‌های اجماع نیز اتفاق می‌افتد.
  • در این روش نودها می‌توانند به‌راحتی یکدیگر را شناسایی کنند و با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
  • Deep Sharding باعث می‌شود نودها الزامی به ذخیره کامل بلاک‌چین نداشته باشند و هرکدام فقط به قسمتی از اطلاعات دسترسی داشته باشند. این مسئله به نودهای کوچکتر با ظرفیت کمتر کمک می‌کند که بتوانند در شبکه باقی بمانند و به‌عنوان نود به فعالیت خود ادامه دهند.

یکی دیگر از راهکارهای هارمونی برای افزایش امنیت، استفاده از روشی به نام VDF است که در آن نودها و اعتبارسنج‌ها به‌صورت غیرقابل پیش‌بینی و تصادفی انتخاب می‌شوند. به‌این صورت احتمال دست به یکی کردن آن‌ها کاهش پیدا می‌کند.

یکی دیگر از نقطه قوت‌های هارمونی، پل‌هایی است که میان بلاک‌چین‌های مختلف برقرار می‌کند. پل‌های هارمونی می‌توانند بلاک‌چین‌هایی که با پروتکل POW و POS کار می‌کنند را به هم متصل کند. این کار به کمک معماری FlyClient هارمونی امکان‌پذیر شده است. معماری‌‌ که باعث شده است هم‌اکنون پل هایی میان زنجیره هوشمند اتریوم و بایننس ایجاد شود.

مکانیزم اجماع هارمونی

مکانیزم اجماع هارمونی POS یا اجماع اثبات سهام است. این مکانیزم برخلاف مکانیسم‌های POW (اثبات کار)  باعث پردازش سریع‌تر و مقیاس‌پذیری بیشتر می‌شود. برای تبدیل شدن به Valedator (اعتبارسنج) یا Delegator (نماینده) در شبکه هارمونی باید تعداد مشخصی توکن ONE نگهداری کنید. این مقدار برای افرادی که می‌خواهند Valedator شوند حدود 10 هزار واحد است و برای کسانی که می‌خواهند به Delegator (نماینده) تبدیل شوند 1000 واحد است.

توکن هارمونی (ONE)

طبق اطلاعات سایت Coinmarketcap در تاریخ 11 نوامبر 2021، توکن One که متعلق به ارز هارمونی است، با ارزش بازاری در حدود 3 میلیارد دلار، در رتبه 59 این سایت قرار گرفته است. Max Supply (حداکثر عرضه) این توکن 13.241.146.400 واحد است که تا کنون حدود 10.7 میلیارد از آن در شبکه عرضه شده است.

ارز دیجیتال هارمونی (ONE) چیست؟ از معرفی تا خرید

موارد استفاده از توکن ONE

  • کسانی که می‌خواهند ارز هارمونی را استیک کنند، باید توکن‌های ONE را خریداری کنند. به این افراد سالیانه حدود 10 درصد پاداش داده می‌شود که آن هم با توکن ONE پرداخت می‌شود. جالب است بدانید که تقریبا 50 درصد از تمام توکن‌های در حال گردش ONE، استیک شده‌اند که این حاکی از اعتماد بالای سرمایه‌گذاران به این پروژه است.
  • افرادی که دارنده این توکن هستند می‌توانند در شبکه رای بدهند.
  • اگر بخواهید در شبکه هارمونی به Validator یا Delegator تبدیل شوید باید توکن ONE نگهداری کنید.

از مجموع تمامی توکن‌های ONE که در شبکه این ارز عرضه شده است، 22.4 درصد به فروش اولیه اختصاص داده شده است. 12.5 درصد دیگر برای فروش Launchpad اضافی کنار گذاشته شده است. 16.9 درصد از کل عرضه به تیم موسس هارمونی و توسعه دهندگان اختصاص داده شده است. حدود 26.4 درصد از توکن های ONE به توسعه پروتکل اختصاص داده شده است و در نهایت 21.8 درصد باقیمانده به سمت توسعه اکوسیستم هدایت ‌می‌شود.

مزایای هارمونی نسبت به پروژه‌های مشابه

اگر به سایت هارمونی مراجعه کنید، جدول‌هایی را می‌بینید که در آن پروژه هارمونی با دیگر پروژه‌های مشابه مقایسه شده است. در یکی از این جدول‌ها که تصویر آن را مشاهده می‌کنید، هارمونی در بسیاری از جهات نسبت به اتریوم، پولکادات و کازماس بهتر عمل کرده است. برای مثال سرعت تراکنش‌های شبکه هارمونی نسبت به دیگر پروژه‌ها بی‌نظیر است. همچنین این پروژه نسبت به بقیه ارزها از Validator ها و نودهای بیشتری برخوردار است. از نظر کارمزد هم که تقریبا کم‌نظیر است.

ارز دیجیتال هارمونی (ONE) چیست؟ از معرفی تا خرید

توکن ONE را از کجا خریداری کنیم؟

توکن ONE در زمان نگارش این مقاله در رتبه 59 در سایت کوین‌مارکت‌کپ قرار دارد. این توکن را می‌توانید از اکثر صرافی‌های متمرکز و غیرمتمرکز محبوب بازار خریداری کنید. برای مثال این توکن در صرافی‌های بایننس، کوکوین، کوینکس، هوبی، پنکیک سواپ و.... لیست شده است.

ارز دیجیتال هارمونی (ONE) چیست؟ از معرفی تا خرید

کیف‌پول‌های توکن ONE

با گذشت زمان، روزبه‌روز به کیف‌پول‌هایی که از توکن ONE پشتیبانی می‌کنند، اضافه می‌شود.

در جدول زیر می‌توانید 4 کیف‌پول از محبوب‌ترین کیف‌پول‌های موجود در بازار رمز ارزها برای نگهداری از این توکن را مشاهده کنید. حتما ولت خود را از منابع معتبر دانلود کنید. برای مثال می‌توانید از سایت اصلی رمز ارز یا در گوگل‌پلی و اپ‌استور کیف‌پول موردنظرتان را پیدا کرده و دانلود کنید.

اسم کیف‌پول

نوع کیف‌پول

Trust Wallet

نرم‌افزاری

MetaMask

نرم‌افزاری

AtomicWallet

نرم‌افزاری

Binance Chain Wallet

نرم‌افزاری

شرکای تجاری هارمونی

همان‌طور که قبلا اشاره کردیم، صرافی بایننس با سرمایه‌گذاری 5 میلیون دلار در این پروژه، یکی از اولین و بزرگترین شرکای تجاری هارمونی محسوب می‌شود. اما با گذشت زمان و پیشرفت این پروژه، شرکت‌های صاحب‌نامی مانند چین‌لینک، هوبی، لجر، سوشی سواپ و ... در این پروژه سرمایه‌گذاری کردند.

ارز دیجیتال هارمونی (ONE) چیست؟ از معرفی تا خرید

سخن آخر

هارمونی یکی از موفق‌ترین پروژه‌های بازار کریپتوکارنسی (رمز ارزها) است. تا چند ماه پیش تعداد توکن‌هایی که بر بستر این پلتفرم قرار داشتند حدود 50 عدد بودند اما امروزه هزاران پروژه مختلف روی پلتفرم هارمونی در حال توسعه هستند. هارمونی توانسته با استفاده از راهکار شاردینگ مشکل مقیاس‌پذیری را تا حدودی برطرف کند. همچنین سرعت تراکنش‌های شبکه هارمونی بسیار بالا است و کمتر کوینی را می‌توان پیدا کرد که بتواند به این سرعت دست پیدا کند.

امتیاز این مقاله

درباره نویسنده

محمد گودرزی

دانشجوی کارشناسی حسابداری در دانشگاه خوارزمی تهران و فعال در حوزه تحلیل تکنیکال و بنیادی در بازار ارزهای دیجیتال

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!