کیف پول دیجیتال (wallet) چیست؟ کیف پولها در دنیای ارزهای دیجیتال میتواند به یک بحث جذاب و گاهی تخصصی تبدیل شود. همانطور که ما پولهای فیزیکی خود را درون کیف پول خود قرار میدهیم؛ برای نگهداری ارزهای دیجیتال نیز باید آنها را در کیف پول دیجیتال (Wallet) مخصوص به خود قرار داد.
بیتکوین، اتریوم، دوجکوین، ترون، لیسک و همه ارزهای دیجیتالی که میشناسید برای نگهداری به کیف پول نیاز دارند. اما انواع کیف پول دیجیتال (wallet) کدامند؟ کدام کیف پولها برای نگهداری ارزهای دیجیتال مناسب هستند؟ برای یافتن جواب این سوالها و آشنایی بیشتر با کیف پولها در ارزهای دیجیتال، با ما همراه باشید.
کیف پول (Wallet) چیست؟
اگر به تازگی وارد حوزه بازار ارزهای دیجیتال شدهاید حتما عبارتهایی مثل کیف پول، ولت (Wallet)، کیف پول دیجیتال، کیف پول بلاکچینی، کیف پول بیتکوین و... را شنیدهاید. کیف پول در واقع ترجمه لغوی کلمه Wallet است که در بازار ارزهای دیجیتال رواج یافته و محل امنی برای حفظ و نگهداری رمزارزها محسوب میشود. امروزه کیف پولهای زیادی برای نگهداری ارزهای دیجیتال در بازار وجود دارند که هرکدام خواص، مزایا و معایب خودشان را دارند. بعضی از ولتها علاوهبر اینکه کوینها و توکنهای شما را نگهداری میکنند، به شما امکان خرید و فروش ارزهای دیجیتال بهصورت مستقیم را هم میدهند.
هر کیف پول دیجیتالی دارای یک کلید خصوصی (Private Key) و یک کلید عمومی (Public Key) و همچنین آدرسهای کیف پول منحصر به فرد است که دانستن خصوصیات مهم این عبارات و دانش نحوه استفاده از آنها ضرورت ویژهای برای حفظ امنیت سرمایه شما محسوب میشود.
هرشخصی که به کلید خصوصی شما دسترسی داشته باشد دیگر صاحب تمام داراییهای شما خواهد بود.
درواقع کلید خصوصی همان رمز اصلی کیف پول شما است که باید در حفظ آن کوشا باشید. زیرا هرشخصی که به کلید خصوصی شما دسترسی داشته باشد دیگر صاحب تمام داراییهای شما خواهد بود. کلید عمومی و آدرس کیف پول نیز بهعنوان شماره حساب شما برای انجام تراکنشهای دیجیتالی کیف پولتان است.
اما این نکات ممکن است که گاهی برای شنونده کمی پیچیده بهنظر بیاید. در اینجا با مثالی ساده این موضوع را یکبار و برای همیشه برایتان روشن میکنیم. اگر کیف پولتان را بهعنوان یک سپرده نزد بانک درنظر بگیرید، کلید عمومی را میتوانید مشابه شماره حساب و آدرس کیف پولتان را نیز بهعنوان شماره کارت بانکی خود تلقی کنید.
همانطور که در دنیای واقعی انتقال پول هم از طریق شماره حساب بانکی و هم از طریق شماره کارت بانکی امکانپذیر است، در کیف پول دیجیتال (wallet) نیز دقیقا همین وضعیت حاکم است. نکته دیگر اینکه در حساب بانک شما میتوانید چند کارت بانکی را برای یک شماره حساب خود تعریف کنید؛ اما همیشه شماره حسابتان ثابت است. در ارزهای دیجیتال هم دقیقا همینطور است. شما یک کلید عمومی ثابت دارید که میتوانید روی آن کلید عمومی چندین آدرس مختلف برای خود ایجاد کنید.
اما کلید خصوصی مثل رمز کارت بانکی شماست. اگر شما رمز حساب بانکی خود را در اختیار شخصی قرار دهید، یعنی آن شخص، دسترسی کامل به تمام داراییهای شما خواهد داشت.
در کیف پول دیجیتال (wallet) نیز به همین شکل است، کیف پولی را باید انتخاب کنیم که مطمئن باشیم کلید خصوصی آن در اختیار خودمان است. پس اکنون به اهمیت در اختیار داشتن کلید خصوصی در کیف پول ارزهای دیجیتال پی بردیم.
کلیدهای عمومی و خصوصی به دو شکل نمایش داده میشوند؛ هم به شکل آدرس و هم به شکل Qr Code.
انواع کیف پولها در ارزهای دیجیتال
بهطور کلی تکنولوژی کیف پولها در ارزهای دیجیتال، مخصوصا در سالهای اخیر پیشرفت بسیار زیادی کردهاند. در ابتدا کیف پولها به شکل امروزی نبود. اولین کیف پول دیجیتال (wallet) نیز همان کیف پول بلاکچین بیتکوین بود؛ اما امروزه و با گذشت ده سال از عمر این بازار، کیف پولهای دیجیتالی مختلفی نیز طراحی و برای استفاده کاربران مختلف ارائه شدهاند که در ادامه به انواع آنها میپردازیم.
کیف پولهای نرم افزاری (Software Wallet)
همانطور که گفتیم اولین کیف پول نرمافزاری ارزهای دیجیتال، کیف پول بلاکچین بیتکوین، به نام Bitcoin Core بود. این کیف پول بیتکوینی تنها در نسخه ویندوز موجود بود و بهدلیل اینکه مستقیما از هسته بلاکچین بیتکوین تغذیه میشد، از امنیت بالایی هم برخوردار بود.
اما مشکل اینجا بود که برای اینکه بتوانید از این کیف پول بیتکوینی استفاده کنید، باید بهعنوان یک نود، تمام بلاکچین بیتکوین را دانلود و بهروزرسانی میکردید. بهعبارت دیگر برای اینکه این نرمافزار کار کند، باید همواره یک نسخه از تمام تراکنشهای بلاکچین بیتکوینهای دنیا را از ابتدا تا امروز دانلود و همیشه آنها را بهروزرسانی میکردید. اینکار باعث میشد تا کاربر حجم زیادی دیتا را دانلود و ذخیرهسازی کند که مشکلاتی زیادی را برای کاربران بهوجود میآورد.
از همین رو برخی از شرکتها دست بهکار شدند و نسخههای نرمافزاری جدیدی به بازار ارائه دادند که همان کیف پولهای نرمافزاری بدون نیاز به دانلود بلاکچین است. این کیف پولها بهاینصورت عمل میکنند که درواقع خود شرکت سازنده یک نسخه از بلاکچین را دانلود و ذخیرهسازی میکند و تنها یک اینترفیس از کیف پول بلاکچین را دراختیار شما میگذارد که در ظاهر دیگر شما نیاز به دانلود و ذخیرهسازی بلاکچین را نخواهید داشت.
اگر شما فردی هستید که همواره از سیستمهای کامپیوتر شخصی و یا لپتاپ زیاد استفاده میکنید، این نوع کیف پولها میتوانند برای شما بسیار مفید باشند. برای کار با این ولت ها باید به اینترنت متصل باشید. در ادامه به معرفی چند کیف پول نرمافزاری ارزهای دیجیتال میپردازیم که قابلیت نصب شدن روی تلفن همراه و سیستمهای کامپیوتری را دارند.
کیف پول Bitpay یا Copay
کوپی یکی از قدیمیترین کیفپولهای نرمافزاری ارزهای دیجیتال بوده است که نیاز به دانلود بلاکچین نیز ندارد. این نرمافزار توسط شرکت بیتپی (Bitpay) به بازار معرفی شده که امنیت بالایی نیز برخوردار است و همچنین کلید خصوصی را در اختیار خودتان قرار میدهد.
از این کیف پول دیجیتال (wallet) میتوانید تنها برای نگهداری ارزهای دیجیتالی نظیر بیتکوین (Bitcoin) و بیتکوینکش (Bitcoin Cash) استفاده کنید. این کیف پول در نسخههای مختلف دسکتاپ و موبایلی نیز ارائه میشود. یکی از مهمترین ویژگیهای آن، امکان ایجاد حساب چند امضا (Multi-Signature) است. بهاین ترتیب که یک حساب مشترک ایجاد میکنید (حداکثر 6 نفره) و تنها درصورت تائید تمام شرکا (حداکثر 3 امضا)، تراکنشهای برداشت از کیف پول انجام خواهد شد. امنیت بالا و محیط کاربری ساده نیز از دیگر دلایل محبوبیت کوپی بهشمار میآید.
کیف پول اکسدوس Exodus
یکیدیگر از کیف پولهای محبوب بازار، اکسدوس است. یکی از ویژگیهای بارز این کیف پول پشتیبانی از بسیاری از ارزهای دیجیتال، از جمله تمام توکنهای اتریوم نیز است که کار را برای کاربر بسیار راحت میکند.
بهعبارت دیگر شما میتوانید بهجای اینکه چند کیف پول برای کوینهای مختلف داشته باشید، میتوانید همه ارزهای دیجیتالتان را داخل یک والت قرار دهید. البته من اینکار را به هیچ وجه توصیه نمیکنم و بهتر است که همیشه ارزهای دیجیتال را در والتهای مختلف ذخیره کنید، تا امنیت کار شما افزایش یابد.
اکسدوس نیز نیاز به دانلود بلاکچین ندارد و در نسخههای مختلف برای ویندوز و موبایل برای کاربران در دسترس است. پس اگر رمزارزی دارید که نمیدانید کدام کیف پول آنرا پشتیبانی میکند، حتما یک سر به اکسدوس بزنید.
یکیدیگر از خاصیتهای اکسدوس، اکسچنج داخلی آن است که البته اکنون در دسترس نیست. شیوه کار اکسچنج داخلی بهاینصورت است که شما دیگر نیاز ندارید که ارز دیجیتال خود را از کیف پول خارج کنید؛ بلکه با استفاده از این امکان درونبرنامهای میتوانید ارز دیجیتال خود را از داخل والت، به هر رمزارز دیگری تبدیل کنید.
امنیت اکسدودس بسیار بالا است و کلید خصوصی را نیز در اختیارتان قرار میدهد. بهاین ترتیب میتوان آن را یکی از امنترین والتهای دنیای ارزهای دیجیتال معرفی کرد.
کیف پول جکس Jaxx
جکس یکی از قدیمیترین کیف پولهای بازار ارزهای دیجیتال بهحساب میآید. در ابتدا این کیف پول از امنیت بالایی در مقابل هک نداشت. اما بعد از مدتی آپدیتهای بسیار خوبی روی این والت محبوب اعمال شد که امنیت آنرا نیز بالا برد. این کیف پول در نسخههای اندروید و iOS و ویندوز به بازار ارائه میشود.
ویژگیهای کیف پول جکس (Jaxx)
در اختیار گذاشتن کلید خصوصی والت به کاربر که هیچ شخص سومی در این بین وجود ندارد.
داشتن اکسچنج داخلی و امکان تبدیل ارزهای دیجیتال مختلف به یکدیگر که اینکار توسط پلتفرم معروف چنجلی (Changelly) انجام میشود. چنجلی، به عنوان پلتفرمهای غیرمتمرکز که امکان تبدیل ارزهای دیجیتال به هم را به صورت لحظهای و آنی فراهم میکند، شناخته میشود (استفاده برای ایران بهدلیل تحریمها ممنوع است).
امکان گرفتن کلید خصوصی جداگانه هر کوین نیز وجود دارد. بهعبارت دیگر بهغیر از اینکه یک کلید خصوصی برای کل کیف پول دارید؛ میتوانید جداگانه برای هر ارزدیجیتال دیگری که داخل جکس دارید، درخواست کلید خصوصی کنید.
قابلیت گذاشتن پسورد جداگانه برای انجام تراکنشها نیز یکی دیگر از ویژگیهای این کیف پول دیجیتالی است که در آن میتوانید یک پسورد داخلی برای تراکنشهایتان ایجاد کنید که هنگام برداشت از شما درخواست میشود. نکته اینکه این پسورد غیر قابل بازیابی است و باید در حفظ و نگهداری آن دقت لازم را انجام دهید.
کیف پول کوینومی Coinomi
کوینومی یکیدیگر از کیف پولهای نرمافزاری رایگان است که بهسرعت، مورد قبول عموم قرار گرفت. کوینومی کلید خوصوصی را بدون هیچ واسطهای در اختیار شما قرار میدهد و از این بابت امنیت خوبی را هم برخوردار است. این کیف پول دیجیتال ابتدا برروی پلتفرم موبایل عرضه شد، اما اکنون ورژن ویندوز، لینوکس، مک، اندروید و iOS را بهطور کامل پشتیبانی میکند.
چند ویژگی مهم کوینومی
داشتن امنیت بالا و در اختیار قرار دادن کلید خصوصی به کاربر.
این کیف پول کاملا رایگان بوده و برای ارائه خدمات هیچگونه کارمزدی دریافت نمیکند.
امکان تبدیل ارزها به یکدیگر بدون خارج کردن دارایی از کیف پول. این امکان از طریق اکسچنجهای غیرمتمرکز چنجلی (Changelly) و شیپ شیفت (Shapeshift) صورت میگیرد.
پشتیبانی از صدها ارز دیجیتال و قابلیت اضافه کردن توکنهای اتریوم روی کیف پول که دراین صورت میتوان گفت که مثل والت اکسدوس، بیش از 1000 کوین مختلف را میتواند پشتیبانی میکند. در عکس زیر لیست برخی از کوینهایی را که توسط کوینومی پشتیبانی میشوند، مشاهده میکنید.
برای دیدن لیست کامل کوینهای پشتیبانی شونده، اینجا کلیک کنید.
ولت تحتوب یا Online Wallet
این کیف پولهای ارز دیجیتال از دو نظر سادهترین ولتهای بازار محسوب میشوند.
این ولتها حتی نیاز به نصب ندارند و شما میتوانید به راحتی آنها را بهصورت یک افزونه در مرورگر خود نصب کنید. حتی میتوانید با چندین دستگاه مختلف به کیفپول خود دسترسی پیدا کنید.
این ولتها به سادگی هک میشوند. اگر یادتان باشد در توضیح ولتهای سختافزاری گفتیم که بزرگترین مزیتشان آفلاین بودنشان است. اما ولتهای تحتوب دقیقا برعکس هستند و مهمترین ضعف آنها همیشه آنلاین بودنشان است. این به معنی بد بودن این ولتها نیست، اما سعی کنید پول زیادی در آنها نگهداری نکنید. از محبوبترین ولتهای تحتوب میتوان به MetaMask و Binanc Smart Chain اشاره کرد.
کیف پولهای سخت افزاری (Hardware Wallet)
اگر سرمایهگذاری زیادی در ارزهای دیجیتال کردهاید بدون شک یکی از بهترین راههای نگهداری آن استفاده از کیف پولهای سخت افزاری است. این نوع کیف پولها بهدلیل استفاده از سخت افزار و قابلیت آفلاین بودنشان، از امنیت بالاتری نسبت به کیف پولهای نرمافزاری دارند.
هر زمان که بخواهید رمز ارزهای خود را جابهجا یا اضافه کنید، کافیست ولت را روشن کرده و به یک پورت USB متصل کنید. بعد از آن ولت شما از حالت آفلاین خارج شده و تبدیل به یک ولت نرمافزاری میشود.
شاید از خود بپرسید با وجود امنیت بالای ولتهای سختافزاری، چرا مردم بیشتر به سمت ولتهای نرمافزاری میروند و داراییهای خود را روی آنها نگهداری میکنند؟
ولتهای سختافزاری برخلاف ولتهای نرمافزاری (موبایلی، دسکتاپ و تحتوب) رایگان نیستند. قیمت این ولتها چیزی حدود 100 تا 200 دلار است. همچنین دسترسی به ولتهای نرمافزاری راحتتر است. شما بهراحتی میتوانید یک ولتنرمافزاری را دانلود کرده و کار خود را شروع کنید.
اما خرید یک کیف پول ارز دیجیتال سختافزاری نیاز به هزینه و زمان دارد. حتما کیفپولهای سختافزاری را از فروشگاههای مطمئن خرید کنید و از پلمپ بودن جعبه آن اطمینان حاصل کنید. از محبوبترین ولتهای سختافزاری میتوان به ولت Leger، Trezor و CoolWallet اشاره کرد.
این نوع والتها برای اشخاصی که داراییهای زیادی دارند یا برای بلندمدت میخواهند روی ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری کنند، بسیار مناسب است. در ادامه به چند مورد از مهمترین این کیف پولها اشاره میکنیم:
کیف پول لجر (Ledger)
حتی اگر تازه وارد بازار ارزهای دیجیتال شده باشید، حتما نام محبوبترین و پراستفادهترین کیف پول سختافزاری، که همان لجر است را شنیدهاید. این کیف پول یک دستگاه کوچک و قابل حمل است که بهعلت اینکه همواره به اینترنت وصل نیستند، میتوانند در برابر حملات مختلفی که در رایانههای شخصی اتفاق میافتند، مقاومتر عمل کنند و حتی اگر این کیف پول را به رایانه ویروسی هم وصل کنید مشکلی برایتان پیش نخواهد آمد.
ویژگیهای کیف پول لجر
غیر متمرکز و کاملا متن باز؛
این کیف پول بهصورت غیر متمرکز و کاملا متن باز ارائه میشود که با ذخیرهسازی کلید خصوصی در داخل چیپست امن سخت افزار، هیچکس بهغیر از شما به کلیدهای خصوصی دسترسی نخواهد داشت.
استفاده از رابط کاربری فیزیکی برای امنیت بیشتر؛
بهعبارت دیگر حتی اگر فرض کنیم که کیف پول شما هک هم بشود، باز هم باید برای انتقال و برداشت پول بهصورت فیزیکی دکمه تائید را فشار دهد، که این کار غیر ممکن است.
پشتیبانی همزمان از ارزهای دیجیتال مختلف
این کیف پول قادر است که بیش از 1300 کوین و توکنهای مختلف را پشتیبانی کند.
کیف پول ترزور Trezor
ترزور نیز یکی از مشهورترین کیف پولهای سخت افزاری در دنیا محسوب میشود که همانند لجر از ایمنی بالایی برخوردار است. درواقع کیف پول سخت افزاری ترزور یک دستگاه کوچک است که از طریق کابل USB به رایانه متصل میشود.
این دستگاه کلیدهای خصوصی بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را بهصورت آفلاین ذخیره میکند. ترزور نیز مانند لجر میتوان برروی دستگاههای آلوده به ویروس و بدافزار استفاده کرد و هیچکس نمیتواند کلیدهای خصوصی شما را از آن برداشت کند.
ترزور نیز مانند لجر یک پلتفرم ذخیرهسازی کاملا متن باز و غیرمتمرکز محسوب میشود. از این رو هیچکس بهغیر ازشما روی داراییهایتان اشراف نخواهد داشت.
کیف پولهای کاغذی (Paper Wallet)
یکی از جدیدترین تکنولوژیهایی که برای ذخیرهسازی و نگهداری ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد، استفاده از کیف پولهای کاغذی است. کیف پولهای کاغذی درواقع نوعی کیف پول سرد یا آفلاین محسوب میشوند که کلید خصوصی آن بهصورت کاملا تصادفی و توسط خود کاربر ایجاد میشود که بعد از آن باید این کلید خصوصی را روی کاغذ پرینت گرفته و همواره از کاغذ محافظت کنید.
نحوه ایجاد یک کیف پول کاغذی برای بیتکوین بسیار ساده است. ابتدا به سایت bitaddress.org مراجعه کنید. با حرکت ماوس به هر نقطه دلخواه در صفحهای که جلوی رویتان قرار دارد، میتوانید بهصورت کاملا تصادفی یک کلید خصوصی برای کیف پول بیتکوین خود ایجاد کنید.
نکته: آنقدر موس را حرکت داده تا نوار ابزار عملیات تا 100% پر شود.
بعد از اینکه عملیات ایجاد کلید خصوصی تصادفی به پایان رسید، کلید خصوصی و آدرس والت بیتکوین شما بهصورت QR کد و نوشتاری به شما نمایش داده خواهد شد. در بالای صفحه کلید پرینت وجود دارد که میتوانید از این طریق کلید خصوصی و آدرس کیف پول بیتکوین خود را در یک جای امن ذخیره کنید.
نکته مهم در ایجاد کیف پولهای کاغذی:
همانطور که گفتیم، ایجاد کیف پولهای کاغذی بهصورت آفلاین صورت میگیرد و شما برای ایجاد کلید خصوصی نیازی به اینترنت ندارید. بعضا پیش آمده که هکرها توانستند در هنگام ایجاد کلید خصوصی، آنرا به سرقت ببرند. پس برای حفظ ایمنی بیشتر و اینکه مطمئن باشید که هیچ هکری به کلید خصوصیتان دسترسی نخواهد داشت به گونه زیر عمل کنید.
- ابتدا وارد سایت bitaddress.org شوید.
- در این حالت اینترنت خود را کاملا قطع کنید (از قطع اینترنت اطمینان حاصل کنید).
- اکنون با حرکت موس، یک کلید خصوصی ایجاد کنید.
- کلید خصوصی خود را پرینت گرفته و آن را ذخیره کنید.
- اکنون میتوانید دوباره به اینترنت وصل شوید.
این ولتها نیز در نوع خود خاص و جالب هستند. کلیدهای عمومی و خصوصی شما در یک کاغذ چاپ میشود و شما میتوانید آن کاغذ را در جایی امن قرار دهید. هر زمانهم که به آن نیاز داشتید کاغذ را بردارید و به کلید عمومی و خصوصی خود دسترسی پیدا کنید. این ولتها برای کسانی مناسب محسوب میشود که میخواهند برای مثال یک سال به دارایی خود دست نزنید.
زیرا جابهجایی روزانه ولت کاغذی شما خطرناک است، زیرا تمام اطلاعات حیاتی حساب شما درون کاغذ قرار دارد و در صورت آسیب رسیدن به آن، دارایی شما بهخطر خواهد افتاد.
یکی دیگر از مزایای بزرگ این نوع ولت این است که اطلاعات درون کاغذ از هک شدن توسط هکرها در امان هستند. ولی بهتر است به بزرگترین عیب این ولتها نیز اشاره کنیم. اگر روزی کاغذ شما که درون خانه شما قرار دارد دزدیده شود، آتش بگیرد، گم شود، پاره شود و…. باید با داراییهایتان خداحافظی کنید.
همچنین این ولتها برخلاف ولتهای نرمافزاری و سختافزاری، کلید خصوصی شما را درون خود نگهداری نمیکند و شما برای هر بار وارد شدن به ولت، باید کلید خصوصی خود را وارد کنید. این کار نیز ریسکهای خاص خود را به همراه خواهد داشت.
معیارهای انتخاب کیفپول ارز دیجیتال
برای انتخاب کیف پول ارز باید معیارهای خاصی در نظر گرفت تا بتوان بهترین کیف ولت را انتخاب کرد.
پشتیبانی از تعداد بالای کوینها
مهمترین معیار برای یک ولت خوب، پشتیبانی از تعداد بالایی رمز ارزهای مختلف است. یک کیفپول خوب، باید از تعداد زیادی کوین و توکن مختلف پشتیبانی کند.
بعضی از ولتها هستند که فقط از چند کوین محبوب بازار پشتیبانی میکنند و زمانی که شما یک توکن جدید خریداری میکنید، متوجه میشوید که ولت شما از این توکن پشتیبانی نمیکند.
پشتیبانی از Dapps (برنامههای غیر متمرکز) و Dex (صرافیهای غیرمتمرکز)
یک ولت مناسب باید از برنامههای غیرمتمرکز که هر روز به تعداد آنها اضافه میشود پشتیبانی کند. همچنین امروزه صرافیهای غیرمتمرکز از هر زمان دیگری محبوبتر شدهاند. یک کیفپول مناسب باید از صرافیهای غیرمتمرکزی مانند Uniswap و Pancake Swap پشتیبانی کند.
پشتیبانی از Swap
بعضی کیفپولها یک قابلیت جالب دارند. این قابلیت بهاین صورت است که شما میتوانید درون خود کیفپول یک کوین را به یک کوین دیگر تبدیل کنید. البته تعداد کوینهایی که به یکدیگر تبدیل میشوند محدود هستند.
همچنین کیفپولها در ازای انجام این خدمت برای شما، کارمزد گزافی دریافت میکنند که شاید برای هر کسی بهصرفه نباشد.
امکان گرفتن Backup از اطلاعات
از دست دادن دسترسی به کیف پول های رمزنگاری شده بسیار پرهزینه است. بنابراین مهم است که مرتباً از آنها بکآپ بگیرید. یک کیفپول مناسب باید از قابلیت بک آپ گیری پشتیبانی کند.
PIN Code
همیشه این احتمال وجود دارد که یک نفر به ولت ما دسترسی پیدا کند. تصور کنید دوست شما یا یکی از اقوام شما رمز گوشی شما را بلد باشد. در آن صورت میتواند به راحتی وارد کیفپول شما شده و داراییهای شما را به یک کیفپول دیگر منتقل کند.
اگر میخواهید یک کیفپول برای خود انتخاب کنید، حتما مطمئن شوید که از پین کد پشتیبانی میکند. با پین کد اگر کسی به ولت شما دسترسی پیدا کند بازهم نمیتواند رمز ولت را وارد کند. اگر خودتان هم رمز ولت را فراموش کردید میتوانید با Seed Words رمز ولت را بازنشانی کنید.
پیشنهاد میشود رمز مربوط به کیف پول شما با رمز ورود تلفن همراه شما یکسان نباشد.
سخن آخر
امروزه ارزهای دیجیتال با سرعت زیادی در حال فراگیر شدن در دنیا هستند. هرچه میزان سرمایههای بیشتری وارد بازار شود حرص و طمع هکرها و کلاهبرداران برای دزدیدن داراییهای شما نیز بیشتر میشود. پس با کسب اطلاعات بیشتر و آموزش کیف پول دیجیتال (wallet)، سعی کنید که همواره خود را بهروزرسانی کنید تا خدایی نکرده به داراییهای شما ضرر نرسد. یادتان باشد که معمولا اشتباه در ارزهای دیجیتال، از نوع جبران ناپذیر و غیر قابل برگشت هستند.
اگر این مطلب برایتان مفید بوده لطفا آنرا با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
سلام
اگر برای وارد کردن آدرس کیف پول از حرف بزرگ بجای حرف کوچک استفاده بشه ممکنه در شبکه بلاک چین معلق بمونه؟
سلام آدرس رو به همون صورت که هست وارد کنید
سلام خسته نباشید. من ارز zil روچند وقت پیش استیک کردم، الان که unstake کردم . کی میتونم برداشت کنم
سلام اگر unstake کرده باشید. میتونین برداشت کنین.
سلام
فرض کنید دو کیف پول جکس و اتمیک داریم که هر دو دارای محتویات هستن.اگر کیف پول جکس رو با عبارات 12 کلمه ای داخل والت اتمیک بازیابی کنیم در این حالت آیا والت اتمیک مقدار کوین های مشابه رو به هم اضافه می کنه و نشون میده؟آیا کوین های مشابه تحت یک کلید خصوصی در اتمیک قرار می گیرن؟
حال اگر تو کیف اتمیک معامله کنیم آیا در کیف جکس قبلی هم نتیجه معامله اون کوین خاص نشون داده میشه؟ممنون
سلام بله درواقع اون ۱۲ کلمه سید شما مولتی کوین هست. بنابراین همه کوینهای در کیف پول جدید نمایش داده میشوند. البته به این نکته باید دقت کنید که حتما کیف پول مقصد هم باید از تمامی کوینهای شما پشتیبانی کند. در غیر اینصورت ممکن است کوینهایی که پشتیبانی نمیشوند نیز نمایش داده نشوند.
اما در مورد دیدن نتایج معاملات باید بگوییم که اکر منظورتان هیستوری معاملات اخیر است، خیر، هیستوری نمایش داده نمیشود. اما هرگونه تغییر در موجودی کل حسابتان در والت جدید نمایش داده میشود.
سلام برای ارسال تتر برروی شبکه ترون trc20 به والت اتمیک آیا نیاز است مقداری ترون را هم به والت ارسال کنیم یا لازم نیست؟ چقدر طول میکشد تا تتر برروی کیف پول بشیند؟
من 10 تتر به والت اتمیک ارسال کردم ولی بعد از گذشت یک روز هنوز در والت موجودی صفر می باشد علت چیست؟
سلام و درود خدمت شما
برای ارسال تتر (ترون) به والت شخصی نیازی به ارسال مقداری ترون ندارید. اما برای خارج کردن تتر ترون از والت شخصی باید کارمزد انتقال را به ترون پرداخت کنید. پس در این حالت نیاز دارید که مقداری ترون در کیف پول خود داشته باشید.
برای ارسال تتر به کیف پول و نرسیدن به مقصد هم باید دقیقا بررسی کنیم تا چه اشتباهی انجام شده که هنوز به مقصد نرسیده
سلامم وقتتون به خیر من دوس داشتم در مورد کیف ول های صرافی ها اطلاعاتی به دست بیارم که چجوری به کاربران آدرس های متفاوتی میدهند ولی هنگامی که از اکانت های مختلفی از آن ها برداشت میکنیم آدرسی که از آن به اکانت ها واریز شده یکسان است یعنی از روی یک پابلیک کی چندین آدرس ساخته اند ؟ و آیا از کیف پول های سخت افزاری استفاده میکنند؟
معمولا ساختار ذخیرهسازی در اکسچنجها بسته به بزرگی و کوچکی اکسچنج متفاوت است. اما اکثرا همه آنها ترکیبی از والتهای HD و کلد والت ها استفاده میکنند. این امکان که از یک پابلیک کی تعداد مختلفی آدرس استخراج شود هم وجود دارد.
سلام ببخشید حداقل پولی که برای شروع در کیف پول باید بگذاریم چقدر است ؟
حداقل انتقال باید بیشتر از مقدار کارمزد باشد. منتهی هر والتی برای برداشت ممکنه یک محدودیتی اعمال کرده باشه که دراینصورت اگر واریز کنید نمیتونین برداشت کنین
خیلی ممنون من کیف پول تراست ولت و اتمیک دارم سوالم این هست 14 دقیقه پیش ۱-اگه یک موبایل دیگه بخرم و این کیف پول های نرم افزاری را رو اون نصب کنم و داخل موبایل هیچ برنامه دانلود نکنم و حتی سیمکارت نگذارم و.. و فقط موقع دریافت و برداشت به اینترنت متصل شم آیا کیف پول نرم افزاری من از هک و بد افزار در امان هست یعنی اون موقع مانند یک کیف پول سخت افزار میشه؟؟ ۲-اگر به دید بلند مدت نگاه کنم و برای مثال بعد از گذشت ۵سال به کیف پول نرم افزاری تراست مراجعه… ادامه مطلب »
1- هک شدن کاری به داشتن و نداشتن سیمکارت نداره، اتصال به اینترنت مهمه
2- بله میتونین کوینهایی که دارین رو روی والت های دیگری که از کوین شما پشتیبانی میکنند دوباره بازیابی کنید
من مقداری تتر خرید کرده ام و به کیف پول اتمیک خود انتقال داده ام ,لان به هیچ طریق نمیتونم انتقال بدم به کیف پول دیگه یا فروش توی کیف پول اندروید نمایش میده ولی روی سیستم نشون نمیده آلبته ارز دیگری ندارم
لطفا راهنمایی کنید ممنونم
سلام ابتدا باید ببینید تتر شما روی کدام شبکه هست. دقت کنید که کارمزد های انتقال و یا خرید و فروش در قسمت اکسچنج رو باید ازطریق همون شبکه پرداخت کنید. مثلا اگر تتر روی شبکه اتریوم استفاده میکنید، برای پرداخت کارمزده نیاز به مقداری اتریوم در والت دارید. یا اگر ار تتر روی شبکه ترون استفاده میکنید، پرداخت کارمزدها نیز باید با ترون انجام شود. دلیل اینکه نمیتوانید خارج کنید این هست که کارمزد انتقال در والت شما وجود ندارد
مرسی بابات راهنمایی خب من چقدر باید ترون بخرم تا بتوانم به کیف پولم انتقال بدم
حداقل مبلغ قابل انتقال درهر والت و اکسچنجی میتواند متفاوت باشد. باید داخل قوانین همان جا نگاه کنید و یا از پشتیبانی اکسچنج بپرسید.
من امروز صبح مقداری ترون خرید کردم مبلغ 510 هزار تومان ولی برای انتقال به کیف پول اتمیک دچار مشکل شدم و خطای موجودی کافی نمی باشد میزداین را هم لطفا راهنمایی بفرماید
حتما قبل از خرید و انتقال به حداقل مبلغ مجاز برای انتقال توجه کنید