فیلتر رنج مثبت در بورس


شاید شما هم اصطلاح رنج مثبت را شنیده باشید. فرض کنید بازار امروز منفی است و بیشتر سهم‌ها صف فروش هستند. اما به‌نظر می‌رسد صف‌ها دارند جمع می‌شوند و بازار آماده است که سبز شود. یا شاید سهمی را زیرنظر دارید، اما سهم مورد نظر شما مدتی در صف فروش گیر کرده است. چطور می‌توانیم آخرین صف فروش سهم را پیدا کرده و پیش از حرکت سهم رو به بالا، خرید خود را انجام دهیم؟

ممکن است بازار برگردد، اما شاخص کل هنوز منفی باشد. چون حجم زیادی معامله در قیمت‌های منفی انجام شده است. پس با نگاه کردن به شاخص کل نمی‌شود تغییر حرکت سهم را بررسی کرد.


در این مقاله می خوانید


تعریف رنج مثبت در بورس

همان‌‌طور که در ویدیوی فیلتر رنج مثبت در بورس می‌بینیم، می‌توانیم از دیده‌بان در صفحه TSETMC.COM با چند خط کد، صدها نماد را فیلتر کنیم تا به چند نماد مناسب برسیم.

اما قبل از این که بخواهیم کدی بنویسیم، لازم است بفهمیم که می‌خواهیم چه کار کنیم؟

در اصلاح بورس، وقتی خریداران یک سهم منفی را شروع می‌کنند به خریدن، و حجم زیاد خریدار سهم را از ناحیه قرمز به سبز می‌برند، در اصلاح می‌گوییم رنج مثبت کشیده شده است.

با کامپیوتر حرف بزنیم

چطور می‌توانیم این رخداد را به صورت یک الگوریتم قابل درک برای کامپیوتر در بیاوریم؟ ما به دنبال سهم‌هایی هستیم که امروز صف فروش بوده‌اند، قیمت آخرین معامله آن‌ها از 1 درصد مثبت بالاتر باشد.

کامپیوتر نمی‌تواند معنی صف فروش را درک کند. چیزی که کامپیوتر می‌فهمد، عدد است. ما در TSETMC برای هر سهم می‌بینیم که یک بازه مجاز قیمت (+5 تا -5) برای هر سهم وجود دارد.

بیشترین و کم‌ترین قیمت سهم نیز نشان می‌دهد که سهم در چه بازه‌ای واقعا خرید و فروش شده است؟

مثلا اگر برای یک سهم دامنه مجاز پایین -5 درصد است، شاید در این روز معاملاتی قیمت کم‌تر از 2- را ندیده باشد. پس اگر کم‌ترین قیمت معامله با آستانه پایین قیمت مجاز برابر باشد، سهم دست‌کم یک‌بار به پایین‌ترین قیمت ممکن خود رسیده است.

گام اول: صف فروش به زبان فیلترنویسی

حالا فهمیده‌ایم که به دنبال کدام نمادها هستیم. سهم‌هایی که آستانه پایین مجاز آن‌ها برابر باشد با کم‌ترین قیمت معامله امروز، و قیمت آخرین معامله آن مثبت باشد.

در زبان فیلترنویسی در بورس کم‌ترین قیمت را با (pmin) و آستانه مجاز را با (tmin) می‌دهیم. پس به زبان فیلترنویسی می‌گوییم سهم‌هایی را می‌خواهیم که:

(pmin)==(tmin)

به دو نکته دقت کنید: اول این که مساوی را با دو علامت = نشان می‌دهیم و در نوشتن عبارت‌هایی مثل (pmin) حتما پرانتز را قرار می‌دهیم.

نکته دوم این است که برای شناسایی رنج مثبت با فیلترنویسی لازم نیست کدهای برنامه‌نویسی را حفظ کنید. تنها کافی است که جدول این کدها را در مقابل خود داشته باشید. حفظ‌شدن کدها به مرور و برحسب تجربه به دست خواهد آمد.

گام دوم: آخرین قیمت به زبان فیلترنویسی

گفتیم که به‌دنبال سهم‌هایی هستیم که آخرین معامله آن‌ها مثبت باشد. یعنی قیمت آخرین معامله بالاتر باشد از 1+ درصد. درصد تغییر آخرین قیمت را (plp) نشان می‌دهیم. ما می‌خواهیم سهم‌هایی را پیدا کنیم که

plp)>1)

فیلتر رنج مثبت در بورس

حالا می‌توانیم به کد دلخواه خود یعنی فیلتر رنج مثبت برسیم. ما هر دو شرط دلخواه خود را پیدا کرده‌ایم. حالا فقط کافی است این دو شرط همزمان برقرار باشند.

برای پیوند دادن دو دستور از && استفاده می‌کنیم.

پس فیلتر رنج مثبت در بورس به این صورت در می‌آید

(pmin)==(tmin)

&&

plp)>1)

دقت کنید که می‌شود همین کد را در یک خط هم نوشت. ما از اینتر استفاده کردیم که کد خواناتر و زیباتر به نظر بیاید. به کمک فیلترنویسی می‌توانیم موارد بسیار جذابی را فیلتر کنیم و سهم‌هایی را بیابیم که دقیقا صفت مورد نظر ما را دارند.

در دوره آموزش فیلترنویسی قرار است که با این کدها بیشتر آشنا شویم تا خریدهایی بهتر و سودآورتر داشته باشیم.

فیلتر نویسی در بورس را به سبک حامد ثقفی از صفر تا صد بیاموزید!


می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده بفرمایید.

4.2/5 - (61 امتیاز)

درباره نویسنده

حامد ثقفی

برای زنده بودن باید تا آخرین روز زندگی یادگیری را دنبال کرد و از لحظات زندگی استفاده کرد.

اشتراک
اطلاع از
guest
18 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
فریدون معین نمینی
فریدون معین نمینی
4 سال پیش

با سلام تشکر و قدر دانی می نمایم از فایل های ارسالی شما که بسیار اموزنده و مفید و مختصر می باشند سنی چوخ یاشا ساغ اول

پویا بهایی‌پور
پویا بهایی‌پور
پاسخ دادن به  فریدون معین نمینی
4 سال پیش

سلام
من ترکی خیلی بلد نیستم ولی قطعا ما هم چوخ ای لاو یو

زهره ملکی
زهره ملکی
4 سال پیش

عالی بود ممنون

مهتاب
مهتاب
4 سال پیش

سلام. عالی بود. متشکرم.

مریم
مریم
4 سال پیش

نظرت عالی بود

بهرام غیاثی
بهرام غیاثی
4 سال پیش

مطالب بسیارمفید و ساده و روان بیان میشه . ازتون ممنونم

علیرضا
علیرضا
4 سال پیش

مفید بود

امید عمارلو
امید عمارلو
4 سال پیش

سلام عالی بود

حسین صفاری
حسین صفاری
4 سال پیش

عالی وکاربردی سپاس

alamdaritoraj
alamdaritoraj
4 سال پیش

عالی بود

احمد
احمد
4 سال پیش

درود وسلام برشما
با تشکر از آموزشهای عملی شما
امیدوارم در تمام مراحل زندگی موفق باشید.

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی



18
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!