دیده‌بان بازارهای جهانی

تاریخ بروز رسانی: 1399/09/10

بازارهای جهانی (دیده‌بان نوامبر ۲۰۲۰)


دیده‌بان بازارهای جهانی 29 نوامبر 2020

بازارهای جهانی سهام

شاخص‌های اصلی بازار سهام در کشورهای مختلف با کاهش آمار کرونا در جهان، مثبت بودند. در هفته گذشته شاهد جریانات ریسک‌پذیر خوبی در بازار سهام بودیم. سرمایه‌گذاران، مجددا به سمت سرمایه‌گذاری در سهام روی آوردند. این درحالی بود که شاخص دلار (dxy) و طلا، در حالت نزولی قرار داشتند. شاخص ترس و طمع (VIX) نیز در پایین‌ترین سطح خود در شش ماه اخیر قرار دارد. لازم به‌ذکر است که این حالت به معنی خروج سرمایه از طلا و دلار و تبدیل آن‌ها به سهام است.

موج سوم ویروس کرونا در آمریکا از پیک خود عبور کرده است. ظاهرا اعمال محدودیت‌ها و تدابیر دولتی در این رابطه جوابگو بوده است. سرمایه‌گذاران این امر را به‌خوبی درک کردند. تعداد مبتلایان روزانه که هفته قبل از روزی 200 هزار نفر عبور کرده بود، اکنون به کمتر از روزی 150 هزار نفر کاهش داشته است.

 آمار فوتی‌های روزانه آمریکا نیز کاهش چشم‌گیری داشته است. گزارش‌ها حاکی است که آمار فوتی‌های این هفته حدود 1250 نفر بوده. این درحالی است که هفته قبل این آمار اعداد بالای 2200 نفر را نشان می‌داد. به عبارتی دیگر فوتی‌ها در هفته گذشته کاهش 80% درصدی داشتند که آماری بسیار امیدوار کننده است.

 تداوم این روند کاهشی در هفته‌های آینده، عامل مهمی برای برگشتن اعتماد به بازار خواهد بود. در این‌صورت می‌توانیم شاهد ورود سرمایه‌های بیشتری به بازار سهام باشیم.

شاخص‌های بورس اروپا در ماه نوامبر عملکرهای بسیار خوبی داشتند. شاخص بورس یونان 29%+، اسپانیا 27%+، ایتالیا 25%+ و آلمان 15%+ رشد داشتند. شاخص‌های اصلی بورس آمریکا نیز در هفته گذشته رکوردهای تاریخی جدیدی ثبت کردند. شاخصDow Jones با رشد 2.21%+ درصدی همراه بود. شاخص Nasdaq رشد 2.95%+ درصدی را ثبت کرد. شاخص S&P500 نیز با رشد 2.39%+ درصدی همراه بود.

 سهام شرکت‌های هواپیمایی رشد خوبی داشته است که نشان از افزایش امید به آینده این شرکت‌ها و بازگشت مجدد سفرهای هوایی دارد. مجموع عوامل فوق نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران با یافتن واکسن کرونا و خبر شروع تزریق آن از هفته‌های آینده در انگلستان، آمریکا و چند کشور دیگر... فعلا درحال پیش‌خور کردن سود سال 2021 هستند.

درصد تغییرات ماهیانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

+12.86%

+2.21%

29910.4

Dow Jones

+10.90%

+2.95%

12258.2

Nasdaq

+10.78%

+2.39%

3641

S&P 500

تنها نکته‌ای که این وسط باقی می‌ماند، بیش از حد پایین بودن نرخ اوراق قرضه 10 ساله در شرایط کنونی است. معمولا این امر حاکی از شرایط نامساعد دولتی و یک سیگنال برای رکود اقتصادی و تداوم بحران تلقی می‌شود. بعد از پایین آمدن نرخ اوراق قرضه 10 ساله در دوران کرونا، این نرخ همچنان در پایین‌ترین سطح خود باقی مانده است. با بازگشت اعتماد بیشتر به بازار باید شاهد افزایش نرخ این اوراق در هفته‌های آتی باشیم.

طلا

طلا مطابق تحلیل هفته قبل و در تکمیل فاز اصلاحی خود، بعد از شکست حمایت 1850 دلار، ریزش خوبی را تجربه کرد. این امر بیشتر به دلیل خروج سرمایه از طلا به سمت بازار سهام بوده است. طلا در هفته گذشته با کاهش 4.49%- درصدی به قیمت 1786.92 دلار رسید. نقره نیز به دنبال طلا با ریزش 6.13%- درصدی به محدوده قیمتی 22.69 دلار کاهش یافت. همچنان که در هفته قبل هم ذکر شد، رشد قیمتی مس نیز در این ریزش‌ها بی‌تاثیر نبوده است.

 نظرسنجی کیتکو این هفته تغییرات محسوسی را نشان می‌دهد. در این نظرسنجی 40% سرمایه‌گذاران کلان و 46% از سرمایه‌گذاران خُرد، همچنان در پوزیشن‌های لانگ طلا هستند. مانند هفته قبل، این هفته نیز شاهد کاهش مقدار پوزیشن‌های لانگ طلا هستیم که یک سیگنال نزولی محسوب می‌شود. توجه داشته باشید که با کاهش ریسک بازار سهام، سرمایه‌گذاران علاقه‌مندی بیشتری به سرمایه‌گذاری در بازارهای ریسک‌پذیر نسبت به طلا خواهند داشت.

بیت‌کوین

بیت‌کوین در انتهای هفته گذشته توانست قیمت خود را بالای 18000 دلار حفظ کند و همچنان در روند صعودی باقی بماند. هفته قبل بیت‌کوین به مرز سقف تاریخی خود رسید اما نتوانست از آن عبور کند. در ادامه شاهد یک اصلاح شارپ 10.5%- در قیمت بیت‌کوین بودیم. اما در پایان هفته و بازگشت خریداران، تمام مسیر رفته را بازگشت. این امر نشان از تداوم فوموی شدید روی بیت‌کوین دارد که مطابق تحلیل‌های قبلی می‌تواند تارگت‌های بالای 20 هزار دلار را تا قبل از سال میلادی جدید در دسترس قرار دهد.

 

از نگاهی دیگر معمولا هفته آخر هر ماه، زمان بسته شدن معاملات آتی بیت‌کوین در بورس‌های مختلف است. گاهی در هفته آخر ماه، سیو سود و تسویه حساب‌های معاملات آتی، باعث ایجاد چنین نوساناتی در بازار اسپات (spot) خواهد شد که در نهایت بازار به مسیر مجدد خود بازمی‌گردد.

نفت

نفت همچنان در مسیر صعودی خود ادامه می‌دهد. خوشبینی سرمایه‌گذاران به بازار سهام در نفت هم تاثیرگذار بود. همان‌طور که هفته قبل هم اشاره شد، کاهش آمار کرونا رابطه مستقیمی با افزایش میزان تولید و افزایش حجم تقاضا در این بازار دارد. با عبور دنیا از پیک کرونا، مجددا شاهد جریانات ریسک‌پذیر در نفت بودیم. نفت خام آمریکا در هفته گذشته با رشد 5.75%+ درصدی به قیمت 42.42 دلار رسید. نفت برنت نیز با جهش 7.36%+ درصدی در بازار به قیمت 45.54 دلار معامله شد.نفت برنت نیز با افزایش 7.01%+ درصدی به قیمت هر بشکه 48.24 دلار رسید.

گزارش هفتگی بیکر هیوز نیز در همین راستا افزایش 10 حلقه‌ای را نشان می‌دهد. طبق این گزارش، تعداد چاه‌های فعال در هفته گذشته از 231 حلقه به 241 حقله چاه افزایش پیدا کرده است. لازم به ذکر است که باتوجه به عبور از پیک کرونا و تداوم روند کاهش بیماری، دیگر این حجم از تولیدات نفتی، برای بازار نگران کننده نخواهد بود. همچنین افزایش میزان تعداد دکل‌های تولید نفت در هفته آینده، می‌تواند سیگنال مثبتی برای افزایش تقاضا و تداوم حرکت صعودی قیمت نفت باشد.

کامودیتی‌ها

با استقبال دنیا از بازارهای جهانی سهام، بازار کامودیتی‌ها نیز درهفته گذشته مثبت بود. افزایش تقاضا در بازار چین، کاهش آمار مبتلایان به کرونا در جهان و کاهش ارزش دلار از عواملی بودند که باعث خوشبینی سرمایه‌گذاران در این حوزه شد. همچنین چراغ سبز ترامپ برای انتقال نرم قدرت به دولت بایدن نیز دراین خصوص بی‌تاثیر نبود.

مس همچنان به پیشتازی خود در بازار ادامه می‌دهد. در هفته گذشته مس توانست با رشد 3.56%+ درصدی در بازار بورس فلزات لندن (LME) به قیمت 7178.50 دلار در هر تن برسد. این عدد بالاترین نرخ از سال 2015 تاکنون بوده است. سنتیمنت بازار مس همچنان از تداوم روند صعودی آن حکایت دارد.

 

قیمت فولاد چین در هفته گذشته 1.46%- درصد کاهش داشت و به قیمت 4040 یوان رسید (روند بلندمدت فولاد جهانی همچنان صعودی ارزیابی می‌شود). آلومینیوم با رشد 0.55%+ درصدی به قیمت 1998.25 دلار رسید. فلز روی (zinc) با رشد 0.34%+ درصدی در بازار به قیمت 2808.75 دلار معامله شد (فلز روی همچنان اهداف بالای 3000 دلار را دنبال می‌کند). سنگ آهن 62% نیز با رشد 0.73%+ درصدی به قیمت 124.25 دلار رسید.


بازارهای جهانی سهام 29 نوامبر 2020

شاخص دلار آمریکا همچنان روند مبهمی دارد. اما سنتیمنت بلندمدت آن نشان از روند نزولی دارد. شاخص‌های بورس آمریکا نیز در هفته گذشته به همین شکل عکس‌العمل نشان دادند. با اینکه شاخص ترس (VIX) فروکش کرده، اما بازار همچنان منتظر یک محرک جدید است. هیجانات حول خبرهای خوب واکسن کرونا دیگر فروکش کرده و همین امر باعث شد تا بازار کمی آرام شود. این امر نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران تنها در دید کوتاه‌مدت به بازار خوش‌بین بودند. اما با افزایش آمار مبتلایان جدید و تعداد فوتی‌های ناشی از ویروس کرونا همچنان دید بلندمدت خوبی به بازار ندارند. سرمایه‌گذاران می‌دانند که حداقل تا شش ماه آینده هیچ واکسنی به مرحله تزریق عمومی نخواهد رسید.

شاخص Dow Jones با کاهش 0.73%- درصدی همراه بود و شاخص S&P500 نیز کاهش 0.86%- درصد را ثبت کرد. شاخص Nasdaq هم با اصلاح 0.26%- درصدی همراه بود.

درصد تغییرات ماهیانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

+10.42%

+0.73%

29263.5

Dow Jones

+7.72%

-0.26%

11906.4

Nasdaq

+8.20%

+0.86%

3556

S&P 500

از طرفی دیگر همچنان آمار فوتی‌های روزانه ناشی از کرونا در آمریکا برای سومین هفته متوالی درحال افزایش است. طبق آخرین آمار، میانگین تعداد فوتی‌های روزانه این هفته در آمریکا نسبت به هفته گذشته، رشدی 50% درصدی داشته است.

دیده‌بان نوامبر ۲۰۲۰

 تعداد مبتلایان روزانه جدید نیز برای دومین ماه متوالی در حال ثبت رکورد تاریخی جدید است. مبتلایان روزانه که هفته قبل حدود 150 هزار نفر بود، در این هفته و به‌طور میانگین، بالای 170 هزار رسیده است.

دیده‌بان ۱۵ نوامبر ۲۰۲۰

 افزایش بیشتر این آمار برای شاخص‌های بورس آمریکا یک سم محسوب می‌شود. طبق هشدارهای قبلی، اگر دولت نتواند این حجمه را به نوعی کنترل کند، شاهد ریزش بیشتری در شاخص‌های بورس آمریکا خواهیم بود. طبق گزارش شورای نظارت بر بازار (CFTC)، سرمایه‌گذاران این هفته با خروج از سهام اوراق قرضه خریداری کردند.

با اینکه این هفته شاخص‌های بورس منفی بودند، اما روند بلندمدت آنها همچنان در وضعیت صعودی قرار دارد. سرمایه‌گذاران منتظر محرک جدیدی برای ادامه روند بازار هستند، شاید فعلا تنها راه خروج از چنین وضعیتی، تصویب بسته جدید حمایتی باشد.

طلا

بازار طلا همچنان طبق تحلیل هفته قبل در فاز اصلاحی قرار دارد. بازار طلا در هفته گذشته نیز با کاهش 0.98%- درصدی به قیمت 1870.98 دلار رسید. هیجانات ناشی از اخبار خوب واکسن در دو هفته گذشته بی‌تاثیر در این اصلاح نبوده است. اما همچنان رشد قیمتی مس، عاملی برای جلوگیری از ورود سرمایه‌های جدید به طلا شده است.

نقره نیز که همبستگی با طلا دارد، در واکنشی مشابه با کاهش 1.98%- درصدی همراه بود و در انتهای هفته به قیمت 24.17 دلار رسید.

نظرسنجی هفتگی کیتکو نشان می‌دهد، سرمایه‌گذاران باتوجه به ریزش هفته قبل همچنان بازار طلا را مثبت ارزیابی می‌کنند.

دیده‌بان ۱۵ نوامبر ۲۰۲۰

 در این نظرسنجی 47% سرمایه‌گذاران کلان و 42% از سرمایه‌گذاران خُرد، در پوزیشن‌های لانگ طلا هستند. نکته قابل توجه کاهش مقدار پوزیشن‌های لانگ در نظرسنجی هفته‌های گذشته بوده است. به این ترتیب و با مقایسه نظرسنجی‌های قبلی می‌توانیم دریابیم که همزمان که از مقدار پوزیشن‌های لانگ کاسته شده، مقدار پوزیشن‌های شورت نیز افزایش داشته است. این امر حاکی از آن است که سرمایه‌گذاران بیشتر نسبت به هفته‌های قبل از ادامه روند صعودی طلا ناامید شده‌اند.

بیت‌کوین

اما بیت‌کوین غول دنیای مجازی همچنان در هفته گذشته نیز حال صعود بوده است. بیتکوین در هفته گذشته با جهشی 14.39%+ درصدی توانست خود را به قیمت بالای 18000 دلار و در نزدیکی مرز با سقف تاریخی 2017 خود برساند.

دیده‌بان ۱۵ نوامبر ۲۰۲۰

 نکته قابل توجه این است. با این‌که همچنان قیمت بیت‌کوین به ATH سال ۲۰۱۷ نرسیده، اما ارزش بازار بیت‌کوین از سقف تاریخی خود عبور کرده است.

دیده‌بان نوامبر ۲۰۲۰

 ارزش بازار بیت‌کوین در اوج سال 2017 حدود 333 میلیارد دلار بود؛ این درحالی است که ارزش این بازار در نوامبر امسال به حدود 350 میلیارد دلار رسیده است. این امر نشان از بزرگتر شدن بازار و ورود سرمایه‌های جدید دارد.

نفت

بازار نفت و انرژی در هفته گذشته مثبت بود. افزایش امید به تمدید 3 ماهه محدودیت‌های تولید اوپک محرک اصلی بازار بوده است. نفت خام آمریکا در هفته گذشته با رشد 5.75%+ درصدی به قیمت 42.42 دلار رسید. نفت برنت نیز با رشد 5.65%+ درصدی در بازار به قیمت 45.08 دلار معامله شد.

اوپک در هفته گذشته برای تولیدات نفتی امارات سقف تعیین کرده است. ظرفیت تولید نفت امارات 4 میلیون بشکه در روز است. این درحالی است که سقف مجاز تولید این کشور 2.59 میلیون بشکه در روز است. قطعا امارات از از تعیین این مقدار سقف برای تولیدات این کشور راضی نیست. لذا این احتمال وجود دارد که امارات نیز به‌عنوان سومین تولید کننده نفت بعد از عربستان و عراق، از اوپک خارج شود.

ازطرفی دیگر گزارش هفتگی بیکرهیوز نشان از کاهش تولیدات نفتی در آمریکا دارد. طبق این گزارش، تعداد دکلهای فعال تولید نفت خام در هفته گذشته کاهش 5 حلقه‌ای داشته است که نشان از کاهش تقاضا برای برای فرآورده‌های نفتی دارد.

دیده‌بان ۱۵ نوامبر ۲۰۲۰

 اما گزارش‌ها نشان می‌دهند که موجودی مخازن آمریکا در اوکلاهاما به بیش از 80% رسیده است. این آمار با مقدار افزایش حجم تقاضای فرآورده‌های نفتی در گزارش بیکرهیوز هم‌خوانی ندارند. همچنین مصرف بنزین آمریکا در هفته گذشته، با افزایش حجم تعطیلی‌ها کاهش قابل توجهی داشته است.

باید توجه داشت که افزایش آمار کرونا، باعث افزایش میزان تعطیلی در آمریکا و کاهش بیشتر حجم مصرف بنزین و تقاضا برای سایر فرآورده‌های نفتی خواهد شد. همچنین با درنظر گرفتن افزایش حجم موجودی ذخایر نفتی آمریکا، می‌توان این‌طور برداشت کرد که بازار نفت، ضمن افزایش قیمت درهفته‌های گذشته، در شرایط خوبی بهسر نمی‌برد. لذا تمامی عوامل فوق می‌توانند عاملی برای کاهش قیمت نفت در هفته‌های آینده باشند.

کامودیتیها

بازار کامودیتی‌ها با پیشتازی مس همچنان به روند صعودی خود ادامه می‌دهند. مس در هفته گذشته بالاخره توانست به سقف قیمتی سال 2018 برگردد. مس با رشد 3.56%+ درصدی در بازار لندن به قیمت 7178.50 دلار در هر تن رسید.

دیده‌بان ۱۵ نوامبر ۲۰۲۰

 همچنین کاهش شاخص تبدیل کسانتره مس به کاتد (TC)، نشان از کسری شدید کسانتره مس در بازارهای جهانی دارد که می‌تواند عاملی برای ادامه رشد مس در هفته‌های آینده باشد. همچنین گزارش هفتگی شورای نظارت بر معاملات آتی (CFTC) نیز نشان از افزایش حجم تقاضا برای معاملات غیر تجاری دارد.

دیده‌بان ۱۵ نوامبر ۲۰۲۰

 قیمت فولاد چین در هفته گذشته 1.08%+ درصد رشد داشت و به قیمت 4100 یوان رسید. آلومینیوم با رشد 2.78%+ درصدی به قیمت 1987.25 دلار رسید. فلز روی (zinc) با رشد 5.92%+ درصدی در بازار به قیمت 2799.25 دلار معامله شد. سنگ آهن 62% نیز با رشد 2.11%+ درصدی به قیمت 123.35 دلار رسید.


دیده‌بان بازارهای جهانی (دیده‌بان ۱۵ نوامبر ۲۰۲۰)

در این شماره از دیده‌بان بازارهای جهانی نگاهی می‌اندازیم به بازارهای سهام، کامودیتی‌ها، طلا و نفت.
بازارهای جهانی سهام

شاخص سهام بازارهای جهانی در هفته گذشته، پرنوسان بودند. در 9 نوامبر، شرکت فایزر (Pfizer) اعلام کرد که واکسنی تولید کرده است که تا 90% اثرگذاری روی کرونا دارد. همین خبر، محرک رفتارهای ریسک‌پذیر بیشتر در بازار شد. تمامی شاخص‌های سهام آمریکا با گپ مثبت باز شدند و در نهایت، شاخص Dow Jones با رشد 4.08%+ همراه بود و شاخص S&P500 نیز رشد 1.95%+ را ثبت کرد. اما شاخص Nasdaq جدای از هیجانات، اصلاح 1.27%- داشت.

درصد تغییرات ماهیانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

+11.24%

+4.08%

29479.8

Dow Jones

+8.01%

-1.27%

11937.8

Nasdaq

+9.13%

+1.95%

3586.7

S&P 500

آمار فوتی‌های ناشی از کرونا در آمریکا برای سومین هفته متوالی درحال رکوردزنی است. تعداد مبتلایان روزانه جدید در آمریکا از روزی 150 هزار نفر عبور کرد که نسبت به اوج قبلی قابل مقایسه نیست. گرچه شرکت فایزر خبر امیدوارکننده‌ای داده است، اما سرمایه‌گذاران این نکته را می‌دانند که تا شش ماه آینده خبری از تزریق این واکسن نخواهد بود.

کیس روزانه کرونا در آمریکا

این درحالی است که آمار کلی تلفات کرونا نیز از مرز 250 هزار نفر عبور کرده است که یک فاجعه ملی محسوب می‌شود. پیش‌بینی می‌شود که بعد از آرام شدن هیجانات، این آمار اثرات منفی بیشتری بر بازارهای جهانی بگذارد.

نمودار فوتی کرونا در آمریکا

طلا

بازار طلا در ابتدای هفته کاملا مثبت بود اما در ادامه و با انتشار خبر نتیجه بخش بودن اثر واکسن شرکت فایزر (Pfizer)، منفی شد. این عامل باعث خروج برخی از سرمایه‌ها از از صندوق‌های ETF طلا شد و به این ترتیب همچنان طلا در فاز اصلاحی خود باقی ماند.

به این ترتیب طلا با 3.16%- درصد کاهش نسبت به هفته قبل به قیمت 1889.56 دلار رسید تا همچنان در کانال زیر 1900 دلار باقی بماند. نقره نیز در واکنشی مشابه با کاهش 3.71%- درصدی، به قیمت 24.66 دلار رسید.

از طرفی دیگر بانک فدرال آمریکا در روز 13 نوامبر نرخ بازدهی ارواق دولتی را کاهش داد. درصورت تداوم، این امر می‌تواند اثر مثبتی روی افزایش قیمت طلا در هفته‌های آتی داشته باشد.

در نظرسنجی هفتگی کیتکو نیز سرمایه‌گذاران باتوجه به ریزش هفته قبل، همچنان بازار طلا را مثبت ارزیابی می‌کنند. این درحالی است که نسبت به هفته قبل سرمایه‌گذاران بیشتری به رنج بودن قیمت در هفته آینده رای داده‌اند.

نظرسنجی هفتگی کیتکو

در این نظرسنجی 59% سرمایه‌گذاران کلان و 61% از سرمایه‌گذاران خُرد، در پوزیشن‌های لانگ طلا هستند. در ادامه باید دید که دولت چه برنامه‌ای برای بسته حمایتی خواهد داشت. عواملی مثل شروع مذاکرات جدید برای بسته حمایتی، افزایش نرخ فوتی‌ها در اثر کرونا و تداوم کاهش نرخ بهره اوراق دولتی می‌توانند در هفته آینده روی بالا رفتن قیمت طلا اثرگذار باشند.

اما دنیای طلای مجازی و بیت‌کوین جدای از اتفاقات طلای فیزیکی در هفته قبل، همچنان در حال صعود است. کاهش همبستگی بیت‌کوین و طلا خصوصا در یک‌ماهه گذشته کاملا مشهود است. بیت‌کوین در هفته گذشته با 2.96%+ رشد توانست خود را به مرز 16000 دلار برساند. انتظار می‌رود که پس از کمی کف‌سازی، همچنان این روند صعودی در ارزهای دیجیتال و خصوصا بیت‌کوین ادامه دار باشد.

نمودار 6 ماهه بیتکوین

نفت

بازار نفت و انرژی نیز متاثر از خبر کرونا در هفته گذشته مثبت بود. این درحالی است که همچنان قیمت نفت خام آمریکا در محدوده مقاومت 40 دلاری است. لازم به ذکر است که کاهش شیوع کرونا در جهان، باعث افزایش تقاضا برای نفت و در ادامه باعث افزایش قیمت‌ها خواهد شد. نفت خام آمریکا در هفته گذشته با رشد 7.32%+ درصدی به قیمت 40.12 دلار رسید. نفت برنت نیز با رشد 7.59%+ درصدی در بازار به قیمت 42.67 دلار معامله شد.

بیکر هیوز

گزارش بیکرهیوز نیز در هفته گذشته، افزایش 10 حلقه‌ای را در تعداد دکل‌های نفتی آمریکا نشان می‌دهد. به این ترتیب تعداد کل دکل‌های نفتی در آمریکا به 236 حلقه رسید. گرچه این موضوع نشانه افزایش پتانسیل تولید در دکل‌های نفتی آمریکا است. اما اگر این افزایش‌ها متناسب با افزایش تقاضا برای نفت نباشد، ممکن است اثر منفی بر قیمت بازار داشته باشد. افزایش شیوع کرونا در آمریکا می‌تواند تهدیدی جدی برای این مساله باشد.

کامودیتی‌ها

بازار کامودیتی‌‌ها از یک‌طرف با خوش‌بینی به آینده اقتصادی چین و از طرفی دیگر با خبر مثبت اثربخشی واکسن شرکت فایزر (Pfizer)، تاثیر مثبتی روی قیمت‌ها در بازار داشته است. قیمت مس در جهان همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد. در هفته گذشته مس با افزایش 0.92%+ درصدی به قیمت 6926 دلار رسید. لازم به ذکر است که ممنوعیت واردات کنسانتره مس از استرالیا نیز در این روند افزایشی بی‌تاثیر بوده است.

نمودار قیمتی مس

قیمت فولاد جهانی در هفته گذشته 4.05%+ درصد رشد داشت و به قیمت 4056 یوان رسید. آلومینیوم با رشد 1.76%+ درصدی به قیمت 1933 دلار رسید. فلز روی (zinc) با رشد 0.18%+ درصدی در بازار به قیمت 2642.75 دلار معامله شد. سنگ آهن 62% نیز با رشد 3.32%+ درصدی به قیمت 120.80 دلار رسید.

اثرات افزایش شیوع کرونا خصوصا در اروپا و آمریکا از عوامل مهمی هستند که می‌توانند باعث کاهش تقاضا در بازار و همچنین کاهش قیمت‌ها در هفته‌های آتی باشند.

3.2/5 - (9 امتیاز)

درباره نویسنده

پویا بهایی‌پور

من در بازارهای مالی سود نمی‌کنم بلکه زندگی می‌کنم. نتیجه تمامی مطالعه و تحقیقات من در این حوزه به همین یک جمله خلاصه می‌شود. تا بدانجا رسید دانش من، که بدانم همی که نادانم.

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!