ارز دیجیتال آوالانچ

تاریخ بروز رسانی: 1401/01/27

ارز دیجیتال آوالانچ یا آواکس


هر بلاک‌چینی نقاط قوت و ضعف خود را دارد. اما آیا می‌توان بلاک‌چینی سفارشی ایجاد کرد که سعی کند تنها نیازهای خاصی را برطرف کند؟ امروز می‌خواهیم با یکی از نوآورانه‌ترین پروژه‌های حال حاضر بازار رمز ارزها آشنا شویم و آن را از جنبه‌های مختلف بررسی کنیم. ارز دیجیتال آوالانچ به شما این امکان را می‌دهد که بلاک‌چین مخصوص به خود را با سلیقه خودتان طراحی و استفاده کنید.  

معرفی ارز دیجیتال آوالانچ (Avalanche)

آوالانچ یک شبکه بلاک‌چینی متن‌باز و قابل برنامه‌ریزی برای برنامه‌های غیرمتمرکز (Dapp) و قراردادهای هوشمند (Smart Contract) است. این رمز ارز یکی از سریعترین پلتفرم‌های قرارداد هوشمند در صنعت بلاکچین محسوب می‌شود.

در واقع آوالانچ یک پلتفرم از سیستم عامل‌ها است که به هر کسی این امکان را می‌دهد تا بلاکچین‌ سفارشی خود را ایجاد و از اجماع انقلابی این رمز ارز بهره‌مند شود. آوالانچ از این نظر شبیه به سیستم عامل‌هایی مانند پولکادات (DOT) و کازموس (ATOM) است، اما با ویژگی‌های فراتر از حد انتظار.

به شبکه AVA ،Avalanche نیز گفته می‌شود. توسعه‌دهندگان آوا ادعا می‌کنند که آوالانچ اولین شبکه قرارداد هوشمند است که تراکنش‌ها را در کمتر از 1 ثانیه تایید می‌کند. این سرعت بالا در نوع خود بی‌نظیر است. طبق داده‌های سایت coinmarketcap.com در تاریخ 21 سپتامبر 2021، AVAX با ارزش بازاری حدود 13 میلیارد دلار، در رتبه یازدهم این سایت قرار گرفته است. همچنین این رمز ارز از حجم‌ معاملات بالایی برخوردار است.

جایگاه آوالانچ در کوین مارکت کپ

با تلاش تیم آوالانچ، شبکه اصلی (MainNet) این ارز در سال 2020 لانچ (عرضه) شد و رسما کار خود را آغاز کرد. اما این اتفاق بزرگ نتیجه تلاش تیم متخصص این پروژه بود.

بنیان‌گذاران Avalanche چه کسانی هستند؟

داستان پیدایش ارز دیجیتال آوالانچ به سال 2018 بازمی‌گردد. سالی که آقای Emin Gun Sirer، تصمیم به ساخت این پروژه گرفت. امین گون، دانشمند علوم رایانه و مدرس علوم کامپیوتر در دانشگاه کرنل آمریکا است. او به دلیل مشارکت خود در سیستم های همتا به همتا، سیستم عامل‌ها و شبکه‌های کامپیوتری مشهور است.

امین گون، مدت‌ها روی بیت‌کوین و شبکه‌های غیرمتمرکز مطالعه و تحقیق می‌کرد. او بیشتر روی مقیاس‌پذیری بیت‌کوین تمرکز داشت و به‌دنبال راه‌حلی برای بهبود آن بود. به جرات می‌توان گفت که پروژه آوا حاصل همین تلاش‌ها و مطالعات امین گون بر روی بیت‌کوین و فناوری‌های مرتبط با آن است. او امروز به‌عنوان بنیان‌گذار و مدیرعامل آوالانچ در این پروژه مشغول به کار است.

بنیانگذاران آوالانچ

از دیگر بنیان‌گذاران پلتفرم آوالانچ می‌توان به Kevin Sekniqi و Ted Yin اشاره کرد. این دو متخصص یعنی کوین و تد با دانشگاه کرنل آمریکا در ارتباط بوده و جزء متخصصین به‌نام حوزه کامپیوتر محسوب می‌شوند.

تد ،معمار پروتکل ارشد (Chief Protocol Architect)، کارهای تحقیقاتی زیادی شامل: Snowman، Avalanche و پروتکل HotStuff انجام داده است. دیگر اعضای این پروژه را افراد متخصص در حوزه علوم کامپیوتر، حقوق، اقتصاد و دارایی تشکیل می‌دهند.

نسل‌های مختلف بلاک‌چین و تفاوت‌های هر نسل

نسل اول بلاک‌چین

نسل اول بلاک‌چین با هدف انتقال دارایی در کمترین زمان و هزینه ایجاد شد. بیت‌کوین نیز روی همین نسل از بلاک‌چین بنا شد. این کوین با ایجاد یک سیستم ‌پرداخت غیرمتمرکز و همتا‌به‌همتا بر بستر فناوری بلاک‌چین، نگاه جهانیان را به این فناوری تغییر داد. اما بلاک‌چینی که بیت‌کوین بر اساس آن ساخته شده بود، علاوه‌بر مزایای بی‌نظیر، معایبی هم داشت.

اولین مشکل اساسی نسل اول بلاک‌چین که بیت‌کوین نیز از آن استفاده می‌کند، سرعت پایین تراکنش‌ها است (تایید هر بلوک ده دقیقه زمان می‌برد.) فرض کنید به سوپر مارکت سر کوچه رفته و یک شیرکاکائو می‌خرید. تصمیم می‌گیرید هزینه خرید را با بیت‌کوین پرداخت کنید. با سرعتی که هم‌اکنون شبکه بیت‌کوین دارد، احتمالا ساعت‌ها طول بکشد تا بیت‌کوین‌ها به کیف‌پول فروشنده واریز شوند. شاید کمتر فروشنده‌ای پیدا شود که بخاطر پول یک شیر کاکائو چند ساعت صبر کند.

دومین مشکل بلاک‌چین بیت‌کوین، معماری شبکه آن است. به‌عبارتی شما نمی‌توانید روی بلاک‌چین بیت‌کوین قراداد هوشمند، اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز و پروژه‌های Defi ایجاد کنید، زیرا بیت‌کوین از یک زبان برنامه‌نویسی قدیمی استفاده می‌کند.

سومین مشکل این نسل از بلاک‌چین، مصرف انرژی زیاد برای استخراج رمز ارزها است. همین مصرف زیاد باعث شده است تا منتقدین زیادی به بیت‌کوین ایراد بگیرند. البته سیستم مالی و بانکی کنونی دنیا، چندین برابر مصرف بیشتری نسبت به بیت‌کوین دارند.

نسل دوم بلاک‌چین

با ورود اتریوم به بازار کریپتوکارنسی (رمز ارزها) نسل دوم فناوری بلاک‌چین آغاز شد. ایده اتریوم از سال 2013 شکل گرفت. بلاک‌چین اتریوم علاوه‌بر این‌که سرعت بالاتری نسبت به بلاک‌چین بیت‌کوین دارد، امکان ایجاد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (Dapp)، سازمان‌های غیرمتمرکز (DAO)، امور مالی غیرمتمرکز (Defi) و قراردادهای هوشمند (Smart Contract) را نیز فراهم می‌کند.

تا قبل از اتریوم، هرتوسعه‌دهنده‌ای که تصمیم به ساخت یک کوین می‌گرفت، باید بلاک‌چین مخصوص به آن را طراحی می‌کرد. اما بلاک‌چین اتریوم طوری طراحی شده است که شما می‌توانید توکن خود را روی بلاک‌چین اتریوم سوار کنید و برای ساخت بلاک‌چین مخصوص به توکن خودتان هزینه و زمان زیادی مصرف نکنید.

اما بلاک‌چین اتریوم نیز خالی از عیب نیست. برای مثال هزینه کارمزد شبکه اتریوم در زمان ترافیک بالا به 1 میلیون تومان هم می‌رسد. همچنین تایید تراکنش‌ها در هر ثانیه 15 تا 20 عدد است که در ظاهر بهبود قابل توجهی نسبت به بیت‌کوین داشته است. اما همچنان سرعت پایینی محسوب می‌شود.

نسل سوم بلاک‌چین

نسل سوم بلاک‌چین چندین ویژگی جذاب دارد. برای درک این ویژگی‌ها آوالانچ را مثال می‌زنیم که بر پایه همین نسل از بلاک‌چین توسعه یافته است. آولانچ یک بلاک‌چین است که به n بلاک‌چین کوچکتر تقسیم شده است.

یعنی هر زمان که شما یک توکن روی شبکه آوالانچ ایجاد می‌کنید، یک بلاک‌چین اختصاصی مخصوص توکن شما هم ایجاد می‌شود به اسم بلاک‌چین کوچک یا همان Sub blockchin. تمام تراکنش‌های توکن شما از این به بعد روی این بلاکچین کوچک ثبت و ضبط می‌شود. در حالی که در اتریوم همه توکن‌ها روی یک بلاک‌چین واحد اجرا می‌شدند نه روی چندین بلاک‌چین مختلف.

آوالانچ به شما این امکان را می‌دهد علاوه‌بر ساخت برنامه‌ها و قرارداد هوشمند خود، بلاک‌چین مخصوص به خودتان را ‌هم طراحی کنید. با این‌کار یک بلاک‌چین واحد به n واحد بلاک‌چین کوچکتر تقسیم می‌شود. نتیجه این اتفاق سرعت بالاتر و کارمزد کمتر است. شبکه آوالانچ قادر است در هر ثانیه هزاران تراکنش را تایید کند. اتفاقی که در نسل اول و دوم شاهد آن نبودیم.

آوالانچ شبکه‌ای از بلاک‌چین‌های مستقل و اعتبارسنج‌های مختلف است که هریک طبق قوانین مخصوص به خود عمل می‌کنند. هر بلاک‌چین توسط یک Subnet یا زیرشبکه اعتبارسنجی و بررسی می‌شود.

SubBlockchain یا زیر شبکه چیست؟

همانطور که گفتیم تفاوت نسل سوم بلاک‌چین با نسل اول و دوم آن این است که در نسل اول و دوم، همه نودها از قوانین یک بلاک‌چین واحد پیروی می‌کنند. یعنی توکنی که شما روی بستر اتریوم می‌سازید، باید از قوانین و پروتکل‌های اتریوم تبعیت کند.

اما با آغاز نسل سوم بلاک‌چین و عرضه کوینی به‌نام آوالانچ، یک بلاک‌چین به تعداد زیادی بلاک‌چین دیگر تقسیم شده و هربلاک‌چینی می‌تواند قوانین مخصوص به خود را داشته باشد. به این بلاک‌چین‌ها زیر شبکه یا SubBlockchain گفته می‌شود.

در آوالانچ هر بلاک چین با یک زیر شبکه پردازش و اعتبارسنجی می‌شود. هر زیرشبکه نیز می‌تواند به‌دلخواه تعدادی بلاک‌چین را اعتبارسنجی و تأیید کند. همچنین، هر نود می‌تواند به عضویت چندین زیر شبکه درآید. هر زیرشبکه نحوه عضویت‌گیری خود را تعیین می‌کند. به‌عبارتی قوانین هر بلاک‌چین را خود اعضای آن تعیین و با همکاری یکدیگر تایید می‌کنند. 

لازم به ذکر است که تمام زیرشبکه‌ها توسط یک بلاک‌چین مادر یا پیش‌فرض (Default Subnet) تایید و اعتبارسنجی می‌شوند. تمامی اعضای زیرشبکه‌ها باید عضوی از این بلاک‌چین مادر شده باشند. برای عضو شدن در این بلاک‌چین باید مقداری توکن AVAX استیک کنید.

مزایای بلاک‌چین AVAX

1. وجود بلاک‌چین‌های مختلف برای نودها

بعضی اوقات پیش می‌آید که نودها علاقه‌ای به کارکردن در یک بلاک‌چین خاص ندارند. این عدم علاقه می‌تواند به‌دلیل قوانین خاص آن شبکه باشد. اما در بلاک‌چین آوالانچ، نودها و اعتبارسنج‌ها دست بازتری برای انتخاب بلاک‌چین مورد علاقه خود دارند. مثلا نودهای اتریوم نمی‌توانند از قوانین اتریوم سرپیچی کنند زیرا مجبور به فعالیت در یک بلاک‌چین هستند اما در آوالانچ تعداد زیادی بلاک‌چین با قوانین مختلف وجود دارد که می‌توان هر کدام را برای فعالیت انتخاب کرد.

2. تعیین قوانین خاص

همانطور که قبلا اشاره کردیم، شبکه آوالانچ طوری طراحی شده است که توسعه‌دهندگان بتوانند بلاک‌چین مستقل طراحی کنند و قوانین دلخواه خود را پایه‌گذاری کنند. مثلا یک بلاک‌چین می‌تواند یک قانون بگذارد مبنی بر این‌که نودهایی با ویژگی‌های خاص بتوانند در اعتبارسنجی تراکنش‌ها شرکت کنند. یا نودهای چند کشور خاص حق عضویت در شبکه را نداشته باشند.

به‌طور خلاصه در آوالانچ ریش و قیچی دست توسعه‌دهندگان خواهد بود. هرکس می‌تواند بلاک‌چین خود را طراحی، قانون خود را اجرایی و نودهای مورد تایید خود را به‌عضویت درآورد. البته باز هم لازم به ذکر است که تمام این بلاک‌چین‌های کوچک، تحت نظر بلاک‌چین مادر (AVAX) فعالیت می‌کنند.

بلاک‌چین‌های Avalanche

آوالانچ از 3 بلاک‌چین اصلی تشکیل شده است که هر کدام کار مخصوصی انجام می‌دهند. این بلاک‌چین‌ها عبارتند از:

  • Exchange (X) Chain
  • Platform (P) Chain
  •  Contract (C) Chain

X-Chain

این بلاک‌چین برای مدیریت دارایی‌ها به‌وجود آمده است. درواقع X-Chain وظیفه ایجاد توکن‌های بومی این پروژه و نقل و انتقال‌ کوین AVAX را برعهده دارد. نکته جالبی که باید به آن توجه کرد این است که تمامی هزینه‌هایی که بابت تراکنش‌ها در شبکه پرداخت می‌شود سوزانده خواهد شد. این هزینه‌ها با کوین AVAX پرداخت می‌شود. سوزاندن توکن‌ها باعث افزایش قیمت AVAX در بلند مدت خواهد شد.

P-Chain

این پلتفرم مخصوص کسانی طراحی شده است که می‌خواهند در شبکه استیکینگ انجام دهند. شبکه آوا بر اساس الگوریتم اثبات سهام یا Proof Of Stake فعالیت می‌کند. کسانی که تصمیم به استیک کردن در شبکه آوا داشته باشند، می‌توانند در سال حدود 10 درصد سود به‌دست می‌آورند. برای تبدیل شدن به Delegator باید 25 واحد از کوین AVAX و برای تبدیل شدن به  Validator باید 2000 کوین AVAX داشته باشید. بعد از استیک کردن اگر تصمیم بگیرید که کوین‌های خودتان را برداشت کنید، باید حداقل 2 هفته صبر کنید.

همچنین کاربران از طریق API این بلاک‌چین می‌توانند زیرشبکه ایجاد کرده، به زیرشبکه‌ها اعتبارسنج اضافه کنند و حتی بلاک چین سفارشی خود را بسازند.

C-Chain

مسئول انجام قراردادهای هوشمند در آوالانچ با بلاک‌چین C-Chain است. این پلتفرم از یک زنجیره قرارداد هوشمند که با EVM (ماشین مجازی اتریوم) سازگار است، استفاده می‌کند. به‌عبارتی همه کارهایی که می‌توانید در Ethereum انجام دهید در C-Chain با سرعت 1000 tps و کارمزد کمتر نیز می‌توانید انجام دهید. قراردادهای هوشمند این بلاک‌چین با سرعت 1500 تراکنش در ثانیه انجام می‌شود.

مقایسه آوالانچ با بیت‌کوین و اتریوم

در تصویر زیر که از سایت رسمی آوالانچ گرفته شده است، می‌توانید تفاوت‌های ارز دیجیتال آوالانچ را با بیت‌کوین، اتریوم و پولکادات مشاهده کنید

مقایسه آوالانچ با بیت کوین و اتریوم

ویژگی‌های پروژه Avalanche

  • تیم قدرتمند

برای این‌که از موفق بودن یک پروژه مطمئن  شویم، باید ببینیم چه کسانی در تیم آن پروژه حضور دارند. آوا یکی از پروژه‌هایی است که تیم قدرتمندی دارد. در راس این تیم، آقای امین گون، دانشمند علوم رایانه و مدرس علوم کامپیوتر در دانشگاه کرنل، قرار دارد. امین گون خالق اولین رمز ارز استفاده کننده از الگوریتم اجماع اثبات کار است.

  • بلاک‌چین پیشرفته

شبکه آوا شبکه کم‌نظیری محسوب می‌شود. در این شبکه شما قادر به ساخت بلاک‌چین مخصوص به خود هستید. همچنین سرعت بالای AVAX در نوع خود بی‌نظیر است. AVAX در هر ثانیه 4500 تراکنش را پردازش می‌کند. این پروژه از مقیاس‌پذیری خوبی برخوردار است.

  • رشد سریع پروژه

آوالانچ در سال 2018 شروع به کار کرد. این پروژه توانست طی چند مرحله مبلغ 60 میلیون دلار سرمایه جذب کند. این مبلغ نشان‌دهنده اعتبار این پروژه در میان سرمایه‌گذاران محسوب می‌شود. زیرا یک پروژه باید خیلی عالی باشد تا بتواند از سرمایه‌گذاران آمریکایی 60 میلیون دلار سرمایه جذب کند.

بهترین کیف‌پول‌ها برای نگهداری کوین AVAX

با گذشت زمان، روزبه‌روز بر تعداد کیف‌پول‌هایی که از کوین AVAX پشتیبانی می‌کنند، اضافه می‌شود. در جدول زیر می‌توانید پنج کیف‌پول از محبوب‌ترین کیف‌پول‌های موجود در بازار برای نگهداری از کوین AVAX را مشاهده کنید. حتما ولت خود را از منابع معتبر دانلود کنید. برای مثال می‌توانید از سایت اصلی رمز ارز یا در گوگل‌پلی و اپ‌استور کیف‌پول موردنظرتان را پیدا کرده و دانلود کنید.

اسم کیف‌پول

نوع کیف‌پول

Ledger

سخت‌افزاری

Trust Wallet

نرم‌افزاری

Trezor

سخت‌افزاری

Math Wallet

نرم‌افزاری

Avalanche Wallet

نرم‌افزاری 

چه صرافی‌هایی از کوین AVAX پشتیبانی می‌کنند؟

همانطور که در تصویر زیر که از سایت کوین‌مارکت‌کپ گرفته شده است، مشاهده می‌کنید، این کوین در صرافی‌های مشهوری همانند بایننس، بیتفینکس، کوکوین، هوبی، بیترکس و تعداد زیادی صرافی دیگر معامله می‌شود.

صرافی‌هایی که از آواکس پشتیبانی میکنند.

سخن آخر 

رمز ارز AVAX به‌راستی یک شگفتی در دنیای کرپتوکارنسی (رمز ارز) محسوب می‌شود. این پروژه رویای ساخت یک بلاک‌چین شخصی سازی شده را به حقیقت تبدیل کرد. رشد چند صد درصدی توکن آواکس در ماه‌های گذشته نشان‌دهنده استقبال کم‌نظیر مردم از این ارز است. همچنین همکاری شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه بلاک‌چین با آولانچ منجر به توسعه بیشتر آن خواهد شد. شما درباره موفقیت این پروژه چه نظری دارید.

5/5 - (2 امتیاز)

درباره نویسنده

محمد گودرزی

دانشجوی کارشناسی حسابداری در دانشگاه خوارزمی تهران و فعال در حوزه تحلیل تکنیکال و بنیادی در بازار ارزهای دیجیتال

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!