تایم فریم یا دوره زمانی در تحلیل تکنیکال

تاریخ بروز رسانی: 1400/05/09

تایم فریم یا دوره زمانی در تحلیل تکنیکال


منظور از تایم‌فریم یا دوره زمانی در بازارهای مالی مختلف چیست؟ آیا همه تایم‌فریم‌ها یک مفهوم یکسان به ما می‌دهند؟ برای انجام تحلیل‌های خود به چه تایم‌فریمی اتکا کنیم؟ 

بارها شنیدیم که می‌گویند سهم ایکس در بلندمدت روندی صعودی دارد، اما در کوتاه‌مدت یک روند نزولی خواهد داشت.

منظور از دوره زمانی بلندمدت چیست؟ آیا بین تایم فریم و استراتژی‌های معاملاتی رابطه‌ای وجود دارد؟


در این مقاله می خوانید

برای یافتن پاسخ این سوال‌ها با ما همراه باشید.

تایم فریم یا دوره زمانی

برای این که بتوانیم تغییرات قیمت در آینده را پیش‌بینی کنیم، باید نمودار قیمت_زمان آن دارایی را بررسی کرد. در واقع تایم‌فریم‌ها به ما می‌گویند که یک روند تا چه زمانی طول خواهد کشید.

به‌طور کلی می‌توان روند تغییرات قیمت یک سهم یا دارایی‌ها را در بازه‌های زمانی مختلف به سه دسته بلندمدت، میان‌مدت و کوتاه‌مدت تقسیم کرد. این بازه زمانی می‌تواند از یک دقیقه تا سالیانه نیز تغییر کند.

مقالات پیشنهادی : شخصیت پولی شما چگونه است؟

گاهی ممکن است ببینیم یک سهم در بلندمدت روندی صعودی دارد، در حالی که در کوتاه‌مدت روندش نزولی است یا برعکس. احتمال وجود روندهای متناقض در تایم‌فریم‌های مختلف وجود دارد و دور از انتظار نیست. بنابراین تنها نباید به یک دوره زمانی توجه کرد. بررسی تایم فریم‌های مختلف می‌تواند به عنوان وسیله‌ای جهت تایید یا رد تحلیل ما در تایم فریم دیگر باشد.

افراد بر اساس استراتژی‌های معاملاتی مختلف از تایم فریم‌ یا همان دوره زمانی متفاوتی استفاده می‌کنند. عوامل متعددی در انتخاب استراتژی‌های معاملاتی تاثیرگذار هستند، مثل میزان ریسک‌پذیری فرد، توانایی مدیریت سرمایه، بازه زمانی مد نظر سرمایه‌گذار و... .

برای تعیین روند حرکتی اصلی هر دارایی باید از یک بازه زمانی طولانی شروع کرد. هرچه بازه زمانی مورد بررسی طولانی‌تر باشد، اعتبار تحلیل بالاتر است.

بررسی چند تایم‌فریم به‌طور همزمان

با بررسی تغییرات قیمتی یک دارایی در چند تایم ‌فریم مختلف می‌توان احتمال بروز اشتباه در معاملات را کاهش داد. قدرت و اعتبار روندهای قیمتی بلندمدت، بیشتر از روندهای کوتاه‌مدت است، بنابراین هنگام بررسی نمودار قیمت- زمان یک دارایی بهتر است تحلیل را از تایم‌فریم‌های بالاتر آغاز کنیم. علاوه‌بر آن بررسی تایم‌فریم‌های کوتاه‌مدت می‌تواند از ورود ما در قله‌های قیمتی و خروج در کف‌های قیمتی جلوگیری کند.

  • اگر سرمایه‌گذار بلندمدتی هستید، برای تعیین روند اصلی قیمت می‌توانید نمودارهای ماهانه را بررسی کنید اما جهت تعیین روند حرکتی قیمت سهم در میان‌مدت تمرکزتان بر نمودار هفتگی باشد و در نهایت برای تعیین نقاط ورود و خروج مناسب از نمودار روزانه استفاده کنید. این استراتژی در بازاری مثل بورس اوراق بهادار تهران می‌تواند مناسب باشد. زیرا بازار تنها روزانه برای 3.5 ساعت باز است و ورود به تایم فریم‌های پایین‌تر توجیه مناسبی ندارد.

در این استراتژی تایم‌فریم اصلی شما، نمودار هفتگی سهم است و دوره زمانی بلند‌تر و کوتاه‌تر ابزاری کنترلی هستند.

  • گروه بعدی معامله‌گران کوتاه‌مدتی (swing trader ها، چند روز تا چند هفته) هستند. این گروه از معامله‌گران معمولا برای تعیین روند اصلی از تایم‌فریم‌های هفتگی استفاده می‌کنند. اما برای معامله و تصمیم‌گیری، بر نمودار روزانه تمرکز دارند. نمودارهای یک ساعته هم برای انتخاب نقاط ورود و خروج می‌تواند مناسب باشد.
تایم فریم یا دوره زمانی
  • گروهی از افراد هستند که به‌صورت روزانه معامله (Day Trader) می‌کنند. استفاده از این استراتژی در بازارهای مالی که حجم معاملات و نوسانات آن‌ها زیاد است، مناسب به‌نظر می‌آید.

این معامله‌گران از تایم‌فریم‌های یک ساعته برای تعیین روند اصلی استفاده می‌کنند. اما تایم‌فریم اصلی برای معامله‌گری، تایم فریم‌های کوتاه‌مدت‌تر مثل 15 دقیقه‌ای است. برای تعیین نقاط ورود و خروج هم می‌توان از تایم‌فریم 5 دقیقه‌ای استفاده کرد.

جمع‌بندی تایم فریم یا دوره زمانی

به ازای هر فردی که در بازارهای معاملاتی فعالیت می‌کند، استراتژی‌های معاملاتی مختلف وجود دارد. انتخاب یک تایم‌فریم معاملاتی مناسب بخشی جدا نشدنی در تعیین یک استراتژی معاملاتی است.

برای تمامی سرمایه‌گذاران و معامله‌گران نمی‌توان نسخه‌ای یکسان پیچید. بنابراین اگر دوست شما از طریق معامله‌گری روزانه به خوبی نتیجه گرفته است، دلیلی بر نتیجه‌گیری قطعی شما از طریق معامله‌گری روزانه نیست. عوامل متعددی مثل شخصیت، ریسک‌پذیری، تایم معاملاتی کافی، افق سرمایه‌گذاری و... در تعیین استراتژی‌های معاملاتی تاثیر دارند.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید.

4.5/5 - (14 امتیاز)

درباره نویسنده

فائزه حیدری

به‌عنوان یک کارشناس ارشد مالی، برای من پول و مدیریت سرمایه بسیار جذاب است. از این جهت که بتوانم براساس مطلوبیت‌های خودم تصمیم بگیرم، نه براساس موجودی حساب بانکی‌ام.

اشتراک
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
امیر
امیر
9 ماه پیش

مختصر و مفید
تشکر

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

1
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!