سولانا با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته و نوآوریهای گوناگون سعی کرده تا یک فضای امن با رابط کاربری ساده برای توسعهدهندهها ایجاد کند و این دقیقاً همان چیزی است که توسعهدهندهها از یک بلاکچین انتظار دارند. از این جهت تعداد پروژه های سولانا روز به روز در حال افزایش است.
بلاکچین سولانا از مهمترین اکوسیستمهای ارزهای دیجیتال در سالهای اخیر محسوب میشود که شاید اکنون بتوان آن را جدیترین رقیب اتریوم دانست
دلیل استقبال از سولانا سرعت فوقالعاده آن بود که در یک ثانیه صدها تراکنش را میتوانست پوشش دهد، رقمی که نه تنها موجب شد تا نگاهها از اتریوم به سمت سولانا جلب شود بلکه حتی شرکتهایی همچون پی پال Paypal نیز احساس خطر کردند.
پامپ شدید این ارز در سال های اخیر و وجود مزایای گوناگون موجب شد تا سولانا به یکی از بزرگترین بازیگران بازار کریپتوکارنسی تبدیل شود و به رتبههای برتر سایت کوینمارکتکپ و دیگر سایتها دست یابد.
ارز دیجیتال سولانا
سولانا از ابداعاتی در حوزه رمز ارزها حرف میزند که کمتر اکوسیستمی توانسته به آن دست یابد. از مهمترین موارد، استفاده از الگوریتم اثبات تاریخچه یا POH است. در این الگوریتم نودهای شبکه با استفاده از الگوریتمهای اثبات زمان کار میکنند و در نتیجه سرعت تراکنشها در آن به شدت زیاد میشود.
از دیگر نوآوریهای سولانا استفاده از تکنولوژیهای گلف استریم، توربین، PBFT، سی لول، پایپ لاین و... است. در این شبکه نودها وظایف گوناگونی دارند با یکدیگر به صورت مداوم تعویض میشوند تا امنیت شبکه حفظ شود.
بیشتر بخوانید:
ارز دیجیتال سولانا با نماد SOL در بازارهای مالی مورد معامله قرار میگیرد و افراد میتوانند با نگهداری و استیک آن نیز به درآمدزایی برسند. تاکنون حجم زیادی از ارز SOL عرضه شده و حداکثر میزان عرضه سولانا نامشخص است.
آناتولی یاکو ونکو (Anatoly Yakovenko) بنیانگذار این پروژه است که قبل از آن دو اختراع در زمینه سیستمهای عامل داشته است و از اعضای مهم زیرساخت پروژه Droppbox بوده است. او همراه با همکارانی از شرکتهای کوالکام Qualcomm همچون رگ فیتز جرالد (Greg Fitzgerald) به راهاندازی و توسعه سولانا پرداخته است.
البته انتقاداتی نیز به سولانا وارد است که بسیاری آن را متوجه امنیت شبکه میکنند، اما با وجود تیم قوی این پروژه میتوان امید داشت که به خوبی این موارد مدیریت شود.
مهمترین پروژه های سولانا
سولانا با ارائه امکانات متنوع تقریبا برای همه پروژههای بلاک چینی فضا و ابزار لازم و کافی در اختیار دارد. با توجه به مقیاسپذیری خوبی نیز که داراست، صدها تیم به سمت این بلاک چین آمدهاند تا بتوانند پروژههای خود را در بستر آن ایجاد کنند.
پروژه های سولانا از دیفای گرفته تا برنامههای غیرمتمرکز از جمله بازیها و برنامههای کاربردی را شامل میشود و خبر خوب اینکه به خوبی مورد استقبال کاربران نیز قرار گرفتهاند.
فانتوم (Phantom)
کیف پول فانتوم محبوبترین کیف پول شبکه سولاناست و بسیاری آن را مشابه متامسک در اتریوم میدانند. در کیف پول فانتوم شما میتوانید انواع استیبل کوینها و کریپتوها را نگهداری کنید و کوینها و توکنهای شبکه سولانا را در آن نگهداری و استیک کنید.
بیشتر بخوانید:
یکی دیگر از ویژگیهای این کیف رابط کاربری ساده و کاربردهای بسیار آن در حوزه NFT است. علاوه بر این امکان بریج نیز در آینده نزدیک برای فانتوم ایجاد میشود تا کاربران بتوانند با استفاده از آن در شبکه اتریوم و سایر بلاکچینها نیز به تبادل توکنها و کوینها بپردازند.
تیم و سرمایهگذاران فانتوم به دلیل سابقه خوبی که در زمینه بلاکچین دارند، توانستهاند بسیاری را به خود جذب کنند. این کیف پول در سال 2021 راهاندازی شد و شرکت سرمایهگذاری A16Z بر روی آن 9 میلیون دلار سرمایهگذاری کرد.
فانتوم به دلیل رشد سریع کاربرانش به شدت در حال محبوب شدن است و یکی از معتبرترین پروژه های سولانا محسوب میشود. از نکات مثبت آن در سال 2022 پذیرش این کیف پول در بسیاری از پروژه های سولانا و همچنین اضافه شدن قابلیت های جدید برای ارتباط با سایر شبکههاست.
سروم (Serum)
سام بنکمن فراید و دیگر همکارانش توانستند یکی از سادهترین و بهصرفهترین صرافیهای غیرمتمرکز را بر بستر سولانا راهاندازی کنند. این صرافی غیرمتمرکز که یکی از مهمترین پروژه های سولانا است، با دارا بودن ابزارهای مشتقه و ویژگیهایی همچون سرعت بالا و کارمزد کم که به دلیل قرارگیری بر روی شبکه سولانا بود، به خوبی توانست راه خود را در میان صرافیهای غیرمتمرکز باز کند.
ارز این پروژه SRM نام دارد که رشد خوبی نیز از زمان عرضه داشته است. برای کار با این صرافی کافی است که یک کیف پول مبتنی بر شبکه سولانا همچون فانتوم داشته باشید و سپس ترید کردن را در آن امتحان کنید.
بیشتر بخوانید:
صرافی غیرمتمرکز سروم به دلیل دارا بودن ابزارهای مشتقه، امکان تبدیل ارزها به یکدیگر و سواپ به خوبی جای خود را در میان رقبا باز کرده است. دومین توکن پروژه سرم، MegaSerum با نماد MSRM شناخته میشود که توکن خواهرخوانده سروم محسوب میشود. هر یک مگا سروم معادل یک میلیون توکن SRM است.
ریدیوم (Raydium)
ریدیوم نیز یکی دیگر از پروژه های سولانا است که همچون سروم یک صرافی غیرمتمرکز محسوب میشود که علاوه بر آن بازارسازی خودکار یا AMM نیز انجام میدهد. در این پلتفرم همه امکانات صرافیهای غیرمتمرکز همچون سواپ، تأمین نقدینگی و... فراهم شده است.
به دلیل جذب سرمایه بسیار و حجم بالای سرمایه قفل شده در این صرافی، اعتماد به این پروژه بسیار بالاست. یکی از نوآوریهای این پروژه راهاندازی بخش شتابدهنده است.
در این بخش پروژهها میتوانند برای تأمین بخشی از نقدینگی خود در قالب قراردادهای هوشمند به عرضه آن در صرافی بپردازند و به گونهای IDO محسوب میشود. توکن کاربردی این پروژه RAY نام دارد که از آن میتوان برای شرکت در عرضه اولیه، استیکینگ و فارمینگ استفاده کرد.
سکریتوم (Secretum)
سکریتوم یکی از مهمترین پروژه های سولانا است. سکرت روم یک پیامرسان رمزنگاری شده است که با هدف تمرکززدایی از فضای ابری و پیامرسانها ایجاد شده است. کارمزد پایین و سرعت بالای سولانا باعث شده تا این پروژه بتواند به خوبی پیشرفت کند.
در صورتی که سازندگان این دیاپ بتوانند به خوبی رابط کاربری و اقتصاد آن را پیش ببرند، میتوان به آن امید بسیاری داشت. البته در سولانا پروژه سولاریوم نیز در همین زمینه فعالیت میکند و میتوان حدس زد که این بلاکچین توانسته فضای خوبی برای این گروه کسب و کار فراهم کند.
کاربران این پیامرسان صرفاً با آدرس کیف پول خود میتوانند از آن استفاده کنند و از این جهت میتوان انتظار داشت که هویت آنها کاملاً ناشناس باقی بماند.
منگو مارکتس (Mango Markets)
صرافی غیرمتمرکز منگومارکتس یکی دیگر از پروژه های سولانا محسوب میشود که همچون سایر پروژهها توانسته از ارزان بودن و سرعت سولانا استفاده کند.
تمرکز این پروژه بر روی معاملات مارجین و اهرمی است و همچنین در زمینه وام و قرض دهی نیز توانسته نوآوریهای خوبی داشته باشد. MNGO توکن حاکمیتی این پروژه است که برای استیکینگ و فارمینگ میتوان از آن استفاده کرد.
بیشتر بخوانید:
ماکسیمیلیان اشنایدر از بنیانگذاران این پروژه است که به دلیل کارآفرینی در زمینه نرم افزار و کامپیوتر شهرت دارد و از این جهت بسیاری به او در مورد این پروژه نیز اعتماد دارند.
اودیوس (Audius)
اودیوس یکی دیگر از پروژه های سولانا، رقیب بسیاری از پلتفرمهای اشتراکگذاری موزیک است. تقریباً آنچه قرار است که اودیوس انجام دهد را هماکنون شرکتهایی همچون اسپاتیفای انجام میدهند که در این راستا آهنگهای جدید و موزیک ویدئوهای تازه را در اختیار کاربران قرار میدهند.
تفاوت کار اودیوس با این پلتفرمها استفاده از فضای بلاک چین برای حذف واسطهگری است. بنابراین هنرمندان با انتشار موسیقی خود در این پلتفرم میتوانند توکن اودیوس بگیرند و نیازی نیست که با هیچ شرکت واسطهای همچون اسپاتیفای مذاکره کنند.
توکن حاکمیتی این پروژه AUDIO نام دارد که برای جوایز، استیکینگ و پاداش نودها به کار میرود. هماکنون بیش از 100 هزار هنرمند در این پلتفرم فعالیت دارند و محبوبیت آن روز به روز رو به افزایش است.
سینرژی لند (Synergyland)
یکی دیگر از پروژه های سولانا، سینرژی لند است. سینرژی لند از جمله بازیهایی است که در شبکه سولانا در حال کار است. مراحل ابتدایی ساخت بازی پیش رفته و سپس زمینهای آن به فروش رسیده است. این بازی متاورسی کریپتویی با گرافیک فوقالعادهای که داشته توانسته کاربران زیادی را به خود جذب کند.
بیشتر بخوانید:
با اعلام تیم هفتگی به سرعت زمینهای آن به فروش رسیده و ایجاد فضای ماجراجویانه در بازی باعث شده تا گیمرها به آن روی خوش نشان دهند. توکن حاکمیتی این بازی SNG نام دارد که برای خرید و فروش NFT در آن به کار میرود.
نوآوریهای این بازی همچون استفاده از گرافیک قوی، ایجاد امکان فارمینگ و همچنین عدم دخالت سازندگان بازی در مارکت به صورتی که NFTهای بازی تنها توسط بازیکنان عرضه میشود، میتواند نقاط قوت آن در مقایسه با پروژههای رقیب باشد.
کپ (COPE)
یکی دیگر از پروژه های سولانا، کپ نام دارد، کپ پروژهای برای معامله گران است. در این پلتفرم معاملهگران میتوانند عملکرد خود را ثبت و امتیازدهی کنند. از جمله ویژگیهای کپ محبوبیت و مردمی بودن آن است که در جشنواره سولانا نیز توانست رأی بالایی کسب کند.
با ایردراپ کپ، قیمت ارز دیجیتال سولانا 50 درصد افزایش یافت که این نشاندهنده محبوبیت و تأثیرگذاری این پروژه در شبکه بوده است. توکن این پروژه COPE نام دارد.
استار اطلس (Star Atlas)
استار اطلس از بازیهای متاورسی در بین پروژه های سولانا است که خرید و فروش زمینهای آن حرف و حدیثهای بسیاری را به وجود آورد اما به یکی از پر سر و صداترین پروژههای سولانا تبدیل شد. استار اطلس با استفاده از فضای جنگ ستارگان و نبردهای فضایی مشتاقان بازیهای علمی تخیلی را به خود جذب کرده است و هماکنون در حال توسعه پروژه خود است.
توکن این بازی ATLAS نام دارد و بازیکنان از طریق صرافی غیرمتمرکز سروم میتوانند NFTهای خود را با یکدیگر خرید و فروش کنند. برای ورود به این بازی کافی است، کیف پول فانتوم را نصب کنید تا بتوانید از فضا و امکانات آن لذت ببرید.
استار اطلس از جمله پروژه های سولانا است که به این زودی ها نسخه نهایی آن قرار نیست، منتشر شود و برآورد میشود که اگر کسی میخواهد در آن بازی کند حداقل باید تا سال 2026 صبر کند.
کراونی (CROWNY)
کراونی با توکن CRWNY به یکی از جالبترین و جذابترین پروژه های سولانا در زمینه بازرگانی تبدیلشده است. در این پروژه کاربردی همچون اپلیکیشن و نرم افزار BRAVE که کاربران میتوانند به صورت شخصی سازی شده و بدون تحمیل واسطهها در معرض تبلیغات قرار بگیرند، دارد.
بیشتر بخوانید:
در کراونی شما میتوانید با شخصیسازی فضای خود، تبلیغات و بازاریابی شرکتهای گوناگون را مشاهده کنید و در کمپینهای آنها شرکت کنید. در ازای شرکت در کمپینها توکن جایزه بگیرید و از تخفیفها و امکانات مختلف استفاده کنید.
کراونی میتواند تحولی در دنیای دیجیتال مارکتینگ باشد و به همین دلیل از جمله پروژه های سولانا محسوب میشود که آینده خوبی دارد و باید آن را زیر نظر داشت.
سولانارت (Solanart)
سولانارت به عنوان برند خرید و فروش NFTهای هنری در بین پروژه های سولانا مطرح است و کارکردی مشابه با سایت پرطرفدار opensea دارد. از مزایای این پروژه گستره وسیع آثار هنری آن، کم بودن میزان کارمزد در آن و سرعت تراکنشهاست.
با اتصال کیف پولهای شبکه سولانا به سولانارت میتوانید به راحتی کلکسیونهای مورد نطر خودتان را انتخاب کنید، سپس با خریداری و پرداخت هزینه آن صاحب آنها شوید.
مجموعههای بسیاری در این مارکت عرضه شدهاند و بازار آن هر روز در حال داغ شدن است. بنابراین اگر به حوزه NFT علاقه دارید حتماً سری به این پروژه بزنید.
از دیگر نکات جالب این است که بسیاری از هنرمندان به شبکه سولانا علاقه نشان دادهاند و کارهای خود را به صورت NFT در این شبکه ارائه میدهند، بنابراین از نخستین پلتفرمهایی که این آثار عرضه میشوند، همین سولانارت است که در صورت فعالیت در آن می توانید از اولین نفرات خریدار کلکسیونهای هنری باشید.
استپ فاینانس (Step Finance)
استپ فاینانس به یکی از داشبوردهای مدیریت سرمایه و پورتفو در بین پروژه های سولانا و فضای بلاک چین تبدیل شده است. اگر به دنبال ترید کردن در فضای غیرمتمرکز هستید و از دکسها DEX میخواهید استفاده کنید، نیاز به یک فضای کاری برای تحلیل سبد سرمایه و پورتفو و سفارشهای خود دارید.
استپ فاینانس همچون پلتفرم یک بروکر عمل میکند تا دادههای تحلیلی از صرافیهای غیرمتمرکز در بستر سولانا در اختیار کاربرانش قرار دهد و آنها بتوانند به خوبی معاملات خود مدیریت کنند و انجام دهند.
بیشتر بخوانید:
استپ فاینانس یک نمای کامل از بازار در صرافیهای غیرمتمرکز نیز ارائه میدهد تا بهتر بتوانید به معامله بپردازید و در معاملهگری خود موفق شوید.
سولایس (Solice)
پروژه سولایس با توکن SLC یکی دیگر از پروژه های سولانا در دنیای متاورس است که مخاطبان را به خود جذب کرده است. این پروژه که شبیه پروژههایی همچون سندباکس و دیسنترالند است با ایجاد یک فضای متاورسی به مخاطبان خود انواع و اقسام چالشها و خدمات را ارائه میدهد.
بیشتر بخوانید:
در این پروژه باید یک LAND خرید و سپس آن را طراحی و تزئین کرد تا بتوان به درآمدزایی رسید. دارا بودن یک بازار NFT و همچنین مأموریتها و چالشهای گوناگون باعث جذابتر شدن آن شده است.
سولایس یک دنیای مجازی پیچیده را به وجود آورده که در آن فعالیت های گوناگونی انجام میدهید، NFT به دست میآورید و میسازد و در مارکت به فروش میرسانید. تیم این پروژه وعده داده که تا اوایل سال 2023 بتواند نسخه کاملی از آن را به بازار ارائه کند.
دیفای لند (DeFi Land)
دیفای لند به ترکیب کشت سود و بازی پرداخته است و همچنین یک نوآوری متاورسی نیز چاشنی آن کرده است. یکی از راههای درآمدزایی در حوزه کریپتوکارنسی کشت سود است که به آن فارمینگ نیز گفته میشود و دیفای لند از جمله پروژههایی است که این امکان را فراهم کرده است.
در این پروژه که با توکن DFL شناخته میشود همه امور مالی حوزه دیفای از جمله وامدهی، استیکینگ و ... انجام میشود و شما از طریق ییلد فارمینگ به راحتی میتوانید به سود برسید. تفاوت اساسی دیفای لند با سایر پروژهها این است که یک محیط دوستانه برای شما ایجاد کرده است.
در دیفای لند پروسه انجام امور مالی را گیمیفای کرده است و همه میتوانند از طریق آن به سادگی یک فضای جدید برای درآمدزایی پیدا کنند و از محیط کارشان نیز که شبیه زمینهای کشاورزی است لذت ببرند.
پورت فایننس (Port Finance)
پورت فایننس یکی دیگر از پروژه های سولانا، از پلتفرمهای آینده دار وامدهی در بلاکچین محسوب میشود. پورت فایننس سعی دارد تا با ارائه انواع و اقسام وام بر اساس بودجه و زمان به بهترین شکل ممکن به شما وام دهد.
در پورت فایننس میتوانید با وثیقه گذاریهای مختلف وام با سودهای ثابت و متغیر و با انواع و اقسام شرایط بگیرید. رقیب این پروژه compound است که در بلاکچین اتریوم قرار دارد اما پورت فایننس سعی دارد تا با ارائه تخفیف و کاهش میزان وثیقه گذاری مشتریان بیشتری را به خود جذب کند.
وال مپ (WhaleMap)
وال مپ به دنبال ارائه اطلاعات آنچین برای معامله گران و تحلیل گران بازار است. سایتهای گوناگونی همچون کریپتوکوانت اکنون با دادههای مختلفی که از شبکه بیت کوین و سایر بلاک چین ها دریافت میکنند، شاخصهایی ارائه میدهند که برای تحلیلگران بسیار کارگشاست.
بیشتر بخوانید:
حالا وال مپ که یکی از پروژه های سولانا است میخواهد این ارائه اطلاعات را در بستر غیرمتمرکز بلاکچین و شبکه سولانا ارائه دهد. علاوه بر فعالیتهای شبکه سولانا، وال مپ میتواند سایر شبکهها را نیز رصد کند و تحلیل گران به بررسی وضعیت کیفپولها و جابهجاییهای بزرگ آن بپردازند.
ریسفای (RaceFi)
در میان بازیهای کریپتویی مطرح هنوز کسی پیدا نشده تا بتواند در سبک اتوموبیلرانی یا ریسینگ به خوبی قد علم کند و بازار این گروه بازیها را به دست بگیرد. اما ریس فای پروژهای است که میخواهد این کار را انجام دهد.
در بین پروژه های سولانا،ریس فای یک بازی متاورسی اتومبیلرانی است که با گرافیک جذاب و سرمایهگذاری مناسب قدم به این گروه بازیها گذاشته و بسیاری از علاقهمندان بازیهای کامپیوتری را منتظر آپدیتها و نسخههای خود گذاشته است.
فضای متاورسی بازی و بازار NFT ماشینها و تجهیزات آنها و همچنین وعده بعضی آپشن ها مثل اسپرت کردن ماشین میتواند به شدت جذاب باشد و از این رو میتواند تحت نظر ما قرار گیرد.
راننود (RunNode)
ران نود به شبکه سولانا میتواند به شدت بها دهد چراکه با فراخوانی نودها از سایر شبکهها و ایجاد یک سیستم سهام گذاری به دنبال جذب و گسترش شبکه است که با افزایش نودها میتوان بهبود مقیاسپذیری سولانا را نیز داشته باشیم.
ران نود توانسته سرمایه بسیار خوبی جذب کند و با ارائه پیشنهادهای مناسب به دنبال جذب نودهای گوناگون شبکه است که با استخراج و استیکینگ بتوانند به خوبی شبکه سولانا را پشتیبانی کنند.
هولدرهای سولانا با استفاده از ران نود و استیک کردن ارز خود میتوانند در این راه به کمک شبکه سولانا بیایند و در نتیجه ایجاد و توسعه پروژههای گیم و دی اپ ها و NFT در بین پروژه های سولانا گسترش پیدا میکند.
گوشی هوشمند SAGA
از بلندپروازانهترین پروژه های سولانا میتوان به ساخت گوشی موبایل توسط مدیران این شرکت اشاره کرد. این موبایل بر بستر وب 3 قرار دارد و فضایی برای ارائه برنامههای غیرمتمرکز دارد.
یک کیف پول اختصاصی در این موبایل وجود دارد که کاملاً امن خواهد بود و گفته میشود که اواخر 2022 یا اوایل 2023 به بازار عرضه میشود. سیستم عامل این گوشی اندروید است و نزدیک به 1000 دلار قیمت خواهد داشت.
سولانا به دنبال همکاری با سایر پلتفرمها برای گسترش این پروژه است و شاید یکی از هیجانانگیزترین پروژههای این شبکه باشد که در صورت استقبال جهانی از آن میتواند به خوبی موجب تقویت سولانا شود.
جمعبندی پروژه های سولانا
شبکه سولانا را باید یکی از فعالترین شبکههای کریپتوکارنسی دانست که پروژههای زیرمجموعه آن به قدری زیاد شده که به همین سادگی نمیتوان آنها را برشمرد. سولانا یکی از رقبای اصلی اتریوم است و میتواند آن را به شدت تحتفشار قرار دهد.
با همه این تفاسیر در مورد پروژه های سولانا، ایرادات و انتقاداتی نیز مطرح است و مشکلاتی همچون هک شدن شبکه یا از کار افتادن آن موجب شده تا انتقادات بسیاری به آن روانه شود. اگرچه تیم توسعهدهنده سولانا بسیار خوشفکر در این زمینه عمل کرده است و توانسته همچنان اعتمادها را به خود جلب کند.
البته برای سرمایه گذاری در فضای ارزهای دیجیتال نیاز است تا همواره رقیبان پروژهای که بر روی آن سرمایه گذاری کردهاید را نیز رصد کنید. اگر شبکه سولانا برای شما اهمیت دارد، حتما بلاکچینهای دیگر همچون اتریوم و پولکادات را نیز بررسی کنید.
در مورد دیاپها و برنامههای کاربردی نیز نیاز است تا به فضای آنها و رقیبانشان که در این حوزه فعالیت میکنند، توجه کنید. به عنوان مثال بازیهای متاورسی به یک عرصه پر رقابت در بلاکچین تبدیل شده است که در صورت ورود به آنها باید مدام به روز باشید.
برای بررسی بیشتر پروژه های سولانا و سرمایهگذاری در آنها حتماً نیاز است تا وایت پیپر Whitepaper و رود مپ Roadmap آن را مطالعه کنید و در صورتی که قصد سرمایهگذاری بر روی پروژههای آینده دار را دارید حتماً مدیریت ریسک را رعایت کنید و رصد سبد خود را هیچگاه فراموش نکنید.
بیشتر بخوانید: