آموزش جامع نحوه اختصاص و دریافت سود نقدی

تاریخ بروز رسانی: 1401/10/29

آموزش جامع نحوه اختصاص و دریافت سود نقدی


آیا می‌دانید چگونه می‌توانید از بازار سرمایه سود نقدی به‌دست بیاورید؟

در این مقاله توضیحی جامع از نحوه اختصاص و پرداخت سود نقدی شرکت‌های بورسی برای سهامداران ارائه خواهیم داد.

در پایان این نوشته شما به اطلاعاتی چون نحوه کسب سود از بازار سرمایه، چگونگی اختصاص سود سهام، نحوه اطلاع از مقدار سود نقدی و... دست خواهید یافت.


در این مقاله می خوانید

سرمایه‌گذاری در بورس

سرمایه‌گذاری در بازار بورس از زمان‌های دور مورد توجه بوده و سرمایه‌گذاری تخصصی محسوب می‌شود، یعنی افرادی در این بازار دوام می‌آورند که دانش لازم درباره بازار سرمایه، نحوه کار آن، روش‌های تحلیل و... اطلاعات کافی داشته باشند.

بازار بورس به دلیل تنوع بالایی که دارد، می‌تواند منبع درآمد و سوددهی بسیار جذابی باشد. در بازار بورس علاوه بر برگه سهام شرکت‌ها بسیاری از موارد دیگر نیز خرید و فروش می‌‌شود.

سود نقدی در بورس

نحوه سود سرمایه‌گذاران در بازار بورس

فعالان بازار سرمایه به دو روش می‌توانند از این بازار سود کسب کنند که در ادامه به توضیح هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.

روش اول: خرید و فروش سهام 

سرمایه‌گذاران می‌توانند سهامی شرکتی را خریده و نگه‌داری کنند، پس از مدتی که قیمت سهام با رشد مواجه شد، سهام مورد نظر را فروخته و از مابه‌التفاوت قیمت خرید و فروش سهام سود کسب کنند.

برای نوسان گیری از افزایش قیمت سهام حتماً به نکات زیر توجه کنید:

  • سهام شرکتی را خریداری کنید که از لحاظ بنیادی در وضعیت مناسبی قرار داشته باشد.
  • تحلیل تکنیکال را بیاموزید، سعی کنید در قیمت کف وارد سهم شده و در سقف قیمتی از آن خارج شوید.
  • جهت بازار را شناسایی کرده و موج‌سواری کردن بر روی روند حرکت بازار را بیاموزید.
  • صبور و آرام باشید، بازار جایی برای افراد عجول و ترسو ندارد.
  • کنترل احساسات از جمله مهم‌ترین موارد پیروزی در بازار سرمایه است، پس روانشناسی بازار را به‌درستی بیاموزید.

روش دوم: نگه‌داری سهام به‌صورت بلندمدت و دریافت سود نقدی 

این روش که به آن روش سهامداری گفته می‌شود، معمولاً افراد سهام شرکت بنیه داری را خریداری کرده و برای مدت طولانی نگه‌داری می‌کنند.

این افراد بیش‌تر برای دریافت سود نقدی سالانه‌ای که شرکت‌ها در مجمع سالیانه خود، بین سهامدارانشان تقسیم می‌کند، کسب سود و درآمد می‌کنند.

برای سهامداری به مدت طولانی باید به نکات زیر توجه کنید:

  • سهام شرکت بنیه داری را خریداری کرده و نگهداری کنید.
  • قبل از خریداری سهم DPS آن را بررسی کنید.
  • از سایت کدال پیگیر مجامع و نحوه اختصاص و دریافت سود سهام باشید.

در ادامه به بررسی دقیق واژه DPS خواهیم پرداخت؛ زیرا نقش اساسی در میزان تخصیص سود نقدی شرکت‌ها برای سهامداران دارند.

تقسیم سود نقدی

سود تقسیمی یا DPS

دی‌پی‌اس همان سود نقدی است که شرکت‌ها موظف‌اند، سالانه بین سهامداران خود، تقسیم کنند. البته این به معنای اجباری بودن پرداخت سود نقدی نیست؛ زیرا در بسیاری از موارد شرکت‌ها سود نقدی کمی بین سهامداران تقسیم کرده و بخش بزرگی از آن را به تأمین مالی طرح‌های شرکت اختصاص می‌دهند.

مطمئناً این سؤال در ذهنتان ایجادشده که چرا شرکت‌ها می‌توانند سود نقدی را پرداخت نکرده یا کم‌تر از میزان واقعی تحقق‌یافته پرداخت کنند.

در اینجا باید یادآور شویم که هر میزان که سود نقدی به سهامدار تعلق گیرد، دقیقاً به همان مقدار از قیمت روز سهام کاسته می‌شود.

مثلاً قیمت سهام شرکت خودرو 500 ریال بوده و در مجمع سالیانه تصمیم بر اختصاص 200 ریال سود نقدی شده است، روز بازگشایی سهم دقیقاً به‌اندازه 200 ریال از قیمت روز سهم کاسته شده و قیمت سهم به قیمت 300 ریال می‌رسد.

به همین دلیل است که معامله‌گران و سرمایه‌گذاران کوتاه‌مدتی از مجامع استقبال خوبی ندارند و معمولاً چند روز مانده به مجامع اقدام به فروش سهام خود می‌کنند.

سود نقدی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

سازوکار تعلق سود نقدی به سهامداران بدین شکل است که شما روز برگزاری مجمع شما باید جزو سهامداران شرکت باشید؛ حال مهم نیست که روز قبل مجمع سهام را خریداری کرده باشید یا سال‌های سال سهامدار شرکت بوده‌اید.

به این نکته هم توجه داشته باشید که معمولاً 3 روز کاری قبل برگزاری مجمع سالیانه شرکت، معامله سهام در بازار بورس ممنوع و متوقف می‌شود، پس اگر خواهان شرکت در مجمع یا عدم شرکت در مجمع هستید حتماً قبل از بسته شدن سهم وارد یا از سهم خارج شوید.

نکته مهم دیگر هم باید توجه داشت این است که شما بعد از تعلق سود نقدی به شما و در روز بازگشایی سهم اقدام به فروش سهام خود کنید، شرکت موظف به پرداخت سود نقدی مقررشده به شما است.

سود نقدی چه زمانی پرداخت می‌شود؟

طبق قوانین سازمان بورس تمامی شرکت‌ها موظف‌اند در طی 8 ماه، سود نقدی تعلق‌گرفته به سهامداران خود را پرداخت کنند.

برخی از شرکت‌ها در زمان کوتاه‌تری از 8 ماه سود را پرداخت می‌کنند، درحالی‌که برخی دیگر تا حداکثر زمان ممکن سود را نزد خود نگه‌داشته و در روزهای پایانی مهلت 8 ماهه اقدام به پرداخت سود نقدی می‌کنند.

سود نقدی

سود سهام تخصیص‌یافته چگونه پرداخت می‌شود؟

سود سهام تخصیص‌یافته به سهامداران با توجه به وضعیت شرکت به سه روش مختلف پرداخت می‌‌شود.

روش اول: پرداخت توسط بانک خاص

در این روش شرکت با یکی از بانک‌ها قرارداد می‌بندد، بدین شکل تمام سهامداران باید به شعب این بانک مراجعه کرده و با ارائه مدارک درخواستی، سود نقدی خود را دریافت کنند.

روش دوم: واریز به‌ حساب بانکی سهامداران

در این روش از سهامداران شماره‌حساب بانکی خواسته‌شده و سود نقدی پرداخت می‌شود، ممکن است شرکت از سهامداران درخواست ارائه شماره‌حساب از یک بانک خاص را کند که در صورت نبود شماره‌حساب، سهامداران باید به بانک مراجعه کرده و به ایجاد حساب اقدام کنند.

روش سوم: واریز سود از طریق سجام

در این روش هیچ نیازی به ارائه شماره‌حساب یا ایجاد حساب نیست، بلکه به شکل خودکار سود نقدی به شماره‌حساب فعال در حساب بورسی شما واریز می‌شود.

سخن پایانی

دریافت سود نقدی یکی از جذاب‌ترین اتفاقات بازار سرمایه است. در این مقاله انواع روش‌های دریافت سود نقدی آموزش داده شد. آیا تا به‌حال سو نقدی از بازار سرمایه دریافت کرده‌اید؟ این دریافت سود به چه شیوه‌ای بوده است.

5/5 - (1 امتیاز)

درباره نویسنده

فریبا وکیلی

معامله در بازارهای مالی مانند شنا در اقیانوس عمیق است؛ افرادی از آن سود خواهند برد که همواره بیاموزند. من به شما در راه آموختن کمک خواهم کرد.

اشتراک
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!