سهام بلندمدت

تاریخ بروز رسانی: 1399/11/11

بهترین سهام بلندمدت برای خرید (استراتژی کانسلیم)


سرمایه‌گذاری بلندمدت یکی از راه‌کارهایی است که به کمک آن می‌توانیم ریسک سرمایه‌گذاری را کاهش بدهیم. اما انتخاب سهام بلندمدت برای خرید همیشه کار راحتی نیست. هزاران سهم در بازار وجود دارد که عواملی متعدد بر سرنوشت آن‌ها اثر می‌گذارد. این که شما بتوانید ده یا بیست سهم بلندمدت انتخاب کنید و با خیال راحت برای مدت پنج، ده یا حتی بیست سال در پرتفوی خود نگه‌دارید، کار راحتی نیست.


در این مقاله می خوانید

قبل از هر چیزی بگذارید ببینم که چرا باید در سهام بلندمدت سرمایه‌گذاری کنیم. برای مثال نمودار سهم فولاد را باز کنید. در کوتاه مدت این سهم بالا و پایین‌های زیادی دارد. اما اگر نمودار را به عقب ببرید، می‌بینید که در یک بازه ده ساله، سهم رشد خوبی داشته است. برای این که این موضوع را بهتر ببینید، تایم فریم نمودار را روی تایم فریم ماهانه و نمایش را روی حالت لگاریتمی تنظیم کنید:

سهام بلندمدت

این سهم در یک بازه ده‌ساله (با احتساب سود نقدی و افزایش سرمایه بدون آورده) 18هزار درصد بازدهی داشته است. این رقم یعنی سود سالانه 170 درصد که خیلی بیشتر از میانگین تورم یا بهره بانکی است.

به ناحیه قرمز رنگ نگاه کنید، سهم برای بیش از یکسال در اصلاح بود. اما آیا به‌نظر شما فروختن این سهم در اصلاح کار درستی بوده است؟

اما هر سهمی در بلندمدت نمی‌تواند چنین بازدهی بالایی داشته باشد. حتی شاید همین اتفاق برای فولاد تکرار نشود.

سوال اینجا است که چطور می‌توانیم بهترین سهم بلندمدت برای خرید را پیدا کنیم؟

روش کانسلیم برای کشف سهام بلندمدت

روش کانسلیم یکی از روش‌های مناسب برای انتخاب سهام بلندمدت به حساب می‌آید. به کمک این روش شما قادر خواهید بود بهترین سهم‌ها را پیدا کنید و با خیال راحت، آن‌ها را در پرتفوی خود نگه‌دارید.

کانسلیم یا canslim که گاهی آن را به صورت کن‌اسلیم نیز تلفظ می‌کنند، در واقع یک سرواژه است که هر حرف از این کلمه یک نکته را به ما آموزش می‌دهد.  

حرف C برای درآمد فصل جاری

اولین حرف در این کلمه C است که از عبارت Current quarterly earnings یا درآمد فصل جاری گرفته شده است.

یک سهام بلندمدت مناسب برای خرید در بورس، سهمی است که درآمد این فصل شرکت، نسبت به فصل مشابه در سال گذشته دست‌کم 25 درصد رشد کرده باشد.

مثلا فرض کنید در ابتدای زمستان 99 باشیم. باید درآمد شرکت در فصل پاییز 99 را با پاییز 98 مقایسه کنیم، و نه با تابستان 99.

این تصمیم، دلیل خوبی دارد. شرکت اپل را در نظر بگیرید. این شرکت در ماه سپتامبر یک آیفون جدید معرفی می‌کند. طبیعی است که در  فصل زمستان و بعد از معرفی گوشی جدید، فروش در بالاترین حد خود باشد. اما در ماه‌های منتهی به سپتامبر چطور؟ مردم می‌دانند که 2 ماه دیگر آیفون جدید می‌آید، و حتی اگر همین آیفون قدیمی را بخواهند، 2 ماه دیگر می‌توانند آن را با تخفیف خیلی خوبی خریداری کنند. برای همین در فصل پاییز فروش آیفون کاهش می‌یابد.

پس اگر درآمد زمستان و پاییز اپل را با هم مقایسه کنیم، احتمالا همیشه شاهد رشد درآمد خواهیم بود.

اما مقایسه زمستان 2019 با 2018 برای ما حرف‌های جالب‌تری دارد. در این دو زمستان، آیفون جدید به بازار معرفی شده بودند. آیا آیفون 2019 موفق شده که 25 درصد مشتری بیشتر به شرکت بیاورد؟ یا محصول جدید یک شکست تجاری تمام عیار بوده است؟

سهام بلندمدت خوب، سهمی است روبه‌جلو که برای پیشرفت برنامه دارد.

حرف A برای رشد درآمد سالانه

در روش کانسلیم، رشد درآمد سالانه Annual earnings growth، دومین شرط برای انتخاب سهام بلندمدت است.

در این قسمت، دو عامل بنیادی را بررسی می‌کنیم.

  • درآمد سالانه شرکت (دست‌کم برای مدت 3 سال) هر سال 25 درصد رشد کرده باشد.
  • در صورت‌های سود و زیان، درآمد خالص شرکت را پیدا کنید. این عدد را بر جمع حقوق صاحبان سهام تقسیم کنید. این عدد باید از 0.17 بزرگ‌تر باشد.

دقت کنید که برای استراتژی کانسلیم لازم است که تمامی شرط‌ها همزمان برقرار باشند و تنها وجود یک شرط، سهم را به بهترین سهام بلندمدت تبدیل نمی‌کند.

حرف N برای محصول جدید

در سال 2007 شرکت اپل، آیفون را معرفی کرد. محصولی که پرفروش‌ترین محصول کمپانی اپل شد و جریان جدیدی از درآمد را به شرکت وارد کرد.

به عنوان چند مثال دیگر می‌توانیم به نمایش خانگی نتفلیکس، خودروی خودران تسلا و سیستم عامل اندروید در گوگل اشاره کنیم.

به عبارت دیگر، بهترین سهام بلندمدت سهمی است که روبه‌جلو و همراه با نوآوری باشد.

البته توجه‌ کنید کنید که نوآوری فقط در زمینه فناوری رخ نمی‌دهد. ممکن است یک شرکت تولید فولاد، معدن تازه‌ای را بخرد، یا یک فروشگاه زنجیره‌ای سایتی را برای فروش آنلاین راه‌اندازی کند. این محصولات جدید، نویدبخش ورود جریان نقدی تازه به شرکت هستند.

حرف S برای عرضه وتقاضا

از این حرف چندین تعبیر متفاوت وجود دارد. اما برای انتخاب بهترین سهام بلندمدت می‌توانیم تمامی موارد را در نظر بگیریم.

اولین موضوع مهم این است که برای محصول شرکت به اندازه کافی تقاضا وجود داشته باشد. این موضوع را می‌توانیم با مقایسه نسبت گردش انبار شرکت با شرکت‌های دیگر موجود در صنعت متوجه شویم.

اما برای خود سهم هم باید به اندازه کافی تقاضا وجود داشته باشد. برای این موضوع لازم است حجم معاملات را بررسی کنید. بهترین روش برای پی بردن به تقاضای مناسب برای سهم، بررسی ورود پول هوشمند حقیقی به سهم است.

شاید فکر کنید این فاکتور، چندان برای یک سهم بلندمدت مناسب نیست. اما این‌طور نیست. سهمی که عموما حجم معاملات پایین دارد، بعید است که درآینده با استقبال چشمگیر روبرو شود.

حرف L برای لیدر بازار

بهتر است سهام بلندمدت خود را از صنعت لیدر بازار انتخاب کنید. اگر توجه بازار به فلزات اساسی است، سراغ شرکت‌های غذایی نروید یا اگر بازار به فین‌تک‌ها علاقه نشان می‌دهد، در همین صنعت به دنبال یک کانسلیم باشید.

اما در خود صنعت چطور؟ آیا سهامی که در صنعت لیدر است نیز مناسب است؟

یک سهم جامانده در صنعت لیدر، خیلی بهتر است از لیدر یک صنعت که توجهی به آن نمی‌شود.

دقت کنید که سهام بلندمدت مناسب، قرار است در آینده لیدر شود و امروز رشد چندانی نداشته است.

برای شناسایی این موضوع، می‌توانید شاخص صنعت را با شاخص کل مقایسه کنید و ببینید کدام صنایع رشد بیشتری دارند.

حرف I برای حمایت حقوقی

برای این که یک سهم به سهام بلندمدت مناسب برای خرید تبدیل شود، لازم است که از حمایت حقوقی برخوردار باشد.

اگر درصد شناوری سهم زیادی بالا باشد و شرکت‌های حقوقی تمایلی به سهم نشان ندهد، ممکن است رشد شارپی سهم با یک سقوط سریع نیز همراه شود.

اما سهمی که در پرتفوی شرکت‌های حقوقی قرار دارد و در روزهای منفی، حقوقی خریدار آن است، می‌تواند گزینه مناسبی برای خرید بلندمدت به‌حساب بیاید.

حرف M برای جهت بازار

بهتر است خرید خود را در زمانی انجام دهید که جهت عمومی بازار رو‌ به بالا باشد. در یک بازار نزولی، ممکن است نسبت به سهام بلندمدت خود دلسرد شوید و تمایل نداشته باشید آن را برای مدتی طولانی نگه بدارید.

تشخیص دقیق جهت حرکت بازار به اندکی دانش از تحلیل تکنیکال نیاز دارد.

بگذارید یک مثال برایتان بزنم. سهمی را می‌خریم و پس از شش ماه، قیمت سهم سه‌برابر می‌شود. سپس با اصلاح مواجه می‌شود و 30 درصد از ارزش خود را از دست می‌دهد. در این حالت چون در مجموع در سود هستید، انگیزه بیشتری برای نگه‌داری سهم خواهید داشت.

اما اگر سهم را بخرید و سپس 30 درصد اصلاح کند، خسته و کلافه می‌شوید. شاید آرزو کنید قیمت سهم به همان عدد قبلی بازگردد و سهام خود را بفروشید.

درست است که در این استراتژی نگاه بلندمدت داریم، اما یک سود ابتدایی، شانس پایبندی به استراتژی را بالا خواهد برد.

انتخاب سهم بلندمدت برای خرید

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه، استراتژی کانسلیم بهترین روش برای انتخاب سهام بلندمدت است.

یک بار دیگر شروط کانسلیم را با هم مرور می‌کنیم.

سهام بلندمدت مناسب سهمی است که:

  • فروش فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد کرده باشد.
  • طی سه‌سال سود سالانه رشد کرده باشد.
  • محصولی جدید ارائه شده باشد.
  • حجم معاملات سهم مناسب باشد.
  • سهم در یک صنعت پیشرو قرار داشته باشد.
  • از حمایت حقوقی برخوردار باشد.
  • جهت عمومی حرکت سهم رو به بالا باشد.

این روش کارآمد است چرا که هم تحلیل بنیادی را در خود دارد، هم تحلیل تکنیکال و هم تابلوخوانی.

تنها مشکل این است که شاید بررسی این هفت عامل برای صدها نماد بورسی کار آسانی نباشد. برای حل این مشکل می‌توانیم ترتیب بررسی را کمی تغییر دهیم.

ابتدا صنعت پیشرو را پیدا می‌کنیم. سپس به کمک فیلترنویسی، پول هوشمند و حمایت حقوقی را بررسی می‌کنیم. از میان چند سهمی که از این سه مرحله عبور می‌کنند، به سادگی می‌توانیم بهترین سهام بلندمدت را شناسایی کنیم.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده بفرمایید.

4.7/5 - (19 امتیاز)

درباره نویسنده

فرزاد فخری‌زاده

من عاشق موسیقی هستم و عاشق بازار سرمایه. در زیباترین قطعات موسیقی نت‌ها فقط بالا نمی‌روند. بلکه بالاها و پایین‌ها است که یک قطعه را شورانگیز می‌کند. در بورس نیز نوسان قیمت است که بازار را جذاب می‌کند.

اشتراک
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
سمیرا
سمیرا
3 سال پیش

بیایید همین الان گامی در جهت زیباتر کردن محیط زندگی و محیط زیست خود برداریم. “دپوچی”

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

1
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!