دیده‌بان مِی ۲۰۲۱

تاریخ بروز رسانی: 1400/03/10

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی ۲۰۲۱)


بازارهای جهانی سهام (۲۰۲۱/۰۵/۳۰)

شاخص‌های اصلی بازار سهام آمریکا مجددا سبز شدند. آخرین گزارش اقتصادی شاخص PCE، مطابق پیش‌بینی‌های قبلی سرمایه‌گذاران بود که باعث شد تا مقداری از نگرانی‌ها از بابت رشدهای تورمی جلوگیری کند. این درحالی بود که تقویت تقاضا برای دلار را نیز شاهد بودیم که کمی باعث رشد ایندکس هم شد. به همین خاطر همچنان سرمایه‌گذاران دست به عصا حرکت می‌کنند.

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

+1.95%

+0.96%

34529.46

Dow Jones

-1.26%

+2.05%

13686.51

Nasdaq

+0.42%

+1.07%

4206.4

S&P 500

به این ترتیب شاخص Dow Jones با رشد 0.96%+ درصدی همراه بود. شاخص Nasdaq افزایش 2.05%+ را تجربه کرد. شاخص S&P500 نیز نسبت به هفته گذشته تغییر 1.07%+ داشت.

به‌نظر می‌رسد که دید بلند مدت به بازار سهام همچنان مثبت باشد. اما در کوتاه مدت این امر کمی متفاوت است و سرمایه‌گذاران همچنان از خرید در قیمت‌های بالا با وجود احتمال زیاد پیش‌خورشدن قیمت‌های 2021 و همچنین احتمال تورم، کمی محافظه‌کارانه عمل می‌کنند. در چنین حالتی معمولا استراتژی خرید در منفی‌ها را از سمت سرمایه‌گذاران مشاهده می‌کنیم. به همین علت وقتی قیمت‌ها کمی افت می‌کنند، شاهد افزایش خریداران در بازار هستیم.   

بازارهای جهانی طلا (۲۰۲۱/۰۵/۳۰)

بالاخره طلا به محدوده مقاومتی مهم 1900 دلاری رسید. کاهش رشد نرخ بازدهی اوراق 10 ساله و به تعادل رسیدن قیمت‌ها یکی ازمهم‌ترین علل رشد قیمت طلا تا این محدوده بوده است. این چهارمین هفته متوالی است که طلا کاملا صعودی است.

به این ترتیب هفته گذشته قیمت طلا با رشد 1.18%+ در بازار به قیمت 1903.45 دلار رسید. این در حالی بود که در بیشترین قیمت هفته گذشته 1912.78 دلار را نیز تجربه کرد. همچنین نقره نیز به دنبال طلا پر نوسان بود و در انتهای هفته با 1.34%+ رشد، به قیمت 27.93 دلار در بازار معامله شد.

گرچه هنوز نرخ بازدهی اوراق تثبیت نشده، اما از هفته قبل همچنان شاهد علائم تقویت تقاضا برای دلار در بازار بودیم. با توجه به این علائم و همچنین رسیدن به محدوده مقاومتی 1900 دلاری طلا، باید بگوییم که قیمت‌های فعلی طلا برای ورود، پر ریسک است. همچنین آخرین قیمت‌های معاملات آتی، همچنان قیمت‌های زیر 1900 دلار را برای ماه آگوست نشان می‌دهند.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

نظرسنجی هفتگی کیتکو تداوم روند صعودی طلا را نشان می‌دهد. طبق گزارش این هفته 57% از سرمایه‌گذاران کلان و همچنین 67% سرمایه‌گذاران خُرد، معتقدند بازار طلا در کوتاه مدت، صعودی خواهد بود. همچنان کاهش درصد خریداران نسبت به سه هفته گذشته خودنمایی می‌کند که باید در معاملات خود در نظر گرفت.

از دید تکنیکال در شرایط فعلی باید بگوییم که هرگونه اصلاح در قیمت طلا را می‌توان به‌عنوان فرصت ورود مجدد با دید میان‌مدت نگاه کرد. اما از طرفی هم نباید انتظار رشد سریع قیمتی به اعداد بالای 2000 دلار را داشته باشیم.

بازارهای جهانی بیت‌کوین (۲۰۲۱/۰۵/۳۰)

بیت‌کوین همچنان در روند اصلاحی خود نوسان می‌کند. ریزش قیمت‌های فعلی کمی باعث نگرانی سرمایه‌گذاران شده است. بیت‌کوین در هفته گذشته پر نوسان بود و در نهایت با 1.01%+ تغییر نسبت به هفته گذشته به قیمت 35128 دلار رسید. این درحالی بود که در بیشترین قیمت هفته گذشته به 40884 دلار نیز رسیده بود. 

این امر باعث شد تا بازار آلت‌کوین‌ها بعد از دو هفته ریزش سنگین، این هفته کمی از ریزش‌های قبل را جبران کنند. درصورتی که اصلاح عمیق قیمتی برای بیت‌کوین نداشته باشیم، آلت‌کوین‌ها می‌توانند نوسان‌های خوبی را نسبت به بیت‌کوین ایجاد کنند.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

از طرفی دامیننس بیت‌کوین نیز همچنان درپایین‌ترین سطح و در محدوده 42% قرار دارد که نشان از پر ریسک بودن ورودهای جدید به آلت‌کوین‌ها را دارد. پیش‌بینی می‌شود که طی چند ماه آینده دامیننس بیت‌کوین نیز پس از کفسازی مجدد به سمت اعداد بالای 50% بازگردد.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

این یک تحلیل بلندمدت از روند بیت‌کوین است که بعد از هالوینگ 2020 انجام شده است. با کمی دقت متوجه می‌شویم که بیت‌کوین در تایم فریم بلندمدت در حال تکمیل موج 5 صعودی خود بعد از هالوینگ است. طبق شرایط حاضر و تطبیق با تحلیل قبلی، اکنون در میانه راه و درگیر با میدلاین کانال بلندمدت صعودی (محدوده 60 هزار دلار) هستیم که نوسانات فعلی را شکل داده است. اما چیزی که مشخص است این است که در این مگاترند، تا پایان راه فاصله زیادی مانده است و بیت‌کوین در حال حاضر نیاز به کمی استراحت دارد.

بعد از یک صعود بلند بعد از بحران نقدینگی (مارچ،2020) تاکنون، بازار کریپتو و در راس آن بیت‌کوین، پربازده‌ترین بازار مالی در جهان از لحاظ عملکرد بوده است. بیت‌کوین پس از رشد قیمتی 500% و رسیدن به محدوده 60 هزار دلار درحال تکمیل یک اصلاح میان مدتی است که از لحاظ زمانی می‌تواند تا یک الی دو ماه دیگر نیز طول بکشد. با این دیدگاه دیگر اصلاح قیمتی تا محدوده 30 هزار دلار و حتی 25 هزار دلار نیز کاملا توجیه دارد. لذا انتظار داریم که بعد از کفسازی، مجددا شاهد رشد قیمتی بیت‌کوین به سمت تارگت‌های بالاتر و سقف کانال صعودی باشیم (حتما نباید به سقف کانال برسیم).

در نتیجه با دید بلندمدت، تمامی منفی‌های بیت‌کوین را فقط باید به چشم فرصت خرید دید. اما دقت داشته باشید که این بازار همیشه هیجانی عمل می‌کند. بنابراین حتما مدیریت ریسک و سرمایه را برای رعایت حد ضرر باید جدی گرفت و هرگز با دو پا نباید عمق آب را اندازه گرفت. زیرا بازار قسم نخورده تا به تحلیل‌های ما عمل کند.

بازارهای جهانی نفت (۲۰۲۱/۰۵/۳۰)

آمار مخازن نفت ایالات متحده همچنان در روندی نزولی هستند. تعداد چاه‌های فعال در این کشور به نزدیکی تارگت 400 حلقه چاه رسیده‌اند. گزارش‌های وزارت انرژی آمریکا هم داده‌های خوبی را برای رشد تقاضای سال 2021 پیش‌بینی کرده است. همه این عوامل باعث شد تا نفت در بالاترین قیمت دوسال گذشته خود در نوسان باشد.

به این ترتیب در هفته گذشته نفت خام آمریکا (wti) با 4.31%+ افزایش به قیمت 66.60 دلار رسید. همچنین نفت برنت نیز با رشد 3.48%+ همراه بود و در نهایت با قیمت 68.98 دلار در بازار معامله شد.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

گزارش هفتگی بیکر هیوز نشان می‌دهد که تعداد چا‌ه‌های فعال نفتی در هفته گذشته مجددا رشد داشته‌اند. طبق این گزارش، تعداد چاه‌های فعال نفتی آمریکا در هفته گذشته از 356 حلقه به 359 حلقه افزایش داشته که نشان از افزایش 3 حلقه‌ای دارد. تا زمانی که روند کاهشی ذخایر نفتی و همچنین افزایش تعداد چاه‌های فعال در آمریکا تداوم داشته باشند، می‌توان این‌طور برداشت کرد که مشکلی از بابت تقاضا نداریم و روند صعودی قیمت نفت، همچنان می‌تواند تا محدوده ‌های بالای 70 دلار نیز ادامه پیدا کند.

از دید تکنیکال نیز همچنان نفت خام آمریکا (wti) در تایم فریم بلندمدت، در یک روند صعودی است. اما با توجه به واگرایی منفی روزانه، محدوده مقاومتی پیوت سالانه و همچنین علائم اگزاستینگ و ضعف حرکتی در نمودار، احتمال نوسان‌های زیاد در این محدوده قیمتی بسیار زیاد است. مجموعه عوامل فوق، روند صعودی نفت را بسیار شکننده و سرمایه‌گذاری روی آن را در چنین شرایطی پر ریسک می‌کند.

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها (۲۰۲۱/۰۵/۳۰)

مومنتوم کامودیتی‌ها همچنان مثبت ارزیابی می‌شود. جهش قیمتی فلزات اساسی در چند هفته گذشته به‌علت رشد تقاضای زیاد و همچنین برداشتن تعرفه‌های وارداتی چین بود. نتیجه آن هم رشد شدید هزینه‌های حمل دریایی بود که کار را کمی دشوارتر می‌کرد. دولت چین نیز برای کنترل بازار مجبور به دخالت و سرکوب قیمت کامودیتی‌ها شد. لذا برای این‌کار، واحدها را مجبور به افزایش عرضه در بازار کرد. در نتیجه موجودی انبارهای فولاد در بنادر چین همچنان در روندی نزولی هستند. این عامل می‌تواند مجددا محرک قیمت‌ها در بازار شود.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

به این ترتیب مس مجددا با رشد 4.03% همراه بود و در بازار بورس فلزات لندن (LME) به قیمت 10159 دلار رسید. همچنین زغال سنگ رشد 5.83% درصدی داشت که در بازار با قیمت 109 دلار در هر تن معامله شد. آلومینیوم نیز با 6.6% رشد به قیمت 2506.50 دلار رسید. فلز روی، قلع، نیکل و سرب نیز به ترتیب در هفته گذشته رشد قیمتی خوبی داشتند. 

در بازار داخلی، رشد قیمتی مجدد کامودیتی‌ها با افزایش صادرات گروه‌های فلزی همراه بوده است. به‌طوری که افزایش حجم معاملات در سهم‌های کامودیتی محور، خصوصا فلزات اساسی و فلزات رنگین در هفته‌های گذشته، باعث شد تا کمی بازار جان تازه به خود بگیرد. البته هنوز حجم معاملات بورس در مقایسه با سال گذشته به‌شدت پایین است. اما انتظار می‌رود که با استفاده از پتانسیل‌های درآمدزایی به‌وجود آمده، سال آینده تاثیرات قیمتی مناسبی را در قیمت سهم‌های این گروه ببینیم.


بازارهای جهانی سهام (۲۰۲۱/۰۵/۲۳)

سایه تورم سریع، همچنان روی بازار سهام در آمریکا سنگینی می‌کند. بسیاری از سرمایه‌گذاران همچنان محتاطانه رفتار می‌کنند و به بانک فدرال رزرو در کنترل رشد سریع تورم، اعتماد نمی‌کنند. از طرفی دیگر داده‌های اقتصادی آمریکا در وضعیت مطلوبی قرار دارند.

شاخص بیکاری آمریکا به پایین‌ترین سطح از زمان شروع کرونا رسیده است. واکسیناسیون عمومی نیز در شرایط خوبی به سرمی‌برد. به همین دلیل شاهد افزایش امیدواری به بهبود اقتصاد جهانی هستیم. مجموعه عوامل فوق باعث می‌شوند که شاخص‌های اصلی بازار سهام مبهم عمل کنند. 

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

1.00%+

-0.51%

34206.31

Dow Jones

3.23%-

0.14%+

13411.74

Nasdaq

0.64%-

0.40%-

4162

S&P 500

به این ترتیب شاخص Dow Jones با کاهش 0.51%- درصدی همراه بود. شاخص Nasdaq افزایش 0.14%+ را تجربه کرد. شاخص S&P500 نیز نسبت به هفته گذشته تغییر 0.40%- داشت.

بازارهای جهانی طلا (۲۰۲۱/۰۵/۲۳)

اونس طلای جهانی مطابق انتظارات، موفق شد تا با عبور از کانال اصلاحی به محدوده مقاومتی 1900 دلار نزدیک شود. در هفته گذشته شاهد افزایش تحرکات ریسک‌گریز سرمایه‌گذاران در بازارهای جهانی بودیم که باعث تقویت طلا شد. از دید سرمایه‌گذاران خرد، عبور طلا از 1900 دلار به‌عنوان شروع یک فاز جدید صعودی است.

به این ترتیب قیمت طلا با رشد 2.07%+ در بازار به قیمت 1881.24 دلار رسید. این در حالی بود که در بیشترین قیمت هفته گذشته 1890.14 دلار را نیز تجربه کرد. همچنین نقره نیز به دنبال طلا پر نوسان بود و در انتهای هفته با 0.52%+ رشد، به قیمت 27.56 دلار در بازار معامله شد.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

نظرسنجی کیتکو همچنان هم‌نظری سرمایه‌گذاران برای ادامه روند صعودی طلا را نشان می‌دهد. طبق گزارش این هفته 73% از سرمایه‌گذاران کلان و همچنین 69% سرمایه‌گذاران خُرد، معتقدند بازار طلا در کوتاه مدت، صعودی خواهد بود. اما نکته قابل توجه این است که این دومین هفته متوالی است که از درصد خریداران کاسته شده است. بنابراین باید مراقب پوزیشن‌های لانگ درهفته‌های آتی بود.

لازم به ذکر است که جنگ شکل گرفته در فلسطین روی بالا رفتن قیمت طلا هیچ نقشی ندارد. زیرا هیچ‌کدام از دو طرف دعوا، دارای اقتصادی پویا و تاثیرگذار در جهان نیستند. اما نگرانی بخشی از سرمایه‌گذاران از این است که پای آمریکا نیز به مداخله در این جنگ باز شود. این اتفاق می‌تواند روی افزایش تحرکات ریسک‌گریز و بالاتر رفتن قیمت طلا نقش داشته باشد. 

از سوی دیگر یک عامل منفی هم برای طلا وجود دارد و آن هم دیده شدن علائم صعودی در شاخص ایندکس دلار است. در حال حاضر ایندکس دلار در محدوده عددی 90 در حال نوسان است. واگرایی مثبت در نمودار تایم روزانه به وضوح مشاهده می‌شود، ضمن این‌که در حال حاضر در محدوده حمایتی مهمی هم حضور دارد. مجموعه این عوامل احتمال افزایش قدرت دلار را به ما یادآوری می‌کند که معمولا در چنین شرایطی، باعث کاهش قیمت طلا خواهد شد.

بازارهای جهانی بیت‌کوین (۲۰۲۱/۰۵/۲۳)

بالاخره اتفاقی که انتظارش را می‌کشیدیم اتفاق افتاد. با افزایش شدید موجودی والت‌ در اکسچنج‌ها، فروش‌های بزرگی صورت گرفت. بیت‌کوین بزرگترین اصلاح قیمتی خود را در سال 2021 انجام داد و قیمت بسیاری از آلت‌کوین‌ها را نیز با خود به پایین کشید. بارها و بارها اشاره کردیم که ورود به آلت‌کوین‌ها در شرایط فعلی مناسب نیستند.

به این ترتیب بیت‌کوین در هفته گذشته توانست با 27.70%- کاهش، به قیمت 33735 دلار برسد. این در حالی بود که در کمترین قیمت نیز به 29563 دلار رسیده بود. با این اصلاح قیمتی، یکبار دیگر بیت‌کوین به همه ثابت کرد که چه در صعود و چه در نزول معمولا فراتر از آن‌چه که عموم انتظار دارند عمل می‌کند. آن هم به‌دلیل خرید و فروش‌های هیجانی در بازار است.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

از سوی دیگر علائم صعودی در نمودار دامیننس بیت‌کوین به وضوح مشخص است. این به ما یادآوری می‌کند که درصد سرمایه‌های زیادی به سمت بیت‌کوین کشیده شده است. گرچه انتظار نداریم که صعود دامیننس بیت‌کوین به درصدهای بالاتر یک شبه اتفاق بیفتد، اما باید بدانیم که برای این‌که بیت‌کوین بتواند به تارگت‌های بالاتری برسد، به دامیننس بالاتری نیاز دارد. به‌عبارتی دیگر باید سرمایه‌های بازار از آلت‌کوین‌ها به سمت بیت‌کوین کشیده شود تا قیمت مجددا رشد کند.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

لازم به یادآوری است که طبق نمودار ارزش‌گذاری stock to flow بیت‌کوین در حال حاضر زیر رگرسیون خطی قیمتی خود در حال معامله است که به نوعی می‌توان آن را پایین‌تر از ارزش ذاتی دانست. همچنین دیتاهای آنالیزی در بلندمدت، صعود به اعداد بسیار بالاتر (حداقل 100 هزار دلار) را نشان می‌دهند. به یاد داشته باشیم که ما درباره مگاترند بیت‌کوین صحبت می‌کنیم؛ به‌طوری که اصلاح قیمتی فعلی در پایان آن دیگر به چشم نمی‌آید.

لذا با این‌که اصلاح قیمتی بیت‌کوین تمام نشده، اما همچنان برای ورود سرمایه‌های جدید، فقط خرید بیت‌کوین را در منفی‌ها و به‌صورت پله‌ای با دید بلند مدت مناسب می‌دانیم. ورود مجدد به آلت‌کوین‌ها در شرایط فعلی بسیار پُر ریسک خواهد بود.

بازارهای جهانی نفت (۲۰۲۱/۰۵/۲۳)

علائم اگزاستینگ در نمودار نفت خام به وضوح مشخص است. حتی گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) هم مانع نوسان‌های نفت نشد. به این ترتیب در هفته گذشته نفت خام آمریکا (wti) با 2.47%- کاهش به قیمت 63.85 دلار رسید. همچنین نفت برنت نیز با افت 3.14%- همراه بود و در نهایت با قیمت 66.66 دلار در بازار معامله شد. گرچه در روز آخر مقداری از اصلاح هفتگی قیمت جبران شد. اما نمی‌توان منکر این قضیه شد که نفت در شرایط فعلی در یک روند اصلاحی حضور دارد. حال این اصلاح می‌تواند به‌صورت زمانی اتفاق بیفتد یا این‌که به شکل قیمتی دیده شود.

هفته پیش هم اشاره کرده بودیم که جهان به ورود ایران به حوزه تجارت نفتی واکنش منفی نشان خواهد داد. گرچه هنوز تحریم‌های نفتی از سوی آمریکا رفع نشده است؛ که در این‌صورت باید انتظار اثرات منفی بیشتری را برای قیمت نفت داشته باشیم. همچنین گزارش CFTC نیز نشان می‌دهد که تعداد معاملات لانگ نفت در هفته گذشته رو به کاهش است.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

اما گزارش هفتگی بیکر هیوز نشان می‌دهد که تعداد چا‌ه‌های فعال نفتی در هفته گذشته مجددا رشد داشته‌اند. طبق این گزارش، تعداد چاه‌های فعال نفتی آمریکا در هفته گذشته از 352 حلقه به 356 حلقه افزایش داشته که نشان از افزایش 4 حلقه‌ای دارد. برای این‌که چاه‌های نفتی آمریکا در شرایط خوبی باشند، نیاز است که تعداد چاه‌ها به 400 حلقه برسد. به این ترتیب همچنان نفت یک سرمایه‌گذاری پر ریسک محسوب می‌شود.

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها (۲۰۲۱/۰۵/۲۳)

مطابق انتظارات هفته گذشته شاهد افزایش حجم معاملات بورس تهران درگروه‌های کامودیتی محور بودیم. اخبار خوبی در این زمینه به گوش می‌رسد؛ از افزایش سرمایه شرکت‌های بزرگ معدنی و فولادی تا رفع برخی از محدودیت‌های صادراتی. طبق بخش‌نامه‌های صادر شده، صادرات سیمان پاکتی و مس و آلومینیوم آزاد شد. این خبر می‌تواند درآمدزایی خوبی برای شرکت‌های تولید کننده محصولات فوق به ارمغان آورد.

از سوی دیگر تقاضا برای واردات فولاد و سایر کامودیتی‌ها در چین به حدی زیاد شده که هزینه حمل دریایی حدود 4 برابر بیشتر از متوسط 5 سال گذشته رسیده است. ادامه تقاضا از داخل کشور چین همچنان باعث شده تا قیمت کامودیتی‌ها در بالاترین حد ممکن باقی بمانند.

زغال سنگ با 5.45%+ رشد به قیمت 102 دلار در هر تن رسید. سنگ آهن 62% نیز با 0.45%- کاهش با قیمت 209.13 دلار در بازار معامله شد. قیمت فولاد چین نیز بعد از رشد قیمتی زیاد، در هفته گذشته با 8.42%- کاهش همراه بود و به قیمت 5114 یوان در هر تن رسید.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

اما مس همچنان در یک روند اصلاحی قرار دارد. مس در بازار بورس فلزات لندن (LME)، با 1.96%- کاهش قیمت به 10011 دلار رسید. به این ترتیب تمامی صعود خود را از ابتدای ماه مه به بازار پس داد. لازم به ذکر است که محدوده قیمتی 10 هزار دلار می‌تواند از لحاظ روانی روی قیمت اثرگذار باشد.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید.


بازارهای جهانی سهام (۲۰۲۱/۰۵/۱۶)

این هفته شاخص بازارهای سهام آمریکا منفی بودند. رشد سریع تورمی و همچنین پیش‌خور شدن بسیاری از قیمت‌ها در ابتدای سال نو میلادی علت نگرانی سرمایه‌گذاران است. هفته گذشته با این‌که داده‌های اقتصادی آمریکا مثبت هستند، اما تمامی شاخص‌های اصلی منفی بودند و همین قضیه تقاضا برای دلار را در بازار بالا برد.

آخرین پیش‌بینی‌ها ازسوی فدرال رزرو از رشد اقتصادی 7+% درصدی حکایت دارد. این درحالی است که داده‌های تورمی (CPI) نیز در وضعیت خوبی قرار دارند. اما همه این‌ها هم نتوانست نگرانی برخی از سرمایه‌گذاران را از بابت کنترل تورم توسط بانک فدرال رزرو رفع کند. این بزرگترین اصلاح شاخص‌های اصلی بازار سهام آمریکا از ماه مارچ تا کنون بود. اما در آخر هفته با فشار خریداران مقدار بسیاری از آن جبران شد.

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

1.50%+

1.14%-

34382.1

Dow Jones

3.37%-

2.38%-

13393.12

Nasdaq

0.24%-

1.31%-

4178.9

S&P 500

به این ترتیب شاخص داو جونز (Dow Jones) با کاهش 1.14%- درصدی همراه بود. شاخص نزدک (Nasdaq) افت 2.38%- را تجربه کرد. شاخص S&P500 نیز نسبت به هفته گذشته تغییر 1.31%- داشت.

قطعاً افت شاخص‌های اصلی در هفته گذشته باتوجه به شرایط کلی بازار می‌تواند یک اصلاح قلمداد شود. هنوز آثار تورم زیاد در بازار دیده نشده، اما همان‌طور که قبلا هم هشدار دادیم، این عامل می‌تواند باعث ایجاد نوسانات بیشتر دربازار سهام شود. خریداران زیادی همچنان در قیمت‌های پایین‌تر به انتظار خرید نشسته‌اند. شاید قیمت‌های کنونی باعث بالا رفتن EPS شرکت‌های سهامی شده باشد، اما رشد اقتصادی به‌همراه تورم آهسته می‌تواند کمک زیادی به این موضوع کند. به این ترتیب باید گفت که شرایط کنونی برای ورود سفته‌بازان در بازار سهام مناسب نیست. اما از دید سرمایه‌گذاران بلندمدت همچنان قیمت‌های فعلی در برخی از سهم‌ها جذاب هستند.

بازارهای جهانی طلا (۲۰۲۱/۰۵/۱۶)

طلا همچنان درگریر عبور از سقف کانال اصلاحی است. هفته قبل بازار پرنوسانی را از طلا شاهد بودیم؛ به‌طوری که در ابتدای هفته فشار فروشندگان قیمت را پایین برد اما در ادامه با ورود خریداران افت قیمت در روزهای پایانی هفته جبران شد تا اینکه طلا همچنان بالای محدوده 1800 دلار نوسان کند.

به این ترتیب قیمت طلا در هفته گذشته با رشد 0.64%+ در بازار به قیمت 1843.16 دلار رسید. این درحالی بود که در بیشترین قیمت هفته گذشته 1846.29 دلار را نیز تجربه کرد. همچنین نقره نیز به دنبال طلا پر نوسان بود و در انتهای هفته با 0.11%- افت، به قیمت 27.42 دلار در بازار معامله شد.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

نظرسنجی هفتگی کیتکو همچنان اکثریت خریداران طلا را نشان می‌دهد. با افزایش قیمت طلا اکثر معامله‌گران امید به ادامه رشد قیمت و خروج از کانال اصلاحی دارند. طبق این نظرسنجی همچنان 77% سرمایه‌گذاران کلان و همچنین 71% سرمایه‌گذاران خُرد معتقدند بازار طلا در کوتاه مدت، صعودی خواهد بود. نکته قابل توجه این است که با نزدیک‌تر شدن قیمت به سقف کانال نزولی، از درصد خریداران نسبت به هفته قبل کاسته شده است. بنابراین اگر در هفته آینده ادامه تقویت دلار را داشته باشیم، شاهد افزایش فروشندگان طلا نیز خواهیم بود.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

البته همان‌طور که گفتیم این روند فعلی یک اصلاح موقت برای طلا است و انتظار می‌رود که اونس طلای جهانی به‌زودی از این کانال اصلاحی خارج شود. اما در صورت خارج شدن از کانال اصلاحی نیز بسیار بعید است که بتواند به سرعت به قیمت‌های بالای 2000 دلار برگردد. بنابراین توصیه می‌شود که در خریدهای خود عجله نکنید.

بازارهای جهانی بیت‌کوین (۲۰۲۱/۰۵/۱۶)

همچنان آلت سیزن در بازار رمزارزها باعث تضعیف بیتکوین و ورود سرمایه‌های تازه وارد به آلت‌کوین‌ها است. نمودار دامیننس بیت‌کوین همچنان در روند نزولی است و شاخص‌های روی بلاک‌چین در وضعیت خوبی به‌سر می‌برند. به همین دلیل شاهد افت بیشتر قیمت بیت‌کوین هستیم. نکته‌ای که باید به آن توجه کنیم این است که گرچه آلت سیزن تمام نشده و علائم فروش نهنگ‌ها درهفته پیش کاهش داشته؛ اما این مساله باعث نمی‌شود که ریسک سرمایه‌گذاری در آلت‌کوین‌ها کم شود.

به این ترتیب بیت‌کوین در هفته گذشته توانست با 15.13%- کاهش، به قیمت 49460 دلار برسد. از دید تکنیکال نیز روند اصلاحی فعلی بیت‌کوین می‌تواند تا محدوده 40 الی 43 هزار دلار  ادامه داشته باشد.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

از سوی دیگر هفته قبل باز هم شاهد ادامه رشد اتریوم نسبت به بیت‌کوین بودیم. تعداد والت‌های آنلاین و دارای موجودی روی اکسچنج‌ها برای اتریوم همچنان در وضعیت پایینی قرار دارد (12%). تا زمانی که این عامل افزایش نیابد، می‌توان به صعود اتریوم امیدوار بود. اما به محض سرازیر شدن اتریوم‌ها به اکسچنج‌ها، باید انتظار اصلاح قیمتی در اتریوم را داشته باشیم.

همچنان معتقدیم که از لحاظ سرمایه‌گذاری، قیمت‌های فعلی در بیشتر آلت‌کوین‌ها به‌هیچ‌عنوان برای ورود سرمایه‌های جدید مناسب نیستند. اما این مساله به این معنی نیست که آلت‌کوین‌ها سود نمی‌دهند. بلکه از این دیدگاه باید دید که باتوجه به رشد زیاد قیمتی در حالت کنونی، حتی با درنظر گرفتن تارگت‌های 100 درصدی هم ریسک بالایی دارند. شاید مثال فروردین 1399 در بورس، مقایسه مناسبی برای توصیف شرایط حال حاضر بازار آلت‌کوین‌ها باشد. 

لذا باتوجه به شرایط فعلی، سرمایه‌گذارانی که قصد ورود با دید میان مدت و بلندمدت را دارند می‌توانند در منفی‌های بازار همچنان به‌صورت پله‌ای فقط بیت‌کوین خریداری کنند.

بازارهای جهانی نفت (۲۰۲۱/۰۵/۱۶)

هفته قبل مهم‌ترین خبر انتشار گزارش آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) بود که باعث رشد نسبی قیمت نفت شد. در این گزارش آمده که بازار نفت خام با کمبود عرضه مواجه خواهد شد.

در گزارش آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی شده که که مازاد عرضه نفت خام بیشتر از سوی کانادا و برزیل خواهد بود. با این حال و با فرض ادامه یافتن سیاست‌های اوپک پلاس (OPEC+)، عرضه جهانی نفت خام باز هم به تقاضای جهانی نخواهد رسید. 

از سوی دیگر روند بهبود تقاضای جهانی نفت خام به دلیل تشدید وضعیت بحران کرونا در هند، شکننده است. اما مازاد تقاضای جهانی نفت خام حتی با ادامه یافتن بحران کرونا در هند هم وجود خواهد داشت.

به این ترتیب نفت خام آمریکا (wti) با 0.97%+ افزایش به قیمت 65.46 دلار رسید. همچنین نفت برنت نیز با رشد 0.91%+ همراه بود و در نهایت با قیمت 68.82 دلار در بازار معامله شد.

تنها گزینه‌ای که شاید جای خالی آن در گزارش آژانس مشاهده نمی‌شد، درنظر گرفتن ورود مجدد ایران به حوزه نفت، با برداشته شدن تحریم ها بود. این نکته می‌تواند تمامی معادلات عرضه و تقاضا را برای اوپک پلاس برهم بزند.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

پیرو گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، گزارش هفتگی بیکرهیوز نشان می‌دهد که تعداد چا‌ه‌های فعال نفتی در هفته گذشته مجددا رشد خوبی داشته‌اند. طبق این گزارش تعداد چاه‌های فعال نفتی آمریکا در هفته گذشته از 344 حلقه به 352 حلقه افزایش داشته که نشان از افزایش 8 حلقه‌ای دارد.

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها (۲۰۲۱/۰۵/۱۶)

تداوم تعطیلی فولادسازان چین برای بهبود آلودگی هوا باعث شده تا ظرفیت تولید فولاد در چین به‌شدت کاهش یابد. دولت چین اعلام کرد که ضمن حذف مشوق صادراتی 13% فولاد و همچنین افزایش عوارض صادرات 5% در کشور، تعرفه واردات فولاد را نیز به صفر رسانده است. این جمله یعنی کشورچین از یک صادر کننده بزرگ فولاد به یک وارد کننده کامل تبدیل شده است. این تصمیم استراتژیک دولت چین می‌تواند خبر بسیار خوبی برای فولادسازان داخلی باشد.

داده‌های اقتصادی در چین همچنان رشد 18.3% این کشور از ابتدای سال نوی میلادی نشان می‌دهد. باتوجه به رشد سریع تولیدات داخلی، بیشترین میزان تقاضا دربازار برای فولاد و سنگ آهن وجود دارد. به این ترتیب سنگ آهن در ماه گذشته با 17.09% رشد همراه بود و به قیمت 205.50 دلار رسید. همچنین قیمت ورق گرم، میلگرد صادراتی و فولاد پلتی در چین نیز رشدهای قابل توجهی داشتند.

پیش‌بینی می‌شود که با شرایط حال حاضر و همچنین افزایش امید به تداوم رشد اقتصادی در دنیا، تقاضا برای کامودیتی‌ها همچنان تا پایان سال 2021 رو به افزایش باشد؛ که این عامل می‌تواند پتانسل‌های زیادی برای افزایش تولید شرکت‌های سهامی داخلی نیز ایجاد کند.

یکی دیگر از اتفاقات مهم که می‌تواند خصوصا در بازار داخلی تاثیر مثبت بگذارد، کاهش حجم مبنا و همچنین تغییر دامنه نوسان به مثبت و منفی 5% بود. حال سرمایه‌گذاران با امید بیشتری به بازار نگاه می‌کنند و احتمالا شاهد افزایش حجم معاملات نیز در برخی از سهم‌های کامودیتی محور خواهیم بود.


بازارهای جهانی سهام (۲۰۲۱/۰۵/۰۹)

نوسان‌های هفته گذشته در بازارهای جهانی سهام مثبت بودند. هفته گذشته آمارهای اشتغال آمریکا نتایج نسبتا خوبی نداشت. اما در مقایسه با گذشته به وضوح می‌توان بهبود اوضاع را دید. این امر می‌تواند در چشم‌انداز مثبت افزایش تولید داخلی آمریکا نکته مهمی باشد. 

از سوی دیگر افزایش شاخص دلار و نرخ بازدهی اوراق، از سوی بانک فدرال رزرو حمایت نشد. هفته قبل اشاره کردیم که افزایش نرخ بازدهی بیشتر مربوط به تسویه قراردادهای آتی آخر ماه میلادی است. به همین دلیل شاهد افت دلار و همچنین نرخ بازدهی اوراق بودیم. این امر نیز به ما نشان می‌دهد که بانک فدرال فعلا قادر به کنترل تورم در شرایط فعلی است. لذا تا زمانی که رشد تورم سریع اتفاق نیوفد، می‌توان به ادامه صعود بازار سهام امیدوار بود.

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

2.67%+

2.67%+

34777.8

Dow Jones

1.02%-

1.02%-

13719.63

Nasdaq

1.08%+

1.08%+

4234.2

S&P 500

به این ترتیب ترتیب شاخص Dow Jones با رشد 2.67%+ درصدی همراه بود. شاخص Nasdaq افت 1.02%- درصدی را تجربه کرد. شاخص S&P500 نیز نسبت به هفته گذشته تغییر 1.08%+ درصدی داشت.

آمارها نشان می‌دهد که تاکنون بیش از نیمی از جمعیت کشور آمریکا در مقابل ویروس کرونا واکسینه شده‌اند. حمایت‌های دولت و سیاست‌های بانک فدرال رزرو نیز هم‌راستا با حمایت از تولیدات داخلی است. قطعا این حمایت‌ها باعث ایجاد بدهی‌های بزرگی برای دولت آمریکا خواهد شد. اما در نگاهی کلی، مجموع این عوامل می‌تواند با رشد اقتصادی و افزایش سرانه درآمد ایالات متحده تا حد زیادی جبران شود. به این ترتیب می‌توان با احتمال بیشتری امیدوار به اتخاذ سیاست کاهش قدرت دلار از سوی بانک فدرال باشیم.

بازارهای جهانی طلا(۲۰۲۱/۰۵/۰۹)

طبق انتظارات هفته قبل طلا توانست با عبور از محدوده مقاومتی 1800 دلار خود را به سقف کانال اصلاحی برساند. در روز پنجشنبه قیمت طلا جهش مثبت خوبی داشت. بعد از ماه فوریه این اولین‌بار است که طلا توانست در قیمت‌های بالای 1800 دلار تثبیت شود. تداوم حفظ قیمت‌های فعلی طلا در هفته‌های آتی، برای خروج از کانال اصلاحی بسیار اهمیت خواهد داشت.

به این ترتیب قیمت طلا در هفته گذشته با جهش 3.35%+ درصدی در بازار به قمیت 1831.35 دلار رسید. این درحالی بود که در بیشترین قیمت هفته گذشته 1843.40 دلار را نیز تجربه کرد. همچنین نقره نیز به دنبال طلا رشد داشت و با 5.88%+ درصد افزایش به قیمت 27.45 دلار در بازار معامله شد.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

بازارهای جهانی طلا دیده‌بان مِی ۲۰۲۱

نظرسنجی هفتگی کیتکو برای این هفته تقریبا از قبل مشخص بود. با افزایش قیمت طلا اکثر معامله‌گران امید به ادامه رشد قیمت دارند. طبق این نظرسنجی 88% درصد سرمایه‌گذاران کلان و همچنین 76% سرمایه‌گذاران خُرد معتقدند بازار طلا در کوتاه مدت همچنان صعودی خواهد بود.

بانک فدرال رزرو برای ادامه سیاست‌های انقباضی خود برای حمایت از تولید داخلی و رقابت در بازارهای جهانی نیاز دارد که از قدرت شاخص دلار (dxy) بکاهد. کاهش بیشتر شاخص دلار و همچنین تداوم چاپ پول بدون پشتوانه می‌تواند در چنین شرایطی باعث افزایش قیمت طلا در میان مدت و بلندمدت شود.

اما از سوی دیگر باید به دید تکنیکال نیز به قیمت نگاه کنیم. باید قبول کنیم با این‌که قیمت طلا در هفته‌های اخیر رشد داشته، اما همچنان در کانال یک اصلاحی قرار دارد.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

الگوها ادامه دارند تا زمانی که ادامه داشته باشند. براساس این نظریه همان‌طور که در نمودار فوق نیز مشخص است، قیمت طلا در حال حاضر به سقف کانال اصلاحی خود نزدیک شده است. بنابراین از دید حرفه‌ای، حتی برای خارج شدن از این محدوده، انتظار نوسان‌های منفی در هفته‌های آینده دور از ذهن نخواهد بود. این موضوع می‌تواند به ما نشان دهد که احتمالا سرمایه‌گذاران تا حد زیادی در نظرسنجی این هفته کیتکو، احساسی تصمیم‌گیری کرده‌اند. بنابراین این موضوع را نیز باید در معاملات خود درنظر بگیریم.

بازارهای جهانی بیت‌کوین(۲۰۲۱/۰۵/۰۹)

تا هفته گذشته مطابق انتظارات بر این موضوع پا فشاری می‌کردیم که همچنان سرمایه‌گذاری روی آلت‌کوین‌ها بهتر از بیت‌کوین است. اتریوم یکی از پرقدرت‌ترین کوین‌ها در هفته پیش بود و مطابق انتظارات با جهشی 32%+ درصدی خود را به مرزد 4000 دلار رساند که نشان داد نگهداری اتریوم بسیار ارزنده‌تر از بیت‌کوین بود.

اما این هفته داده‌های روی بلاکچین کمی تغییر کرده‌اند. با نگاهی به نمودار دامیننس بیت‌کوین متوجه افت شدید این مولفه خواهیم شد.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

درصد مالیک بیت‌کوین نسبت به سایر آلت‌کوین‌ها افت شدیدی داشته است. به‌طوری که به محدوده‌های قبلی آلت سیزن در سال 2017 نزدیک شده. شدوی کندل هفتگی نیز برای ما نشان از ضعف در روند نزولی است ضمن این که تارگت مورد نظر نیز تاچ شده. مجموعه عوامل فوق به ما نشان می‌دهد که این امر می‌تواند اولین نشانه برای فروش نهنگ‌ها و پایان آلت سیزن فعلی باشد. بنابراین سرمایه‌گذاری و خرید آلت‌کوین‌ها در شرایط فعلی کار بسیار پر رسیک و خطرناکی خواهد بود.

از سوی دیگر تعداد والت‌های با دارایی‌های کم ولی بیشتر از 0.01 بیت‌کوین (معادل سرمایه‌گذاران خرد جدید)، به بیشترین حد خود رسیده است. این در حالی است که تعداد والت‌های با سرمایه‌های بالای 100 بیت‌کوین (معادل سرمایه‌گذاران کلان) رو به کاهش است. این امر نیز به ما نشان می‌دهد که در چه شرایطی قرار داریم. درواقع این که قیمت آلتکوین‌ها افزایش یافته، نشانه ورود نهنگ‌ها در چنین شرایطی نیست؛ بلکه نتیجه ورود سرمایه‌گذاران خرد و خریدهای هیجانی است.

به این ترتیب بیت‌کوین در هفته گذشته توانست با 3.31%+ درصد رشد، به قیمت 58470 دلار برسد. اما از دید تکنیکال با این‌که اولین علائم فروش نهنگ‌ها در مارکت دیده شد، اما باید قبول کنیم که همچنان روند دامیننس بیت‌کوین نزولی است.

این یعنی در شرایط کلی همچنان آلت سیزن به پایان نرسیده و رشد آلت‌کوین‌ها می‌تواند بعد از کمی اصلاح، همچنان ادامه داشته باشد. اما این برای همه کوین‌ها صادق نیست و هر کوین را باید باتوجه به شرایط خودش و جداگانه در این بازه تحلیل کرد. زیرا همه کوین‌ها در یک زمان و باهم حرکت نمی‌کنند.

با درنظر گرفتن مجموعه عوامل فوق، می‌توان گفت که از این هفته ورود سرمایه‌های جدید به قصد سرمایه‌گذاری و خرید آلت‌کوین‌ها می‌تواند با ریسک بسیار زیادی برای سرمایه‌گذاران همراه باشد. این امر سرمایه‌گذاری جدید در آلت‌کوین‌ها را به علت ریسک به ریوارد بالا، غیر اقتصادی می‌کند.

بازارهای جهانی نفت(۲۰۲۱/۰۵/۰۹)

نوسان‌های هفته گذشته نفت مثبت بودند. نفت در هفته گذشته برای اولین‌بار دوباره به قیمت‌های هفته اول ماه مارچ (2021) رسید. این امر باعث شد تا فشار فروش در ناحیه مقاومتی اجازه رشد بیشتر قیمت را به نفت ندهد.

به این ترتیب نفت خام آمریکا (wti) با 2.17%+ درصد افزایش به قیمت 64.83 دلار رسید. همچنین نفت برنت نیز با رشد 2.34%+ درصدی همراه بود و در نهایت با قیمت 68.20 دلار در بازار معامله شد.

معامله‌گران به‌خوبی درک کرده‌اند که شرایط بحران سلامتی در هند و کاهش تقاضای نفت ازسوی این کشور گذرا است. به همین علت این عامل آنگونه که می‌بایست در کاهش قیمت‌ها اثر نداشته است.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

گزارش هفتگی بیکرهیوز نشان می‌دهد که تعداد چا‌ه‌های فعال نفتی در هفته گذشته رشد داشته‌اند. طبق این گزارش تعداد چاه‌های فعال نفتی آمریکا در هفته گذشته از 342 حلقه به 344 حلقه کاهش داشته که نشان از افزایش 2 حلقه‌ای دارد. لازم به ذکر است که برای این‌که شرایط نفتی آمریکا به ثبات برسد، نیاز به حدود 400 حلقه چاه است. از اواسط 2020 مقدار چاه‌های فعال حدود 180 حلقه بوده که در مقایسه با گزارش‌های فعلی، رشد قابل قبولی محسوب می‌شود.

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها(۲۰۲۱/۰۵/۰۹)

مس همچنان پیشتاز کامودیتی‌ها است. قیمت مس در بازار بورس فلزات لندن (LME)، این هفته رشد 4.1%+ درصدی داشت و به قیمت 10361 دلار رسید. به این ترتیب یک ATH جدید برای قیمت مس در جهان ثبت شد. نمودار زیر قیمت جهانی مس را از سال 2000 تا کنون نمایش می‌دهد.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

قیمت میلگرد فولادی در بازار چین نیز افزایش داشته است. قیمت میلگرد با رشد 2.09%+ درصدی در بازار چین به قیمت 5474 یوان رسید. سنگ آهن 62% نیز با رشد 3.37%+ درصدی به قیمت 204 دلار در هر تن معامله شد. فلز روی نیز با 2.68%+ افزایش قیمت به 3025 دلار در هر تن رسید.

رشد اقتصاد جهانی و بهبود تقاضا به‌خصوص در چین از جمله عوامل رشد قیمت‌های جهانی در کامودیتی‌ها محسوب می‌شود. این افزایش قیمت‌ها باتوجه به افزایش صادرات در داخل هم تاثیرگذار خواهد بود.

اما در بازار سهام تهران فعلا عدم نقدشوندگی عامل بازدارنده‌ای برای ورود سرمایه‌های جدید شده است. همین عامل باعث شده تا افزایش قیمت‌های جهانی در کامودیتی‌ها در قیمت سهم‌ها اعمال نشود. سرمایه‌گذاران بیشتر منتظر نتایج انتخابات ریاست جمهوری در ایران هستند و امیدوارند که با ورود دولت جدید، تغییراتی در روند اتخاذ سیاست‌های حمایتی از بازار سرمایه نیز ایجاد شود.


بازارهای جهانی سهام (۲۰۲۱/۰۵/۰۲)

با افزایش مجدد نرخ بازدهی اوراق قرضه و تقویت ایندکس دلار، بازارهای جهانی سهام در هفته گذشته نوسانی بودند. همچنین در نشست تعیین نرخ بهره فدرال رزرو نیز به‌صورت شفاف اعلام شد تا زمانی که اقتصاد آمریکا در حاشیه امن قرار نگیرد، نرخ‌های بهره در پایین‌ترین سطح خود باقی می‌مانند.

این سیاست بانک فدرال رزرو در کنار داده‌های اقتصادی خوب آمریکا می‌تواند چشم‌انداز اقتصادی خوبی را برای سرمایه‌گذاران در بلندمدت ایجاد کند.

به این ترتیب افزایش نرخ بازدهی اوراق را می‌توانیم به علت تسویه قراردادهای پایان ماه میلادی دانست. به‌عبارت دیگر فروشندگان برای سیو سود معاملات فروش خود، مجبور به خرید شده‌اند. باید دید که در ادامه برخورد بانک فدرال رزرو با این افزایش نرخ بازدهی چگونه خواهد بود.

درصد تغییرات ماهانه

درصد تغییرات هفتگی

مقدار واحد

شاخص

2.71%+

0.50%-

33874.9

Dow Jones

.88%+

0.58%-

13860.76

Nasdaq

.37%+

0.34%+

4189.0

S&P 500

به این ترتیب ترتیب شاخص Dow Jones با کاهش 0.50%- درصدی همراه بود. شاخص Nasdaq افت 0.58%- درصدی را تجربه کرد. اما شاخص S&P500 نسبت به هفته گذشته با تغییر 0.34%+ درصدی داشت.

وجود اتفاقات اخیر با قدرت گرفتن ایندکس دلار می‌تواند کمی نوسان در بازار سهام ایجاد کند، اما چشم‌انداز اقتصادی با وجود واکسناسیون عمومی و همچنین بازگشت داده‌های اشتغال آمریکا به حالت عادی از جمله مواردی است که سرمایه‌گذاران را به بازار سهام در سالهای آینده خوشبین می‌کند. 

بازارهای جهانی طلا(۲۰۲۱/۰۵/۰۲)

طلا همچنان پرنوسان است. افزایش تقاضا برای دلار باعث تقویت شاخص ایندکس شده. این امر می‌تواند مانع بزرگی برای رشد طلا در شرایط فعلی باشد. گرچه بارها اشاره کردیم که ایندکس دلار در بلندمدت نزولی است، اما برای ادامه روند صعودی طلا در کوتاه مدت باید عوامل مختلف دیگری نیز درنظر بگیریم. 

بنابراین دلیل عدم رشد طلا در مقطع فعلی وجود مواردی هچمون کاهش شیوع ویروس کرونا در اکثر کشورهای توسعه یافته، واکسناسیون عمومی در جهان و همچنین افزایش امید سرمایه‌گذاران به بهبود روند اقتصاد جهانی است.

از دید تکنیکال نیز طلا همچنان در روند اصلاحی قرار دارد. اما با برخورد به کف کانال نزولی همچنان درگیر میدلاین کانال اصلاحی است. انتظار داریم که برای تداوم روند صعودی طی هفته‌های آتی، طلا بتواند از محدوده مقاومتی 1800 دلار عبور کند.

به این ترتیب قیمت طلا در هفته گذشته با کاهش جزئی 0.30%- درصدی در بازار به قمیت 1771.95 دلار رسید. این درحالی بود که در بیشترین قیمت هفته گذشته به 1790.03 دلار نیز رسیده بود. همچنین نقره نیز به دنبال طلا کمی کاهش داشت و با 0.29%- درصد افت به قیمت 25.92 دلار دربازار معامله شد. 

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

نظرسنجی هفتگی کیتکو برای این هفته نشان از هم نظری اکثریت معامله‌گران برای تداوم روند صعودی دارد. طبق این نظرسنجی 53% درصد سرمایه‌گذاران کلان و همچنین 54% سرمایه‌گذاران خُرد معتقدند بازار طلا در کوتاه مدت همچنان صعودی خواهد بود.

بازارهای جهانی بیت کوین(۲۰۲۱/۰۵/۰۲)

با اصلاح عمیق قبلی (ماه آوریل)، کمی از ترس بازار کم شده است. اما همچنان روند صعودی پس از اصلاح بیت‌کوین، شکننده به‌نظر می‌رسد. همین امر باعث می‌شود تا سرمایه‌گذاران با احتیاط بیشتری اقدام به خرید کنند. گرچه با مراجعه به مدل ارزش‌گذاری Stock/flow متوجه می‌شویم که همچنان بیت‌کوین در دیدگاه بلندمدت بسیار ارزان است و روند صعودی نیز ادامه خواهد داشت.

از سوی دیگر می‌دانیم که ارزش بازار بیت‌کوین به‌عنوان شاخص اصلی حدود یک تریلیون دلار است. اما همه بیت‌کوین‌های موجود در دنیار روی اکسچنج‌ها نگهداری و معامله نمی‌شوند. طبق آمار حدود 12% آن در اکسچنج‌ها نگهداری و معامله می‌شوند. حال اگر این مقدار را نسبت به تعداد اکسچنج‌های مختلف بازار تقسیم کنیم، متوجه این امر می‌شویم که مقدار بسیاری کمی از بیت‌کوین‌ها در اکسچنج‌ها هستند که قیمت آن را تعیین می‌کنند. 

به این ترتیب اصلاح قیمتی بیت‌کوین (اواسط ماه آوریل) تنها با تعداد کمی از بیت‌کوین‌ها انجام شده که بیشتر ناشی از ترس معامله‌گران خرد در بازار بوده است. بنابراین باید سعی کنیم فریب حرکت‌هایی که ممکن است برخی از بازارسازان برای پانیک سرمایه‌گذاران انجام دهند را نخوریم و در مقیاس‌های بزرگ‌تر به چنین مارکتی نگاه کنیم.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

باتوجه به عوامل فوق بیت‌کوین در هفته گذشته توانست با 14.92%+ رشد، تمام ریزش هفته قبل خود را جبران کند و به قیمت 56604 دلار برسد. از دید تکنیکال نیز تا زمانی که بیت‌کوین بالای 52000 دلار باشد می‌توان روند کوتاه مدت آن را صعودی قلمداد کرد.

ماینرهای چینی که در هفته قبل به علت قطعی برق از چرخه ماینینگ بیت‌کوین خارج شده بودند، دوباره کار خود را از سر گرفتند. همچنین از سوی برخی از منابع گفته شده که شرکت علی‌بابا نیز مبغ 20 میلیارد دلار د بیت‌کوین سرمایه‌گذاری کرده است. بنابراین در هفته گذشته اخبار حول بازار نیز مثبت بودند.

در این بین مطابق انتظارات قبل، همچنان بازار آلت‌کوین‌ها داغ است. دامیننس بیت‌کوین نیز در روند نزولی قرار دارد. با کمی دقت متوجه خواهیم شد که در اصلاح قبلی، اکثر آلت‌کوین‌ها برگشت‌های قوی‌تری نسبت به بیت‌کوین داشتند. مجموع این عوامل می‌تواند تائیدی بر ادامه‌دار بودن آلت سیزن در بازار باشد. 

اتریوم به‌عنوان غول آلت‌کوین‌ها که حدود 50% ارزش بازار را در اختیاردارد، در هفته گذشته توانست یک ATH جدید ثبت کند و به مرز 3000 دلار برسد. نوع اصلاح کم عمق و همچنین اشتیاق بیشتر به صعود با توجه به ساختار شکل گرفته در این کوین محبوب به ما خاطر نشان می‌کند که نگهداری اتریوم در چنین شرایطی به‌صرفه‌تر از بیت‌کوین است. انتظار داریم که در هفته‌های آتی شاهد حرکت‌های اینچنینی بیشتری از سمت آلت‌کوین‌های بزرگ‌تر در بازار باشیم.

اما ازطرفی دیگر باید دقت کنیم که وضعیت آلت سیزن یک امر موقتی است و بازار کریپتو در بلندمدت همیشه چنین رفتاری ندارد. درواقع رابطه بین آلت‌کوین‌ها و بیت‌کوین در شرایط مختلف بازار متفاوت است. آلت‌کوین‌ها به علت حجم بسیاری پایین‌تری که نسبت به بیت‌کوین دارند، می‌توانند نوسان‌های بسیار زیادی داشته باشند. نتایج این امر همان‌طور که در صعودها دیده می‌شود، در امر نزول هم کاملا صدق می‌کند. 

بنابراین توصیه می‌شود از آلت‌کوین‌های جدیدی که رشد‌های قیمتی بسیاری زیادی داشته‌اند، دوری کنید و مدیریت سرمایه را در چنین دارایی‌هایی بسیار جدی‌تر بگیرید.

بازارهای جهانی نفت(۲۰۲۱/۰۵/۰۲)

قیمت نفت در هفته گذشته مجددا صعودی بود اما این امر باعث کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در این بازار نمی‌شود. بیشترین دلیل رشد قیمت نفت را می‌توان به علت خوشبینی بازار به آینده اقتصاد جهانی ارتباط داد. اما برای تداوم این رشد نیاز است که میزان تقاضا نیز حفظ شود.

به این ترتیب نفت خام آمریکا (wti) با 2.17%+ درصد افزایش به قیمت 63.46 دلار رسید. همچنین نفت برنت نیز با رشد 1.00%+ درصدی همراه بود و در نهایت با قیمت 66.64 دلار در بازار معامله شد.

ذخایر نفتی آمریکا در شرایط خوبی قرار دارند. در چین نیز همچنان رشد تقاضا برای واردات را شاهد هستیم. اما گزارش هفتگی بیکرهیوز نشان می‌دهد که تعداد چا‌ه‌های فعال نفتی در هفته گذشته رشد خاصی نداشته‌اند. طبق این گزارش تعداد چاه‌های فعال نفتی آمریکا در هفته گذشته از 343 حلقه به 342 حلقه کاهش داشته که نشان از افت یک حلقه‌ای دارد.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

یکی ازمهم‌ترین عواملی که می‌تواند در کاهش قیمت نفت در هفته‌های آینده موثر باشد، توافق بین ایران و آمریکا و برداشته شدن تحریم‌های حوزه نفت و انرژی است. ورود رسمی ایران به این بازار مساوی با عرضه بیشتر در بازار خواهد بود که احتمالا به چشم سرمایه‌گذاران نکته خوبی نیست. همچنین شیوع گسترده کرونا در هند به‌عنوان سومین وارد کننده نفت دنیا می‌تواند در کاهش تقاضا و به‌دنبال آن کاهش قیمت نفت موثر باشد. 

بازارهای جهانی کامودیتی‌ها(۲۰۲۱/۰۵/۰۲)

افزایش قیمت مس در هفته گذشته در صدر اخبار بود. مس توانست در بازار بورس فلزات لندن (LME) پس از ده سال مجددا به قیمت‌های بالای 10 هزار دلار برسد. به این ترتیب مس در هفته گذشته مس با رشد 4%+ درصدی همراه بود. این بالاترین قیمت مس در یک دهه گذشته است.

بازارهای جهانی (دیده‌بان مِی 2021)

رشد اقتصاد جهانی و بهبود تقاضا به‌خصوص در چین از جمله عوامل رشد قیمت‌های جهانی در کامودیتی‌ها محسوب می‌شود.

اما در بازار داخلی خبر توافق ایران و آمریکا و همچنین خبر بازگشت آمریکا به برجام منجر به کاهش نرخ دلار در داخل شده است. بسیاری از سرمایه‌گذاران کاهش نرخ دلار را به منزله عدم صعود بورس و سیگنالی برای خروج می‌دانند. گرچه این امر که تورم و افزایش نرخ دلار می‌تواند باعث صعود بورس شود، حرف درستی است. اما باید به این نکته هم اشاره کنیم که ما به‌غیر از رشد تورمی یک حالت دیگر نیز برای بورس درنظر می‌گیریم به‌عنوان رشد ناشی از رونق.

در چنین شرایطی کاهش نرخ دلار همزمان با برداشته شدن تحریم‌ها، باعث دسترسی بیشتر شرکت‌های صادرات محور به بازارهای جهانی می‌شود. این امر می‌تواند منجر به افزایش صادرات و درنتیجه رشد تولید داخلی (GDP) در کشور شود که در نهایت صعود بورس در بلندمدت را به‌دنبال خواهد داشت.

به‌عبارت دیگر کاهش نرخ دلار در محصولات می‌تواند با افزایش فروش در سایر بازارها جبران شود؛ به‌طوری که نه‌تنها سودآوری شرکت‌ها کاهش نیابد، بلکه بیشتر هم شود. این یعنی رشد ناشی از رونق اقتصادی در بورس.

به این ترتیب باید بگوییم بودجه تورمی سال 1400 با کنترل و هدایت حجم نقدینگی به سمت تولید داخلی، در کنار برداشته شدن تحریم‌های بین‌المللی و همچنین امضا تفاهم‌نامه همکاری بین ایران و چین، می‌تواند برای ما تهدید را به فرصت تبدیل کند. به‌طوری که نه تنها تورم تا حد زیادی کنترل شود، بلکه باعث رشد اقتصادی و رونق نسبی در بلندمدت نیز شود.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید.

4.7/5 - (21 امتیاز)

درباره نویسنده

پویا بهایی‌پور

من در بازارهای مالی سود نمی‌کنم بلکه زندگی می‌کنم. نتیجه تمامی مطالعه و تحقیقات من در این حوزه به همین یک جمله خلاصه می‌شود. تا بدانجا رسید دانش من، که بدانم همی که نادانم.

اشتراک
اطلاع از
guest
8 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
محیا ربانی آزاد
محیا ربانی آزاد
2 سال پیش

گزارش‌ کامل و کاربردی‌ایه، متشکرم.

مریم محسنی
مریم محسنی
2 سال پیش

سپاس
عالی…

ح.د.
ح.د.
2 سال پیش

با سلام. تازه شروع کردم به خواندن مقالات شما بسیار ممنون وسپاسگزار از زحماتی که متقبل میشوید انشاا…تداوم داشته باشد.

حمیده آقایی پور
حمیده آقایی پور
2 سال پیش

فوق العاده بود

عاطفه معصومی
عاطفه معصومی
2 سال پیش

ممنونم این گزارش های دوره ای خوب و کاملند. اما یک سوال. نوشتید آلت کوین ها جدید قابل اتکا و نگهداری برای طولانی نیستند. جدیدها کدامها هستند؟ میخاستم بدونم الان کدومها میشن جدید و کدومها قدیمی تر؟

ص غ
ص غ
2 سال پیش

سلام ویدئوهای آموزشی شما بسیار کوثر و مفید هستند.
سپاس از تلاش هایتان

ikeshavarz
ikeshavarz
پاسخ دادن به  ص غ
2 سال پیش

salam
tashkor az maghalat ma motadi hastim e

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

8
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!