انتخابات آمریکا

تاریخ بروز رسانی: 1400/05/01

همه چیز درباره انتخابات آمریکا (ریاست جمهوری 2020)


پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سوم نوامبر 2020 مصادف با 13 آبان 1399 انجام می‌شود. ترامپ به‌عنوان نماینده حزب جمهوری‌خواه و بایدن به‌عنوان نماینده حزب دموکرات، هر کدام بیشترین شانس برای پیروزی در این انتخابات را دارند. اما آیا می‌دانید که نحوه برگزاری انتخابات در آمریکا به چه صورت است و چگونه برنده انتخابات تعیین می‌شود.

در این مطلب می‌خواهیم نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا را شرح دهیم و ببینیم نتیجه این انتخابات چه تاثیری در بورس ایران خواهد داشت. اما برای این‌که بدانیم چه کسی برنده انتخابات خواهد شد؛ ابتدا باید بدانیم که نحوه برگزاری انتخابات در آمریکا چگونه و به چه نحوی است.

انتخابات در آمریکا چگونه برگزار می‌شود؟

وقتی کلمه دموکراسی را می‌شنویم، معمولا انتخاباتی برایمان تداعی می‌شود که در آن نامزدی که بیشترین رای را کسب کرده باشد، پیروز انتخابات است. اما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چنین نیست. در انتخابات آمریکا ممکن است شخصی که بیشترین آرا مردمی را به‌دست می‌آورد، بازنده باشد. می‌پرسید چگونه؟ در آمریکا رای دهنده‌ها به‌طور مستقیم رئیس جمهور را انتخاب نمی‌کنند. در عوض این سیستم کالج الکترال است که نتیجه انتخابات را مشخص می‌کند. برای روشن‌تر شدن موضوع را کمی باز تر می‌کنیم.  

انتخابات آمریکا

کالج الکترال چیست؟

وقتی قانون اساسی آمریکا در سال 1787 نوشته می‌شد، بنیان‌گذاران ایالات متحده برای پیدا کردن روش انتخاب رئیس جمهور، دچار شک و تردید بودند. این نگرانی دو علت داشت. اول این‌که رئیس جمهور ممکن است قدرت بی‌اندازه کسب کند و دوم این‌که ممکن است اکثریت، نامزد مناسب را انتخاب نکنند.

در نهایت تصمیم بر این شد که هر ایالت از طریق هیات نمایندگان در مورد انتخاب رئیس جمهور تصمیم بگیرند. تعداد این نمایندگان 538 نفر هستند که به نام نمایندگان کالج الکترال معروفند. هر ایالت در آمریکا براساس جمعیت، تعداد مشخصی عضو در این کالج الکترال دارد که هر کدام از آن‌ها می‌توانند تنها به یک نامزد رای بدهند.

انتخابات آمریکا

به‌عنوان مثال ایالت کالیفرنیا (California) با حدود 39 میلیون جمعیت (سرشماری 2019)، دارای 55 رای الکترال و ایالت وایومینگ (Wyoming) با حدود 585 هزار نفر جمعیت، دارای 3 رای الکترال است. به‌عبارتی دیگر جمعیت ایالت کالیفرنیا بیش از 66 برابر وایومینگ است؛ پس آرا الکترال بیشتری نیز در اختیار دارد. معمولا نمایندگان انتخاب کننده هر ایالت باید به نامزدی رای بدهند که بیشترین رای مردمی را در آن ایالت کسب کرده است. پس به‌عنوان مثال نامزدی که بتواند بیشترین رای نمایندگان را در ایالت کالیفرنیا کسب کند، برنده تمام 55 رای الکترال این ایالت خواهد بود. یا اگر نامزدی در ایالت پنسلوانیا بیشترین آرا نمایندگان را کسب کند، برنده هر 20 رای الکترال این ایالت خواهد شد.

چرا 538 رای الکترال؟

این عدد مجموع کل تعداد نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا و تعداد اعضای مجلس سنا به‌علاوه نمایندگان پایتخت است. تعداد کل نمایندگان در مجلس نمایندگان آمریکا 435 نفر است. تعداد کل سناتورهای مجلس سنا نیز از 100 عضو تشکیل شده است. در مجموع این دو نهاد 535 رای الکترال را به‌وجود می‌آورند. اما 3 رای آخر هم مربوط به نمایندگان پایتخت، یعنی واشنگتن است که در هیچ ایالتی حضور ندارد.

نامزدی که بتواند بیشترین آرا الکترال را از آن خود کند می‌تواند به‌عنوان پیروز انتخابات معرفی شود. در این حالت نامزد برنده باید بتواند 270 رای از مجموع کل آرا کالج الکترال را کسب کند.

تاثیر حزب در ایالت‌ها

به‌طور کلی ایالات متحده دو حزب اصلی دارد. حزب متمایل به چپ دموکرات و حزب جمهوری‌خواهان محافظه‌کار. بسیاری از ایالت‌ها به‌علت تجمع طرفداران یک حزب کاملا دموکرات یا کاملا جمهوری‌خواه محسوب می‌شوند.

رای ایالت‌ها کلیفرنیا، نیویورک، مین و کنیتیکت معمولا برای دموکرات‌ها است و این ایالت‌ها کاملا دموکرات محسوب می‌شوند. اما ایالت‌های ویرجینیای غربی، آلاباما و آیداهو اکثرا طرفدار جمهوری‌خواهان هستند و به آن‌ها رای می‌دهند. نامزدهای انتخاباتی هم به این موضوع آگاه هستند و اغلب برای جمع‌آوری رای در ایالات مخالف خود، تجمع انتخاباتی برگزار نمی‌کنند.

اما در این بین ایالت‌هایی نیز وجود دارند که در هر دوره به یک حزب رای داده‌اند. به این ایالت‌ها اصطلاحا ایالت‌های چرخشی یا ایالت‌های در نوسان می‌گویند که ممکن است رای آن‌ها به نفع حزب دیگر تغییر کند. نامزدها نیز برای برگزاری تجمعات و سخنرانی‌های انتخاباتی، معمولا این ایالات را انتخاب می‌کنند. از نگاهی دیگر، این ایالت‌های چرخشی هستند که سرنوشت انتخابات را می‌توانند تغییر دهند.

ایالت‌هایی مثل پنسیلوانیا، فلوریدا، آریزونا و اوهایو از جمله ایالات چرخشی هستند. بردن در این ایالت‌ها مهمترین راه کسب 270 رای الکترال است.

ایراد انتخابات آمریکا چیست؟

بزرگترین ایرادی که معمولا منتقدان بر نوع رای‌گیری انتخابات آمریکا وارد می‌کنند، سیستم الکترال است. نقطه ضعف این سیستم به‌خاطر در نظر نگرفتن تمامی آرا مردم است. با نگاهی به دوره‌های گذشته می‌توان دید که در مواردی نامزدها با کسب آرا الکترال بیشتر، اما با رای مردمی کمتر برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شده‌اند.

به‌عنوان مثال در سال 2016 دونالد ترامپ با کسب 304 رای الکترال برنده پنجاه و هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شد. این در حالی بود که در نهایت، آرا مردمی هیلاری کیلینتون حدود سه میلیون بیشتر از ترامپ بود.

انتخابات آمریکا

بر همین اساس بسیاری از کارشناسان خواستار تغییر در نحوه برگزاری انتخابات هستند. اما برای این‌کار لازم است تا کنگره در این مورد تصمیم‌گیری کند و یک متمم به قانون اساسی اضافه کنند که امری بعید به‌نظر می‌رسد.

چه کسی برنده انتخابات ریاست جمهوری 2020 خواهد شد؟

این که دقیقا چه کسی برنده خواهد شد را کسی نمی‌داند. اما باتوجه به مطالب گفته شده، می‌توانیم بگوییم نامزدی که بتواند بیشترین آرا نمایندگان را در ایالت‌های چرخشی به‌دست آورد و آرا الکترال این ایالات را از آن خود کند، به احتمال زیاد برنده انتخابات نیز خواهد بود. پس می‌توان با دنبال کردن نتایج انتخابات ایالتی، کمی زودتر از این که چه کسی برنده قطعی خواهد بود، باخبر شد.

معمولا نظرسنجی‌های مختلفی هم در این بین صورت می‌گیرد که بی‌ربط نیست. اما نکته‌ای که باید در این نظرسنجی‌ها درنظر گرفت این است که معمولا برخی از رسانه‌های آمریکا طرفدار حزب خاصی هستند. به‌عنوان مثال فاکس نیوز (Fox News) طرفدار حزب جمهوری‌خواه است. پس در این موضوع باید مجموع چند نظرسنجی را در رسانه‌های مختلف، باهم درنظر گرفت.

اما در این بین موسسات و سایت‌هایی هستند که می‌توانند به‌عنوان یک بی‌طرف با استفاده از سیستم‌های هوش مصنوعی اقدام به پیش‌بینی انتخابات کنند. برای نمونه می‌توان پروژه سایت اکونومیست economist.com را نام برد.

انتخابات آمریکا

این پروژه باتوجه به مدل‌های هوش مصنوعی که هر روز آپدیت می‌شوند، احتمال برنده شدن بایدن را در انتخابات 2020 را پیش‌بینی کرده است. این نکته را هم باید درنظر بگیریم که حتی با برنده شدن بایدن، ترامپ تا ژانویه 2021 همچنان رئیس جمهور آمریکا باقی خواهد ماند.

تاثیر برنده انتخابات آمریکا در بورس ایران

خیلی از افراد به دلایل مختلف فکر می‌کنند که برنده انتخابات آمریکا می‌تواند مسیر بورس ایران را مشخص کند. اما مسئله برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، از نوع اتفاقاتی نیست که یک روزه در بورس ایران تاثیرگذار باشد. درواقع اتفاقاتی این چنینی، یک نوسانان در کوتاه مدت را رقم خواهند زد و نباید دچار هیجان بازار بشویم.

این درحالی است که اتفاقات بعد از آن است که مسیر بازار را مشخص خواهد کرد. باید این‌طور دید که مثلا اگر در دوره ریاست جمهوری جدید آمریکا، اتفاقاتی نظیر برجام مجدد صورت بگیرد، می‌تواند در آینده شرکت‌های سهامی نیز تاثیرگذار باشد. آن هم نه از این دید که تنها نرخ دلار پایین می‌آید یا خیر.

به‌عنوان مثال اگر اکنون شرکت سهامی با ظرفیت تولید 5 تن، تنها به‌علت تحریم‌ها درحال استفاده از 2 تن ظریفت تولید خود است، بعد از برجام می‌تواند با افزایش ظرفیت تولید، فروش بیشتری به‌دست آورد و این موضوع در نهایت می‌تواند به نفع سهامداران نیز باشد. اما این موضوع چیزی نیست که در یک روز اثرگذار باشد ولی قطعا تاثیر بلندمدت خواهد داشت.

نتیجه گیری

به این ترتیب می‌توانیم نتیجه بگیریم که بازار همیشه راه خودش را می‌رود و اثر برنده شدن بایدن یا ترامپ، تنها به‌صورت هیجانی و مقطعی در بورس ایران تاثیرگذار است. زیرا درشرایط فعلی سیاست‌های کلی آمریکا در برابر ایران با برنده شدن بایدن یا ترامپ تغییری نخواهند کرد. مثل گذشته، زمان درستش که برسد خواهیم دید که همه‌چیز منطقی خواهد شد و تنها آن‌ها که مدیریت سرمایه داشتند و صبوری کردند، سود خواهند کرد.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده بفرمایید.

4.4/5 - (68 امتیاز)

درباره نویسنده

پویا بهایی‌پور

من در بازارهای مالی سود نمی‌کنم بلکه زندگی می‌کنم. نتیجه تمامی مطالعه و تحقیقات من در این حوزه به همین یک جمله خلاصه می‌شود. تا بدانجا رسید دانش من، که بدانم همی که نادانم.

اشتراک
اطلاع از
guest
30 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
وحیداله رزقی
وحیداله رزقی
3 سال پیش

وحیداله رزقی
با سلام بسیار عالی بود ممنون .

مهدی
مهدی
3 سال پیش

با سلام عرض ادب و احترام خدمت شما و همه دوستان عزیز شایسته است در ابتدا از شما بخاطر مطالب خوبی که جمع آوری کرده و به رشته تحریر درآوردین و باعث تکمیل تر شدن اطلاعات شخصیمون شدین تقدیر و تشکر کنم . ولی هر طور که فکر میکنم، تفکرم بهم اجازه نمیده که بخوام حداقل این دوره از ریاست جمهوری آمریکا رو به سعود یا سقوط بورس ایران ربط بدم ، اگه در دوره های قبل یا قبلی آمریکا بود میشد کمی ربط داد و تا حدودی تاثیر گذار بود ، ولی انصافا چرا با این حرفا خودمونو گول… ادامه مطلب »

حجت اله پارساپور
حجت اله پارساپور
3 سال پیش

عالی و مفید بود سپاسگزارم

Alireza
Alireza
3 سال پیش

ممنون و سپاس

بهزاد زارع
بهزاد زارع
3 سال پیش

سلام سپاسگزارم از تحلیل بسیار کارشناسانه شما در هر جامعه ای رشد عقلی در پیشرفت آن جامعه موثر است و در جامعه بورسی ما بعلت عدم آموزش به سهامداران و ناآگاهی آنان سبل هیجان بازار میشود به مویزی تب میکند و …. هر وقت فردی و به طبع آن جامعه نسبت به کاری که انجام می دهند اطلاعات نداشته باشند پس پیرو شایعات میشوند و کسانی که از شایعات پیروی کنند پیروز نخواهند شد و در حال حاضر بورس همین مسیر را طی میکند و اکثریت جامعه بورسی که تازه واردها هستند بیشتر به شایعات توجه دارند تا اینکه نظر… ادامه مطلب »

مصطفی
مصطفی
3 سال پیش

ممنون ازاطلاعات مفیدتان

حمیدآقاجانی طالش
حمیدآقاجانی طالش
3 سال پیش

سلام خیلی عالی بود من همه این نکات را با دقت می‌خوانم و از خواندن این نکات کاملا کلیدی لذت میبرم.

محمئحسین
محمئحسین
3 سال پیش

ممنون. مفید بود. فقط نمایندگان مجالس آمریکا که رأی آنها اینقدر تأثیرگذار هست،خودشان کی و با چه سازوکاری انتخاب می شوند؟ درضمن چرا باوجود اهمیت رأی نمایندگان در انتخابات ریاست جمهوری از مردم رأی می گیرند؟

فاطمه صادق
فاطمه صادق
پاسخ دادن به  پویا بهایی‌پور
3 سال پیش

جوابش این نبود.
سوال را دوباره بخونید

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

30
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!