کسب درآمد دلاری

تاریخ بروز رسانی: 1399/12/16

کسب درآمد دلاری (۱۰۰% واقعی)


درآمد دلاری آرزوهای خیلی‌ها است. شاید شما هم تا امروز با تبلیغات کسب درآمد دلاری مواجه شده باشید. تبلیغاتی که به شما وعده می‌دهند با زحمت و کار کم و تنها به کمک اینترنت بتوانید درآمد دلاری کسب کنید.


در این مقاله می خوانید

بیشتر روش‌هایی که تا امروز پیشنهاد شده‌اند از این قرار هستند:

  • درآمد دلاری از برنامه‌نویسی
  • درآمد دلاری از فارکس
  • درآمد دلاری از یوتیوب
  • ...

وقتی عبارت کسب درآمد دلاری را در اینترنت جستجو کنید، متوجه می‌شوید که یکی از عبارت‌های پرجستجو «کسب درآمد دلاری واقعی» است. این موضوع نشان می‌دهد که بیشتر کاربرانی که این عبارت را جستجو کرده‌اند به نتایج نامطلوبی رسیده‌اند.

اما بگذارید به شما بگویم که داشتن درآمد به دلار غیرممکن نیست و از چیزی که فکر می‌کنید راحت‌تر می‌توانید به دلار پول در بیاورید.

اگر کمی حوصله به خرج دهید، می‌خواهم یک راه امن و مطمئن برای این کار را به شما نشان دهم.

چرا کسب درآمد دلاری؟

دوست سخت‌کوش و پرمطالعه‌ای دارم که هر روز در حال گسترش مهارت‌های شخصی خود است. او می‌گوید در سال 1396 با حقوق ماهانه 2 میلیون و 200 هزار تومان به استخدام یک روزنامه درآمد. حقوق او در آن زمان حدود 700 دلار بود.

او پیشرفت کرد و در شغل خودش مدیر شد. حقوقش به 3 میلیون رسید، اما دلار گران شد حقوق جدید او 500 دلار بود.

او یک کار دوم با حقوق ماهانه 3 میلیون پیدا کرد. او حالا 6 میلیون تومان می‌گرفت که می‌شد حدود 500 دلار!

تصمیم گرفت شغلش را عوض کند. حالا ماهانه 10 میلیون تومان حقوق می‌گیرد. با دلار 25 هزارتومانی می‌شود ماهی 400 دلار!

کسب درآمد دلاری

دوست ما خسته و ناامید است. هر چه می‌دود از مقصد دورتر می‌شود. نتیجه تلاش‌هایش در نهایت او را به دستمزد کم‌تر می‌رسانند. برای او داشتن همان حقوق 700 دلاری (که کار را با آن شروع کرده بود) یک رویا است. به همین دلیل او به فکر کسب درآمد دلاری است.

کسب درآمد دلاری چه مشکلاتی دارد؟

ایران تحریم است و مبادلات مالی با ایرانیان ممکن نیست. اگر بخواهید با یک شرکت خارجی همکاری کنید، برای دریافت حقوق خود با مشکلاتی مواجه خواهید شد.

مردم دیگر کشورها می‌توانند یک محصول را روی آمازون بگذارند و بفروشند و به دلار درآمد کسب کنند. یا یک نوازنده می‌تواند در وبسایت Fiverr ثبت‌نام کند، قطعاتی را اجرا و ضبط کند و به دلار پول بگیرد.

اما برای نوازنده‌های ایرانی ساختن حساب کاربری روی فیورر کار آسانی نیست.

همچنین مسئله قوانین نیز اهمیت دارد. یک روزنامه‌نگار اگر در یک روزنامه خارجی فعالیت کند، ممکن است به جاسوسی متهم شود. حتی شاید واقعا جاسوس شود بدون آن که خودش خبر داشته باشد. او خیال می‌کند که دارد برای روزنامه اطلاعاتی جمع می‌کند، اما نمی‌داند که اطلاعات او به مصارف دیگری می‌رسد.

مانع دیگر بر سر راه کسب درآمد دلاری این است که در این حوزه کلاهبرداری‌های زیادی وجود دارد. عده زیادی هستند که با وسوسه رسیدن به درآمد دلاری وارد این حوزه شدند و نه تنها دستشان به دلار نرسید، ریال‌های خودشان را هم باختند.

آیا راه امن و آسانی برای سرمایه‌گذاری دلاری از ایران وجود دارد؟ بله! حالا به شما می‌گویم که باید چه کار کنید!

بهترین روش کسب درآمد دلاری در ایران چیست؟

قبل از آن که بهترین روش را به شما بگویم، بگذارید از یک روش کسب درآمد به دلار حرف بزنیم که واقعی و مطمئن است. اما دست من و شما به آن نمی‌رسد.

فرض کنید می‌توانستید نفت بخرید، آن را به محصولات شیمیایی پالایش کنید و با کشتی به کشورهای دیگر صادر کنید. یا سنگ آهن بخرید و فولاد تولیدی خود را در بازارهای جهانی به فروش برسانید. یا حتی می‌توانستید از ظرفیت بالای ایران در تولید گیاهان دارویی برای داشتن درآمد دلاری استفاده کنید.

خب، این‌ها ایده‌های خوبی هستند. اما نیاز به سرمایه، دانش، تجربه و زحمت فراوان دارند. قرار بود که بدون زحمت به پول برسیم.

قرارمان هنوز هم سر جای خود باقی است. فقط خواستم قبل از ورود به موضوع یک دید کلی از روش استاندارد کسب درآمد به دلار به شما بدهم: بهترین روش کسب درآمد دلاری صادرات است. اما چطور؟

صادرات با سرمایه و کار کم

فرض کنید یک صادرکننده مطمئن قبول کند که سرمایه کم شما را بگیرد و به میزان سرمایه‌ای که آورده‌اید، شما را در درآمد خود شریک کند. اگر چنین چیزی ممکن بود عالی می‌شد. دیگر نیازی نبود در شرکت‌های هرمی و طرح‌های پر از کلاهبرداری به دنبال کسب درآمد دلاری باشید.

این وضعیت در ایران ممکن است. کاملا هم قانونی و ایمن. بله، داریم در مورد بورس حرف می‌زنیم!

صبر کنید، سریع ناامید نشوید. الان به شما می‌گویم که چطور می‌شود از بورس تهران درآمد دلاری کسب کرد.

منظور ما این نیست که سهم‌های دلاری بخرید و صبر کنید تا گران شود و بفروشید. خیر. ما می‌خواهیم از این شرکت‌ها برای ایجاد جریان درآمد دلاری استفاده کنیم.

در بورس تهران چهار دسته شرکت داریم:

ریالی- ریالی: شرکت‌هایی هستند که مواد اولیه خود را از ایران می‌خرند و محصول خود را در ایران هم می‌فروشند. برای مثال یک شرکت لبنی که شیر را به ریال می‌خرد و ماست را به ریال می‌فروشند.

دلاری-ریالی: شرکت‌هایی هم هستند که مواد اولیه خود را وارد می‌کنند اما محصول خود را در ایران عرضه می‌کنند. مثل یک خودروساز که قطعات را از خارج می‌خرد و خودرو را در داخل می‌فروشد.

دلاری-دلاری: شرکت‌هایی هم وجود دارند که مواد اولیه را وارد و محصول خود را صادر می‌کنند.

ریالی-دلاری: این شرکت‌ها، همان‌هایی هستند که ما به دنبالشان می‌گردیم. این شرکت‌ها هزینه مواد اولیه، آب و برق و منابع انسانی را به ریال می‌پردازند اما محصولات خود را صادر می‌کنند. به این شرکت‌ها در اصطلاح بورسی، سهم‌های دلاری نیز می‌گویند.

کدام صنایع درآمد دلاری دارند؟

صنایع مختلفی را می‌شود پیدا کرد که درآمد دلاری داشته باشند. برای مثال شرکت ریشمک، عصاره شیرین بیان تولید می‌کند و تمام محصول خود را به خارج می‌فرستد. در نتیجه خالص درآمد این شرکت به دلار است.

منظورم این است که شما برای پیدا کردن شرکت مورد نظر، بهتر است بجای این که دنبال یک صنعت بگردید، بهتر است سهم مناسب را پیدا کنید.

کسب درآمد دلاری

این سهم باید پنج ویژگی داشته باشد:

  • بیشتر محصول خود را صادر کند.
  • تاثیر افزایش نرخ ارز بر سودآوری شرکت مثبت باشد.
  • در قیمت‌گذاری محصول آزاد باشد.
  • افزایش نرخ ارز هزینه‌های شرکت را به‌شدت افزایش ندهد.
  • با افزایش نرخ ارز، قیمت محصولاتش در بازارهای خارجی جذاب‌تر شود و توان رقابتی‌اش بالا برود.

برای مثال شرکتی که مثال زدیم (ریشمک) تمام محصول خود را صادر می‌کند، قیمت را خودش تعیین می‌کند و افزایش نرخ ارز باعث جذاب شدن محصول می‌شود. تنها مشکل اینجا است که تمام مواد اولیه شرکت داخلی نیست و افزایش نرخ ارز تاثیر منفی اندکی در هزینه‌های آن دارد.

مهم‌ترین صنایع بورسی که درآمد دلاری دارند از این قرار هستند:

صنعت استخراج کانی‌های فلزی

صنعت تولید فلزات اساسی

صنایع پالایشگاهی

صنایع پتروشیمی و شیمیایی

البته صنایع دیگری هم هستند که درآمد دلاری داشته باشند. برای مثال شاید یک شرکت صادرکننده کاغذ باشد، مشکل اینجا است که صنعت کاغذ به شدت به واردات نیازمند است و در نهایت افزایش نرخ ارز بر سودآوری شرکت اثر منفی می‌گذارد.

آموزش کسب درآمد دلاری از شرکت‌های بورسی

بورس با مردم غلط توضیح داده‌اند. بیشتر مردم فکر می‌کنند که بورس یعنی یک سهم را بخریم هزار تومان و بفروشیم دوهزار تومان و سود کنیم. نمی‌گویم این کار ممکن نیست، اما این کار، تنها روش سودکردن از بورس نیست.

روش دیگر این است که شما چند سهم دلاری را بخرید، و دیگر کاری به قیمت سهم نداشته باشید. درست مثل زمانی که پول خود را به یک تاجر داده‌اید و قرار است سر سال از او سود نقدی بگیرید.

در این دیدگاه سهام صادرات محور را می‌خرید، آن را کنار می‌گذارید و سر سال سود تقسیمی خود را دریافت می‌کنید. خوبی این روش این است که معمولا متناسب با رشد قیمت سهم، حتی شاید سریع‌تر از آن، سود شرکت افزایش پیدا می‌کند.

روش کار به همین سادگی است. اما یک مشکل بزرگ وجود دارد. فرض کنید به اندازه 10 میلیون تومان سهام دلاری با P/E پنج بخرم، شرکت هم تمام EPS خود را تقسیم کند. در این صورت در انتهای سال 2 میلیون تومان سود کسب می‌کنم. این مبلغ، کم‌تر از چیزی است که بشود اسم آن را کسب درآمد دلاری گذاشت. اما این دو میلیون تومان، قدم اول شما برای کسب درآمد دلاری است. دو استراتژی به شما کمک می‌کند که همین سود ناچیز را به درآمد اول زندگی خود تبدیل کنید.

اول: افزایش سرمایه دلاری

این روش به میانگین‌گیری هزینه دلاری یا Dollar cost averaging مشهور است. در این روش شما هر ماه مقدار مشخصی از سهم مورد نظر خود را می‌خرید. یعنی زمانی که حقوق خود را دریافت کردید، مستقل از این که قیمت سهم دلاری شما بالا یا پایین رفته، عدد ثابتی از سهم خریداری می‌کنید.

فرض کنید فقط ماهانه 500 هزار تومان از این سهم بخرید. پس از یکسال بجای ده میلیون تومان، 16 میلیون تومان سرمایه‌گذاری کرده‌اید.

شاید هنوز هم عدد سرمایه شما کم به‌نظر برسد، اما تصور کنید این روش را ده سال ادامه دهید و هر سال مبلغ ثابت ماهانه خود را 20 درصد افزایش دهید. به این ترتیب می‌توانید در آینده‌ای نه چندان دور، سرمایه زیادی در یک تجارت دلاری داشته باشید.

نکته بسیار مهم در اجرای این استراتژی این است که کاهش قیمت سهم نباید شما را ناامید کند. به این فکر کنید که به خاطر ارزان‌تر شدن سهم، حالا می‌توانید تعداد سهم‌های بیشتری بخرید. چیزی که در این روش باید نگران آن باشید قیمت سهم نیست، بلکه تغییر منفی در EPS شرکت است.

اگر تغییری رخ داد که حس کردید شرکت دیگر مثل قبل نمی‌تواند برای شما درآمد دلاری داشته باشد، فروشنده سهم می‌شوید و سهم دیگری می‌خرید که درآمد بالاتری ایجاد کند.

دوم: سرمایه‌گذاری مجدد سود تقسیمی

همان‌طور که دیدیم در سال اول، این سرمایه‌گذاری درآمد چشمگیری ایجاد نمی‌کند. یک‌پنجم 16 میلیون تومان برابر می‌شود با 3 میلیون و 200 هزار تومان. برای همین بزرگان علم مالی توصیه می‌کنند که این 3.2 میلیون را دوباره در سهام بگذارید.

به این ترتیب حالا بجای 16 میلیون تومان، 19.2 میلیون سرمایه‌گذاری کرده‌اید. یعنی مبلغ سرمایه‌گذاری شما در مقایسه با 10 میلیون ابتدایی دوبرابر شده است. به این ترتیب درآمد دلاری شما هم دوبرابر خواهد شد.

با سرمایه‌گذاری مجدد سود تقسیمی قادر خواهید بود مسیر رسیدن به درآمد مطلوب دلاری را هموارتر کنید.

کسب درآمد دلاری بی‌زحمت نیست

شاید فکر کنید این کار خیلی راحت است. چرا همه همین کار را نمی‌کنند؟ اما اگر واقعا برای کسب درآمد دلاری از بورس برنامه دارید، لازم است به چند نکته توجه داشته باشید:

  • نگذارید بازارهای نزولی شما را ناامید کند. وقتی سهم‌ها ارزان می‌شوند، برای شما که به دنبال سود تقسیمی هستید فصل خرید است.
  • حواستان به تغییرات بنیادی شرکت باشد. گزارش‌های ماهانه و فصلی را بخوانید تا مطمئن شوید که شرکت دارد به خوبی سود تولید می‌کند.
  • سعی نکنید زیاد از این شاخه به آن شاخه بپرید. یک سهم خوب در یک صنعت خوب، در بلندمدت رشد قیمت بسیار خوبی هم خواهد داشت. اما شاید لازم باشد برای رسیدن آن روز 10 سال منتظر بمانید.
  • وسوسه، مهم‌ترین آفت کسب درآمد دلاری است. وقتی فکر می‌کنید سود تقسیمی خود را خرج کنید، لباس و گوشی بخرید یا مخارج روزانه خود را با آن پرداخت کنید، رسیدن به رقم سود قابل توجه را به تعویق می‌اندازید.
  • در مواقعی که کلیت بازار سهام یا ارز نزولی است، می‌توانید سهام خود را نقد کنید تا بعدها با همین پول، تعداد سهم بیشتری بخرید. از روند کلی بازار غافل نباشید.

پس می‌بینیم که برای داشتن درآمد دلاری نیازی نیست که سراغ شرکت‌های هرمی بروید. با همین شرکت‌های رسمی داخلی هم می‌شود در صادرات و فروش دلاری سهیم شد. کافی است که نگاه خود را از سفته‌باز به سهام‌دار تغییر دهید.

می‌توانید ویدیوهای بیشتری از تالاربورس را در آپارات (شبکه اشتراک ویدیو) و همچنین کانال یوتیوب تالاربورس مشاهده کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

درباره نویسنده

فرزاد فخری‌زاده

من عاشق موسیقی هستم و عاشق بازار سرمایه. در زیباترین قطعات موسیقی نت‌ها فقط بالا نمی‌روند. بلکه بالاها و پایین‌ها است که یک قطعه را شورانگیز می‌کند. در بورس نیز نوسان قیمت است که بازار را جذاب می‌کند.

اشتراک
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
Inline Feedbacks
مشاهده همه دیدگاه ها
مهران محمودی رحمانی
مهران محمودی رحمانی
3 سال پیش

سلام ودرود برشما مطالب بسیار مفید ونوید بخش بود ، مخصوصا دراین مقطع که روند نزولی سهام وجود دارد البته من شخصا نگاهم به عنوان یک مبتدی ، میان مدتی است و تشکر از اطلاعات خوبتون .همیشه سربلند وپایدار باشید.

{"email":"آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است","url":"آدرس وب‌سایت وارد شده نامعتبر است","required":"لطفا فیلد‌های مشخص شده را تکمیل نمایید"}

مقالات پیشنهادی


بورس ایران بخش‌های گوناگونی دارد؛ از جمله بازار بورس و اوراق بهادار، بازار آتی و

1
0
شما هم نظر بدهیدx
Success message!
Warning message!
Error message!